Skocz do zawarto艣ci

Kidd in LAL?

Mich@lik

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno Miami, Lakers i nets ostro pracuja nad wymian膮.

Do ko艅ca nie wiadomo o co chodzi ale mniej wiecej do LA Kidd, Hasslem, do Miami Odom, Netsi dostaj膮 pot臋偶n膮 mase konczacych sie kontrakt贸w i picki. Pewnie nic z tego nie b臋dzie, ale trade ciekawy :wink: Hasslem przy Kidd'zie pewnie KMart2 :wink:

Daniels podobno nie jest tak 藕le kontuzjowany i wr贸ci do dw贸ch tygodni. Do tego czasu rozgrywaniem ma si臋 zaj膮膰 Stevenson :wink:

A i Webber blisko powrotu do Detroit.

Iverson chce 6cio letniego kontraktu? :shock: hahaha...

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Haslem za Odoma? Mo偶e wydawa膰 to si臋 dziwne ale nie jestem za tak膮 wymian膮. Udonis jest bardzo r贸wny, do tego napewno mniej konuzjogenny ni偶 Lamar. No i salary... tutaj zupe艂nie Miami to si臋 nie kalkuluje gdy偶 Odom zarabia sporo wi臋cej. Chyba, 偶e Pat zamierza J Willa za jaki艣 niziutki konrakt wymieni膰. Parkera pewnie wykupi膮 Miami bo nie wierz臋, 偶e znajdzie si臋 jaki艣 ch臋tny (ewentualne McHale mo偶e go wymieni膰 za McCansta lub Foya :wink: ).

Odno艣nik do komentarza

ten trejd tak troche z ty艂ka wzi臋ty, Haslem za Odoma to brzmi co najmniej dziwnie, nies艂ychanie 8) Odom to taki nieregularny bo nieregularny ale cz艂owiek orkiestra, mo偶na go odda膰 za innego cz艂owieka orkiestre ktory te偶 b臋dzie czasem (albo cz臋sto) bra艂 pi艂ke i gra艂, Haslem taki nie jest, wiec korzysci dla LAL wielu nie widze przy tej wymianie, oprocz natloku,duuuuzego wyboru pod koszem

Ok Maciek, ale przeciez w pakiecie z Haselmem (kt贸ry wreszcie wype艂ni luke na PF w LAL i do sp贸艂ki z Bynumem b臋dzie sia艂 postrach) Lakers dostaj膮 Kidda. Tegoi Kidda, kt贸ry uwa偶any jest na najlepsza jedynke dekady, ok podstarza艂y, juz spowolniony, ale wydaje sie lepsza opcj膮 do prowadzenia gry niz Odom (ok wiem o tr贸jk膮tach). Produktywno艣膰 takich graczy jak Farmar, Bynum czy Haselm przy Kiddzie prawdopodobnie by znacz膮co wzros艂a przy jednoczesnym zachowaniu trzonu defensywnego (nawet wzmocnionym). Jesli ten trade by przeszed艂 to Lakers zyskuja po艂膮czenie walecznosci pod koszem i markowe nazwisko (w艂asnie orkiestr臋0 w drugiej linii nie tracac przy tym ani KB ani Andrew!!! Do tego zostaj膮 w obwodzie tak lubiani przez Jaxa rzucajacy swingmani w osobach Fisha czy Jordana

Jak dla mnie to trade marzenie dla "LAL biorac pod uwage to co odda膰 mieliby za ten duet

Oddajecie w sumie jedynie chimerycznego Odoma, kt贸ry juz udowodni艂, 偶e wiele z niego wycisn膮膰 poza to co teraz sie nie da. Ok wszechstronny daj膮cy LAL i rozegranie i zbi贸rki plus troche D. Ale Haselm to nie ciele, kt贸re nie umie rzucac czy bronic, a przy Kiddzie na bank mia艂by szans臋 robi膰 sporo cyferek przy statystyce "pts". Czym jest ten Odom, zeby nie poswieci膰 go kosztem pozytskania Kidda. Przecie to wiecznie niespe艂niona gwiazdeczka, jakis w lidze by艂o i b臋dzie duzo

Odno艣nik do komentarza

Nie wiem, Michalik, sk膮d wzi膮艂e艣 t臋 plotk臋, bo nie widz臋 tego ani na hoopshype, ani na realgm, ani na clublakers czy lakersground, ale brzmi to jak kolejna fantazja jednego z fan贸w Lakers.

Nets s膮 totalnie dymani w takiej wymianie, a LA zyskuje wykurwi艣cie du偶o. Nie ma bata, 偶eby do tego dosz艂o.

Ewentualnie mog艂oby to by膰 co艣 w stylu: Odom do Miami, Kidd i Haslem do LA, Kwame i JWill (wygasaj膮ce kontrakty) do Nets razem z pickami + Farmar/Critteton + Dorell/Cook. Nets s膮 ci膮gle dymani, ale ju偶 mniej, Lakers nadal zyskuj膮, ale ju偶 mniej. Tylko Heat wychodz膮 w miar臋 uczciwie. Nie ma si臋 jednak co 艂udzi膰 - Thorn nie jest idiot膮 i nie ta si臋 wyrolowa膰. Pr臋dzej to on wyroluje nas.

Odno艣nik do komentarza

Ok Maciek, ale przeciez w pakiecie z Haselmem (kt贸ry wreszcie wype艂ni luke na PF w LAL i do sp贸艂ki z Bynumem b臋dzie sia艂 postrach) Lakers dostaj膮 Kidda.

To czemu ty mnie tego od razu nie m贸wisz?? :P

sory, nie doczyta艂em i przez to mog艂o si臋 wydawa膰 czytaj膮cym, 偶e ja tak bardzo cenie Odoma, 偶e za Haslema i Kidda bym go nie odda艂 ;) szczerze m贸wiac rozpisanie czarno na bia艂ym tego trejdu pozwoli艂oby mi go zrozumie膰 w 100%, ale jak tak to ja jestem za

za Kidda to mo偶e by艂bym sk艂onny odda膰 Odoma jeden za jeden

Odno艣nik do komentarza

za Kidda to mo偶e by艂bym sk艂onny odda膰 Odoma jeden za jeden

Ja bym si臋 d艂ugo nie zastanawia艂. Kidd jest zwyczajnie lepszy.

po moim trupie 8)

Nie wiem czemu piszesz Jendras o dymaniu Nets skoro nie istnieje wymiana, w kt贸rej Nets oddaj膮 Kidda i nie s膮 dymani. Wydymani zostali przez nich Suns w wymianie, w kt贸rej pozyskali Kidda, wydymani zostali Raptors w wymianie, w kt贸rej pozyskali Cartera i je艣li Kidd ma teraz odej艣膰 to ich kolej by zostali wydymani.

Jestem przeciwnikiem oddawania Lamara za Kidda bo os艂abiliby艣my w ten spos贸b nasz frontcourt a na rozegraniu specjalnych problem贸w nie mamy. Poszed艂bym na to gdyby opr贸cz Kidda przyszed艂 a miejsce Lamara taki PF jak Haslem.

S膮 mo偶liwo艣ci przeprowadzenia wymiany mi臋dzy tymi trzema zespo艂ami i jedna wersja to ta, o kt贸rej pisali艣cie czyli:

Kidd i Haslem do Lakers, Odom i Vujacic do Heat, Williams, Kwame, Critt lub Farmar i nasz pick do Nets. Inna wersja nie oddajemy Odoma i nie dostajemy Haslema, a do Heat wysy艂amy Sash臋 i Radmana za Williamsa reszta jak przy pierwszej wersji.

To nie jest dymanie Nets Jendras to jest rzeczywisto艣膰, kt贸r膮 Thorn b臋dzie musia艂 pr臋dzej czy p贸藕niej zaakceptowa膰, ko艅cz膮ce si臋 kontrakty, m艂ody rozgrywaj膮cy i jaki艣 wyb贸r w drafcie, nikt nie da mu wi臋cej za 35-letniego Kidda.

Odno艣nik do komentarza

My nie mamy problem贸w na rozgrywaniu? Pope艂niamy mn贸stwo strat, najlepszymi asystentami od paru lat s膮 sg, sf i pf, nie potrafimy dogra膰 pi艂ki do wysokiego i Ty m贸wisz, 偶e nie mamy problem贸w na rozegraniu?

Odda艂bym Odoma za Kidda bo to uczyni艂oby nas zwyczajnie lepszym zespo艂em. Lamar si臋 nie sprawdzi艂. Nie ma co wiecznie czeka膰, a偶 zacznie gra膰 na miar臋 potencja艂u. Nie zacznie.

Ka偶da wymiana, w kt贸rej pozyskujemy Kidda i gracza klasy Haslema, nie oddaj膮c w zamian Bryanta lub Bynuma, to rozb贸j w bia艂y dzie艅. Thorn nie jest idiot膮 i nie odda swojego franchise playera za wygasaj膮ce kontrakty. To ju偶 pr臋dzej da mu extension, albo zatrzyma na si艂臋, jak Lakers Bryanta. Jest r贸偶nica mi臋dzy niekorzystn膮, ale s艂uszn膮 wymian膮, a totalnym wydymaniem.

Sky na clublakers zaproponowa艂 trade Kidd i Boone za Odoma i Farmara i to jest maksymalna oferta, jak膮 by艂bym w stanie zaakceptowa膰. Du偶o by艣my musieli odda膰, ale bylibysmy lepszym zespo艂em i dlatego jestem za. A pod kosz i tak mo偶emy jeszcze przecie偶 kogo艣 poszuka膰.

Odno艣nik do komentarza

Jendras z tym, ze Lamar nie zacznie gra膰 na miare swojego potencja艂u zgadzam si臋 w 100%. Jednak co do Kidda jest zupelnie inaczej. Thorn nie mo偶e ryzykowa膰. Co jak przed艂u偶y Kidda a ten sie po艂amie? Wko艅cu to on ju偶 jest stary! Kto im zostanie na rozegraniu? Kto go wezmie? Co jak go zatrzymie na si艂e, a ten strzeli focha i nie b臋dzie gra艂? My艣lisz, ze Carter bedzie spokojnie czeka艂 na obr贸t spraw? Te偶 zapewnie strzeli focha i ca艂e NJ le偶y. Netsi napewno w takim transferze b臋d膮 chcieli wyci膮gn膮膰 Farmara, nie oszukujmy si臋. Jordan to juz fajny rozgrywaj膮cy a moze sie rozwina膰 w wielkiego rozgrywajacego. Dostaj膮膰 Lamara za Kidda maja ob艂adowane pozycje 2-4 z bied膮 5 i 1. Mog膮 poszuka膰 jakiego艣 tymczasowego PG (Williams z Miami? w tej 3j stronnej wymianie) i mog膮 gra膰. Lepsze to ni偶 m臋czenie si臋 na si艂e. Farmar jak b臋dzie gra艂 po 20-25 minut za rok mo偶e byc ich pg w s5 - oni tak wiele tu nie strac膮. A Odom moze spokojnie gra膰 na PFie na Wschodzie.

Kidd jeszcze raz powie ze chce odej艣膰 to juz nawet Lamara za niego nie dostan膮. My niestety je偶eli chcemy go dosta膰 musimy poswi臋ci膰 Odoma i kogo艣 z dw贸jki Farmar/Critt. nic innego nie mamy. Ja jestem na tak w takiej wymianie, tylko wtedy gdy dostajemy te偶 jakiego艣 PF'a. O Hasslemie nawet nie marze bo by by艂o zbyt pieknie.. poczekajmy. Miami musz膮 zrobi膰 jaki艣 ruch, NJ zapewne te偶 a my przecie偶 mamy taki zajebisty kontrakt Kwame.. 8)

Odno艣nik do komentarza

My nie mamy problem贸w na rozgrywaniu? Pope艂niamy mn贸stwo strat, najlepszymi asystentami od paru lat s膮 sg, sf i pf, nie potrafimy dogra膰 pi艂ki do wysokiego i Ty m贸wisz, 偶e nie mamy problem贸w na rozegraniu?

Jendras przypomnij mi kto dogrywa艂 pi艂ki do Shaqa, kto by艂 najlepszym asystentem jak zdobywali艣my tytu艂y :?: problem ze stratami wcale nie wynika z braku prawdziwego rozgrywaj膮cego podobnie jak problem z dogrywaniem pi艂ki do Bynuma. Nie mamy problem贸w na rozegraniu przynajmniej nie w ataku mamy z tej pozycji 20/6 co mecz przy wysokim FG%, w asystach jeste艣my w czo艂贸wce ligi ja tu problemu nie widz臋.

Odda艂bym Odoma za Kidda bo to uczyni艂oby nas zwyczajnie lepszym zespo艂em. Lamar si臋 nie sprawdzi艂. Nie ma co wiecznie czeka膰, a偶 zacznie gra膰 na miar臋 potencja艂u. Nie zacznie.

moim zdaniem nie uczyni艂oby, za goli byliby艣my na PF po tej wymianie i pierwszy lepszy pionek 艣ci膮gni臋ty do za艂atania dziury nie za艂atwi艂by sprawy.

Thorne nie dyktuje warunk贸w Jendras, Kidd ma 35 lat i jest niezadowolony, Lakers radz膮 sobie bardzo dobrze a Nets wr臋cz przeciwnie to jest kluczowa sprawa jak mieliby艣my w tej chwili 10-14 nasza sytuacja z Bryantem te偶 wygl膮da艂aby inaczej. Ta wymiana, kt贸r膮 zaproponowa艂 Sky nie tylko nie sprawia, 偶e byliby艣my lepszym zespo艂em, a wr臋cz przeciwnie, os艂abia nas i p贸j艣cie na ni膮 bior膮c pod uwag臋 sytuacj臋 Nets, wiek Kidda to ile za m艂odsze gwiazdy w przesz艂o艣ci trzeba by艂o oddawa膰 jak r贸wnie偶 to jak Thorne pr贸bowa艂 wydyma膰 Lakers w zesz艂ym sezonie by艂aby szczytem g艂upoty ze strony zarz膮du Lakers.

Odno艣nik do komentarza

Jordan to juz fajny rozgrywaj膮cy a moze sie rozwina膰 w wielkiego rozgrywajacego.

Fajnym rozgrywaj膮cym jest TJ Ford, dobrym rozgrywajkiem Deron. Wielkimi PG s膮 Kidd i Nash. Czy Farmar cho膰 w u艂amku przypomina pocz膮tki wymienionych graczy w lidze? Na jakiej podstawie s膮dzisz, 偶e Farmar to taki materia艂 na gwiazd臋? Dla mnie typowy zapychacz sk艂adu, gracz jakich wielu w ca艂ej NBA.

Zgadzam si臋, 偶e wymiana za samego tylko Kidda to nieco za ma艂o. Zgadzam si臋 te偶 z tym, 偶e Kidd plus Haslem to ju偶 zupe艂nie inna bajka. A Odom+Farmar+ktokolwiek z drugiego planu Lakers to bardzo niska cena za ten tandem. Pad艂o pytanie sk膮d ta plotka - czy pojawi艂a si臋 odpowied藕?

Odno艣nik do komentarza

Jordan to juz fajny rozgrywaj膮cy a moze sie rozwina膰 w wielkiego rozgrywajacego.

Fajnym rozgrywaj膮cym jest TJ Ford, dobrym rozgrywajkiem Deron. Wielkimi PG s膮 Kidd i Nash.

Tak, Jordan to ciekawy rozgrywajacy. Nie wiem czy ogl膮dasz Lakers czy nie ogl膮dasz ja wizdia艂em wszystkie mecze i naprawd臋 z Jordana mo偶e by膰 ciekawy zawodnik. Napewno ma szanse sta膰 si臋 kim艣, cie偶ko pracuje i to wida膰. Nie ma co prawda tyle talentu co Kidd czy Nash ale cie偶k膮 prac膮 poziom Derona mo偶e osi膮gna膰. Tyle.

Odno艣nik do komentarza

Niestety nie mia艂em okazji obejrze膰 wszystkich mecz贸w Lakers贸w w tym sezonie, ale kilka spotka艅 uda艂o mi si臋 zdoby膰. Faktycznie trudno mu odm贸wi膰 ambicji, podoba mi si臋 poziom intensywno艣ci z jak膮 gra. Pewnie du偶膮 rol臋 gra tutaj nasz system, ale niestety w jego grze nie widz臋 zadatk贸w na markowego, typowego PG. Raczej co艣 w rodzaju Fisha, go艣cia, kt贸ry nigdy wspania艂ym asystentem nie by艂. Swoj膮 drog膮 kiedy Fisher by艂 rookiem (i w latach kolejnych) w lidze te偶 mia艂em podobne wnioski i - jak si臋 okazuje - nie pomyli艂em si臋 :)

Dlatego bardzo chcia艂bym zobaczy膰 jak wygl膮da艂aby gra Kidda - PG z prawdziwego zdarzenia, z nazwy i z powo艂ania - w naszym 艣rodowisku. Oczywi艣cie abstrahuj膮c od faktu, 偶e Kidd jest te偶 przy okazji wielk膮 gwiazd膮 :)

Odno艣nik do komentarza

Wielkimi PG s膮 Kidd i Nash. Czy Farmar cho膰 w u艂amku przypomina pocz膮tki wymienionych graczy w lidze?

A czym偶e takim b艂yszcza艂 Steve na tym samym etapie kariery co Farmar ? Nie m贸wi臋, 偶e Jordan b臋dzie rozgrywaj膮cym na miar臋 Nasha, bo jednak jak by nie by艂o Steve to czo艂owy PG swoich czas贸w ale Farmar z tego co widzia艂em (niewiele bo niewiele ale zawsze co艣) na pewno ma szans臋 by膰 wyr贸偶niaj膮cym si臋 rozgrywajkiem. Aha no i tak patrz膮c na statystyki obu pan贸w z pierwszych dw贸ch lat gry s膮 onie ciekawie podobne ;)

Co do oddania Kidda no to kiepska sprawa, bo jak by nie patrze膰 w momencie kiedy oddajemy Jasona no to w艂a艣ciwie trzeba zaczyna膰 wszystko od nowa. Cartera, w jego wieku i z jego kontraktem nie ma za specjalnie co trzyma膰 bo i tak nic nie ugramy a VC b臋dzie tylko przeszkadza艂 w osi膮gni臋ciu dobrego picka. Tak wi臋c jedynym wyj艣ciem jest chyba wyci膮ganie jakiego艣 schodz膮cego kontraktu bo niczego r贸wnie warto艣ciowego koszykarsko a m艂odszego nie dostaniemy tak wi臋c czyszczenie salary to chyba jedyna rozs膮dna opcja. I zostajemy z RJem kt贸ry w ko艅cu ma dru偶yn臋 na siebie i mo偶e wyrabia膰 si臋 jako lider pe艂n膮 g臋b膮. Do tego zostaje odrobinka talentu czyli Williamsy i ewentualnie Farmar co w sumie daje ca艂kiem fajn膮 m艂od膮 opcj臋 na jedyneczce na d艂uuuugie lata. Po sezonie oczywi艣cie 偶egnamy si臋 z Kwame plus czym艣 co by艂o by za Cartera i ruszamy na FA bo $ powinno by膰 w tym momencie dosy膰 sporo. Do tego dochodzi oczywi艣cie jaki艣 tam wy偶szy pick i tworzy si臋 naprawd臋 ciekawa dru偶yna z bardzo dobrym liderem spor膮 ilo艣ci膮 utalentowanej i w pewnym sensie ogranej m艂odzierzy plus to co wyci膮gamy z FA (nie wiem jak tam wygl膮da sytuacja za rok w艣r贸d wolnych agent贸w ale kto艣 warto艣ciowy na pewno by si臋 znalaz艂 ;) .

No ale to znowu trzeba podj膮膰 radykalne kroki bo bez tego b臋dziemy si臋 je*a膰 z VC i RJ przez nast臋pne 3 lata i nic dobrego z tego nie wyjdzie...

Dobra troch臋 sobie pomarzy艂em kilka g艂upot wymy艣laj膮c ale nie widz臋 innego wyj艣cia w takiej sytuacji. Chocia偶 najsampierw to trzeba poczeka膰 na jakie艣 wiarygodne 藕r贸d艂o tych wszystkich rewelacji...

Odno艣nik do komentarza

Jendras przypomnij mi kto dogrywa艂 pi艂ki do Shaqa, kto by艂 najlepszym asystentem jak zdobywali艣my tytu艂y problem ze stratami wcale nie wynika z braku prawdziwego rozgrywaj膮cego podobnie jak problem z dogrywaniem pi艂ki do Bynuma. Nie mamy problem贸w na rozegraniu przynajmniej nie w ataku mamy z tej pozycji 20/6 co mecz przy wysokim FG%, w asystach jeste艣my w czo艂贸wce ligi ja tu problemu nie widz臋.

1. A Ty z uporem maniaka przywo艂ujesz te czasy mistrzowskie. Zapami臋taj, 偶e Bynum to nie Shaq, a nasza g艂upiutka m艂odzie偶 to nie stado weteran贸w ogranych w play-off. Fox, Horry, Harper, Grant - wszyscy byli do艣wiadczeni, inteligentni, grozili rzutem i nie pope艂niali za du偶o b艂臋d贸w. A dogra膰 pi艂k臋 do O'Neala te偶 by艂o 艂atwiej.

2. Co z tego, 偶e jeste艣my w czo艂贸wce asyst, skoro jeste艣my tak偶e w czo艂贸wce strat?

3. Skoro problem ze stratami nie wynika z braku rozgrywaj膮cego, to z czego? Tylko nie wciskaj mi ju偶 kitu o m艂odo艣ci i potrzebie czasu.

Thorne nie dyktuje warunk贸w Jendras, Kidd ma 35 lat i jest niezadowolony, Lakers radz膮 sobie bardzo dobrze a Nets wr臋cz przeciwnie to jest kluczowa sprawa jak mieliby艣my w tej chwili 10-14 nasza sytuacja z Bryantem te偶 wygl膮da艂aby inaczej. Ta wymiana, kt贸r膮 zaproponowa艂 Sky nie tylko nie sprawia, 偶e byliby艣my lepszym zespo艂em, a wr臋cz przeciwnie, os艂abia nas i p贸j艣cie na ni膮 bior膮c pod uwag臋 sytuacj臋 Nets, wiek Kidda to ile za m艂odsze gwiazdy w przesz艂o艣ci trzeba by艂o oddawa膰 jak r贸wnie偶 to jak Thorne pr贸bowa艂 wydyma膰 Lakers w zesz艂ym sezonie by艂aby szczytem g艂upoty ze strony zarz膮du Lakers.

Niczego si臋 nie nauczy艂e艣, Van? Walsh z Birdem te偶 pono膰 nie dyktowali warunk贸w i co? Od trzech lat czekacie, a偶 kto艣 nam odda gwiazd臋 za darmo i ci膮gle nie wyci膮gn臋li艣cie 偶adnych wniosk贸w? W tej lidze nie ma nic za darmo. Pojedynczy przyk艂ad Cartera to troch臋 za ma艂o. Thorn nic nie musi.

W tym roku nie walczymy o tytu艂. A w perspektywie kolejnych 2-3 lat wymiana zaproponowana przez Sky da艂aby nam wi臋ksze szans臋 na walk臋 o co艣 du偶ego. Nie wiem naprawd臋 jak mo偶esz tego nie widzie膰. Kalkuluj sobie dalej, a za rok znowu pojawi si臋 niezadowolona gwiazda, a my znowu b臋dziemy czeka膰, a偶 kto艣 nam j膮 odda za darmo. A potem Kobe skorzysta z opcji w kontrakcie i si臋 na nas wypnie.

moim zdaniem nie uczyni艂oby, za goli byliby艣my na PF po tej wymianie i pierwszy lepszy pionek 艣ci膮gni臋ty do za艂atania dziury nie za艂atwi艂by sprawy.

Co to znaczy "za goli"? Na czym konkretnie by艣my stracili?

Michalik - strasznie dramatyzujesz z tymi Nets. I widz臋, 偶e te偶 nadal liczysz, 偶e niezadowolenie gwiazdy zmusi w艂a艣ciciela do oddania go za darmo. Tak, ju偶 widze, jak Kidd si臋 obra偶a i odmawia gry, a Carter idzie za nim. Je艣li Kupchak b臋dzie my艣la艂 jak Wy, to sko艅czy si臋 jak przed rokiem - tradu nie b臋dzie, a Nets przyspiesz膮 w drugiej po艂owie sezonu i jeszcze namieszaj膮 w play-off. Rok temu weszli do drugiej rundy, a kto wie, co by osi膮gn臋li, gdyby mieli zdrowego Krstica.

Thorn mo偶e sobie spokojnie poczeka膰 do ko艅ca kontraktu Kidda. Na pewno zrobi tak, je艣li b臋dzie mia艂 do wyboru wzi臋cie na siebie wygasaj膮cych kontrakt贸w i Farmara. I ja te偶 tak bym zrobi艂. Je艣li Nets szykuj膮 si臋 na LeBrona w 2010, to nie ma co rozwala膰 zespo艂u za wszelk膮 cen臋 i traci膰 mn贸stwo pieni臋dzy, jakie przynosi klubowi ich franchise player.

A kontrakt Kwame jest tak zajebisty, 偶e nikt go nie chce.

btw. ci膮gle nie poda艂e艣, sk膮d masz t臋 plotk臋. Zaczynam podejrzewa膰, 偶e sam to wymy艣li艂e艣.

ps. Farmar i Deron? proooosz臋.

Odno艣nik do komentarza

http://chicagosports.chicagotribune.com/sports/columnists/cs-071217smithbulls,1,2290695.column?coll=cs-columnists

And the balance of power could rest with Jason Kidd.

Though both teams continue to deny it vehemently, a rival general manager said last week he's still hearing talk of a Nets-Mavs deal involving Kidd.

It's not hard to believe, with the Nets an ongoing mess. They had the most pathetic excuse of the year Saturday, complaining about fatigue after a loss to the Knicks in the second game of a back-to-back. They played Friday night at home, about 8 miles from Madison Square Garden. The Knicks had played in Chicago.

Kidd is said to be upset that Vince Carter and Richard Jefferson have better contracts than he does.

Dallas remains Kidd's most likely destination, but the Lakers are frequently mentioned. The Lakers' refusal to give up Bynum for Kidd last winter now looks awfully smart. The Lakers have Kwame Brown's $9 million expiring contract and some young pieces and draft picks that might make sense for the Nets. And, the Mavs have plenty in reserve to make a deal as well.

Dallas certainly is not the same team despite a little surge recently, and Dirk Nowitzki is at eight-year lows in scoring and rebounding. He could use some help. It seems he and the team need a shakeup after consecutive playoff shockers. Same goes for the Suns after getting close for three playoffs. Steve Nash was uncharacteristically upset after a loss in New Orleans on Saturday.

"I wish I could come up with a way to make sure each guy is ready to play," Nash said. "What do you do? Have an interview with each guy before each game to make sure he understands?

"When we play with energy defensively, we're one of the best defensive teams. When we don't, which is quite frequently, we're one of the worst."

The Suns have been arguing on the court and on the bench, and there has been outspoken criticism of Boris Diaw, who seems a likely trade possibility. Ron Artest remains with a Sacramento team going nowhere and with an opt-out. He has long been on the Lakers' radar. Maybe somebody latches onto Andre Miller for young players and cap relief from the rebuilding 76ers.

And so coming east again are the Lakers: harmonious, confident, controversy-free, playing well and with possibilities.

Na narzuty w moj膮 strone odpisze po藕niej jak wr贸ce jutro do domu. A info o tradzie z Los Angeles Times. BTW wymy艣li艂em a Van pisze o tym samym, telepatia? :wink:

Aaa i:

Do艂膮czona grafika :wink:

Odno艣nik do komentarza

1. A Ty z uporem maniaka przywo艂ujesz te czasy mistrzowskie. Zapami臋taj, 偶e Bynum to nie Shaq, a nasza g艂upiutka m艂odzie偶 to nie stado weteran贸w ogranych w play-off. Fox, Horry, Harper, Grant - wszyscy byli do艣wiadczeni, inteligentni, grozili rzutem i nie pope艂niali za du偶o b艂臋d贸w. A dogra膰 pi艂k臋 do O'Neala te偶 by艂o 艂atwiej.

kurde Jendras, ale mamy te偶 na obwodzie dw贸ch ogranych weteran贸w, mamy grajacego par臋 lat Waltona, kt贸ry proste podanie potrafi wykona膰. Mnie chodzi tylko o to, 偶e problem nie le偶y w graczach, nie le偶y w Bynumie ja si臋 zgadzam, 偶e nie zawsze zajmuje prawid艂owo pozycj臋 nie m贸wi臋, 偶e jest jak Shaq co par臋 razy podkre艣la艂em ja m贸wi臋 o sytuacjach kiedy j膮 jednak ma a jeden z drugim potrzyma pi艂k臋 chwil臋 nad g艂ow膮 pomysli nad podaniem do niego i poda do kogo innego - tu jest wina trenera bo nie wymaga tego od nich.

2. Co z tego, 偶e jeste艣my w czo艂贸wce asyst, skoro jeste艣my tak偶e w czo艂贸wce strat?

3. Skoro problem ze stratami nie wynika z braku rozgrywaj膮cego, to z czego? Tylko nie wciskaj mi ju偶 kitu o m艂odo艣ci i potrzebie czasu.

Jendras a powiedz mi o ile strat mniej maj膮 od nas maj膮cy tego Kidda Nets, albo ile maj膮 tacy Jazz r贸wnie偶 maj膮cy prawdziwego, klasowego rozgrywajka.

Niczego si臋 nie nauczy艂e艣, Van? Walsh z Birdem te偶 pono膰 nie dyktowali warunk贸w i co? Od trzech lat czekacie, a偶 kto艣 nam odda gwiazd臋 za darmo i ci膮gle nie wyci膮gn臋li艣cie 偶adnych wniosk贸w? W tej lidze nie ma nic za darmo. Pojedynczy przyk艂ad Cartera to troch臋 za ma艂o. Thorn nic nie musi.

pojedy艅czy przyk艂ad Cartera :? Baron Davis poszed艂 za same wygasajace kontrakty, nawet 偶aden m艂ody prospect nie by艂 potrzebny, Iverson m艂odszy od Kidda o cztery lata poszed艂 praktycznie za Andre Millera. Kidd w kwiecie wieku za Marbury'ego, my za Shaqa dostali艣my opr贸cz dw贸ch dobrych graczy paskudny kontrakt, nawet KG poszed艂 praktycznie za Jeffersona za m艂odego PG wi臋c wystarczaj膮ca oferta za par臋 lat starszego Kidda to r贸wnie偶 m艂ody PG i wygasaj膮ce kontrakty.

Walsh z Birdem nie dyktowali warunk贸w, ale jak Lakers poszliby na wymian臋, kt贸r膮 Ty i ja chcieli艣my 偶eby zrobili teraz wygl膮daliby艣my na idiot贸w wi臋c niech sobie siedz膮 na JO.

W tym roku nie walczymy o tytu艂. A w perspektywie kolejnych 2-3 lat wymiana zaproponowana przez Sky da艂aby nam wi臋ksze szans臋 na walk臋 o co艣 du偶ego. Nie wiem naprawd臋 jak mo偶esz tego nie widzie膰. Kalkuluj sobie dalej, a za rok znowu pojawi si臋 niezadowolona gwiazda, a my znowu b臋dziemy czeka膰, a偶 kto艣 nam j膮 odda za darmo. A potem Kobe skorzysta z opcji w kontrakcie i si臋 na nas wypnie.

jaaasne a moment, w kt贸rym Kidd zacznie odczuwa膰 sw贸j wiek z pewno艣ci膮 nie nast膮pi. Ja widz臋 to, 偶e ta dru偶yna potrzebuje kolejnego PF a nie oddania najlepszego z tych, kt贸rych mamy za 35-letniego rozgrywaj膮cego. Nie musia艂by艣 mnie do niczego tu przekonywa膰 gdyby Jason mia艂 par臋 lat mniej, ale nie oddajesz swojego drugiego najlepszego gracza maj膮cego 28 lat za go艣cia w wieku Kidda, nawet je艣li w tej chwili wci膮偶 gra na takim poziomie.

Co to znaczy "za goli"? Na czym konkretnie by艣my stracili?

straciliby艣my skrzyd艂owego, kt贸ry w PO sprawia du偶e problemy swoim rywalom po jednej i drugiej stronie parkietu. Odom si臋 stawia do gry w PO tylko to mnie interesuje, robi wtedy co do niego nale偶y a poniewa偶 moim zdaniem na rozegraniu wygl膮damy o niebo lepiej ni偶 rok temu wol臋 w PO mie膰 Lamara ni偶 Kidda, nie dlatego, 偶e jest lepszy, ale dlatego, 偶e bardziej potrzebujemy gracza takiego jak on ni偶 takiego jak Kidd.

Jak od was kogos chciano to j臋czeliscie ze jak to za tyakie drobne oddawac KB, a tertaz jak przychodzi do JO, Kidda czy wcze艣niej KG to nawet Bynum za dobry... smiech na sali

pi臋knie Joseph przekr臋ci艂e艣 sobie to byle po raz kolejny m贸c pojecha膰 sobie po kibicach Lakers. J臋czeli艣my w艂a艣nie dlatego, 偶e kiedy oddajesz gwiazd臋 wiele za niego nie dostaniesz i wiedzieli艣my, 偶e za Bryanta g贸wno dostaniemy. Ka偶dy z nas doskonale zdawa艂 sobie spraw臋, 偶e zostaniemy w ewentualnej wymianie wydymani bo tak to dzia艂a i tak samo jest z Nets i z Kiddem jak go oddadz膮 zostan膮 wydymani.

Poka偶 mi post, w kt贸rym wierzy艂em, 偶e dostaniemy co艣 dobrego za Bryanta, tak samo tutaj nie wierz臋, 偶e Nets dostan膮 co艣 dobrego i nie widz臋 absolutnie 偶adnych powod贸w by im to dawa膰.

Odno艣nik do komentarza

Van:

1. Oczywi艣cie, Jax i jego dziwne decyzje to swoj膮 drog膮, ale imo sytuacji, kiedy Bynum by艂 ewidentnie czysty i nie dostawa艂 pi艂ki a偶 tak wiele nie by艂o. Jednym z problem贸w jest to, 偶e kiedy pozycja nie jest naprawd臋 dobra, to Lakers nie ryzykuj膮 poda艅, bo niespecjalnie potrafi膮. A nie forsuj膮, bo nikt im nie ka偶e, bo Bynum jeszcze nie ma tak silnej pozycji w dru偶ynie. Tyle 偶e post entry to te偶 nie wszystko. Fisher jest dupa na jedynce, bo nie grozi wej艣ciem i odegraniem. Odom swego czasu 艂adnie wsp艂pracowa艂 z Brownem, ale z Andrew jako艣 mu na razie nie idzie.

2. Nie wiem ile strat maj膮 Nets i Jazz. Szczerze m贸wi膮c, to mnie to nie interesuje. Nie znam sytuacji tych dru偶yn na tyle dobrze, 偶eby ocenia膰 przyczyny takiego stanu rzeczy. Interesuj膮 mnie Lakersi i uwa偶am, 偶e w kwestii strat Kidd bardzo by sytuacj臋 poprawi艂.

3. Chyba 偶artujesz z t膮 list膮 transfer贸w. Andre Miller to czo艂owy pg ligi. Marbury wtedy te偶 nie mia艂 tak spapranej reputacji i robi艂 co艣 ko艂o 20-10. Shaq poszed艂 za dw贸ch klasowych graczy mimo, 偶e Lakers byli totalnie pod 艣cian膮. Al Jefferson to prospect z pierwszej ligi. Ty chcesz to por贸wna膰 do Farmara i wygasaj膮cych kontrakt贸w?

Zreszt膮, co ja m贸wi臋. Kim jest Lamar Odom? Czy to jest rzeczywi艣cie taki upgrade w por贸wnaniu z Millerem czy tamtym Marburym? Nie s膮dz臋.

Hornets to zupe艂nie inna para kaloszy. Byli ciency ju偶 z Davisem i chcieli szybkiej przebudowy. Nets nie chc膮.

Dalej: niemal wszyscy, kt贸rzy tracili we wspomnianych wymianach, to by艂y dru偶yny 藕le zarz膮dzane, ze s艂abymi gm'ami. Sixers, Raptors, Lakers.

Mamy DWA przypadki, kiedy gwiazda posz艂a p贸艂 darmo. Z czego tak naprawd臋 tylko jeden si臋 tutaj nadaje.

Po drugiej stronie ca艂a lista: Iverson, Shaq, Garnett, Allen, Joe Johnson, McGrady itp. itd. Jedne wymiany by艂y gorsze, inne lepsze, ale w 偶adnej jedna dru偶yna nie zosta艂a tak wyrolowana, jak w proponowanym przez Ciebie transferze.

4. Kidd w wieku 35 lat notuje 艣rednio prawie triple-double. Uwa偶asz, 偶e w ci膮gu 2-3 najbli偶szych lat zamieni si臋 w skamielin臋? Zobacz jak d艂ugo gra艂 Stockton.

5. Potrzebujemy pf'a - racja. Ciekawe, jak go chcesz pozyska膰. Nie mamy amunicji na wysokiego, mo偶emy najwy偶ej ulepszy膰 ju偶 obecnych dzi臋ki Kiddowi (pisze "mo偶emy", a nie wiem, czy Thorn w og贸le poszed艂by na taki deal).

6. Lamar Odom gra艂 w play-off 艣wietnie... przeciwko Suns. Problem w tym, 偶e z nikim innym nie grali艣my, a Marion to dla niego wyj膮tkowo korzystny matchup, wi臋c Twoja opinia jest mocno na wyrost. Ja po drugiej stronia widz臋 gracza, kt贸ry nie radzi sobie w ko艅c贸wkach i odbije si臋 od porzadnej defensywny z dobrymi wysokimi.

7. Jakie艣 konkrety poza tym, 偶e tracimy najlepszego wysokiego? Pytam, bo chcia艂bym wiedzie膰, jaki konkretnie element gry ucierpi.

Odno艣nik do komentarza

Van niczego nie przekreca艂em, pamietam ze pisa艂es o tym, ze LAl za KB nie dostan膮 kogo艣 tej samej klasy, ale pamietam te偶 偶e kibice LAl jh臋czeli na ka偶da propozycje jakiegokolwiek tradu z udzia艂em KB, pami臋tam posty w stylu ze KB jest wart wi臋cej niz oferty Suns czy Bulls. Jasne ze jest, w koncu to obecnie najlepszy gracz obwodowy w lidze, kto wie moze i najlepszy wogule w tym momencie. Ale doskonale tez pami臋tam jak kibice LAl czy to tutaj czy na forach zagranicznych snulu teorie ze LAl nie oddadz膮 KB za kogos pokroju Matrixa bo to sie nie op艂aca. Piszecie ze za Kidda nie warto oddawac Odoma, 偶e za Jo czy gasola nie warto oddawac Bynuma, jednocze艣nie wiedzac ze KB potrzebuje wsprcie juz teraz, kogos kto onok niego regularnie bedzie dawal 20+pts w meczu bad藕 umo偶liwia艂 innym zdobycze punktowe, a jednocze艣nie nikt z kibic贸w LAl nie wyobraza sobie oddania zadnego warto艣ciowego gracza, cioagle opieraj膮c sie na tym, 偶e Kwame ma schodz膮cy kontrakt, a ostatnio wiele by艂o schodzacych kontrakt贸w w Lidze, kt贸rych nikt nie chcia艂 brac, i to sporo ciekawszych graczy niz Kwame. By艂 Webber, kt贸ry wci膮偶 by艂 zdecydowanie lepszym graczem dla wiekszo艣c coach贸w od Kwame i nic nie uda艂o si臋 zrobic. Ciekawi mnie tylko dlaczego wszyscy w LAL uwazali ze KB nie powinno brac sie tych ofert bo to same scierwo, a za kidda chcecie oddac jakiegos tam odoma, kt贸ry nie by艂, nie jest i nie bedzie graczem cho膰 w po艂owie tak dobrym jak wielu kibic贸w LAl go uwaza.

Tak samo jak dobrym graczem by艂 Smush czy super defensorem by艂 Kwame...

Ja rozumiem, 偶e kibic kazdej druzyny chcia艂by pozyskac markowe nazwisko kosztem najmniej przydatnych w zespole graczy, ale sam wiesz ze tak sie nie da. Bulls byli w stanie oddac kazdego opr贸cz Denga i Kirka, Bryant zazyczy艂 sobie jeszcze Walllace'a w zespole gdyby mia艂 przejs膰 do Windy City i pamietam jak kibice lakers nie chcieli wogule przyj膮c do wiadomosci oferty, w kt贸rej by艂 Noc, Gordon, Thomas/Noah. Dlaczego? I dlaczego teraz uwa偶acie za szczyt oddanie kwame i Odoma- przeciez to w wymianie za Kidda tak naprawd臋 drobne. Kwame jest cienki Odom podobnie jak Kidd po艂amany (ale m艂odszy, wiem ze to wazny czynnik), ale pisanie ze po dodaniu Kidda LAL staja sie s艂abszym zespolem niz z Odomem mnie najzwyczajniej bawi do 艂ez.

Doskonale zdajesz sobie spraw臋 z faktu, 偶e KB prawdopodobnie da艂 ostatnia szanse w艂adzom LAl na sciagniecie mu markowej pomocy, on za chwil臋 zacznie na nowo stawiac warunki wiec czy nie lepiej wytradowac kogos znacz膮cego i warto艣ciowego z LAl byle tylko sprawic ze KB b臋dzie zadowolony. Nie twierdze ze juz w lutym odejdzie, ale latem sytuacja z poprzedniego offseason mo偶e sie powt贸rzyc i co wtedy? Znowu si艂膮 go zmusic do pozostanie w klubie bo nie warto ruszac Bynuma, kt贸ry tak naprawde jest jedynym k膮skiem, na kt贸ry po艂aszczyc sie mog膮 inne kluby. Thorn tez g艂upi nie jest, wie ze Kidda predzij czy p贸藕niej oddac musi, je艣li mia艂by brac ofert臋 LAl to pewnie chcioa艂by jaki艣 m艂ody talent. A kogo ma wzi膮膰? Jordana czy Turiafa, graczy, kt贸rzy tak na dobr膮 spraw臋 bed膮 zawsze jedynie walecznymi, przecietnymi graczami. owszem przydatni, fajny, warto艣ciowi, ale takich we wszystkich klubach w Lidze znajdziesz dziesiatki. I TYLKO to ma go zadowoli膰? Nie s膮dze

Co LAL by taiewgo sracili oddajac Odoma? Zbi贸rki? Kidd to jak wiesz wyj膮tkowo skuteczny gracz pod deskacmi? Rozegranie? Nie wydaje mi sie, bo KB, Fish Farmar i przede wszystkim Kidd spokojkie zape艂nia te luke, oborne- z Kwame, Bynumem i Mihmem Lakers wci膮z maj膮 ca艂kiem przyzwoity front, zw艂aszcza, 偶e Bynum robi ogromne wrazenie, a jakby do tego dodac jeszcze haselma to juz wogule nie widze powodyu zeby nie ryzykowa膰. Kidd jest stary, ale to wci膮z Kidd, a pisanie ze on za Odoma to za ma艂o jest strasznie przesadzone

Po oddaniu Odoma za Kidda macie imponuj膮c膮 pierwsz膮 pi膮tk臋 z Kiddem, KB, Waltonem, Mihmem/Kwame i Bynumem. I to nie jest korzysta wymiana nazwisk? ... :?

Odno艣nik do komentarza

Jendras i Nets i Jazz zaliczaj膮 takie same ilo艣ci strat jak my, moim zdaniem Kidd tu nie pomo偶e nie sprawi, 偶e przestaniemy pope艂nia膰 faule w ataku, nie sprawi, 偶e nie b臋dziemy mie膰 odgwizdywanych krok贸w itd wniesie jeszcze swoje 3.5 TPG. Patrzysz tylko na potencjalne pozytywy wprowadzenia do tr贸jk膮t贸w prawdziwego PG, ale r贸wnie dobrze liczba strat mo偶e tu nawet wzrosn膮膰.

3. Chyba 偶artujesz z t膮 list膮 transfer贸w. Andre Miller to czo艂owy pg ligi. Marbury wtedy te偶 nie mia艂 tak spapranej reputacji i robi艂 co艣 ko艂o 20-10. Shaq poszed艂 za dw贸ch klasowych graczy mimo, 偶e Lakers byli totalnie pod 艣cian膮. Al Jefferson to prospect z pierwszej ligi. Ty chcesz to por贸wna膰 do Farmara i wygasaj膮cych kontrakt贸w?

Zreszt膮, co ja m贸wi臋. Kim jest Lamar Odom? Czy to jest rzeczywi艣cie taki upgrade w por贸wnaniu z Millerem czy tamtym Marburym? Nie s膮dz臋.

po raz kolejny Jendras 偶aden z tych graczy nie by艂 w wieku Kidda a to bardzo wiele zmienia. My z Butlerem i Odomem 艂ykn臋li艣my paskudny kontrakt Granta, gdyby byl wygasaj膮cy co innego a tak byli艣my wydymani. Marbury problematyczny by艂 ju偶 wtedy a poszed艂 za b臋d膮cego in his prime Kidda, statystyki Odom zwykle te偶 ma 艂adne i nie sprawia problem贸w. Dla mnie tu ci膮gle kluczowa jest sprawa taka, 偶e wszystkie te wymiany dotyczy艂y gwiazdor贸w, kt贸rzy wci膮偶 byli w swoich najlepszych latach, mieli ich jeszcze par臋 zanim osi膮gn膮 wiek Kidda.

Jasne, 偶e Stockton gra艂 d艂ugo, ale po pierwsze zobacz jak w艂a艣nie po przekroczeniu granicy 35 lat statsy mu polecia艂y, po drugie gra艂 ca艂膮 karier臋 w jednym systemie, kt贸ry zna艂 doskonale. Nie mo偶esz mie膰 pewno艣ci, 偶e Kidd si臋 odnajdzie w tej chwili w Lakers Payton zdziadzia艂 w艂a艣nie r贸wnie偶 w tym wieku, do 35 lat jeszcze 艣wietny sezon w Sonics/Bucks a potem ju偶 nie ten sam ch艂op w Lakers, Celtics i Heat.

Jasne, 偶e to wci膮偶 byli dobrzy rozgrywaj膮cy, ale spadek w d贸艂 jednak by艂 do艣膰 widoczny, a ja wola艂bym by Lakers nie stracili dw贸ch niezwykle wa偶nych obecnie graczy jakimi s膮 Farmar i Odom i nie p艂acili po 20 mln Kiddowi, kt贸rego taki spadek w ko艅cu te偶 czeka

Odno艣nie Odoma tak gra艂 艣wietnie przeciwko Suns tym samym, na kt贸rych wci膮偶 mamy spore szanse pr臋dzej czy p贸藕niej wpa艣膰. Jed藕my dalej przeciwko Mavs Odom r贸wnie偶 jest idealnym rozwi膮zaniem przeciwko Dirkowi wi臋c to dwie dru偶yny z czo艂贸wki zachodu przeciwko, kt贸rym bardzo potrzebny jest nam gracz taki jak Lamar. S膮 r贸wnie偶 Jazz tu te偶 bardzo dobrze pasuje do krycia ganiaj膮cego po obwodzie Okura, ze Spurs do gry przeciwko ich 艣rodkowym. Patrz膮c pod k膮tem naszych potencjalnych rywali uwa偶am, 偶e bardziej nam potrzebny jest Lamar. Konkretnie dlatego, 偶e ka偶da z tych dru偶yn ma w swojej S5 gracza, z kt贸rego krycia Lamar si臋 艣wietnie wywi膮zuje i r贸wnocze艣nie oni sami nie bardzo maj膮 na niego odpowied藕 i jest w stanie by膰 t膮 drug膮 opcj膮 w serii przeciwko tym zespo艂om.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.