lorak Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) 1. Jakość podań Butlera do Townsa (warto obejrzeć mecze, żeby odnieść się do suchej statystyki), gdzie widać iż: - jedynie 35% podań kończyło się rzutem (dla porównania 62% u Wigginsa, 40% u Gibsona) - jedynie 16,5% kończyła się asystą (Wiggins 20% na niższej skuteczności, 18% Taj) przecież te wartości są podobne dla prawie całej S5 (BTW, 16,5 nie zakończyło się asystą lecz FGM ;]): PASS FROM %FGA %AST Butler 35,0 14,0 Wiggins 28,0 9,2 Gibson 34,9 10,5 Teague 36,0 14,2 Butler do Townsa niewiele się różni od sytuacji, gdy KATowi podawali Teague oraz Taj. właściwie to Andrew - ku zaskoczeniu chyba nikogo - wygląda tu wyraźnie gorzej. w sumie w całej drużynie (minimum 200 passes) tylko Crawford lepiej kreował Townsa niż Teauge z Butlerem. ale to pewnie wynika z tego, że grali przeciw rezerwowym, a więc gorzej zorganizowanym defensywnie lineupom. Edytowane 22 Września 2018 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) A obecna sytuacja to nie patologia? Nadal by istniał salary cap,czy maksymalny kontrakt (to według mnie akurat największe badziewie, bo gdyby nie to, pewnie GSW by nie powstało. Jaka patologia? Nikt butlera nie zmuszał do podpisywania długiego kontraktu. Jego wolna wola, może sobie podpisywać 1+1 jak KD czy LJ i nawet co rok zmieniać klub. A jeśli już w pełni świadomie zobowiązał się do odpracowania tych 4 czy 5 lat za takowe wynagrodzenie, to powinien to zrobić. Edytowane 22 Września 2018 przez microlab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Jaka patologia? Nikt butlera nie zmuszał do podpisywania długiego kontraktu. Jego wolna wola, może sobie podpisywać 1+1 jak KD czy LJ i nawet co rok zmieniać klub. A jeśli już w pełni świadomie zobowiązał się do odpracowania tych 4 czy 5 lat za takowe wynagrodzenie, to powinien to zrobić. masz trochę racji ale czy tobie nie zdarzyło się zmienić pracy bo w starej wkurwial cię szef albo nie dostałeś awansu?Sportowiec to nie rzymski gladiator który musi zapieprzac bo mu każą Oczywiście to co zapoczątkował ostatnio Leonard to już szczyt patologii Nie mniej jednak butler po pierwsze nie wybrał sobie wolves kiedy Bulls go sprzedawali, po drugie nikt nie mógł przewidzieć że jego relacje z townsem i wigginsem tak się popapraja Ja ostatnio rzuciłem papiery bo nie mogłem patrzeć na szefa imbecyla i jego pupilki która napierdala z ucha Powiedziałem dość, poszedłem do szefa szefa i powiedziałem że odchodzę Normalne w pracy w logistyce ale w sporcie już nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 przecież te wartości są podobne dla prawie całej S5 (BTW, 16,5 nie zakończyło się asystą lecz FGM ;]): PASS FROM %FGA %AST Butler 35,0 14,0 Wiggins 28,0 9,2 Gibson 34,9 10,5 Teague 36,0 14,2Butler do Townsa niewiele się różni od sytuacji, gdy KATowi podawali Teague oraz Taj. właściwie to Andrew - ku zaskoczeniu chyba nikogo - wygląda tu wyraźnie gorzej. w sumie w całej drużynie (minimum 200 passes) tylko Crawford lepiej kreował Townsa niż Teauge z Butlerem. ale to pewnie wynika z tego, że grali przeciw rezerwowym, a więc gorzej zorganizowanym defensywnie lineupom.To jasno wynika, że taktyka TT w wyraźny sposób nie wykorzystywała Townsa w ataku - pytanie czy świadomie to robił, czy po prostu nie potrafił? Wiggins to shooter (kiepski) - tak jak pisałeś chyba nikt się nie spodziewa od niego kreowania - nawet kolegi.Nie skomentowałeś wzrostu FGA Butlera (ale też Wigginsa) od grudnia kosztem Townsa? Ponawiam więc pytanie - czym spowodowany jest wzrost wykorzystania Butlera (i Wigginsa) w ataku, skoro Townsa jest znacznie lepszy od obu w ataku? Jakieś racjonalne powody poza narastającym konfliktem na linii Butler-Towns i wyraźnym opowiedzeniem się TT za tym pierwszym i zrobieniem z niego lidera w ofensywie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) masz trochę racji ale czy tobie nie zdarzyło się zmienić pracy bo w starej wkurwial cię szef albo nie dostałeś awansu? Sportowiec to nie rzymski gladiator który musi zapieprzac bo mu każą Oczywiście to co zapoczątkował ostatnio Leonard to już szczyt patologii Nie mniej jednak butler po pierwsze nie wybrał sobie wolves kiedy Bulls go sprzedawali, po drugie nikt nie mógł przewidzieć że jego relacje z townsem i wigginsem tak się popapraja Ja ostatnio rzuciłem papiery bo nie mogłem patrzeć na szefa imbecyla i jego pupilki która napierdala z ucha Powiedziałem dość, poszedłem do szefa szefa i powiedziałem że odchodzę Normalne w pracy w logistyce ale w sporcie już nie? ale ty to serio piszesz? porównujesz prace zwykłego Kowalskiego z gwarantowanym kilkuletnim kilkumilionowym kontraktem w sportbiznesie, gdzie wiadomo że w przypadku rozwiązania następnego dnia przykładowy Butler dostanie 15 telefonów z propozycją nowej umowy? Leonard to już dla Ciebie szczyt patologii, a Butler jest spoko? Sportowiec to nie rzymski gladiator który musi zapieprzac bo mu każą no, pewnie że nie musi, może przyjść do roboty do mnie albo do Ciebie i się wykazać i móc zrywać umowy kiedy tylko zechce i w ogóle zakosztować rozkoszy życia szarego obywatela. Zapraszam, w zasadzie to nawet zatrudniamy teraz. Edytowane 22 Września 2018 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Normalne w pracy w logistyce ale w sporcie już nie? To żeś poleciał z fantazją... Myślisz, że jak ktoś w logistyce byłby na kontrakcie managerskim, mającym na celu stworzenie jakiegoś wielkiego huba transportowego, i zarabiał mln to może sobie bez konsekwencji rzucić papiery bo szef/właściciel lub kolega z pracy go denerwuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) przecież pokazałem ci, że Butler nie przestał podawać do Townsa na przestrzeni sezonu. jeśli więc temu drugiemu spadło USG* (to lepsze do pokazania roli w ataku niż samo FGA), to przyczyn należy szukać gdzieś indziej: różni przeciwnicy, lepsze wdrożenie się Butlera w system, decyzje trenera. swoją drogą trzeba by sprawdzić jak w przeszłości to wyglądało w podobnych przypadkach, tzn. gdy do ~25 PPG PF/C dochodził ~22 PPG wing. coś mi się bowiem wydaje, że zwykle wysoki tracił piłkę na rzecz niskiego. * KAT USG% FGA/36 G October 25 16,5 7 November23,3 14,7 15 December21,6 12,7 15 January 20,6 13,4 17 February23,8 14,1 10 March 26,1 16,6 13 April 21,8 14,7 5 Butler USG% FGA/36 G October 20 12,4 5 November23,1 14,8 15 December26,8 16,6 15 January 26,2 14,7 13 February26,3 16,4 8 April 30,1 16,1 3 skrajne miesiące oczywiście najmniej nam mówią ze względu na ilość meczów i poza tym to widzimy, że np. Butlerowi wzrosło USG o te ~3 (moim zdaniem ze względu na oswojenie się z zespołem/systemem), ale u Townsa są te zmiany na tyle randomowe oraz niewielkie, że trudno je czemuś przypisać (oprócz marca rzecz jasna). np. w grudniu i styczniu miał niższe USG niż w listopadzie, ale w lutym znowu wróciło do tego poziomu, a nie powinno jeśli twoja teza byłaby prawdziwa. Edytowane 22 Września 2018 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 To żeś poleciał z fantazją... Myślisz, że jak ktoś w logistyce byłby na kontrakcie managerskim, mającym na celu stworzenie jakiegoś wielkiego huba transportowego, i zarabiał mln to może sobie bez konsekwencji rzucić papiery bo szef/właściciel lub kolega z pracy go denerwuje? Dla mnie generalnie rzucanie pracy bo kolega z pracy mnie denerwuje jest dziecinne. Ale to juz kazdy sobie sam decyduje co robi z własnym życiem. No i mnie sie nie zdarzyło pracowac z jakimiś debilami, to moze mam złą perspektywe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) Butler spotkał się z gmem i poprosił o trade, czyli zrobił coś co w lidze jest normalne, wciąż słabe ale popularne Leo uznal że go boli i nie będzie grał Tak więc owszem To co zrobił KL to nowy poziom patologii Dla mnie generalnie rzucanie pracy bo kolega z pracy mnie denerwuje jest dziecinne. Ale to juz kazdy sobie sam decyduje co robi z własnym życiem. No i mnie sie nie zdarzyło pracowac z jakimiś debilami, to moze mam złą perspektywejeśli masz ch7jowego szefa a konkurencja proponuje ci 15% podwyżki to się raczej nie zastanawiasz To żeś poleciał z fantazją... Myślisz, że jak ktoś w logistyce byłby na kontrakcie managerskim, mającym na celu stworzenie jakiegoś wielkiego huba transportowego, i zarabiał mln to może sobie bez konsekwencji rzucić papiery bo szef/właściciel lub kolega z pracy go denerwuje? gracz to nie jest gm!Śmieszne jest zexleonard mógł sobie olać sezon i musieli mu placic natomiast jeśli klub chce zwolnić musi wypłacić całość kontraktu Edytowane 22 Września 2018 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 gracz to nie jest gm! i tak właśnie wygląda w praktyce Twoje porównywanie NBA do normalnego rynku normalnej pracy. W NBA 'szeregowi pracownicy' [gracze] są opłacani wielokrotnie wyżej niż GMowie, co pokazuje jak specyficzny i rządzący się swoimi zasadami jest to rynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) gracz to nie jest gm!Kontrakt menadżerski to odniesienie do rodzaju umowy, możesz sobie to nazwać zleceniem o określonych parametrach i odpowiedzialności. Gracz NBA to też nie typowy pracownik... bliżej mu do gwiazdy kina/muzyki. Śmieszne jest zexleonard mógł sobie olać sezon i musieli mu placic natomiast jeśli klub chce zwolnić musi wypłacić całość kontraktuMógł sobie olać bo kontrakt mu to gwarantował, od stron (i przepisów NBA) zależy co się w nim znajdzie. Podejrzewam, że gdyby Kawhi miał jeszcze 3-4 lata kontraktu przed sobą to by poszli z nim do sądu i powołali biegłych, a Leo szybko by ozdrowiał Edytowane 22 Września 2018 przez dannygd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 jimmy to juz 30 latek, to taki "superstar" do Cleveland, chce miec zaplacone, Gilbert moglby mu zaplacic a za rok "syn marnotrawny pt.2 feat. KI" ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 to już 3 chyba przypadek w ostatnim roku, gdzie gracz, którego każdy klub chciałby miećw składzie, jest niezadowolony z sswojego obecnego teamu i musi błagać o transfer. Mam nadzieję,że następne CBA rozwiąże ten problem, najlepiej jakby zawodnik miał opcję rozwiązania umowy. Tak to wygląda trochę jak niewolnictwo. Mam nadzieję , że źartujesz Koszykarze dostają 51% a koszykarki 18% obrotów ligi Zanim było CBA to gracze zarabiali grosze Poza tym swoboda rozwiazania umów albo dotyczy obu stron albo źadnej Nie mówiac o tym , źe jakby w dowolnym momencie by sobie zawodnik mógł rozwiązać umowę i przechodzić gdzie chce to byłby niezły bajzel kluby są teraz bardziej uwiązane niż gracze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 http://www.e-nba.pl/topic/4287-minnesota-timberwolves-1516/ polecam zaparzyć herbatkę, niesamowita lektura o przyszłym superteamie podziękowania dla c_m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) http://www.e-nba.pl/topic/4287-minnesota-timberwolves-1516/ polecam zaparzyć herbatkę, niesamowita lektura o przyszłym superteamie podziękowania dla c_m drugi komentarz, Pan Styczen:27 cze 2015 Fantastyczny rebuilding (o ile można to tak nazwać, ledwie jeden sezon tankowania, sick!) fantastyczny komentarz! Edytowane 22 Września 2018 przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 drugi komentarz, Pan Styczen: 27 cze 2015 Fantastyczny rebuilding (o ile można to tak nazwać, ledwie jeden sezon tankowania, sick!) fantastyczny komentarz! Rappar parę komentarzy niżej rozyebał system. Nostradamus pipszony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 KAT łaskawie podpisał 190/5 https://twitter.com/wojespn/status/1043663170924097536?s=19 dziwne, miał czekać przecież na wyjebkę Butlera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 dziwne, miał czekać przecież na wyjebkę Butlera Pojawiły się rumorsy, że Thibs nie ma wyjścia i odda Butlera, może dlatego nie czekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 (edytowane) Pojawiły się rumorsy, że Thibs nie ma wyjścia i odda Butlera, może dlatego nie czekał. niesamowicie bohaterska postawa, poświęcił własny interes dla dobra organizacji wzruszyłem się ash Thibodeau’s general manager, Scott Layden, had been shutting down trade inquires for Butler in recent days, and Taylor has demanded that Layden not only take calls on potential deals, but reach out to initiate conversations, league sources said. <muzyczka z Benny Hilla> Edytowane 23 Września 2018 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 (edytowane) niby burdel ale poki co nawet niezle postepuja. towns podpisany przed dealem, wiec sa zabezpieczeni niby odrzucaja oferty za JB ale okazuje sie, ze wlasciciel nie chce dlugiego procesu i jak najszybciej chce dealowac, butler dostal zwolnienie z media day. wiec pozostaje tylko pytanie, ktore doniesienia sa prawdziwe, ktore pochodza z obozu wolves a ktore od jb... Edytowane 23 Września 2018 przez badboys2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi