Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkich GM proszę o zastanowienie się czy nasze Orlando Magic to poziom realnych zespołów z NBA:

Oklaholma CT 

San Antonio Spurs 

czyli z identycznym liderem, głębia składu i okolicznościami które prowadzą skład do 60 zwycięstw. 

Nie wiem czemu @Alonzo zrobiłeś założenie tych swoich +60 zwycięstw ale tak koszykarsko nie widzisz różnicy w tych składach okolicznościach i założeniach sezonu. 
Serio wysoko musisz cenić swoich graczy aby tak mocno upierać się aby równać do powyższych rewelacji rozgrywek. 

na moje nie masz ani takiego ataku ( w szczególności za 3) ani takiego monolitu obrony. Czy taką głębię jak te dwa mocne zespoły? Też wątpię. 
Zostaje spore nadrobienie w takim przypadku liderem. Jak rozumiem uważasz że masz lepszego lidera niż SGA lub Wemby. 

Zawieram tylko i wyłącznie elementy czysto koszykarskie aby nie psuć już atmosfery bo spotykamy się tu głównie z miłości do kosza. 

Serio uważasz że mając Greena w składzie z Katem i Donovanem stworzyłeś wyjątkową atmosferę jak chodziazby młodzież spurs która jak nadchniona wygrywała w RS bo właśnie takie warunki zostały tam stworzone? 

Wymień proszę w czym jesteś lepszy od tamtych +60 Ws zespołów. 

Oceniamy RS czyli musimy niestety wziazc pod uwagę nierówny i chimeryczny sezon KATA jak i oceniany bardzo słabo sezon Greena. 

Serio nie bierzesz pod uwagę takiego scenariusza że nikt tu nic specjalnie przeciw Tobie nie głosuje? 

Chętnie porównam jak chcesz w dyskusji RL spurs do twojego zespołu. Bo jestem ciekawy czy serio cenisz 

Donovana ponad Wemby

Kata ponad Castle 

wbrew głosom Hiszpana ponad Keldona 

a w roli Greenie z RS widzisz więcej niż Foxa 

O głębszych pozycjach z grzeczności poczekam 

Sukcesem powyższych ekip była perfekcyjna obrona bez dziur praktycznie gdzie z ławki wychodzili obrońcy topowi na swoich pozycjach a w twoim przypadku masz problem że grasz parą Kat Donavan którzy do wirtuozów obrony nie należą. 
więc i tu w tej wyliczance nie nadrobisz a tracisz do topu RL NBA 

gdzie masz te przewagi? 

W wybitnym zdrowym sezonie? 

Jak na warunki naszej gry i trudnych finansów zbudowałeś świetny zespół.  Ciesz się nim a nie wylewasz żale. 

Serio widzisz swoje przewagi na tyle liczne do top zespołów aby otwarcie przyznać +60? Przeciez Ty w żadnym z tych elementów nie ocierasz się o tamte poziomy tak realnie patrząc. A im bardziej istotny element tym różnica moim zdaniem większa. 

Światełkiem w tunelu może kontuzja J Duba ale przeciwwaga tego jest kosmiczny SGA i w obronie na dokładkę Chet który gdyby nie Kosmita zgarnąłby DPOTY lekko. 

Szczerze to myślałem, że nikt nie dał Magic tych minimum 20 winów za ten trymestr i już sądziłem, że wszyscy jesteśmy wyklęci przez @Alonzo, ale jednak @LONGER01 i @gizior jeszcze się utrzymali w zacnym gronie ekspertów :)

Magic kończą piąty sezon z rzędu z minimum 50 wygranymi w sezonie, gdzie tylko jeden sezon to był 50, a reszta 55, 56, 58 a Ty Przyjacielu ciągle jesteś niedoceniony :) W historii zabawy BeGM Magic są na prawdę legendarni. I oczywiście @Dnc musiał sobie pobrudzić ręce byś Ty mógł grać tak mocnymi kartami, ale fakty są takie że Magic regularnie są w grze o mistrzostwo.

Argumentacji z Hawks zupełnie nie rozumiem. Spurs przez ostatnie sześć lat wycierali podłogę, a teraz mają nagle 62 zwycięstwa. Nie wiem, więc czemu Hawks by nie mogli, skoro po pierwsze mają Wemby, który jest tutaj mocnym game changer obu historii, a po drugie GMa, który tak po prawdzie jako jedyny z czołówki coś robi, bo reszta albo chucha na swoje future assety albo zupełnie przestrzeliwuje w wymianach.

Alonzo nawet nie widzi tego, że ludzie właśnie docenili jego pracę, jakąkolwiek jakością ona się nie wykazywała

płacz o to, że ktoś nie docenił porównania ostatnich sezonów gdy Twoim zadaniem jest pisać tylko i wyłącznie o 3T niejako podsumowuje tą odklejkę, Quickley, Gordon, Stewart wszyscy oni opuścili masę spotkań lub nie grają do tej pory, ale to innym wytykane są absencje

tegoroczna Oklahoma zrobiła 65W, mając praktycznie zawsze mega silną 9kę do grania, SGA, graczy all-def kaliber itd

dla mnie możesz sobie odchodzić, swoją postawą pokazałeś, że to nie pójdzie ku dobremu - TEN SEZON TO JEBANA PARANOJA

mógłbym też sobie napisać, że Jokic przy Brunsonie, to nie przy Murrayu w PO, ze Grant bylby dwie polki wyzej bo w Blazers o nic nie walczyli przeciez, ze sam Caruso to mi wzorem Jaqueza wszystko pociagnie itd. do usranej, fajnie by było nie?

jak nie masz wstydu, to się wal na cycki

Knicks okradzeni :(

0.12 W.

Hańba niezależnie od siebie dla dwóch podmiotów:

1.  @MarcusCamby 

2/ niepisane prawo serii przy głosowaniach

ale tymczasem gratuluje @Alonzo kolejnego kapitalnego i ponad stan sezonu Magic

Edytowane przez człowiek...morza

Ja moze i jestem ostatnia osoba, która powinna sie tu sie w tym momemncie udzielac, bo z braku czasu, ani nie zrobilem opisu, ani nawet nie zaglosowałem, ale...

@Alonzo z calym szacunkiem do Ciebie i Twojego zaangazowania w grę, ale Twoja ocena Hawks vs Magic najbardziej kuje w oczy i nie wiem jak mozna tlumaczyc, ze zespol z coremWembym/ Murrayem/ NAWem/ Camara/ Pritchardem, którzy praktycznie nie opuscili meczów + Beyem oraz wracajacymi do gry  Cowardem oraz Strusem moglby zrobic 17 zwyciestw, imo to zdecydowanie najlepszy zespol ligi ostatniego trymestru i to bez dwoch kluczowych wysokich.

To strasznie wali po oczach.

Celtowie, mimo przecietnego trymestru najprawdopodobniej utrzymaja rozstawienie przed PO, na ktore wroci Sharpe, i glebia skladu zostanie jeszcze bardziej poszerzona. 

16 minut temu, antek napisał(a):

Ja moze i jestem ostatnia osoba, która powinna sie tu sie w tym momemncie udzielac, bo z braku czasu, ani nie zrobilem opisu, ani nawet nie zaglosowałem, ale...

@Alonzo z calym szacunkiem do Ciebie i Twojego zaangazowania w grę, ale Twoja ocena Hawks vs Magic najbardziej kuje w oczy i nie wiem jak mozna tlumaczyc, ze zespol z coremWembym/ Murrayem/ NAWem/ Camara/ Pritchardem, którzy praktycznie nie opuscili meczów + Beyem oraz wracajacymi do gry  Cowardem oraz Strusem moglby zrobic 17 zwyciestw, imo to zdecydowanie najlepszy zespol ligi ostatniego trymestru i to bez dwoch kluczowych wysokich.

To strasznie wali po oczach.

Celtowie, mimo przecietnego trymestru najprawdopodobniej utrzymaja rozstawienie przed PO, na ktore wroci Sharpe, i glebia skladu zostanie jeszcze bardziej poszerzona. 

Antek,

Jesteś nowy, więc wyjaśnię - bo możliwe że nie śledziłeś wątku.

Hawks w 3T patrząc na grę graczy w rl faktycznie powinni mieć wyższy bilans niż ten, który im dałem w 3T. Czy 20W - nie wiem, bo brakowało JJJa i Adamsa. 

Pytanie, czy gramy tu w grę roto, czy też - tak jak mi się wydawało - mamy kontynuację naszych drużyn i nie zerujemy wszystkiego bezmyślnie od zera co sezon. 

Jak zerujemy - to nie mamy o czym dyskutować. Pomyliłem gry te 7-8 lat temu.

Natomiast jak chcemy odwzorowywać realia NBA w naszej zabawie, to:

tu masz historycznie jak to wygląda w rl:

Drużyny które najbardziej poprawiły swoje bilanse względem poprzedniego sezonu w całej historii NBA:

Drużyna  Sezon Zmiana (▲) Poprzedni bilans Nowy bilans Kluczowy powód
Boston Celtics 2007/08 +42 24–58 66–16 Transfery Garnetta i Allena
San Antonio Spurs 1997/98 +36 20–62 56–26 Debiut Tima Duncana
Los Angeles Lakers 1999/00 +36 31–19* 67–15 Zatrudnienie Phila Jacksona
San Antonio Spurs 1989/90 +35 21–61 56–26 Debiut Davida Robinsona
Phoenix Suns 2004/05 +33 29–53 62–20 Podpisanie Steve'a Nasha
Boston Celtics 1979/80 +32 29–53 61–21 Debiut Larry'ego Birda

i mimo że @24kobe8 stworzył niewątpliwie świetny team, to nie jest to drużyna, która po sezonie na 22W z wszystkimi poza Wembym i Murrayem nowymi w składzie mając te problemy, które miała i o których pisałem wyżej poprawiłaby się o 36W (rl Spurs, którzy się harmonijnie rozwijają i już w poprzednim sezonie byli budowani pod Wembyego poprawili się o 30W). Zwyczajnie nie i ch###!!! Historia rl NBA mówi wyraźnie, że takie rzeczy się ot tak nie dzieją, a tu mamy jeszcze 18 nieobecności Wembyego, gre z ławki NAWa, s5 rookie Baileya, kontuzje, zmiany rotacji itp itd. 

Wytykanie błędów innym jest u nas źle widziane i m.in. dlatego regularnie tu dostaję po d.. Hawks mieli zanadto zawyżone bilanse w 1 i 2T. Oczywiście ręka ręke myje i najłatwiej wyszydzać Alonzo niż przyznać się do zbiorowego błędu. 

Rl statsy z historii NBA są jednak nieubłagane i mimo, że nikt sie tu do błędu nie przyzna, to każdy racjonalnie podchodzący do tematu GM wie w głębi duszy, że dał ciała. 

ja właśnie przez to, że idę wbrew systemowi i bez ogródek często wytykałem błędy BeGMowym świętym krowom jestem tu wyszydzany, ale już mi to wisi;) Weryfikacja nastąpiła i ok. 

Teraz, 24kobe8 napisał(a):

A moze jesli zbiór osob widzi pewna rzecz inaczej niż jednostka to jest szansa, ze myli sie jednostka a nie zbiór osób?

Sorki Kobe, że na Ciebie padło. Wyszedł w głosowaniu taki bilans i spoko - przyjmuje go, ale osobiście się z nim nie zgadzam. Mam prawo wyrazić swoją opinię, prawda?

Ty w głosowaniu masz za swoimi Hawks większość głosujących (sam dałem Tobie na końcu 55W, bo obniżanie do 14W w 3T byłoby groteskowe z mojej strony), a ja mam faktyczne historyczne wyniki i warto to mieć na uwadze. 

Drużyny które najbardziej poprawiły swoje bilanse względem poprzedniego sezonu w całej historii NBA:

Drużyna  Sezon Zmiana (▲) Poprzedni bilans Nowy bilans Kluczowy powód
Boston Celtics 2007/08 +42 24–58 66–16 Transfery Garnetta i Allena
San Antonio Spurs 1997/98 +36 20–62 56–26 Debiut Tima Duncana
Los Angeles Lakers 1999/00 +36 31–19* 67–15 Zatrudnienie Phila Jacksona
San Antonio Spurs 1989/90 +35 21–61 56–26 Debiut Davida Robinsona
Phoenix Suns 2004/05 +33 29–53 62–20 Podpisanie Steve'a Nasha
Boston Celtics 1979/80 +32 29–53 61–21

Debiut Larry'ego Birda

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Magic co sezon powinni mieć 60+ W

Kluczowy powód - Alonzo tak twierdzi, a 20+ GMów nie chce przyznać się do zbiorowego błędu

Nie

Jednak ten 1-2 sezony na 60W - które jest zwyczajnie przeciętne - jak by to nie brzmiało - przy  historycznym w skalii NBA +36W naszych Hawks dość dobitnie uwypukla u nas pewne trendy - to takie clue z czym w BeGM walczyłem przez lata.

Myślę, że już wszystko co chciałem napisać wyjaśniłem. Oceniliście mnie ostatecznie tak - przyjmuje to do wiadomości. Amen

w sensie jedno trzeba oddac @Alonzo

faktycznie jakies winy atlancie powinny zostac odjete, bo to jednak totalnie nwoa druzyna.

chyba nie bylo przypadku w historii, zeby tak z sezonu na sezon ktos sie zmienil?

imo frycowe powinno sie zaplacic

w san antonio nie mielismy rewolucji

Edytowane przez człowiek...morza

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Sorki Kobe, że na Ciebie padło. Wyszedł w głosowaniu taki bilans i spoko - przyjmuje go, ale osobiście się z nim nie zgadzam. Mam prawo wyrazić swoją opinię, prawda?

Spoko, nie odbieram tego personalnie, każdy walczy o swoje i tyle. 

Masz prawo widzieć to inaczej, a ja po prostu poddałem pod zastanowienie, ze jesteś w tym punkcie widzenia odosobniony.

I masz prawo do swojego zdania oczywiście, ale faktem jest tez, ze jesteś w tym przekonaniu jedyny.

Ot tyle.

Pozdrawiam 😉

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

w sensie jedno trzeba oddac @Alonzo

faktycznie jakies winy atlancie powinny zostac odjete, bo to jednak totalnie nwoa druzyna.

chyba nie bylo przypadku w historii, zeby tak z sezonu na sezon ktos sie zmienil?

imo frycowe powinno sie zaplacic

Heat mieli +41 w moim pierwszym sezonie. Pamiętam, że o tym rozmawialiśmy coś po fakcie, zeby wyciągnąć wnioski na przyszłośc - nie udało się  :)

@24kobe8 dostał w głosowaniu taki wynik i nie nalezy tego ruszać. Tak wyszło i gratulacje. Po prostu warto pomyśleć przyszłościowo o racjonalniejszym ocenianiu nowo budowanych drużyn - to tylko taka moja sugestia.