Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2018/19

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Krzemyk oddał sporo za Westbrooka i nie wiem czy ja bym miał jaja żeby to zrobić... ale ma szanse teraz na wygranie ligi i za 2-3 sezony pewnie będziemy wiedzieć czy było warto.

Na miejscu ai3 poszedłbym na to. Westbrook i jego sc trzymało go w środku tabeli. Teraz dostał kupe talentu, trochę punktów do wciągniecia i sporo świeżości. Good move.

antek , chill ;] 

oj duzo rozwazalem opcji wczoraj 

przede wszystkim uwazam ze Bagman bedzie kozakiem na lata ; dawno czegos takiego pod koszem nie widzialem jak dla mnie 20-10 murowane na 10+ lat ; gosc ma mega arsenal a Vlade jest wysmiewany w tych durnych mediach ( taki bizarro Presti , ktory mimo iz stracil oddal 2 MVP jest uwielbiany i powazany ze mega mozga ) 

Bagman byl do zdobycia ale cena byla wysoka ; na moim etapie zbyt wysoka; pewnie jakbym mial inne aspiracje to pewnie gralby w CLippers 

druga sprawa - Westbrook - troche zylem w przeswiadczeniu ze bylem na 2 miejscu rok temu - a to bylo 2 lata temu; ciezko mi sobie wyobrazic progres z tym flexem - wszystko musialo by pojsc do gory - Jrue Beal Valanciunas Dinwiddie Tj Warren i jeszcze Dieng/Willy musieliby wrocic na te swoje 35-40

potrzebowalem flexa i mam go kosztem Westbrooka - spora cena jak za goscia polujacego na wlasne statystyki z atletyka na poziomie Lebrona

ale co dostalem 2 world class atletow - Jaylen/Gordon - strzalka w gore; topowy 3D w lidze i Shai/Miles/Collin/Knox

nie moge plakac

ciezka robota dla Krzemyka to uzupelnienie dolu skladu - duzo ludzi ma top5 ale malo kto ma pozycje 6-9 na poziomie 35+a to wygrywa te lige     

Bagman? Mówisz o Bagleyu? Gdybys pozyskał pick Antka, miałbym problem, nie chciałem kopiować Bamby z FBX#2, a chyba bym musiał. Ode mnie natomiast picku nie miałeś szans pozyskać, ale gdybys zaproponował Westbrooka to bym z pewnością dołożył do picku kogoś z moich młodych ;)

W dniu 4.09.2018 o 07:13, ai3 napisał(a):

Westbrook Looney Bacon za AGordon Jaylen Brown Oubre i pick 10

Nie kapuje Waszych reakcji na ten trejd... przeciez to zamiana 109 za 111+pick, wiec gdzie tu jakis istotny progres?

To bylo przestawienie ladnych krzesel miedzy pokojami, a nie wstawienie nowego TV.

W dniu 4.09.2018 o 09:21, wiLQ napisał(a):

Nie kapuje Waszych reakcji na ten trejd... przeciez to zamiana 109 za 111+pick, wiec gdzie tu jakis istotny progres?

To bylo przestawienie ladnych krzesel miedzy pokojami, a nie wstawienie nowego TV.

Matematyki tutaj bym nie brał pod uwagę.

Łatwiej uzupełnić Looneya i Bacona kimś konkretnym, niż do Gordona i Browna dobrać lidera.

Edytowane przez bulek

Pamiętacie jak 2 sezony temu oddałem 3/4 składu za picki :) ?

Jak na stole pojawia się Westbrook to trzeba spróbować po niego sięgnąć. Czy cena jest wysoka ... myślę, że adekwatna jak za gościa z potencjałem 80fp, ale byłem gotów na to pójść, po prostu mogłem sobie na to pozwolić przy ilości talentu, którą zgromadziłem.

Gordon to fajny gracz, super atleta i może kręcić super cyfry, ale gra jednak w patologicznej organizacji i lubi łapać drobne kontuzje, przez które potem wypada na 25 spotkań...a jak będzie w Orlando tank, to znów go zbenc***ą i tyle będzie z grania.

Browna uwielbiam, to mój człowiek w NBA, ale w systemie Celtics, gdzie jakoś trzeba będzie podzielić minuty dobrze będzie jak wykręci znów te 35 fp.  

Oubre to dla mnie w tej wymianie non factor, IMO nie ma szans w tym sezonie na +fp, poza tym seryjnie co sezon wyciągam takich z FA.

Z pickiem ai3 ma farta, bo LBS zjebał wybór i trafi Knoxa albo Sextona, ale niech ma ;).

Zobaczymy jak się ułoży sezon, co się trafi z FA, na pewno powalczę :)

no Sexton by mi wpadl to bylo by idealnie - ale bym wybieral miedzy Milesem (newMatrix/Shaiem) 

moj fantasy ranking Bagley Sexton 3ab Doncic/Ayton Knox Miles Bridges 

liga jest jaka jest ale atleta bez umiejetnosci koszykarskich to na to jest moda ale to nie gra zbyt dobrze (Bamba , JJJ) 

Knox u mnie ; czekam na Jerrego Westa i co zrobi z Tyronem 

Roger jak wyglada moje salary ?

#leń#polishboy#instapic#nofilter

patrze tez na to tak ze szczyt produktywnosci przypada na lata 23-28 /3-8 sezon w lidze/extension year->koniec pierwszego non rookie kontraktu

nie widze miejsca i pieniedzy dla Oubre w Wizards choc liga idzie w kierunku Oubre/Porter 3/4

hype/potencjal/nowy kontrakt w nowym miejscu (bedzie sie mowilo mysle o pieniadzach typu 70/4)

powiem szczerze ze Hardena ze wzgledu na rok mniej bym nie sprzedal za ta cene   

W dniu 4.09.2018 o 10:23, Roger napisał(a):

Aktualizacja składów na pierwszej stronie.

Dzieki!

W dniu 3.09.2018 o 20:18, ai3 napisał(a):

Erfkuake zapowiadam ,erf fuckin kuake ale sie musze z tym przespac najpierw

Wciaz czekamy... ;-)

W dniu 4.09.2018 o 07:28, antek napisał(a):

Krzem, brawo rozbiles bank, po tym tradzie chyba wysuwasz sie na pozycje faworyta w wyscigu po zwyciestwo

W dniu 4.09.2018 o 08:27, antek napisał(a):

Ej aj nigdzie nie napisalem, ze zostales wychoojany, po prostu Krzem ladnie spakowal assety za mocnego gracza, jak jeszcze Fultz zaskoczy to gramy o drugie miejsce raczej...

W jaki sposob? Top4 ma mocne, ale to go nie wyroznia wsrod innych contenderow... natomiast dziura w 2 polowie skladu juz tak.

W dniu 4.09.2018 o 09:24, bulek napisał(a):

Matematyki tutaj bym nie brał pod uwagę.

Łatwiej uzupełnić Looneya i Bacona kimś konkretnym, niż do Gordona i Browna dobrać lidera.

Przeciez to co opisales jest tylko i wylacznie matma...

tzn lider to gracz powyzej np 60 fppg, a zastapienie FAsowe to skoki z 15-20 na 25-30...

W dniu 4.09.2018 o 09:48, bulek napisał(a):

wybór pomiędzy wódką a zakąśką...

Czyli bardzo latwy i oczywisty wybor? ;-)

Cos chyba pomieszales w tym "przyslowiu"...

Edytowane przez wiLQ

W dniu 4.09.2018 o 08:28, PeWee napisał(a):

Krzemyk oddał sporo za Westbrooka i nie wiem czy ja bym miał jaja żeby to zrobić... ale ma szanse teraz na wygranie ligi i za 2-3 sezony pewnie będziemy wiedzieć czy było warto.

W dniu 4.09.2018 o 08:19, ai3 napisał(a):

Rozbil, ale mysle ze teraz nie ma sie juz co zastanawiac

Krzem mial najbardziej perspektywiczny sklad na lata

Uwaga! Bedzie niepopularna opinia! Wg mnie Krzemo spartolil i to ostro.

Wszedl all-in jakby byl o wlos od wygranej, a nawet nie wiadomo czy skonczy na podium.

Co wiecej, pare lat skutecznie spedzic zbierajac dobrych mlodziakow by potem potencjalna dekade contendowania zamienic na 2 letnie okno walki? Po co? Przeciez nie jest wcale oczywiste czy na ten sezon z tej wymiany wyjdzie z fp na plus...

W dniu 4.09.2018 o 09:40, Krzemo napisał(a):

Pamiętacie jak 2 sezony temu oddałem 3/4 składu za picki :smile: ?

... czyli z tego wg mnie wynika, ze zabraklo cierpliwosci i chciales przyspieszyc dolaczenie do czolowki?

W dniu 4.09.2018 o 09:40, Krzemo napisał(a):

Jak na stole pojawia się Westbrook to trzeba spróbować po niego sięgnąć. Czy cena jest wysoka ... myślę, że adekwatna jak za gościa z potencjałem 80fp, ale byłem gotów na to pójść, po prostu mogłem sobie na to pozwolić przy ilości talentu, którą zgromadziłem.

Westbrookowi stuknela 30 na karku i pierwszy raz od lat dostal za siebie konkretnego PG, wiec go kupiles w idealnym momencie jak liczysz na nagla i "zaskakujaca" obsuwe ;-)

IMO ta wymiane wygra ai3 bo to bylo klasyczne sell-high.

Edytowane przez wiLQ

W dniu 4.09.2018 o 15:53, antek napisał(a):

Roger jeszcze u chytruza jest błąd. Oprocz braku Lina zamiast Noela, jeszcze chytruz wyrzucil Theisa oraz Harrisa, zebys nie musial za niego ewentualnie wywalac od dolu :smile:

Confirmed.

W skrócie, Roger mojego składu w ogóle nie zaktualizował, bo Lina też nie mam.

GOOD JOB.

W ogóle wszedłem dzisiaj na forum przez google translate (nie pytajcie) i Roger figurował tu jako użytkownik "Zrozumiałem".

Edytowane przez Chytruz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.