january Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashigaru Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 Luka Doncić po przeczytaniu informacji o wymianie Duranta do Agenta. Po słowacku. Cenzurowane: "Jebi ga, izstopil bom iz te kurje luknje. Vprašajte Heat, ali želi zamenjavo zahtevati osebno ali po elektronski pošti. Odpusti jih, žrebci!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 W dniu 30.06.2024 o 18:35, Ashigaru napisał(a): Luka Doncić po przeczytaniu informacji o wymianie Duranta do Agenta. Po słowacku. Cenzurowane: "Jebi ga, izstopil bom iz te kurje luknje. Vprašajte Heat, ali želi zamenjavo zahtevati osebno ali po elektronski pošti. Odpusti jih, žrebci!" Rozwiń W skrócie: Heat culture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 W dniu 30.06.2024 o 18:45, kuba2419 napisał(a): W skrócie: Heat culture Rozwiń BeGM Heat Culture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 W dniu 30.06.2024 o 18:35, Ashigaru napisał(a): Odpusti jih, žrebci!" Rozwiń Strzelcie do nich ogiery?! O co chodzi? I dlaczego po słowacku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) The NBA has officially set the salary cap for its 2024/25 season. The cap has come in at $140,588,000, slightly below the most recent projection of $141MM. It represents an increase of about 3.36% on last season’s $136,021,000 cap. Here are the details, courtesy of a league press release: Salary cap: $140,588,000 Luxury tax line: $170,814,000 First tax apron: $178,132,000 Second tax apron: $188,931,000 Minimum salary floor: $126,529,000 Non-taxpayer mid-level exception: $12,822,000 Taxpayer mid-level exception: $5,168,000 Room exception: $7,983,000 Bi-annual exception: $4,668,000 Maximum salaries: 6 years or fewer: $35,147,000 7-9 years: $42,176,400 10+ years: $49,205,800 Early Bird exception: $12,991,650 Estimated average salary: $12,930,000 The first tax apron for the 2024/25 league year ($178,132,000) will be the hard cap for any team that acquires a player via sign-and-trade, signs a player using more than the taxpayer portion of the mid-level exception, signs or acquires a player using a bi-annual exception, uses any portion of its mid-level exception to add a player via trade or waiver claim, acquires more than 100% of the outgoing salary in a trade, or uses a trade exception generated prior to the start of the 2024 offseason. The second tax apron ($188,931,000) represents the hard cap for a team that uses any portion of the mid-level exception, aggregates two or more player salaries in a trade, sends out cash in a trade, or uses a signed-and-traded player to take back salary. Edytowane 30 Czerwca 2024 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 1 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2024 Losy BeGMowych Heat po zniknięciu z forum @tangiers w 2,5min. : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 1 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2024 Żeby każdy za podstarzała gwiazdę zbierał takie assety czyszcząc salary bedac na finansowym dnie to byśmy mieli samych mistrzów NBA. 30 sztuk. Mnie Qcin uczył ze za czyszczenie salary trzeba dopłacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 5 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Grubo zaczął się offseason dla mistrzowskich Lakers to i gdy emocje opadły wypada coś napisać. Przede wszystkim podziękowania ze strony organizacji Jeziorowców dla: -trzykrotnego mistrza NBA w barwach LAL Nica Claxtona -dwukrotnego mistrza NBA w barwach LAL Austina Reavesa -dwukrotnego mistrza NBA w barwach LAL Sama Hausera -mających po 1 pierścieniu za sezon 2023/24 Kentaviousa Caldwella-Pope’a oraz Keona Ellisa Każdy z nich dołożył cegiełkę, albo i więcej do sukcesów Lakers w ostatnich latach. Życzymy im powodzenia w walce w konferencji wschodniej w barwach Charlotte Hornets oraz Miami Heat. Mimo połączenia wymiany ze względów finansowych w jedną to były to dwa odmienne deale. Deal nr 1: LAL out: Austin Reaves, Sam Hauser, zwrot picku GSW’28 1st, LAL/GSW ‘28 worse LAL in: TOR/CLE ‘25 1st (if 6-30 or NYK ‘29 1st), GSW/UTA ‘27 1st better, GSW/LAL ‘28 1st better, GSW/MIA (if 3-30) ‘29 1st better Mój pierwszy okres Gmowania w beGM (17-20/21), był zbyt mocno oparty na przywiązaniu do lubianych przeze mnie graczy (Russell, Ingram). Udało się co prawda zrobić tytuł z DLO i Brandonem w s5 w 2020 mając obok Lja i Butlera, ale jednak kibicowanie grajkom nie pozwalało na maksymalizację ruchów jako GM. Dlatego od 2021 moi poszczególni ulubieńcy nie są już untouchable i przy wybitnych ofertach można ich ode mnie wyciągnąć. Netto w tej wymianie dostałem niby ledwie 2x1st, ale już rozpiska szersza pokazuje jaką ofertę nie do odrzucenia tu otrzymałem. Oddałem pick GS z ‘28, ale od razu go pozytywnie swapując (LAL/GS ‘28 better do mnie). A otrzymałem 3x1st z swapami (TOR/CLE ‘25 lub NYK unprotected, GSW/UTA ‘27, MIA/GSW ‘29). Ciekawy jestem jak finalnie skończą te picki, ale to jest monstrualna oferta za spadającego po sezonie ‘25 Hausera i bardzo fajnego, ale jednak nie topowego gracza ligi Reavesa. Nieźle to wygląda jak zwrot za undrafted w ‘21 Hausera i #51 pick w ‘21 Reavesa. Taka wymiana pozwoliła mi na zebranie już lepszej niż sławetnej przecież OKC w RL plejady 1st rounderów (15x1sts w latach 25-29, z czego 5 z swapem), które planowałem prędzej czy później przeznaczyć na wymianę po jakąś gwiazdę. Nie spodziewałem się jednak, że będzie to tak szybka sprawa. Deal nr 2: LAL out: Kentavious Caldwell-Pope, Nic Claxton, John Konchar, CHI ‘25 1st, OKC ‘26 1st, LAL/DEN ‘27 1st worse, OKC/LAC ‘28 1st worse LAL in: Kevin Durant Teraz patrząc już tylko ze strony Lakers – 4x1sts z lat 25-28, dwóch starterów mistrzowskiej ekipy na świetnych umowach. To jest za 36 letniego Duranta naprawdę ogromna paczka, ale: 1. Picków mam multum i i tak chciałem je wymienić częściowo na jakąś gwiazdę 2. Claxtona zastąpić może według mnie jego lepsza wersja 2.0 czyli Lively 3. Caldwell-Pope to świetny roles 3D, ale cały zeszły sezon byłem undersized z nim na SF. Teraz na skrzydle będzie z duetem LJ-KD problem dla rywala, a nie dla mnie… I przede wszystkim – LJ zasługuje na szansę zrobienia 7 tytułu, by zakończyć dyskusję na temat vs Jordan i mu ją w pięknym stylu właśnie daje. To nie jest prosta sprawa, ale pozwolenie mu na przynajmniej sezon gry obok duetu Curry-Durant to jeszcze jedno moje pociągnięcie pędzla na obrazie tej wspaniałej dla Lakers i LeBrona współpracy. Nie ukrywam, że skoro LeBron był gotowy na paycut w RL dla znacznie słabszych graczy przy leszczu Gmie Pelince to, gdy sprowadzam mu Duranta i daję szansę na piękną obronę tytułu da Lakers paycut pozwalający obudować za MLE piękną s5 Curry-Wallace-LJ-Durant-Lively jaką mi udało się zrobić. Mogłem pozwolić sobie na oddanie tylu assetów za staruszka KD, bo daje to szanse na kolejny tytuł, a jak nastąpi zdrowotna katastrofa moich gwiazd to wciąż mam: 1. Wszystkie swoje picki 2. Łącznie 11 1sts w przyszłych 5 latach, z czego aż 7 z korzystnym prawem swapu 3. Już teraz całkiem miłe młode core Carrington-Wallace-Strawther(Shannon)-Smith-Lively Także ryzyko ogromne podjąłem, ale spróbujemy bronić jako Lakers tytułu z możliwie epickim Last Dance tercetu Curry-LJ-Durant, do którego zapraszać będę wszystkich ring-chaserów w lidze:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kuba2419 Opublikowano 6 Lipca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 Memphis Grizzlies idą allin w Lebrona! Poprzedni sezon niestety zakończył się już pod koniec RS kiedy Giannis nabawił się kontuzji i mimo usilnych starań nie dało się oszukać przeznaczenia i sezon zakończyliśmy jedynie na urwaniu jednego meczu przyszłym mistrzom. Już po ostatnim gwizdku GM zaczął myśleć nad sezonem i tym jak można w kolejny sposób wzmocnić skład. Postanowiłem Giannisowi dołożyć trochę mistrzowskiego doświadczenia i zrobię wszystko aby pozyskać z FA Lebrona Jamesa. Ten sam LeBron który kilka lat temu przyszedł do Los Angeles głównie przez wzgląd na swojego syna, którego bardzo kocha GM jak i cały zarząd wiedzą że wiąże się to również z odpowiednim wynagrodzeniem które postaramy się zapewnić Lebronowi jak i Bronnyemu. W związku z tym już przed samym draftem została dogadana wymiana Jonasa Valančiūnasa w zamian za pick #21, z którym bez wahania pozyskaliśmy Bronnyego zapewniając mu czteroletni kontrakt (tak samo jak Bronny dostał czteroletnia umowę od rl Lakers) oraz zapewnimy mu regularne minuty w rotacji. Po pierwszym dniu draftu widząc że ostał się Tyler Kolek, GM postanowił włączyć się do negocjacji i ściągnąć rozgrywającego z uczelni Marquette wybierając go z numerem #31. Kolejnym krokiem jest zapewnienie Królowi odpowiedniej zapłaty, w związku z tym zostały już poczynione pewne kroki by stworzyć Lebronowi odpowiednio dużo środków aby nie musiał brać paycutu od Memphis. Zależy nam aby Giannis czyli jeden z najlepszych obecnie graczy NBA miał odpowiedni support oraz wsparcie Lebrona, najlepszego gracza który do tej pory pojawił się na boiskach NBA! Czy LeBron dostając ofertę od Memphis, dzięki której może spełnić jedno ze swoich marzeń, nie tracąc przy tym szans na walkę o kolejny pierścień oraz mając okazję gry z obecnie jednym z najlepszych koszykarzy wraz ze swoim synem, może odmówić podpisu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 6 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 Mega @kuba2419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 6 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 Jak będą równe oferty, to Lebron idzie do Mem. Kto synem Lebrona wojuje, od syna Lebrona ginie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 6 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 (edytowane) ja tu widze jednak pewną niekonsekwencje @kuba2419 dlaczego nie sciagnales wczesniej thanasisa? imo obaj działacie w sprzecznosci z rzeczywistoscia i oczekiwaniami swoich gwiazd. wybór jak miedzy mlotem a kowadlem szczerze mowiac. imo zarowno lebron jak i janis powinni znalezc sobie inne druzyny Edytowane 6 Lipca 2024 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 7 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Ben Golliver: LeBron James on teaming with Bronny James on the Lakers: “It’s a dream come true.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 7 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Z dość dużym zdumieniem czytam tutaj posty/reakcje. Jak pisałem podczas draftu – mieliśmy ówcześnie zbyt mało danych, a skupienie moje i moich Lakers było na playoffs, więc nie miało sensu o tym pisać. Teraz dane mamy już właściwie pełne – Lakers w RL z 17 pickiem nie wybrali Bronny’ego Jamesa, a wzmocnili skład, na młodego przeznaczając dopiero late 2nd. Klutch i Paul (w tym przypadku z tylnego siedzenia Bron) nie tylko nie zezwalali na workouty z młodym (choćby ekipie znacznie mocniejszych RL Bucks mającym nie tylko Giannisa, ale i Lillarda), ale dosłownie dzwonili do pozostałych teamów ligi, by ci nie wybierali Bronny’ego. I teamy w RL oczywiście się do tego dostosowały. Nie mam pojęcia skąd pomysł, że nie dostosowanie się do jasnego życzenia LeBrona, tylko wręcz zrobienie mu na złość ma być tu jakimkolwiek plusem dla Grizzlies. Wręcz przeciwnie - najbardziej realistyczny scenariusz dla Memphis to wydzwaniający obecnie do wszystkich graczy NBA LeBron, by nikt nie podpisywał umowy z taką organizacją, czy jak ktoś to malowniczo ujął, obecnie Kuba wisi gdzieś trzymany przez mafię Klacz. Jedyny optymistyczny scenariusz dla Grizzlies jest taki, że LJ po prostu siedzi cicho, bo Bronny został wybrany w 1 rundzie przez inną organizację, więc oskarżenia dla młodego o nepotyzm w naturalny sposób znikną. Ale skąd tu padł niektórych pomysł, że LeBron rozważy w ogóle team, który tak bardzo nie uszanował jego życzenia to nie mam pojęcia, nie widzę tu jakiejkolwiek logiki przy takiej idei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 7 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Przez ostatnie 5 lat BeGM mógłbym przez DNA psioczyć na lakers ale zawsze starannie głosowałem i co zapewne @january potwierdzi potężną ilość głosów szła na lakers. Ale tej akurat narracji jakoby LBJ teraz szkalował klub Giannisa i miał władzę sprawczą do decyzji poszczególnych graczy nie wierzę. On zapierdala na treningu poprawia rzut cieszy się że syn poszedł wysoko i myśli jak spędzić ostatni sezon w tej samej drużynie. Może szkalować i zmusić do oddania syna lakers. Lub prostsze rozwiązanie. Jednak wybrać Giannisa. Postawić na niego i bezboleśnie pójść w długą. Jeżeli wrócimy do naszej podstawowej zasady że podatki pogoda i Hollywood u nas nie ma znaczenia ( a kiedyś to było założenie ojców założycieli BeGM ) to prostszy wybór jest kupić posiadłość Elvisa i tam zabawić. Jak coś smacznego brakuje mu z la zawsze może użyć FEDEX Firma z MEM. zapewne dostanie zniżkę bez poniżającego i uwłaczającego dzwonienia. To nie Kowalski co widzi że sra pies sąsiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 7 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 dla mnie temat prosty. niech January zaplaci trzema pickami 1-rundowymi dobrymi za Bronnego, to ma LeBrona. nie zaplaci, adios. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 akcja zacna, ale poza utarciem Jaśkowi nosa ten podpis nic Grizz nie gwarantuje, za takie siano można zrobić więcej w kontekście walki o tytuł, no ale co kto tam lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 8 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Lebron zdobył właśnie u nas mistrzostwo i to szóste wiec ciężko wyobrazić sobie IMHO odejście w tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 9 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2024 Memphis nie rezygnuje z Mike Conleya i dostanie odpowiednią ofertę! Grizzlies wykorzystają do tego MLE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi