Tomek9248 Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Kiedy się kończy okienko na zwalnianie i podpisywanie graczy? Wszystko dziś? Dziś kończą się wymiany oraz kończy się zwalnianie graczy, którzy mogą zagrać w PO. Przed PO można podpisać gracza, który został zwolniony do dziś, lub zwolnić gracza i podpisać nowego - zwolnionego do dziś, będącego FA bądź będącego własnym two-wayem. Tak, jak zrobili Warriors rok temu z Caspim i Cookiem. Gracz zwolniony przy 3 przerwie już umowy nie podpisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Witam, pytanie o stretch kontraktu. Wiem już, że można go rozciągnąć na "2x pozostałe lata+1", ale pytanie, czy jeśli stretc***ę gracza a ktoś go weźmie to stretc***ę tylko jego wartość minus nowy kontrakt czy całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Witam, pytanie o stretch kontraktu. Wiem już, że można go rozciągnąć na "2x pozostałe lata+1", ale pytanie, czy jeśli stretc***ę gracza a ktoś go weźmie to stretc***ę tylko jego wartość minus nowy kontrakt czy całość? Wartość nowego kontraktu odliczasz dopiero przy zakończeniu rozliczenia okresu, więc rozkładasz cały kontrakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Czy mogę dogadac się na S&T z kilkoma kontrahentami + złożyć własną ofertę graczowi i po prostu wygra lepsza w głosowaniu? Regulamin tego chyba nie zabrania, ale nie wiem jak to jest, za moich czasów (lol:) ) takiej fajnej mozliwości nie było. Nie będę pisał o jakiego gracza chodzi, bo łatwo się domyślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 45 minut temu, BothTeamsPlayedHurd napisał: Czy mogę dogadac się na S&T z kilkoma kontrahentami + złożyć własną ofertę graczowi i po prostu wygra lepsza w głosowaniu? Regulamin tego chyba nie zabrania, ale nie wiem jak to jest, za moich czasów (lol:) ) takiej fajnej mozliwości nie było. Nie będę pisał o jakiego gracza chodzi, bo łatwo się domyślić. To chyba będzie z niekorzyścią dla Ciebie jak rozbijesz aż tak głosy, ale przecież już 2.07 czy nawt 1 będziesz wiedział czy Joe Harris zostaje czy odchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Czy we free agency można składać oferty z partial guarantee na ostatni rok czy tylko się bawimy w team options? Nie widzę nic w regulaminie, a nie pamietam jak to w praktyce śmigało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Na czym stanęliśmy jeżeli chodzi o publikacje ofert i termin oferty? Jakie jest stanowisko Rady i kiedy Julek wrzuci oferty? czysta ciekawość bo swoje zrobiłem a z pójściem na rękę CM nie mam problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Jak to jest ze z jednej strony jest obowiązek w 2 turze oferty rozpoczynającej się od pełnych 10.000.000 a z drugiej dopuszczono MLE start 9,2. Te dwie regulacje się wykluczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 3 minuty temu, ignazz napisał: Jak to jest ze z jednej strony jest obowiązek w 2 turze oferty rozpoczynającej się od pełnych 10.000.000 a z drugiej dopuszczono MLE start 9,2. Te dwie regulacje się wykluczają. Kontroferty nie muszą osiągać minimum danej tury - spójrz na ofertę Warriors za Harrisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 5 minut temu, ignazz napisał: Jak to jest ze z jednej strony jest obowiązek w 2 turze oferty rozpoczynającej się od pełnych 10.000.000 a z drugiej dopuszczono MLE start 9,2. Te dwie regulacje się wykluczają. No bo to oferty maja sie zaczynac od 10kk a nie KONTRoferty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Jak ti się ma do wrzutki Flubera? z regulaminu i jego wycinka wynikało ze mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, january napisał: Rudy Gay jest "Twoim" UFA jeżeli operujesz na jego capholdzie. Jeśli nie operujesz (a to się tu właśnie stało), to nie jest już on jakby "Twoim" UFA podczas obecnego FA - podpisujesz go przecież jak każdego innego gracza z capspace. Nie jest możliwa tu akcja z operacją na capholdzie poprawiająca Twoją sytuację, bo na podpis Gaya potrzebujesz capspace. O to to. Bardzo mądre słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Mialo byc glosowanie o trade request w 2 turze? Nie bedzie w ogole czy zapomnieliscie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 W jakiej sytuacji zawodnik może otrzymać 5 letni kontrakt, jeżeli to nie jest max? Wydaje mi się, że nie może, ale proszę o sprawdzenie. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 kiedy january sie ogarnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 7 godzin temu, january napisał: Larry Bird exception. Proszę nie wprowadzać w błąd. Podasz linka i przykład takiego kontraktu w real NBA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 12 minut temu, Tecu napisał: Podasz linka i przykład takiego kontraktu w real NBA? Clint capela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Wartość pełnego (non-tax) MLE Year Salary 2019/20 $9,258,000 2020/21 $9,720,900 2021/22 $10,183,800 2022/23 $10,646,700 Total $39,809,400 --- To moje pierwsze FA, wiec mam pytanie, tak dla pewnosci, bo w 2k da sie tak robić, lecz wolę się upewnić. Wartość MLE mogę rozbić na mniejsze umowy? Tj zaproponować np Graczowi X 5.25 mln w 1 roku Graczowi Y 4 mln w 1 roku i tak wykorzystać całe swoje tegoroczne MLE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 1 minutę temu, january napisał: Tak. Wszystkie MLE (non-tax, taxpayer, room) oraz Bi-Annual można dzielić. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Jak w wyniku wymian zrobię teraz 12M salary space to automatycznie spadam do Room MLE to wiemy, ale czy jak później wezmę kogoś w ramach salary to już nie wracam do full MLE. Am I right? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi