Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Tu są wzajemne zależności dwustronne ale liderem i mózgiem jest ten co mózgu nie ma. 

Chyba nie chcesz bezrefleksyjnie przejść obok takiej gry? 

nie przechodze bezrefleksyjnie, ale mozg nie odpowiada na to co sie dzieje bez niego.

929652bc30d40.png

6 minut temu, ignazz napisał(a):

To że na luzie potrafi w meczu o lekkim obciążeniu być wirtuozem kosza wiemy wszyscy. 

no jeżeli już, to to jest własnie bezrefelsykne podejscie i podana wczesniej argumentacja rowniez.

powtórzę, niedoświadczoan drużyna (to ma kolosalne niestety znaczenie), kontuzja i fatalna dyspozycja kona (to jest jedynka z wykrzyknikiem), diabate tez z kontuzja w ostatnim meczu. 

ja tam po powyzszym spodziewalem sie najgorszego i sa tacy co moga zaswiadczyc

ergo warunki miał wręcz fatalne, żeby pokazać to "wirtuozerstwo", a pomimo tego z nim na parkiecie nie ustępowali rywalom. summa summarum ocena przeciętna, dla surowych krytykow dopuszczajaca i tyle (slump rzutowy w 1 meczu niezaprzeczalny, choc z drugiej strony ktos te rzuty musi oddawac, jak reszta ma srake w gaciach, a pozycje byly) 

Edytowane przez człowiek...morza

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

To że na luzie potrafi w meczu o lekkim obciążeniu być wirtuozem kosza wiemy wszyscy

aha 

trochę mi się nie chce już bronić tych Knicks, bo profit z tego żodyn jak zwykle

ale pół roku temu, to opinia była taka, że on w ogóle c***a moze a nie być liderem, potem mamy próbke 50 meczów rs gdzie był topowym dyrygentem kręcacym atak bliski best alltime, potem w pierwszym meczu sam kończy heat grając dobrą końcówkę i nagle jeden mecz i Ty już wiesz, że w otoczniu naszych Knicks on już tak będzie zawsze?

Magic można cisnąć za zmyslanie sezonu Draymonda, a Knicks nie można dać kredytu, bo jeden playin nie pyknął, gdzie u nas pewnie skończą w top3 Wschodu?

jak to nie jest bół dolnych pleców Iggy, to co Cię zmusza do takich fikołków?

Niechęć do gracza który moim zdaniem ciśnie puste kalorie. I trochę case Orlando i Alonzo. Nie byłoby ataku gdyby nie to że GM sprzedaje  bullshit. 
Z resztą mój komentarz był o tym właśnie spotkaniu a nie o serii świetnych występów w RS. Gdzie pobieżnie patrząc im słabszy przeciwnik tym fajniejsze cyfry czarował. 

Nie odbieram mu umiejętności gry na poziomie pod pewnymi warunkami. A tym warunkiem jest stawka spotkania. 

Więc trochę przekręciłeś 

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Nie byłoby ataku gdyby nie to że GM sprzedaje  bullshit. 

no tak bullshit, Pogrzebu kota nie wrzuca się w chwilach triumfu raczej

bullshitem na pewno nie jest udawanie, że sie nie widzi różnicy gdzie u nas przygotowujesz się do PO z HCA mając obok siebie graczy z ligowego topu, a graniem w playinach z bandą wyrostków, Whitem i Bridgesem, skoro siła rosteru ma nie mieć przełożenia na naszą grę, to po co w ogóle gramy?

6 godzin temu, ignazz napisał(a):

Tworzysz dialog którego nie było. 

oczywiście, przepraszam

@Alonzo

dałem Ci lajka bo, jednak w jakiś perwersyjny sposób doceniam, Twój upór, pamiętasz jak zasugerowałem byś się pogodził ze słabszym trymestrem i stanął w prawdzie? to było mniej więcej w połowie absencji Quickleya, teraz opuścił G1 nawet

najbardziej mnie wzruszył wykaz minut, który miał Jaśkowi  na coś odpowiedzieć, ale chyba zapomniałeś dopisać na co, połowa tego opisu, to kompletnie nic niewarty g**content i zapychacz

a przykładowo zabrakło wzmianki jak to grasz 13 meczów z tankerami z czego wygrywasz minimum 12, Bulls już nie tacy ciency?

być może przegrałem temat, ba, bankowo przegrzałem go w c***, no ale zdecydowanie jesteśmy po innej stronie postrzegania nie tylko beGM, ale i chyba kosza całościowo, trudno, w mojej bajce roster, który średnio robi pewnie jakieś 45+W nie zrobi nagle 60, tym bardziej z takimi stratami w ludziach

i już na koniec tylko odniosę się do tych Twoich żali jak to jesteś szkalowany - w ciągu dwóch lat zapisałem sobie wiele screenów gdzie otwarcie szkalujesz GMów, wyzywasz ich personalnie, tak samo podobnie robiłeś w odniesieniu do niektórych graczy, którzy wg. Cb niedostatecznie wspierali Twój Dream Team, chciałem tylko żebyś wiedział 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

W dniu 18.04.2026 o 18:14, ernie9005 napisał(a):

Johnson – 37 min (PF)

Rola: glue guy / transition finisher

• zbiórki + obrona switch + rozegranie
  • szybkie bieganie do kontr
  • atak close-outów

motor energii pierwszej piątki

glue guy w sensie jaki defensor czy spoiwo w ataku?

bo jeżeli to pierwsze to jest to teza z dupy - johnson nie jest dobrym defensorem i jeżeli szukac wobec niego zastrzeżeń to własnie na tym polu i to całkiem sporych. 

Ps. @ignazz Nie odbieram Durenowi umiejętności gry na poziomie pod pewnymi warunkami. A tym warunkiem jest stawka spotkania. Ale mecze z Bucks, Wizards, Pelicans i Grizzlies miał świetne! Co prawda nie sprawdzałem czy jego notowania w jakikolwiek sposób różnią się między lepszymi a słabszymi rywalami, ale tezy przecież - opartej na przeczuciach - nikt nie broni postawic (mówiąc wprost nie pije do samego durena tylko do metodologii)

Edytowane przez człowiek...morza

7 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

glue guy w sensie jaki defensor czy spoiwo w ataku?

bo jeżeli to pierwsze to jest to teza z dupy - johnson nie jest dobrym defensorem i jeżeli szukac wobec niego zastrzeżeń to własnie na tym polu i to całkiem sporych. 

Walczak i lider zespołu po obu stronach parkietu.  Lider drużyny pod względem punktów i asyst. Dobry obrońca, choć może nie elitarny. Ponad 10 zbiórek, 1.2 steali na mecz, def rating na poziomie Harta, Camary czy Kawhi'a jeśli dobrze patrzę. To mniej więcej definicja glue guya. Atlanta miała całkiem niezłą, bo 11 obronę ligi w tym sezonie, poziom Minnesoty, Toronto i Magic, co biorąc pod uwagę ilość zmian do jakich doszło w drużynie w trakcie sezonu jest spoko wynikiem, a Johnson był jej istotnym elementem. 

W dniu 19.04.2026 o 06:18, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bez absencji, dokładnej rotacji i chociaż podstawowych statsów nawet nie licz na taki bilans

Jeśli ktoś z laptopem i chwilą wolnego czasu zechciałaby mi pomóc to zapraszam na priv, dogadamy się 😉

Wiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale może jeszcze będą z niego ludzie ;) i Hornets będą mieli jakiś pożytek z niego, chociaż PG i 0 asyst...

Edytowane przez gizior

18 godzin temu, ernie9005 napisał(a):

@nizina to był dramatyczny trymestr dla Bucks pod względem dostępności zawodników, skąd taki wysoki proponowany bilans przy tylu absencjach? 

Jakim składem grają Bucks pod nieobecność Edwardsa i Jalena Williamsa?

To tylko 11 meczow bez Edwardsa. Napieprzamy bully ball z reedem, huffem i gobertem  i rywale nie mogą wyjść z szoku;)

Ps bez williamsa radzimy sobie od poczatku sezonu;)

11 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

a mogło być takie ładne trio scoot-reaves-naw i PO w tym sezonie

A no mogło by być całkiem ciekawe trio... Pewnie jakby NAW był w składzie jak przejąłem Hornets to Reavesa bym nie wymieniał, no ale po czasie można już tylko gdybać co by było gdyby...

Reaves to oczywiście tylko "moja zasługa" 😉 ale NAW jeszcze nie za mojej kadencji 😜