BMF Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Naprawdę serio wolałbym, żebyś zagłosował na 76ers i nie wypisywał bzdur o moich graczach w tym wątku niż odwrotnie. Twoim problemem jest to, że w Twojej wizji Embiida jest on połączeniem prime Hibberta w obronie i prime Dwighta w ataku. Jest 2018, nie 2022. Poproszę jednak o odpowiedź, bo jestem ciekaw. Hibbert był lepszy w aataku od Embiida? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Poproszę jednak o odpowiedź, bo jestem ciekaw. Ale na co? Nie zadałeś żadnego pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Och, nieważne, to i tak bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Hibbert był lepszy w aataku od Embiida? Nie, nie był. ale co to ma do tej serii??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 To dlaczego gwałcił Miami LeBrona w 2013 roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) To dlaczego gwałcił Miami LeBrona w 2013 roku? Chyba jednak pomyliłeś tematy:) Sorry, ale nie gram w to, żeby dyskutować o tym, co było 5 lat temu w serii, w której grali zupełnie inni gracze, w zupełnie inną koszykówkę Edytowane 6 Czerwca 2018 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Niech jeszcze paru GM-ów zagłosuje na zespół, który ich zdaniem przegra i Tecu może otwierać szampana:)Niby nie ma co tłumaczyć, bo po prostu źle zrozumiałeś, ale jest to ważne, więc wytłumaczę co ja rozumiem pod słowami Marcusa z którymi się w 100% zgadzam. Glosujmy tak jak myślimy o danej serii, kto wg nas wygra a nie tak jak myślimy, że większość zagłosuje. Glosujmy tak jak nam podpowiada sumienie/rozum a nie january, Marcus czy inny autorytet nie obrazajac nikogo. Po prostu w zgodzie ze sobą. To chyba proste i uczciwe. Dlatego jestem zwolennikiem głosowania tajnego i wg mnie sprawdziło się w PO, bo i była dyskusja i była/jest aura tajemniczości, wyczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Akurat argument o Hibbercie jest bdb, bo pokazuje pewną rzecz : LJ był wtedy w D prime, a jako helpdefender nie był w stanie zapobiec masakrze pod własnym koszem. Ta masakra pod własnym koszem skutkowała tym, że Pacers rzucali calutkie 91 punktów na mecz. I przegrali serię. A ta seria Hibberta, to mniej więcej tak, jakby pisać, że Warriors nie byli w stanie w finałach NBA zatrzymać Mozgova. Jak dla mnie podobny przypadek. Analitycznie Spoelstra wolał masakrę pod własnym koszem z rąk Hibberta i trudno mu się dziwić. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Dzięki tej masakrze pod koszem Pacers robili 107.2 ORTG przeciwko Heat gdy w RS mieli 104.3 ORTG, a gdyby nie błąd George'a w ostatniej akcji G1, to Miami miałoby ogromne problemy z wygraniem tej serii. Akurat argument o Hibbercie jest bdb, bo pokazuje pewną rzecz : LJ był wtedy w D prime, a jako helpdefender nie był w stanie zapobiec masakrze pod własnym koszem. Nie dość, że nie pomógł jako help defender (a był wtedy ~DPOTY), nie dość, że Hibberta i Howarda bronili dobrzy obrońcy (Bosh, Varejao), to jeszcze Spo i Brown nawet nie myśleli, żeby bronić ich LeBronem. A ja czytam, że to bzdury gdy piszę, że Love i Nowitzki to trochę mało na Embiida, a pomysł z bronieniem go LeBronem to fantastyka, bo NIGDY nie bronił LeBron w playoffach kogoś takiego. I jeszcze gdyby to był missmatch w obronie, ale tutaj Embiid broniłby Greena i nawet mógłby grać jako rim protector, bo Green w ECF miał 5/21 za 3. Ale to też bzdury, bo ktoś-tam-ma-coś-tam. Uroki dyskusji z Fluberem w BeGM o jego składzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Dzięki tej masakrze pod koszem Pacers robili 107.2 ORTG przeciwko Heat gdy w RS mieli 104.3 ORTG, a gdyby nie błąd George'a w ostatniej akcji G1, to Miami miałoby ogromne problemy z wygraniem tej serii. Gdyby, gdyby, gdyby... Nie dość, że nie pomógł jako help defender (a był wtedy ~DPOTY), nie dość, że Hibberta i Howarda bronili dobrzy obrońcy (Bosh, Varejao), to jeszcze Spo i Brown nawet nie myśleli, żeby bronić ich LeBronem. Czy Ty sobie jaja robisz z dobrym obrońcą Boshem w play-offs 2013, czy to początki Alzheimera? Mam teraz tłumaczyć, dlaczego LeBron w 2009 nie mógł kryć centrów i co się przez te 10 lat zmieniło? Piszesz bzdury, bo piszesz jakby moją strategią na serię z Sixers było bronienie Jamesem Embiida. Gdzie wyraźnie napisałem, że James broni Embiida w 1 KWARCIE 1 MECZU tej serii. I robi to tylko dlatego, że mój najlepszy wysoki doznał w RL NBA wstrząsu mózgu i nie zagrał w Game 7. I James pokazywał w tym sezonie, że jest w stanie bronić centrów, zwłaszcza centrów, którzy w 4 kwarcie Game 7 prawdopodobnie będą mieć problemy z bieganiem, o ile w ogóle stan fizyczny pozwoliłby Embiidowi na granie w końcówce. I LeBronowi na starość zdarza się czasami kryć w końcówkach meczów kryć centrów, nawet świetnych w ataku - na przykład Townsa: A Ty zdążyłeś się już dokopać do play-offs 2009 i starcia z Howardem, żeby się do mnie przypi*****ić. A ja czytam, że to bzdury gdy piszę, że Love i Nowitzki to trochę mało na Embiida, a pomysł z bronieniem go LeBronem to fantastyka, bo NIGDY nie bronił LeBron w playoffach kogoś takiego. I jeszcze gdyby to był missmatch w obronie, ale tutaj Embiid broniłby Greena i nawet mógłby grać jako rim protector, bo Green w ECF miał 5/21 za 3. Ale to też bzdury, bo ktoś-tam-ma-coś-tam. Napisałeś, że Green rzucał w play-offs 25% za 3. To była bzdura i to Ci wytknąłem, więc jak masz pisać kolejne bzdury i wymyślać, to lepiej sobie daruj, bo tylko zaśmiecasz temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) ale tutaj Embiid broniłby Greena i nawet mógłby grać jako rim protector, bo Green w ECF miał 5/21 za 3 Boston Celtics w 3 z 5 meczów rzucili 76ers minimum 30 punktów grając w 4 kwarcie Marcusem Smartem i pozwalając Embiidowi grać, jako rim protector. Gdzie było to rim protection Embiida w 4 kwartach, kiedy Sixers mogli nim grać w ten sposób? No gdzie? Jak Celtics rzucali w takiej sytuacjach 30 punktów na kwartę, to ile będę rzucał ja? A czemu tyle rzucali? Bo Embiid nie miał siły w 4 kwartach! Pomyśl jak będzie wyglądał po ciężkiej serii Tecu w 2 rundzie i w Game 7, zajeżdżany do oporu i powiedz mi na jakiej podstawie twierdzisz, że będzie świetnie bronił obręczy, skoro w RL NBA tego nie robił ( w play-offs w 4 kwartach)? Edytowane 6 Czerwca 2018 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Green rzuca w playoffach trójki na 29,7% (i 24% z Bostonem), więc, no, gigantyczna różnica. Ta akcja z Townsem to był typowy switch (patrz Thompson na Wigginsie), a nie ''zdarza mu się w końcówce kryć centrów''. A Bosh był świetnym obrońcą i co do tego raczej nikt nie ma wątpliwości. Ja pasuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zapomniałem jeszcze o jednym napisać, mój błąd skoro już kreujemy taktyki. Gram sporo z kontry, myślę, że jest to dobra taktyka: -mam na to sporo okazji po dobrej obronie, zbiórce/bloku Embiida -mam przewagę szybkoscowa nad starszymi i wolniejszymi i przeciwnikami -mam dobrych wykonawców do takiej roboty, Simmons jako one man army, Klay jako trailer 3 i Richardson i Covington a z rezerwy Jackson jako atletyczne zwierzaki. -oszczędzam Embiida, który spokojnie zajmuje pozycję w momencie gdy atak z kontry się nie udał Wydaje mi się, że mogę liczyć w ten sposób na dużo easy buckets. A propos zmęczenia Embiida, które jest tu często podnoszone. Nie bardzo widzę dobrego obrońcy na którym się miałby zmeczyc, masować pod koszem czy walczyć o pozycję. Z Bostonem faktycznie był zmęczony, ale zmeczyli go Baynessa i Horford a Ty takich przeciwników nie posiadasz. Z pewnością nie zmęczy go Okafor, który jest już starszym Panem a w PO zagrał całe 4 minuty. Oczywiście to gdybologia, ale też zastanawia mnie ewentualny foul trouble, zwłaszcza w meczach 6,7. Kto zagra jak Nowitzki będzie miał z tym problem może mieć, bo raczej często będzie spóźniony. James na Embiid ie i jako center rim protector - tu też pachnie zagrożeniem faulami, albo odpuszczaniem zupełnie pomalowanego. Co do jego obrony - tak jak pisałem, na próby wyciągania go spod kosza, często odpowiadam strefą gdzie Embiid zostaje pod koszem i tam czeka na przeciwnika, jezeli ten sforsuje pierwszą linię obrony. Powstaje luka i liczę na wymuszenie dużej ilości niefektywnych long2. Na obwodzie mam szybkich obrońców a ani Love ani tym bardziej Nowitzki nie wykorzystają przewagi fizycznej, której zresztą nie mają za dużo nad przykładowo Simmonsem czy Covingtonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Green rzuca w playoffach trójki na 29,7% (i 24% z Bostonem), więc, no, gigantyczna różnica. Czyli 30% w rzeczywistości, a 25%, które Ty podałeś to jest nic ( pomijając fakt, że te 29,7% wynika z ceglenia w finałach NBA, których u nas nie bierzemy pod uwagę!!! W play-offs Wchodu miał 33,3%!!!). Super, to przypomnę co napisałeś tydzień temu: 5% to jest cholernie duża różnica, Moje gratulacje, właśnie wystawiłeś sobie wspaniałą wizytówkę. Potrafisz w tym samym wątku napisać dwie zupełnie odwrotne rzeczy, tylko po to, żeby się do mnie dopi*****ić. To jest strasznie słabe. I jak Rondo rzucał kosmiczne trójki w 1 rundzie, to oczywiście to się nie liczyło, ale do wyciągania statystyk Greena z jednej serii to pierwszy przybiegłeś. Gratuluję podwójnych standardów. Ta akcja z Townsem to był typowy switch (patrz Thompson na Wigginsie), a nie ''zdarza mu się w końcówce kryć centrów''. Aha, no tak, to był switch, więc LeBron nie obronił tej akcji i wogóle LeBron nie umie bronić centrów, bo Dwight Howard w 2009... A Bosh był świetnym obrońcą i co do tego raczej nikt nie ma wątpliwości. Był, ale nie w play-offs w 2013 i o ile mnie pamięć nie byli to sam w którejś z dyskusji na temat legacy LeBrona na tym forum o tym pisałeś, ale nie chce mi się już szukać. Ja pasuję. A ja nie. Na Kevinie Love, Dirku Nowitzkim i LeBronie Jamesie W TYM SEZONIE Joel Embiid trafiał 42,1% rzutów z gry. Embiid miał 2 serie w tych play-offs, obie nieefektywne w ataku. W sezonie regularnym był nieefektywny na zawodnikach, z których obrony tak się śmiejesz. Czy masz jakiekolwiek statystyki, które dotyczą Embiida i pochodzą z czasów po 2013, które pokazałyby tę dominację Embiida? Bo poza myśleniem życzeniowym i fanbojstwem, to ja nie widzę żadnych argumentów na Twoją korzyść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Na Kevinie Love, Dirku Nowitzkim i LeBronie Jamesie W TYM SEZONIE Joel Embiid trafiał 42,1% rzutów z gry. Rzuciłem tylko okiem i wydaje mi się, że ani LeBron, ani Nowitzki nie bronili w tym sezonie Embiida. Nie wiem jak z Love, ale poczekam na linki od Ciebie, byś potwierdził tą tezę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Rzuciłem tylko okiem i wydaje mi się, że ani LeBron, ani Nowitzki nie bronili w tym sezonie Embiida. Nie wiem jak z Love, ale poczekam na linki od Ciebie, byś potwierdził tą tezę. Próba nie jest duża - łącznie 52 posiadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Swoją drogą, zapomniałem napisać - Tecu, wprawdzie Wade i Manu słabo bronią obecnie, ale jak napisałeś, że nigdy nie byli świetni (Wade raz był czwarty w głosowaniu DPOTY) to było jednak pewną przesadą wzorem Twojego oponenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zapomniałem jeszcze o jednym napisać, mój błąd skoro już kreujemy taktyki. Gram sporo z kontry, myślę, że jest to dobra taktyka: To jest fantastyczna taktyka:) To ja też, ja też gram z kontry:) Wydaje mi się, że mogę liczyć w ten sposób na dużo easy buckets. Ja też, ja też. Wydaje mi się, że mogę liczyć w ten sposób na dużo easy buckets:) -mam na to sporo okazji po dobrej obronie, zbiórce/bloku Embiida To znaczy, że to Embiid jest w tym momencie podającym? -mam dobrych wykonawców do takiej roboty, Simmons jako one man army, Klay jako trailer 3 i Richardson i Covington a z rezerwy Jackson jako atletyczne zwierzaki. Simmons, Richardson i Covington z kontry zdobyli 47 punktów ( 10 meczów Simmonsa, 10 Covingtona i 5 Richardsona). Ile to jest 47/25 na pewno wiesz. Tak dla porównania McCollum robił 5,5PPG z kontry, LeBron 3,6PPG z kontry. Uprawiasz publicystykę, nie mającą oparcia w rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Uprawiasz publicystykę, nie mającą oparcia w rzeczywistości.Uważaj - BeGM to nie jest rzeczywistość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Uważaj - BeGM to nie jest rzeczywistość zróbmy ankiete! Edytowane 6 Czerwca 2018 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi