Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

Chciałem o to pytac, czemu najlepszy center w ataku rl Detroit jest 3cim centrem nagle?

Kurczę nie planowałem Durenowi sypnąć tyle złota co zarabia niezawodny Paul Reed. Ale pewnie mnie zmusicie do tego. 

Jak oglądam tę serię to oczy krwiawia. Pierwszy raz mam od dawna że mimo że kibicuje RL Pistons to chce aby to już się skończyło. Żebyś miał pojęcie jak się czuję to dam mocno abstrakcyjny przykład. Po naszym wspólnym chlaniu nagle dowiadujesz się wchodząc na forum że zamieniliśmy się Jalenami  ;) 

Ze mną jest o tyle gorzej że mi podmieniono Jalena na powietrze 

Ty byś chociaż miał kaca 

I może piwko zimne na klina 

Mnie z kolei smuci niedocenienie LeBrona z 1R PO. Lud ma krótką pamięć, tam był przed serią typowany sweep na korzyść Rockets. Poza G4 (który i tak planowo wpada Lakers jako L) grał fenomenalną serię jako lider.

A tu ma do pomocy Curry'ego, 3 fantastyczne występy DiVincenzo, świetnego w PO MurrayaBoylessa, elitarnych w D Casona Wallace'a oraz Quetę, 2 mecze Duranta i powrót Reavesa od G5. O niebo lepsze wsparcie niż w rl.

Dodatkowo rl Rox przerżnęli dokładnie na tych bolączkach (fatalny w przegranych meczach rzut za 3, głupie błędy nowicjuszy w PO aka Sheppard w końcówce G3) które mają nasi Blazers.

Trochę ciężko mi czytać głosy jak przeciw PTB będących w PO w tak słabej formie rzutowej LJ mając naprzeciw Walkera, a nie mocnych defensywnych obwodowych z Rox razem z Kurą ugrywają nagle tylko 2 mecze w serii.

No ale zrobiłem co mogłem w opisie, nic więcej nie zrobię :) 

Edytowane przez january

Teraz, january napisał(a):

A tu ma do pomocy Curry'ego,

No właśnie ja mam problem też jego z impactem, bo jego zdrowie było bardzo niepewne w trzeciej części sezonu i też nie liczyłem go na 100% impactu.

Gdzieś tam sporo się mówi o Durancie i Dejounte Murray podczas tej serii, ale Curry po powrocie też wyglądał przeciętnie.

Problem Lakers jest właśnie taki, że oni słabną wraz z trwaniem serii, a wszystko zapowiada tu G7.

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

No właśnie ja mam problem też jego z impactem, bo jego zdrowie było bardzo niepewne w trzeciej części sezonu i też nie liczyłem go na 100% impactu.

Gdzieś tam sporo się mówi o Durancie i Dejounte Murray podczas tej serii, ale Curry po powrocie też wyglądał przeciętnie.

Problem Lakers jest właśnie taki, że oni słabną wraz z trwaniem serii, a wszystko zapowiada tu G7.

Jakby Curry był na 100% impactu to ja bym 4-1 dla Lakers oczekiwał :P 

LeBron nie osłabł:), terminarz też korzystny.

3 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Czyli po temacie, bo wygraną Lakers w mniej niż 7 meczu można znaleźć na dziale z fantastyką.

W dniu 8.05.2026 o 22:16, MarcusCamby napisał(a):

Brak opisu powinien być tylko czynnikiem, a nie decydującym elementem mającym wpływ na wynik. 

Skandaliczne głosowanie jak dla mnie, bo różnica jest ogromna na korzyść Thunder. Ciężko uwierzyć że MVP SGA nie wejdzie do Playoffs mając obok mocnego, zdrowego Wagnera przez brak opisu. 

W dniu 8.05.2026 o 22:19, Braveheart22 napisał(a):

Przede wszystkim, nie powinno się karać za brak opisu zespołu, który nie ma przecież GM'a na ten moment.

W dniu 8.05.2026 o 22:19, ignazz napisał(a):

To jest oczywistość. Nie wiem co tu Zo wymyślił. 

Jedno to głosowanie na bilanse podczas regulara, gdzie za brak opisu odejmowałem 1W (lub 1L jak ktoś tankował).

Inna kwestia to już walka o playoffs, czy też awans do kolejnej rundy playoffs - gdzie nie grają nazwiska na tzw. "papierze" a drużyna z konkretnym planem na mecz/serię przeciwko drugiej konkretnej drużynie - również z planem na mecz/serię.

Oklahomy mi szkoda - tym bardziej, że jeszcze przed głosowaniem na bilanse 3T pisałem do Bogansa na Priv - nawet nie raczył mi odpisać, chociaż przeczytał. Osobiście uważam, że Thunder powinni być spokojnie w top6 Zachodu - i wtedy byłaby przynajmniej I runda playoffs. Sam dałem bilans Thunder bodajże 47W - i to po odjęciu 3W za braki opisów. Niestety nie ma tu złotego środka jak to rozwiązać jak brakuje GMa. Nie będę jednak karał GMów którzy poświęcili swój czas na opis kosztem "Zespołu Ducha" - gdyż jak napisałem wyżej - musisz mieć drużynę a nie zlepek nazwisk żeby grać w playoffs. Thunder będą mieli niestety poważne problemy z finansami - co spadnie na kark Rady..

Podobnie teraz w playoffs.

GM Indiany, czy GM Warriors napisali opisy, natomiast ich adwersarze tego nie zrobili - dla mnie to oczywiste zwycięstwa Indiany i Golden State - i tak zagłosuję. Szkoda też, że GM Milwaukee nie powalczył, bo nasi Knicks  to papierowy domek z kart (nadal nie pojmuję jak tam komuś mogło wyjść 20W w 3T) i tam naprawdę nie trzeba było wiele, żeby wziąć tą serię - i to mimo problemów zdrowotnych Edwardsa. Resztę serii - jestem podczas czytania. Największy szacun dla Panów z Lakers i Blazers. Jednak tu - poza oczywiście LeBronem - wszystko sprzysięgło się przeciwko Lakers, a Portland to mimo debiutu w playoffs bardzo mocna drużyna i w I rundzie ta niespodzianka jest jak dla mnie coraz bardziej realna. Reszta serii też dopiero przede mną - ale lektura Lakers - Blazer może mi pochłonąć sporo niedzielnego popołudnia;) 

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Szkoda też, że GM Milwaukee nie powalczył, bo nasi Knicks  to papierowy domek z kart (nadal nie pojmuję jak tam komuś mogło wyjść 20W w 3T) i tam naprawdę nie trzeba było wiele, żeby wziąć tą serię - i to mimo problemów zdrowotnych Edwardsa. 

xd

@Alonzo Chciałbym zauważyć, że sam nie zrobiłeś opisu serii przeciwko Nets.

Ja przykładowo zrobiłem i to jako pierwszy (chociaż niepisana zasada gry mówi, że mając HCA opis pierwszy powinien zrobić przeciwnik), a i tak dostaje głosowania takie jakbym nic nie napisał.

Zabawne, że dzisiaj Ignazz reklamował naszą zabawę na głównym forum za pomocą AI. Moją największą uwagę przyjął akapit o spółdzielniach głosujących. Korzyści w wymianach, koleżeńskie układy i dobre relacje. Tak, AI to pisało, a Ignazz to wkleił jako element rozgrywki. Ano i oczywiście fakt, że komuś nie staje w sypialni i musi hejtować koszykarzy z drugiego końca globu. To są elementy wpływające na głosy.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

@Alonzo Chciałbym zauważyć, że sam nie zrobiłeś opisu serii przeciwko Nets.

Oczywiście, że zrobiłem. Kiedy wchodziłeś do tematu mojej serii?

I zrobiłem w terminie.

Niestety nadmiar zajęć w rl uniemożliwił mi dłuższy opis. 

Nawet to podkreśliłem że opis gry robi ktoś spoza. I celowo nie ingerowałem w opis aby po pierwsze zobaczyć jak to wygląda a po drugie uznałem że taka może być prawda a moje postrzeganie w tej materii jest błędne. 
Z resztą „sztuczny” robiąc błąd pokazał gdzie może być zapas na uatrakcyjnienie gry. Lepszy taki wpis niż żaden. Może warto przyjść do wiadomości że te delikatne nici powiązań istnieją.  

Czy kwestia @Qcin_69 jest w jakiś sposób wyjaśniona?  

Teraz, ignazz napisał(a):

Z resztą „sztuczny” robiąc błąd pokazał gdzie może być zapas na uatrakcyjnienie gry. Lepszy taki wpis niż żaden. Może warto przyjść do wiadomości że te delikatne nici powiązań istnieją.  

Ale ja pretensji nie mam. Oczywiście, że te powiązania istnieją i neutralny obserwator to zauważył :)

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

IMG-0320.jpg

W sensie LeBron, Curry, Durant wsparci Reavesem, Wallacem, CMB i Quetą nie wygrają u siebie G7 z grupą kompletnych debiutantów w PO, którzy są w fatalnej dyspozycji strzeleckiej...

Ehh, no faktycznie brzmi jak fantastyka 😕

@ignazz Jak coś, to nagroda gm roku już chyba dawno rozstrzygnięta - z najniżej ustawionym hardcapem w całej lidze i jednym z najmniejszych budżetów ligi wszedłem do playoffs bezpośrednio, a nawet 3 mecze wyrwałem przyszłym mistrzom begm czyli celtics !  
jestem dumny z wyniku bo tak szczerze to byłem kompletnie w dupie rok temu, zero assetow, zero pickow, zero ambicji na więcej niż playiny, a tu cyk, ściągnąłem sobie Siakama, DeRozana i dołożyłem z draftu pięknego Willa Rileya, do tego kilka mniejszych wg mnie ciekawych ruchów które zaowocują na przyszłość, jak pozbycie się za dobry zwrot Edeya, z którego i tak przez zdrowie raczej nic nie będzie. 

Edytowane przez RonnieArtestics