Skocz do zawarto艣ci

Washington Wizards 18/19 - Mayday, Mayday, Mayday

Hoolifan

Rekomendowane odpowiedzi

Lubi艂em ogl膮da膰 Wizards w zesz艂ym sezonie kiedy to Satoransky prowadzi艂 gr臋... Nie , 偶eby Wizards byli wtedy lepszym zespo艂em ale byli pouk艂adani. Ka偶dy zna艂 swoj膮 rol臋... To nie by艂a Holandia sprzed 10 lat kiedy by艂o o dwie pi艂ki za ma艂o do grania

Wall ma przerost ambicji by poci膮gn膮膰 zesp贸艂 do czego艣... Nie widzi co jest najlepsze dla zespo艂u. Oczywiscie on ma na tyle du偶o talentu, ze potrafi przechyli膰 szal臋 zwyci臋stwa w zaci臋tej ko艅c贸wce - co艣 czego Satoransky niew膮tpliwie nie ma

Niestety nikt nie we藕mie tej nowej drogiej umowy Johna .. Otto Porter jest TOP5 tej ligi w 3&D wi臋c by艂oby g艂upot膮 oddawa膰 jego umow臋

Jedyna opcja to pr贸ba handlowania Bealem

Nie wiem Mo偶e pakiet Beal + Troy Brown i jakie艣 dwa wybory pierwszorundowe 2019 +2022 za Leonarda i Forbesa

Wiem ,ze to ryzyko ale projekt Wall-Beal ewidentnie nie funkjonuje i nie zaprowadzi Wizards do fina艂u Wschodu a i ostatnio nawet druga runda mo偶e by膰 poza zasi臋giem

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Nie wiem Mo偶e pakiet Beal + Troy Brown i jakie艣 dwa wybory pierwszorundowe 2019 +2022 za Leonarda i Forbesa

Wiem ,ze to ryzyko ale projekt Wall-Beal ewidentnie nie funkjonuje i nie zaprowadzi Wizards do fina艂u Wschodu a i ostatnio nawet druga runda mo偶e by膰 poza zasi臋giem

Wymiana z Leonardem jest dla Waszyngtonu cholernie ryzykowna, bo jest to p贸j艣cie all-in w go艣cia, kt贸ry i tak nie przed艂u偶y z nimi umowy, a jednocze艣nie nie daje gwarancji, 偶e uda si臋 osi膮gn膮膰 sukces jakim by艂by chocia偶by awans do fina艂贸w konferencji. Je艣li ju偶 oddawa膰 Beala, to chyba lepiej by艂oby spr贸bowa膰 wyrwa膰 za niego paczk臋 ciekawych asset贸w, kt贸re pomog艂yby w zrzuceniu fatalnej umowy Mahinmiego. Tak czy siak zgadzam si臋, 偶e przy fatalnej umowie Walla polecie膰 musi Beal...

Og贸lnie zastawia mnie troch臋 czemu Wizards nie pr贸bowali atakowa膰 Cousinsa, kt贸ry od dawna ziomkuje si臋 z Wallem. Wtedy zrzucenie Beala nie by艂oby a偶 tak problematyczne, a obudowanie ca艂ego zespo艂u wok贸艂 osi Wall - Porter - DMC, by艂oby nieco prostsze ni偶 wok贸艂 trio ustawionego w ca艂o艣ci na obwodzie. Wiem, 偶e Boogie ma swoje wady i do gry wr贸ci dopiero za kilka miesi臋cy, ale podpisanie go pozwoli艂oby im sprawdzi膰 alternatywn膮 koncepcj臋 i dobra膰 strategi臋 na przysz艂e lata.聽

Odno艣nik do komentarza

Przecie偶 nikt nie wiedzia艂 ,偶e DMC b臋dzie dost臋pny za MLE dla p艂atnik贸w podatku...

Co ciekawe聽 DMC odrzuci艂 umow臋 40/2 od NOP.. Akurat DMC zamiast Howarda by pasowa艂.. No ale on ma wr贸cic dopiero w styczniu to raz a dwa ta kontuzja jest naprawd臋 paskudna.. Niemneij za 5 mln na rok mo偶na by艂o ryzykowa膰

Odno艣nik do komentarza

Cousins raczej podpisa艂 za 5 mln z Warriors w艂a艣nie dlatego, 偶e s膮 Warriors. Raz, 偶e nie b臋da go ponagla膰 z rehabilitacj膮 bo nie jest im na gwa艂t potrzebny a dwa, 偶e zgarnie sobie prawie na pewno pier艣cie艅 i b臋dzie mia艂 ten accomplishment z g艂owy. W膮tpi臋, by si臋 pcha艂 do Wizards za t膮 kas臋. Mo偶e do Lakers by艂by dost臋pny ale te偶 nie wiem czy za 5 mln.

Nie spodziewam si臋 sukces贸w z Howardem na centrze, raczej b臋dzie powt贸rka z 2017/18. Wizards s膮 w sytuacji, w kt贸rej bardzo trudno zrobi膰 krok naprz贸d a rozwala膰 sk艂adu te偶 nie ma co, bo do艣膰 solidny i jakie艣 profity z niego owner ma. Nuda

Odno艣nik do komentarza

Pomys艂 z Cousinsem chodzi艂 mi na g艂owie g艂贸wnie przez wzgl膮d na jego znajomo艣膰 z Wallem. Oczywi艣cie to tylko mrzonki, bo je艣li faktycznie mia艂 na stol臋 tak膮 ofert臋 od NOP, to najwyra藕niej uzna艂, 偶e teraz na spokojnie si臋 wyleczy i wygra pier艣cionek, a o kas臋 powalczy w przysz艂orocznym offseason, gdzie wi臋cej zespo艂贸w b臋dzie mog艂o mu zap艂aci膰.聽

Odno艣nik do komentarza

Widz臋, 偶e w tym roku kto艣 mnie uprzedzi艂 z zak艂adaniem tematu Wizards, ale to dobrze - im wi臋cej temat贸w poszczeg贸lnych dru偶yn jest otwartych tym wi臋cej dyskusji. 艢wietna robota Hoolifan!

Szczerze m贸wi膮c kompletnie nie wiem jak zapatrywa膰 si臋 na tegoroczny wsch贸d.. Niby istnieje kilka dobrych dru偶yn takich jak Celci, Sixers czy Raptors ale gdyby Playoffy by艂y przemieszane (tj. #1 West vs #8 East, #2 West vs #7 East itd.) ile z nich mia艂oby realne szanse znalezienia si臋 w drugiej rundzie? Jedna? Dwie? I nie byliby to Czarodzieje z Waszyngtonu.

Na ich szcz臋艣cie Playoffs rozgrywane s膮 konferencjami wi臋c istnieje jaka艣 szansa, 偶e przejd膮 t膮 pierwsz膮 rund臋, ale pieni臋dzy na to nigdy bym nie postawi艂 (no chyba, 偶e nie swoich). ;)

Poza tym z roku na rok gdybamy, a wszystko i tak wychodzi w praniu dopiero po ok. 30-40 meczach, gdzie tabela rozk艂ada si臋 w do艣膰 sensowny spos贸b i z mniejszymi czy wi臋kszymi odst臋pstwami doje偶d偶a w tym wydaniu do ko艅ca.

Wizards s膮 dru偶yn膮 na Playoffs i tu nie ma 偶adnej w膮tpliwo艣ci jednak ego zar贸wno Walla jak i Beala w po艂膮czeniu z Riversem to mieszanka wybuchowa, kt贸ra 藕le poprowadzona (chocia偶by w szatni) mo偶e eksplodowa膰.

Odno艣nik do komentarza

Na ich szcz臋艣cie Playoffs rozgrywane s膮 konferencjami wi臋c istnieje jaka艣 szansa, 偶e przejd膮 t膮 pierwsz膮 rund臋, ale pieni臋dzy na to nigdy bym nie postawi艂 (no chyba, 偶e nie swoich). ;)

Poza tym z roku na rok gdybamy, a wszystko i tak wychodzi w praniu dopiero po ok. 30-40 meczach, gdzie tabela rozk艂ada si臋 w do艣膰 sensowny spos贸b i z mniejszymi czy wi臋kszymi odst臋pstwami doje偶d偶a w tym wydaniu do ko艅ca.

Wizards s膮 dru偶yn膮 na Playoffs i tu nie ma 偶adnej w膮tpliwo艣ci jednak ego zar贸wno Walla jak i Beala w po艂膮czeniu z Riversem to mieszanka wybuchowa, kt贸ra 藕le poprowadzona (chocia偶by w szatni) mo偶e eksplodowa膰.

Szanse na przej艣cie pierwszej rundy s膮 ca艂kiem realne, bo je艣li Wizards nie posypi膮 si臋 w trakcie sezonu zasadniczego, to dla wielu ekip mog膮 by膰 bardzo niewygodnym rywalem. Pytanie czy Brooks b臋dzie w stanie zapanowa膰 nad wybuja艂ym ego Walla czy Howarda i zrobi膰 z nich sensowny duet do gry na picku.

Rivers to b臋dzie si臋 modli艂, 偶eby na klubowym korytarzu nie tr膮ci膰 kogo艣 barkiem, bo jest wr臋cz idealnym kandydatem na koz艂a ofiarnego i szykuje mu si臋 niez艂y roller coaster ^^

Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...
  • 3 tygodnie p贸藕niej...
  • 1 miesi膮c temu...

Przypuszczam,偶e niewielu ich ogl膮da niemniej co艣 mnie pokusi艂o by obejrze膰 mecz z Clippers. Wynik nie by艂 istotnym ale to co si臋 dzia艂o poza gr膮.Beala, kt贸ry le偶a艂 na parkiecie podnosi艂 Harris bo nikt z Wizards si臋 nie kwapi艂. Jak Morris dosta艂 z 艂okcia w twarz to te偶 tylko gracze Clippers pomagali mu si臋 pozbiera膰.

Ta dru偶yna nie istnieje i tam trzeba ostro.

Nie wiem Wall plus Oubre za Butlera i Teaguea?

Albo Porter do Kings za Hielda ,Skala i chyba stuknie.

Butler zgarnia atencj臋 ale takiego g贸wna jak WAll nie odwala w trakcie meczu. W WizArds ju偶 nikt nikogo nie powa偶a i nie rozmawia

Odno艣nik do komentarza

Akurat jestem po obejrzeniu nagranego z cyfry wizz at clippers.

Tam nie ma totalnie systemu gry a straty jak w NCAA.

A偶 szkoda Beala bo to jedyny gracz staraj膮cy si臋 i by艂 na parkiecie najbardziej waleczny.

Takiej bezjajeczne gry dawno nie widzia艂em w ekipie z takim potencja艂em.

Oto Porter w spurs to bardzo mokre marzenie.

Marnuje si臋 z bealem. A duranta chcieli.

Inna sprawa ze statystycznie clippers dobrze broni膮.

Odno艣nik do komentarza

Wizards od d艂u偶szego czasu grali bardzo improwizowan膮 ofensyw臋, wi臋c to nie jest raczej wielkim zaskoczeniem. R贸偶nica wzgl臋dem bardzo dobrego sezonu 16/17 jest taka, 偶e wtedy Wall by艂 w 艣wietnej formie, Beal wyj膮tkowo nie narzeka艂 na urazy, a Porter walczy艂 o nowy kontrakt. Teraz w tym zespole brakuje centra, a do tego loty obni偶yli Porter i Wall. Jedynym pozytywem jest tak naprawd臋 Oubre, ale przy tak zapchanym salary ci臋偶ko b臋dzie znale藕膰 dla niego miejsce na przysz艂y sezon (bez wymian to niemo偶liwe). Mo偶e da艂oby si臋 wyr贸偶ni膰 jeszcze Morrisa, ale on po prostu trzyma sw贸j sta艂y poziom i sprawdza si臋 jako ta 3/4 opcja zespo艂u.

Tak jak rozmawiali艣my ostatnio w podca艣cie na airballu, pierwszym krokiem, kt贸ry powinni zrobi膰 Wizards jest wymiana trenera, bo Brooks nie panuje nad szatni膮, a do tego Waszyngton w defensywie wygl膮da po prostu tragicznie i nie jest to tylko kwestia z艂ego wej艣cia w sezon. 呕a艂uj臋 przespania offseason, bo na rynku by艂o kilku trener贸w, kt贸rzy mogliby pokusi膰 si臋 o stworzenie jakiego艣 systemu i trzymania tych p艂aczk贸w kr贸tko.

Opr贸cz tego, Wizards na gwa艂t potrzebuj膮 kogo艣, kto spojrzy na ca艂o艣膰 艣wie偶ym okiem i sko艅czy z prowizork膮 Grunfelda. Czas wywali膰 go艣cia na zbity pysk, bo nie do艣膰, 偶e przespa艂 moment na zrobienie wymian, to jeszcze wsadzi艂 klub na min臋 poprzez podpisywanie beznadziejnych um贸w. Prawdopodobnie zakopa艂 Wizards na lata w przeci臋tno艣ci, ale je艣li znalaz艂aby si臋 tu jaka艣 z艂ota r膮czka, to mo偶e da艂oby si臋 z tego co艣 jeszcze ulepi膰.

Og贸lnie szykuje si臋 ci臋偶ki sezon i bardzo niedobrze si臋 sta艂o, 偶e Howard wr贸ci do gry w momencie, kiedy dru偶yna jest w ewidentnym do艂ku. To raczej nie sko艅czy si臋 zbyt dobrze...

Edytowane przez Hoolifan
Odno艣nik do komentarza

Przypuszczam,偶e niewielu ich ogl膮da niemniej co艣 mnie pokusi艂o by obejrze膰 mecz z Clippers. Wynik nie by艂 istotnym ale to co si臋 dzia艂o poza gr膮.Beala, kt贸ry le偶a艂 na parkiecie podnosi艂 Harris bo nikt z Wizards si臋 nie kwapi艂. Jak Morris dosta艂 z 艂okcia w twarz to te偶 tylko gracze Clippers pomagali mu si臋 pozbiera膰.

Ta dru偶yna nie istnieje i tam trzeba ostro.

Nie wiem Wall plus Oubre za Butlera i Teaguea?

Albo Porter do Kings za Hielda ,Skala i chyba stuknie.

Butler zgarnia atencj臋 ale takiego g贸wna jak WAll nie odwala w trakcie meczu. W WizArds ju偶 nikt nikogo nie powa偶a i nie rozmawia

Ogl膮da艂em i te偶 zwr贸ci艂em na to uwag臋 + obrona dru偶ynowa to dramat, powa偶anie trenera chyba te偶 tam nie istnieje bo set贸w tam nie ma 偶adnych.

ten pomys艂 z Kings jest przedni a Wizz wygl膮daj膮 jakby Otto chcieli ch臋tnie odda膰

Odno艣nik do komentarza

Je偶eli znalaz艂by si臋 ch臋tny na Portera, to oczywi艣cie pchni臋cie go w jakiej艣 wymianie mia艂oby sens. Niestety prawda jest taka, 偶e go艣膰 b臋dzie zarabia艂 w nast臋pnych sezonach 26-28 milion贸w dolar贸w, a szczytem jego potencja艂u jest bycie 2/3 opcj膮. Nie ma medialnego nazwiska, w 偶adnym aspekcie swojej gry nie jest zawodnikiem elitarnym, wi臋c p艂acenie takich pieni臋dzy za solidnego zawodnika si臋 po prostu nie op艂aca. Naprawd臋 nie wiem czy znajdzie si臋 kto艣, kto b臋dzie chcia艂 wzi膮膰 do siebie taki kontrakt :/

Dla mnie jedynym zawodnikiem, kt贸ry ma w Wizards realn膮 warto艣膰 jest Beal. Bradley jest m艂ody, bardzo dobrze sprawdza si臋 w roli drugiej opcji i przy planowanym skoku salary jego kontrakt nie wygl膮da a偶 tak tragicznie. Wydaje mi si臋, 偶e wiele dru偶yn mog艂oby sklei膰 za niego ciekaw膮 paczk臋, bo je艣li Waszyngton chce skompletowa膰 sk艂ad na przysz艂y sezon, to musi przyj膮膰 jakie艣 ko艅cz膮ce si臋 umowy. Dallas mog艂oby spakowa膰 Matthewsa, Grizzlies Parsonsa, Nets Crabbe'a. Jakby to jako艣 obudowali pickami, to mo偶e uda艂oby si臋 tanio zepchn膮膰 po sezonie kontrakt Mahinmiego. Wiem, 偶e oddanie Beala to du偶a strata i o wiele bardziej wola艂bym budowa膰 zesp贸艂 z nim ni偶 bez niego, ale niestety trzeba patrze膰 w przysz艂o艣膰, a ta jest dla Wizards wyj膮tkowo trudna...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.