Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, ignazz napisał:

Na razie ciężko mi sobie bez nominalnego PG wyobrazić równocześnie twoje rozegranie jak i po daniu piłki Book/Tatum grę ławki. O skuteczności wtedy liderów w kończeniu akcji ze spottup pozycji nie wspominając. Nie możesz Nimi równocześnie kozlowac i stać na wolnej pozycji strzeleckiej. 

McConell i Dunn myśle ze będą wystarczającym uzupełnieniem składu :) 

30 minut temu, Qcin_69 napisał:

McConell i Dunn myśle ze będą wystarczającym uzupełnieniem składu :) 

McConell to już był z walizkami na pokładzie samolotu do Denver, niezły farcik ze nie zdążyłeś podpisu dać przed „północą” ;)

Edytowane przez RonnieArtestics

Tak tylko wspomne, ze moi centrzy pieknie daja rade w T3 poki co. Looney gra chyba najlepszy basket w zyciu i ma 13/9/2/1 na 78FG% w samym T3, Mark 12/10/2 na 65FG%. Moge i switchowac i mam rim protectora na poziomie, w ataku moj team ladnie powinien zbierac. Co do spustow nad Markiem ciag dalszy, to fajne towarzystwo:

No a ja sie pochwale Bridgesikiem, który już w SUNS pod nieobecność Bookera/Paula pokazywał, że w tym baku ofensywnie jest dużo więcej. Śmiga 1on1, do tego mid-range. 23 - 5 - 3 - 1 - 1 (53-47-90). No już wiadomo, że ten kontrakt nie jest przepłacony, a wręcz przeciwnie. Będzie all-star w przyszłym sezonie.

Do tego DiVincenzo, cóż steal, elit-roles na promocyjnym 4-letnim kontrakcie. 

Dziwię się, że nie znaleźli zainteresowani w okienku transferowym (brak propozycji). Ja nie gryzę jak coś.

Edytowane przez człowiek...morza

@january wiesz, cały sezon czytałem na tym forum o cp3 ze nie daje już swojego impactu, ze jest stary, dziad i w ogóle, przeciętniak. tak właśnie myślałem ze właśnie gdy go oddam nagle okaże się że był on zbawcą mojej ofensywy :) :) Mysle ze Nets i Knicks mnie już nie powinni przegonić i do playin się dokulam, ale zobaczymy jak to bedzie. 

Edytowane przez RonnieArtestics

No jak Luka robiacy srednio w karierze 33/9/8 w PO ma byc najwiekszym problemem to w porzadku. I to swiezo po WCF z nizszego seeda i 2 epic seriach vs LAC. Ciezko znalezc w skali all time lepszy wjazd w PO niz w jego wykonaniu ;)

Nie da sie ukryc, ze Dallas z Irvingiem na razie rozczarowuja, wiec trzeba kuc zelazo poki gorace. Jeden win streak i narracja sie burzy.

26 minut temu, MarcusCamby napisał:

Luka jest overrated grubo. 

Zabawne, że mający podobnie zbudowanie roster Allen Iverson jest umniejszany jako stat padder korzystający z defensywnych rolesów, a Doncic cały hype zbiera na siebie, nawet wtedy kiedy kładzie mecze. 

#NieMójGOAT

Generalnie glosisz to samo od jego 1 meczu, zamiast skupic sie na tym co robi dobrze, a co robi zle. Ponadto wydaje mi sie, ze inny jest Luka teraz, a inny w rookie year. Wtedy mozna pojsc krok do przodu i wysunac teze, co jest potrzebne do zniwelowania wad i w jakich warunkach jest to mozliwe. A opieranie sie na 0/1 opiniach overrated/underrated to wracamy poziomem do dyskusji sprzed x lat. A wydaje mi sie, ze wiedzy mamy teraz wiecej. 

Kobe wygrywal mistrzostwa z Shaqiem, i Gasolem w formie zycia, gdzie uwazam ze i tak mial szczescie ze nie spotkal Lebrona w finalach. I mowie to z pozycji fana Kobego. Magic mial prawie caly czas dream team w LAL. Lebron 1 mistrzostwo zdobyl z Wadem i Boshem. 

16 minut temu, january napisał:

Oj o problemach Miami mógłbym trochę popisać, ale no gra Luki pod kątem budowy piekielnie mocnych teamów nie budzi powoli Twoich wątpliwości? Może to się wyprostuje, będziemy się przyglądać. 

Jest elite kreatorem z pozycji SF majac 6’8 wzrostu w dodatku z mega czuciem around the rim, step backiem i mocnym lower body. W teorii lepszego materialu nie mozna miec. Lebron to fizyczny Wilt naszych czasow, wiec nie da sie tego porownac. Na minus jest ball hogowanie, selekcja rzutow na perimeter i coastowanie w obronie w RS. Natomiast on nie jest jakims Nashem w obronie i da sie go chowac. No ale nie przy Powellu, ktory jest bottom starterem w lidze. 

Uwazam, ze jak chce wygrywac to musi wykorzystac posiadanie Irvinga w skladzie. 
Jak sie nie nauczyc to bedzie sie meczyc jak Dirk i moze raz odpali podobny run. Ale szkoda by bylo, bo u niego niewiele brakuje zeby wejsc na ten jeszcze jeden poziom

Edytowane przez tangiers

20 minut temu, january napisał:

Luka to generational talent, wiadomo jakie są tak naprawdę 2 najpopularniejsze zarzuty co do niego, których nawet nie będę rozwijał (zadbanie o kondycję + jojczenie do sędziów), choć akurat kondycja była już u niego przy tym stylu gry problemem w PO.

W tym roku na poczatku RS byl akurat w niezlej formie. Kobe tez duzo narzekal na sedziow ;) Motywacja Kidda jest utrzymanie pracy, tu nie ma niestety Rilesa czy Phila. Kidd mu nie podskoczy, bo bedzie sie bal ze straci prace. W FO sa same miekkiszony, bo boja sie ze zrobi trade request. I to takie bledne koło. Luka musi sam to pojac, ze go to tylko wybija z gry.

Cyfry niesamowite, impact też, a jak jest już on fire to de facto trzeba iść w trapy przeciw niemu.

Ale te trapy to juz indywidualnie bardziej zatrzymuja i majac takiego np. Porzingisa na boisku nie da rady tego utrzymac przez caly mecz vs HCO. Nawet mobilnosc Wooda da sie tu dobrze wykorzystac w miejsce Łotysza. GSW z prime Draymondem to perfect zestaw na Luke, ale to nie sa takie tradycyjne trapy i bardziej zlozona sprawa.

Wiem, że Mavs zrobili te WCF rok temu, ale do finałów konferencji dochodzili w ostatnich latach i Lillard czy Trae Young :P, czasem się można do Conf Finals wbić dzięki problemom oponentów, mimo nie bycia de facto contenderem. A raz na 100 lat to i rywali w finałach tak połamią urazy, że nawet Kawhi zdobył tytuł bijąc jakiś Quinny Cooki biegające po parkiecie :D :D

Wygral z 1 seedem, ktory zanotowal 64-18 w RS w WCSF. To nie takie randomowe przejscie. Ja wiem, Chris Paul kontuzja…natomiast zawsze jak CP3 nie idzie to jest info zaraz po o kontuzji ;)  Zdrowe LAC to tez nie byl byle jaki team. Kawhi akurat ma niektore epic serie i bedzie mega trudny do oceny all time

bottomline jest taku, ze ciezko znalezc goscia z lepszym wejsciem w PO 

Edytowane przez tangiers

Mam male rownanie matematyczne: 40+41+34+dobrzy defensywni rolesi = atak na 6 seed na zachodzie? Cole Anthony dzis tez 28/7/4 na 10/16 FG%. Mark solidne double double, szkoda tylko braku Lamelo bo tam teraz jest festiwal ceglarzy Oubre i Roziera, jakiekolwiek podanie pod kosz ich przerasta.

Jeszcze jedno, fajnie sie napierdala w Lavine bo ma wysoki kontrakt i na kogos trzeba zwalic bledy w budowie Bulls, czy kiepskiego trenera ale wiecie, ze pomimo kiepskiego poczatku po operacji i tak udalo mu sie nadrobic to na tyle, ze gra efektywniejszy sezon jako scorer niz np Booker, Edwards, Brown, a do tego jest plusowym obronca w czolowej druzynie w NBA w D? Roznice nie sa duze i nie chodzi o to, zeby napierdalac w nich czy w kogokolwiek, bardziej chodzi o pokazanie jak bardzo narracja internetowa(lub ocena kontraktow, jakie sa teraz w NBA) potrafi byc inna, niz realne statystyki. Oby wytrzymal w zdrowiu do konca sezonu i przepracowal spokojnie cale lato bez rehabilitacji, a bedzie jeszcze lepiej.