Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

To zabawne, że obie strony są tak zadowolone z trade Edeya, bo ja uważam że gówno oddałem. Jakiś pick 20+ i gorszy swap o podobnej wartości. 

Ten Diabate co trzeba mu latem płacić to chyba najcenniejszy asset wymiany 

Pelicans też zrobili PO mając hardcap :)

Owszem, tam dołożenie Diabate było błędem tak samo jak zbyt tania sprzedaż quety, (poczekałbym i dostałbym więcej)ale tam bardziej chodziło o zmieszczenie się w hardcapie, a po drugie przy tylu ruchach, które wykonałem latem zawsze się trafi jakiś assett który się puści za darmo zbyt rychło. 

Końcowy efekt moich ruchów jest taki, że w sezonie w którym miałem widmo kolejnego minusa finansowego przez to że miałem nałożony mega niski hardcap udało się zrobić playoffs czyli to co sobie założyłem żeby wykonać. W opisie nabazgrolilem dla PR-u że to niby plan minimum, ale patrząc realnie na finanse to chyba był plan maksimum dla Pacers. 

15 minut temu, Tecu napisał(a):

Straszne chamstwo @MarcusCamby

oj zostaw

przecież jego to nie rusza

a prezencja nie oznacza jedynie wyglądu zewnętrznego, nigdy bym się otwarcie z tego nie nabijał, tym bardziej, że sam nie jestem za przepiękny

ale Marcus zawsze wszystko odbiera jakby wszyscy nie mieli co robić tylko jego obrażać, niestety nie dostrzega w kogo się wtedy zamienia i jak bardzo to się nie dodaje z jego odbiorem w realu np. na zlotach

ja wciąż liczę na to, że się wszystko jakoś ułoży, ale nie mogę jednak pozwalać być tak obrażany, tym bardziej, że to nie pierwszy nie drugi i nawet nie trzeci raz, choć prosiłem za każdym razem by tego nie robił

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Myślę, że temat najlepiej zostawić. Wszelkie swary niby wyjaśniliśmy sobie na zlocie, podaliśmy rękę, wypiliśmy wspólnie niejedno piwo. Jeszcze na rynku stawiałem rozchodniaka. A potem jest powrót do internetu i każdy odbiera po swojemu. 

Może minął miesiąc i wrócił ten sam grajdołek.

I tak faktycznie, mnie to już nie rusza. Nie widzę sensu w podawaniu sobie ręki na zgodę, bo tej zgody po prostu nie ma. Wielokrotnie przez lata mówiłem, że do porozumienia jestem pierwszy. Po prostu jestem ugodowym człowiekiem. Ale jeśli pewne mechanizmy się powtarzają, pewien rodzaj szykan i prowokacji to ja mówię dość. 

I szczerze? Nie chcę mi się tego ciągnąć i wyjaśniać. I tak w kółko na dwóch podforach jestem obrażany, bo... stanąłem w obronie Hardena. Serio, niech ktoś z trzeźwym osądem przeczyta co się działo na forum od trzeciej nad ranem. Nikt nie zakwestionował podanych przez mnie danych, chociaż były sugestie że je spreparowałem co w dzisiejszych czasach sprawdzić zajmuje może 2 minuty.

Większość Nas już jest po albo zbliża się do "40". Nikt się już tutaj nie zmieni. Może więc lepiej podajmy sobie noże, zamiast rąk... :)

Już Cię nie rusza, w sensie od 5 minut?

gdybym ja miał tak reagować na każdy wjazd w Joka czy w Nuggets przez ostatnie 9 lat to bym miał już z trzy głowy na koncie, a wiadomo jaki jestem groźny i niebezpieczny

mimo wszystko cieszę się, że napisałeś posta w takim tonie, też liczę na to, że spotkamy się w Czechach i będzie jak zawsze czyli zajebiście

• 2 tygodnie później...
24 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Analizowałem chociaż rynek dla takiego Goberta, Portisa, Younga czy Derozana? Bo patrząc że dałeś out dla Holidaya chyba jednak przekonuje że głosujesz na pałę 😅

Yap

Większość tych graczy nie dostanie takie kontrakty jakie by sobie życzyli bo u nas zwyczajnie nie ma $. Dlatego jak inni GMowie nie będą szukać porozumienia z graczami ja Tecu z Embiidem, to znaczna większość powinna podejmować swoje PO.

Edytowane przez Alonzo

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przecież to nie muszą być wyższe umowy w przypadku weteranów jak Holiday etc.

po akcji z Grantem nie będę się oglądał na innych skoro ja mogłem takiemu graczowi płacić 30 to każdy inny też chyba może

W obecnej sytuacji finansowej naszej zabawy wątpię aby te paręnaście nazwisk mogło technicznie dostać adekwatbe wysokie zarobki nawet do umiejętności. 

I doświadczenia z twoim Grantem nie powinny być argumentem w twoim kierunku. 
Gracze wiedzą że takiej kasy Granta nikt nie otrzyma. A jeżeli ktoś oferuje dobry ale według Ciebie zaniżony kontrakt bo grant to błąd leży po twojej stronie. 
Zobacz do teraz nikt nie bierze picku #19 czy #26 mocnego draftu aby uwolnić was od Granta czy Pata. 

Jesteś w roli zawodnika a nie GM który ma żal że musiał zapłacić Grantowi bo byliśmy w erze przepłacania dobrych i bardzo dobrych graczy. 

Edytowane przez ignazz

Zobacz na LaMelo Balla ile było krzyku że gracza okradli. Ale czy był zespół który dał więcej? Nawet nie chodzi o to że chciał dać więcej. Tylko czy mógł. 
Wpisując cap holds wiele klubów nawet przy szczerej chęci nie da dobrego kontraktu bo nie będzie technicznej możliwości. A MLE kontenderow szybko się wyczerpie. 

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Myślę, że po Twoich perypetiach z nie przedłużaniem graczy jak OG czy sztucznym obniżaniu wartości Durena powinieneś jednak mniej się w temacie wypowiadać

Taki masz sposób dyskusji? 
No mam węża w kieszeni? I słabe wyniki. 

Ostatecznie co mnie martwi Dureń grając w PO sam zaniżył swoją wartość. 

Ja będąc słabym teamem ale mającym środki finansowe nie muszę nie walcząc o tytuł przepłacać Grantów tej ligi. I nie będę tego robił. To jasny sygnał dla graczy. W spurs eldorado w tym roku finansowo wyjątkowo nie będzie. 

Jeżeli pisze to gm będący 2-3 „siła” wolnych środków finansowych to gracze muszą zrewidować swoje oczekiwania. 

Znowu wchodzisz w interakcje personalna GM GM krytykując mnie jako GM. Tymczasem głosując musisz postawić się w pozycji gracza. 

Gracza = zawodnika nie gracza = uczestnika zabawy 

Zawodnik ma wiedzieć w twoim głosowaniu nie że spurs mają środki więc sobie do nich pójdę zarabiać tylko że spurs gm to kutwa. Nie dał 250.000.000 OG to i nie da waflowi któremu Ty głosujesz na out. W imię czego to out? 
Denver da??? 

Idziesz w głosowaniu personalnym starciem? Serio? 

A ja nie mam prawa głosu w dyskusji bo OG? 

Gracze muszą ocenić szanse na zarobek a nie oceniać moje ruchy jako GM w zabawie. Krytykę biorę na klatę.  Przyjmuje ja z godnością większą niż Ty krytykę Joka w jakimkolwiek temacie nawet gdyby to była dyskusja kulinarna o robieniu dżemów na zimę. 

I ja akurat jestem zdania niech głosuje każdy jak chce. 

Oby te głosy były bo z tym kłopot. 

Osobiście przepłaciłbym OG. Gdybym miał Joka i walczył o tytuł. Więc to nie problem w ocenie gracza tylko ocena sytuacji. Po co mi droga druga opcja jak nie mam pierwszej. 

Jeżeli to jest powód do krytyki i zakazania mi głosu w dyskusji to nie sądzę że problem leży po mojej stronie. 

Edytowane przez ignazz

Wygrałeś u mnie zdecydowanie mecz #7. 
Nie grzesząc w tych 7 meczach za bardzo. Ale wygrałeś. 
Nazwać to skandalem jest skandaliczne. 

Nie mam twojego charakteru aby tu jakoś się nastawiać vs jakiś GM. 
Pierwsze widzę aby ktoś kto dostał głos na zwycięstwo kwękał. 
Gęganie o każdy aspekt u Wemby w RL jeszcze zniosę. Ale tu pal gumę. 

A za RS regularnie ode mnie dostawałeś wysokie noty xd 

Ale chętnie porozmawiam o tym jak w głosowaniu Ciebie regularnie krzywdzę. 

Jak masz czas sprawdź proszę te głosy i daj znać jak poszło.