Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał:

Nom, Jak lbs nie zrobi opisu w tym sezonie w po to go trzeba wypierdolic po prostu ;

spokojnie, sam odejdę 

dalej jakoś ciężko mi sobie wyobrazić misia z Brunsonem jako drugą opcją, ale tym bardziej warto spróbować, ciężko będzie to przebić

27 minut temu, ignazz napisał:

Znając życie january dzwonił w nocy pare razy aby się koleś nie wyspał. 

nie trzeba dzwonić, chłop  niezbyt sypia ponoć od ponad dwóch lat ;)

Hm no wg mnie po prostu Brunson przy Jokerze w ataku by wyglądał jeszcze lepiej, a że masz paru fajnych defensorów to myślę, że załatali by nieco ewidentne wady tego duetu. Masz sporą grupę mocnych zawodników, wiec jesli Jokic zagra zajebiste PO to czemu by nie? 

Edytowane przez RonnieArtestics

Brunson jest akurat bardzo spoko jako druga opcja, wygląda lepiej od Murraya. W przypadku Nuggets, zarówno naszych, jak i real, ja się jednak martwię o obronę. LBS ma słabiutki w obronie backcourt, w dodatku undersized i w sumie jednego dobrego Royce'a, który też jak na wing jest undersized. Ok, z ławki jest Caruso - jedyny w całym składzie prawdziwy difference maker w defensywie, ale to może być nieco zbyt mało biorąc pod uwagę potencjalne serie vs Steph, Butler, LeBron albo SGA, Wagner, Kawhi czy też Trae, Jrue, Zion. Jerami jest naprawdę fatalnym obrońcą w tym roku, także wszystko w rękach i nogach Jokicia, jak zaliczy magiczny PO run, to nasi Nuggets mają realną szansę na miszcza, a jak nie, to może być ciężko.

tl;dr - wszystko się może zdarzyć.

6 minut temu, karpik napisał:

Jerami jest naprawdę fatalnym obrońcą w tym roku

this 

to Grant miał być koniem pociągowym tej drużyny, a ostatecznie to staje się pewnym balastem, zwłaszcza jeśli Blazers nie zrobią PO, a nie są na pewno faworytem do tego 

25 minut temu, Reikai napisał:

BeGM Nuggets to chyba jedyna druzyna, ktora ceni siebie nizej niz cenia ich inni :D

ja jestem kibicem Nuggets i Pogoni - porażka i brak trofeów są wpisane w mój życiorys 

stąd staram się nie zakładać czegoś czego jeszcze nie doświadczyłem 

3 godziny temu, Reikai napisał:

n7gd50mngila1.jpg

@Qcin_69 Czy u nas George tez jest taka pizda, ze wybiera sobie mecze w ktorych zagra w zaleznosci od tego jak sie wyspi, gdy jego druzyna walczy o zycie?

Minnesota to nie Seattle*

Jesli lepszy sen ma mu później pomoc w lepszej grze w PO to nikt mu budzika ustawiać nie będzie :) 

2 godziny temu, january napisał:

Mi to tam lotto;)

Ale PG13 ma bardzo słaby okres gry, całkowicie olewa defensywę od dłuższego czasu, ofensywnie jest raz lepiej, a raz gorzej i ma to niestety duże przełożenie na problemy RL Clipps (w 3T jak dotąd są o 13/100 net lepsi bez niego na parkiecie).

a jak ma mieć dobry jak słabo sypia w L.A.

W Minnesocie może spać do woli, przez co później tryska energia na treningach i podczas meczow :) Przy Tatumie i Bookerze jego rola w ataku (w RS) jest tez znacznie mniejsza niż w rl Clippers :) 

Typ został ściągnięty na PO, a nie na RS, tam mamy innych koni pościgowych, George jest niezbędny na PO i dopiero z tego okresu będzie rozliczany 

7 minut temu, Qcin_69 napisał:

Typ został ściągnięty na PO, a nie na RS, tam mamy innych koni pościgowych, George jest niezbędny na PO i dopiero z tego okresu będzie rozliczany 

mhm, czy jodłowanie o najlepszym trymestrze w historii nie dotyczyło PG, może i słusznie po co mu znowu jakaś presja :P

2 godziny temu, karpik napisał:

ale to może być nieco zbyt mało biorąc pod uwagę potencjalne serie vs Steph, Butler, LeBron albo SGA, Wagner, Kawhi czy też Trae, Jrue, Zion. Jerami jest naprawdę fatalnym obrońcą w tym roku, także wszystko w rękach i nogach Jokicia, jak zaliczy magiczny PO run, to nasi Nuggets mają realną szansę na miszcza, a jak nie, to może być ciężko.

tl;dr - wszystko się może zdarzyć.

jerami byl kapitalnym obrońcą, gdy nie brał na siebie tyle w ataku.

i w takiej roli gra w nuggets.

takze nie wiem do konca ocb

caruso, royce, grant kapitalni obroncy.

anderson, brogdon, conley, bamba dobrzy/bardzo dobrzy.

to sie fitowo bardzo klei po obu stronach

i nuggets na ten moment sa faworytami do misia

Edytowane przez człowiek...morza

Godzinę temu, january napisał:

fatalne od lat olewanie głębi rosteru

ławka rezerwowych Minnesoty 2 lata temu (zdobyty tytuł) :

obrońcy - Jalen Brunson, DeAnthony Melton, 

skrzydła- KCP,Tate

Centrzy-Robert Williams, D.Howard

tak, to była ławka rezerwowych wiec faktycznie, olewanie głębi OD LAT xd 

Aktualnie mamy słabsza glebie (najsłabsza w mojej kadencji) ale dalej są tutaj :

Tj McConell- sprawdzony vet na 15 minut klasa 

Justin Holiday- starter w rl Mavs 

McDaniels- pewny członek rotacji 76ers, jednego z contenderow w rl NBA 

Jeff Green- regularne minuty w rl Nuggets

Diop- regularne minuty w rl Spurs (fakt, kiepski poziom sportowy drużyny) 

wiec słabo to wyglada względem poprzednich lat, ale dalej są to gracze którzy nie maja problemu by dostać kontrakt w NBA i poza Diopem (czekamy na powrót naszego Omera Yourtsevena) wszyscy graja w PO zespołach i odgrywają w nich zbliżone role do tego czego my od nich wymagamy :) 

2 godziny temu, człowiek...morza napisał:

jerami byl kapitalnym obrońcą, gdy nie brał na siebie tyle w ataku.

i w takiej roli gra w nuggets.

takze nie wiem do konca ocb

Przecież sam LBS pisał, że Jerami miał być jego drugim koniem. Poza tym, gdyby on miał mieć tą samą rolę co w 2020, to by odszedł z Denver tak jak się to stało w realu.

caruso, royce, grant kapitalni obroncy.

anderson, brogdon, conley, bamba dobrzy/bardzo dobrzy.

Caruso tak, Royce jest po prostu dobry, Grant pewnie w lepszym zespole by lepiej wyglądał, ale w najlepszym razie można go traktować jako neutralnego w obronie. Kapitalny nie był nigdy.

Anderson jest bardzo dobry, Brogdon fatalny, Conley słaby, a Bambę wciąż ciężko ocenić, ale nic nie wskazuje na to, że jest dobry.

To, że dzisiaj postrzegasz graczy tak, jakby wciąż był 2019 wyjaśnia czemu Twoi Knicks drugi sezon stoją w miejscu. Nic nie zostało z c_m GOATa.

Zresztą jak wszystkie adv stats pokazują z grubsza to samo, to coś musi być na rzeczy.

Tak w obronie wygląda rotacja Nuggets (kolejno d-raptor, depm, d-lebron):

Conley -0.9; -0.4; -0.41

Brunson -0.9; -2.1; -1.39

O'Neale +0.2; +0.3; +0.24

Grant -1.6; 0.0; +0.16

Jokic +4.6; +0.7; +2.28

Brogdon -1.6; -1.3; -0.26

Caruso +6.1; +4.3; +3.13

Anderson +2.2; +2.7; +1.87

Bamba -0.9; -0.7; +0.07

Jak dodasz do tego małą uniwersalność w defensywie tej ekipy - z Jokiem i niskimi guardami nie będziesz bronił picków inaczej niż dropem, nie będziesz switchował, to może być tak, że w PO będziemy obserwować polowanie na matchupy vs Nuggets.

nuggets na ten moment sa faworytami do misia

Nikt nie twierdzi, że jest inaczej. To przede wszystkim najzdrowszy zespół jak dotąd, ale zgłaszam jedynie swoje wątpliwości czy tak samo będzie w maju/czerwcu.

Edytowane przez karpik

53 minuty temu, january napisał:

Moj blad, powinienem napisać że olewacie ławkę 2 rok z rzędu (fatalna glebie stworzyłeś też rok temu).

znów się nie mogę zgodzić, w zeszłym roku ławka była zajebista na początku sezonu,

Brunson-Melton-Tate-Robert Williams i już nie pamietam kto tbh, ale dalej to byl top głębi w lidze, dopiero później nastąpiła soft przebudowa, ale nie udało się jej dokończyć z różnych powodów w takim stopniu w jakim była przewidywana ;)

Dopiero te FA okazało się c***owo przeprowadzone a tak to Minnesota była prowadzona wzorcowo :) 

6 godzin temu, january napisał:

Golden State Warriors (27-28) po przetrwaniu ciężkich dwóch trymestrów chyba w końcu Warriors do minimum (kwestia Covingtona) 

Nad tym tez juz pracujemy, lobby zawodnicze zaczelo dzialac :P

Moim faworytem tez sa Nuggets, bo maja najmniej problemow ale wiadomo - wszystko zalezy od tego gdzie w PO zajda RL Nuggets z Jokiciem.

44 minuty temu, january napisał:

A na PO wykombinowałeś (nie licząc już jakichkolwiek INJ, a te doszły) ławkę: Melton, Griffin, Yurtseven [koniec ławki]. Także nah, drugi rok z rzędu się przez to Wolves totalnie przejadą ;).

no ale to tez wyrwane z kontekstu, bo jak się cofniesz do momentu tych wymian to szanse Minnesoty na mistrzostwo spadły niemal do 0 ze względu na kontuzje, oraz konieczność reagowania na finanse, stad naturalnym było szukanie assetow za graczy których i tak nie było w planach na nastepny sezon (chociaż faktycznie z Brunsonem strasznie spieprzyłem, ale nie spodziewałem się ze Sylwek odda półdarmo Hardena, co zupełnie zaburzyło value tej wymiany dla mnie).

Ponadto gdy pojawiła się możliwość pozyskania Lamelo Balla, to cóż, nie mogłem bie skorzystać :) 

Reasumując, sam przyznałeś, ze 

5 godzin temu, Qcin_69 napisał:

fatalne od lat olewanie głębi rosteru

to tak naprawdę niecały jeden rok :) 

19 minut temu, LAF napisał:

Może i tak, ale za to lepiej niż okienko pomiędzy T1 a T2 🙄

nie, nie lepiej, ale sprawiło, ze wróciło mi zainteresowanie beGM, co zdaje się było najlepszym ruchem Minnesoty w tym czasie!

W pojedynke wygral ten mecz de facto.

niesamowity jest po transferze.

byla oferta z 3-1rundowcami na stole i konczacym sie kontraktem, ale jak widac slusznie odrzucilem.

Mikal Bridges has scored 30+ in three games with the Nets after doing it twice his entire career in Phoenix. And he said tonight that he felt the trade came at a great time: “I think when I got traded, it was kind of at the right time. Because when everyone was out in Phoenix, I had to take up another role offensively and be more aggressive. By the time I got traded I was just in this great rhythm and I was confident. It was just great timing.”

to ile juz tych spotkan u mnie? tradycyjnie bilans zanizony, bo projekcje sprawdzone po czasie 🤷‍♂️

17/21 ostatnich spotkan powyzej 20 pkt

Edytowane przez człowiek...morza