Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Best Rim Defensive Field Goal Percentage (DFG%) In The 2025-26 NBA Playoffs (Min. 20 Total DFGA) :

1. Victor Wembanyama — 36.4%

2. Jabari Smith Jr. — 40.0%

2. Neemias Queta — 40.0%

4. Isaiah Stewart — 41.7% 

Sprowadzenie Stewarta przez Orlando zaczyna się spłacać. Gość gra lepiej niż Duren nawet w ataku. 

29 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

W 9 meczach PO

14,2 mpg

4,1 pt / 2,9zb / 0,2 as / 1,4 blk / 0,9 TO / 0,1 stl / 2,3 fgA 

Hmm ten sam Stewart? 

Ten sam. 

jeden rzuca na skuteczności 47% drugi na 57,9% 

gdyby nie hierarchia i minuty na chwile obecną wolałbym Stew. 

Jak dasz w per36 to różnice są mniejsze niż to opisujesz. 

Ale sam wiesz że w Po liczy się wejście na wyższy poziom i tu trzeba brać zmiany w produkcji vs RS. Nie wiem czy Duren nie jest liderem w całej NBA co do różnic. Pewnie wystarczy porównać z Hardenem i koniec sprawdzania c

Drastyczny spadek siły ognia w ataku

Najbardziej uderzającą zmianą w grze Durena był regres jego efektywności ofensywnej. W sezonie regularnym center Pistons był prawdziwym potworem podkoszowym, zdobywając średnio 19,5 punktu na mecz. W fazie Playoffs ta produkcja spadła niemal o połowę – do poziomu 10,6 punktu. Różnica blisko 9 punktów wynika przede wszystkim z dużo niższej skuteczności z gry, która z elitarnych 65% obniżyła się do 50%. Pokazuje to, że w grze o wysoką stawkę rywale skuteczniej odcinali go od łatwych punktów i wymuszali trudniejsze rzuty.

Co ważne Duran dostaje więcej minut niż RS a Stew mniej. Mimo to temu drugiemu efektywność nie spadła. 

I mój wpis nie ma za zadania pogrążyć JD tylko mimo wszystko wskazać zalety posiadania Stew na ławce. 

11 minut temu, ignazz napisał(a):

Jak dasz w per36 to różnice są mniejsze niż to opisujesz. 

Nie oszukujmy sie, ktoś kogo tak kreujesz we wpisie powyzej nie gralby 14 min na mecz a z jakiegos powodu gra. 

Nie mam nic do Stewarta ale no nie jest lepszy w ataku od Durena i z jakiegos powodu w 9 meczach gra 14 min.

9 minut temu, ignazz napisał(a):

Duren zostanie najlepiej zarabiającym spurs w historii gry. 

A gra w RL Po bardzo mnie martwi. 

Bo takie serie potrafią się ciągnąć jak smród przez dekadę. 

Oby z RL spurs pokazał się z dobrej strony. 

Oczywiście jako kibic spurs chciałbym aby nie przesadził. 

OG nie dostał maxa a dasz go Durenowi?

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Poważnie SGA i Franz Wagner ( był świetny i z Nim Magic byli 3-1 przeciwko Pistons ) nie zrobili PO przeciwko Giannis na jakimś 50% impakcie, o ile w ogóle był zdrowy?

Tak bo reszta rotacji to są jakieś zwłoki patrząc od tyłu na skład. SGA na razie nie gra porywająco ale RL OKC jest tak zestrojone że nie musi. U nas musi. A ma jednak bardziej zróżnicowany skład przeciwnika. 
Właśnie dlatego że nie patrzymy tylko na parę liderów ta gra ma sens. 

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Jak dla mnie brak opisu - brak głosu.

Brak opisu powinien być tylko czynnikiem, a nie decydującym elementem mającym wpływ na wynik. 

Skandaliczne głosowanie jak dla mnie, bo różnica jest ogromna na korzyść Thunder. Ciężko uwierzyć że MVP SGA nie wejdzie do Playoffs mając obok mocnego, zdrowego Wagnera przez brak opisu.