Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, RonnieArtestics napisał:

@january i @Lucas dzięki za słowa rozsądku w sprawie cp3. 

@january natomiast co do Bookera - VanVleet zagrał w sumie sezon na bardzo podobnym poziomie :) pacers zakończyli sezon na tym samym etapie co suns w realu. W obu zespołach grał Landry Shamet i Chris Paul. Ja tam widzę wiele analogii w tych zespołach ;)

@january nie widzę Jakoś tego żeby w Heat (Middleton-less) on miał większe szanse na mistrzostwo. Tangiers chyba na pewno nie pomieści Horforda, czy innych wartościowych weteranów którzy mieli dobry sezon bo bedzie miał limit apron. Heat odpadli wcześniej niż Pacers w tym roku, w dodatku przeciwko nam w bezpośrednim starciu... VanVleet cp3 i Nurkic dają mu imo ciut większe szanse na conajmniej przejście wschodu. 

Fred VanVleet to po ASG przestał grać w koszykówkę

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

CP3 w czterech ostatnich meczach PO, ja wiem, że nasz wschód wypadł dość blado, ale atakowaniem tym trio jako pewnik czegokolwiek też mnie lekko rozbawiło

A Booker to rozumiem że grał jak mvp w tych meczach ? Bo january twierdzi ze durant wskazał suns głównie przez Bookera a nie cp3, a to nie prawda. Imo wskazał teamy z najwieksza szansa na mistrzowstwo, wśród tych w których byłby najlepszym zawodnikiem drużyny. 

13 minut temu, LONGER01 napisał:

Fred VanVleet to po ASG przestał grać w koszykówkę

No tak. Bo miał kontuzje. W tych wszystkich lebronach rampach i super ratingach nadal wszedzie widnieje w top15-20 ligi pomimo slumpu po allstar game. Czyli do allstar game miał lekko impact top15 gracza ligi, a później miał chyba urazy przez które wypadł rzeczywiście z formy. Longer oglądasz raptors. Powinienes wiedzieć ze Gdyby nurse nie piłował nim po 43 min przez pół  sezonu to może było by inaczej. :)

Edytowane przez RonnieArtestics

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał:

A Booker to rozumiem że grał jak mvp w tych meczach ? Bo january twierdzi ze durant wskazał suns głównie przez Bookera a nie cp3, a to nie prawda. Imo wskazał teamy z najwieksza szansa na mistrzowstwo, wśród tych w których byłby najlepszym zawodnikiem drużyny. 

generalnie to był choke całych Suns, no, ale chyba nie zakładamy, że na takich motywach opieramy jakieś projekcje :)

chodzi tylko o to, że van Fujara i Nurek to takie średnie uzupełnienie dla o rok starszego CP3, by nie powiedzieć, że no mocno podejrzane :)

to tak poza dyskusja o podpisach, żeby nie było

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

Heat odpadli wcześniej niż Pacers w tym roku, w dodatku przeciwko nam w bezpośrednim starciu... VanVleet cp3 i Nurkic dają mu imo ciut większe szanse na conajmniej przejście wschodu. 

Sam przez cala serie podkreslales jak to Luka pauzowal, pozniej Middleton. Wygrales serie dzieki moim kontuzjom i tyle. Epatowanie takim ,,zwyciestwem” jest troche nie na miejscu.

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

Tangiers chyba na pewno nie pomieści Horforda, czy innych wartościowych weteranów którzy mieli dobry sezon bo bedzie miał limit apron. 

To chyba czy na pewno? Apron wynosi niecale 157 milionow, a duet Durant/Luka kosztuje 81 217 000. Zestaw Paul/VanVleet/Durant pochlania znacznie wiecej budzetu niz moj duet. Podpisany juz zestaw Portis/Oladipo/Rose kosztuje mnie tylko 18 milionow. Ja po podpisaniu Duranta nie musze ratowac sie vet minimami tylko moge swobodnie oferowac Brooksowi czy Horfordowi kontrakty z birdow przynajmniej na rynkowym poziomie. Nie wiem czemu idziesz dalej w zaparte, ze w Pacers bedzie mial lepszy support.

Edytowane przez tangiers

6 minut temu, tangiers napisał:

Sam przez cala serie podkreslales jak to Luka pauzowal, pozniej Middleton. Wygrales serie dzieki moim kontuzjom i tyle. Epatowanie takim ,,zwyciestwem” jest troche nie na miejscu.

To chyba czy na pewno? Apron wynosi niecale 157 milionow, a duet Durant/Luka kosztuje 81 217 000. Zestaw Paul/VanVleet/Durant pochlania znacznie wiecej budzetu niz moj duet. Podpisany juz zestaw Portis/Oladipo/Rose kosztuje mnie tylko 18 milionow. Ja po podpisaniu Duranta nie musze ratowac sie vet minimami tylko moge swobodnie oferowac Brooksowi czy Horfordowi kontrakty z birdow przynajmniej na rynkowym poziomie. Nie wiem czemu idziesz dalej w zaparte, ze w Pacers bedzie mial lepszy support.

U mnie w końcówce serii pauzował tez VanVleet. W pełnych składach może byś był lekkim faworytem co wtedy sam przyznałem, ale nie bez Middletona. A tutaj go oddajesz. 

Teraz, RonnieArtestics napisał:

U mnie w końcówce serii pauzował tez VanVleet. W pełnych składach może byś był lekkim faworytem ale nie bez Middletona. A tutaj go oddajesz. 

No tak. Oddaje za Duranta. Wzgledem Khris to raptem 7 milionow rocznie wiecej. Traktuje to jako upgrade.

Teraz, fluber napisał:

@tangiers nieładnie tak kopiować ode mnie głosy! 

Karpik jeszcze nie wrzucil to nie ma jak glosowac.

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

generalnie to był choke całych Suns, no, ale chyba nie zakładamy, że na takich motywach opieramy jakieś projekcje :)

chodzi tylko o to, że van Fujara i Nurek to takie średnie uzupełnienie dla o rok starszego CP3, by nie powiedzieć, że no mocno podejrzane :)

to tak poza dyskusja o podpisach, żeby nie było

Luz ja tylko uwazam ze to bzdura ze Real suns to dużo lepszy team niż moje pacers. I ze to Booker jest tam lepem na duranta.

3 minuty temu, tangiers napisał:

No tak. Oddaje za Duranta. Wzgledem Khris to raptem 7 milionow rocznie wiecej. Traktuje to jako upgrade.

Karpik jeszcze nie wrzucil to nie ma jak glosowac.

Co nie zmienia faktu ze twój potencjalny support w Heat dla Duranta nie robi jakiegoś super szału względem potencjalnego supportu w Pacers, jak sugeruje january. Jest to porównywalny poziom, co udowodniły chociażby playoffy i ostatni mecz serii bez Middletona i VanVleeta.

9 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Luz ja tylko uwazam ze to bzdura ze Real suns to dużo lepszy team niż moje pacers. I ze to Booker jest tam lepem na duranta.

Badzmy powazni. W ostatnich 2 latach Suns byli 2  i 1 seedem(64-18 za ostatni RS). Byli 2:0 w finale w NBA i odpadli w 2 rundzie(co dla Suns bylo porazka, dla Ciebie sukcesem w ostatnim RS)  nomen omen z Luka, ktory teraz jest nagle za slabym supportem. Pacers w BeGM w powyzszym okresie odpadli w Play in oraz 2 rundzie.

9 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Jest to porównywalny poziom, co udowodniły chociażby playoffy i ostatni mecz serii bez Middletona i VanVleeta.

Bardziej uznano, ze Luka nie wyciagnie 0:3, dlatego skonczylo sie w 6 meczach.

Edytowane przez tangiers

12 minut temu, tangiers napisał:

Badzmy powazni. W ostatnich 2 latach Suns byli 2  i 1 seedem(64-18 za ostatni RS). Byli 2:0 w finale w NBA i odpadli w 2 rundzie(co dla Suns bylo porazka, dla Ciebie sukcesem w ostatnim RS)  nomen omen z Luka, ktory teraz jest nagle za slabym supportem. Pacers w BeGM w powyzszym okresie odpadli w Play in oraz 2 rundzie.

Bardziej uznano, ze Luka nie wyciagnie 0:3, dlatego skonczylo sie w 6 meczach.

To ty lepiej bądź poważny tangiers. Pacers po dwóch pierwszych trymestrach w tym sezonie prowadzili na wschodzie w begm Z niezła zaliczka, ale później po prostu w tym samym czasie wypadł Nurkic, Paul i VanVleet na około pół trymestru kazdy. Gdyby nie trzy duże kontuzje w trzecim trymestrze naraz, to zrobiłbym może 58-60 zwyciestw. Rok wcześniej wypadłem tez w trzecim trymestrze ze strefy play offs i (odpadlem pozniej w play in )przez kontuzje Turnera na cały trymestr. Durant na pewno akurat powinien rozumieć co znaczy pech z kontuzjami i wie ze na papierze ten zespół z nim to automatycznie czołówka ligi. Paul oraz VanVleet byli obaj w top20 wszystkich rankingów rapm srapm lebron i innych. Nurkic tez wszedzie kręci się w top40-70. To jest bardzo mocny support dla Duranta potencjalnie. 

No i przede wszystkim. U mnie bedzie nadal alpha dogiem. U ciebie bedzie musiał ustępować dużo młodszemu Doncicowi. Jakos sobie tego nie wyobrażam. 

Zaglosowane, argumenty:

- CP3 w Pacers, bo Ronnie ma rację. 10 mln na 3 lata to żadna tragedia,a myslalem że cenimy tutaj jakąś ciągłość, przywiązanie do drużyny itd. A nie walimy na oślep, tam gdzie dają więcej o 3-5 mln, tam gracz idzie, nawet jeśli to tanker,  nie zważając na swoją karierę, przebyte boje ze wspólasami w seriach PO, relacje międzyludzkie, czy ulubionego szofera i fryzjera. Wiem, że jest inflacja ale come on. Jakaś ciągłość dla zawodników jest ważna. Jakby przeszedł razem z Durantem, to może i tak, ale raz że skład Nets poza tym jest meh, narzekacie do tego na GM, że organizacja jest na dnie. Ja nie znam, nie śledziłem ale patrząc na skład Nets, to..

-Durant w Miami, bo Doncic i rolesi Heat są spoko. Durant nie jest gościem, który daje jebanie o to, czy będzie w Pacers nr 1, czy 2. Pojdzie tam, gdzie ma większe szanse na pierścień. W RL tez nie chcial do Suns, bo CP3, tylko bo CP3 i Booker. Sam Durant jest stary, łamliwy, a i Nurkic z CP3 tez lubią się zgruzowac. Większą szansa na walkę w Miami i nie będzie mu przeszkadzało to, jak dobry jest Doncic, skoro nie przeszkadzał mu Curry.

- Grant w Nuggets to nawet nie ma dyskusji i nie wiem o co chodzi Januaremu, ale chyba już się zdążyłem nauczyć że lubi uprawiać propagandę pod swoje cele(Lowry za 20 baniek, chyba że do Lakers to za minimum, teraz dziwna próba osłabienia LBS). Chlop dostaje te same pieniądze w organizacji którą zna i ma iść do Hawks bez powodu, bo w RL kiedyś poszedł tam gdzie mu więcej zapłacili i chciał większej roli. No błagam...

-Jestem na tak dla extension Ziona, ale protekcja musi być znana. Nie wiem jak się bawiliście wcześniej, ale moim zdaniem nie możemy w ten sposób się zasłaniać.

2 godziny temu, Reikai napisał:

Zaglosowane, argumenty:

- CP3 w Pacers, bo Ronnie ma rację. 10 mln na 3 lata to żadna tragedia,a myslalem że cenimy tutaj jakąś ciągłość, przywiązanie do drużyny itd. A nie walimy na oślep, tam gdzie dają więcej o 3-5 mln, tam gracz idzie, nawet jeśli to tanker,  nie zważając na swoją karierę, przebyte boje ze wspólasami w seriach PO, relacje międzyludzkie, czy ulubionego szofera i fryzjera. Wiem, że jest inflacja ale come on. Jakaś ciągłość dla zawodników jest ważna. 

Dobry nabytek. Bardzo szybko się uczy. 

1 godzinę temu, fluber napisał:

Dobry nabytek. Bardzo szybko się uczy. 

No na pewno wyciągnął lepsze wnioski niż twoje marne uproszczenie do : Paul ma wybór gdzie zagrac z Durantem tylko ze w nets dostanie 10mln więcej…

jak widać po dotychczasowych głosach możliwy jest jednak tez ze Paul zostanie u mnie mimo ze przegram duranta, wiec zastanów się może jeszcze raz, czy chcesz wrzucać na ostatnie lata cp3 do tankera z nets. bo bez duranta to oni będą mieć problem wejść do playoffs. 

@Reikai ale zwróć uwagę też, że Doncic jest Z innego pokolenia, a już jest lepszy (był rok temu). imo durant nie chce niańczyć młodych superstarów i być ich robinem i w realu to mocno zasugerował akurat. Nie Ciekawi cie serio czemu nie wskazał Bucks w Real ? Giannis + Durant + Jrue  to byłby z miejsca murowany kandydat do mistrza, nie sądzisz ? 

5 minut temu, fluber napisał:

Wtedy również

jednak on woli wg ciebie namawiać duranta do spotkania sie w nets niż po prostu namawiać do przyjścia do sprawdzonego już osobiście zespołu i organizacji, do zespołu który ma kolejnego allstara (vanVleet), bo w nets dostał 9,9mln więcej ? Malo logiczne to 😛

46 minut temu, RonnieArtestics napisał:

No na pewno wyciągnął lepsze wnioski niż twoje marne uproszczenie do : Paul ma wybór gdzie zagrac z Durantem tylko ze w nets dostanie 10mln więcej…

jak widać po dotychczasowych głosach możliwy jest jednak tez ze Paul zostanie u mnie mimo ze przegram duranta, wiec zastanów się może jeszcze raz, czy chcesz wrzucać na ostatnie lata cp3 do tankera z nets. bo bez duranta to oni będą mieć problem wejść do playoffs. 

@Reikai ale zwróć uwagę też, że Doncic jest Z innego pokolenia, a już jest lepszy (był rok temu). imo durant nie chce niańczyć młodych superstarów i być ich robinem i w realu to mocno zasugerował akurat. Nie Ciekawi cie serio czemu nie wskazał Bucks w Real ? Giannis + Durant + Jrue  to byłby z miejsca murowany kandydat do mistrza, nie sądzisz ? 

Pewnie dlatego, że GM nie rozmawiali na ten temat :P.  Doncicia nie trzeba niańczyć za bardzo, bo gosc jest kompletny i dojrzaly, Durant jest wężem który nie kieruje się za bardzo ambicjonalnymi wyborami, właśnie zażądał w RL wymiany mimo, że zrobili dla niego wszystko i ma 4 lata kontraktu, sam mowil przy przyjściu do GSW ze nie jest liderem. Imo dla niego zespół, w którym może rywalizować o mistrza jest ważniejszy, niż to czy będzie nr 1 w zespole, bo to nie jest ten typ zawodnika. W Miami ma Doncicia, niezłych rolesow za te 18 baniek, mozliwe że Horforda, w Pacers unreliable CP3, Nurka i imo przepłaconego Van Fleta. Wiekowo pasuje zdecydowanie do Pacers, ale jakoś bardziej widzę go z Donciciem. 

Ale napierdalajcie się dalej argumentami, nie wykluczam zmiany zdania.

3 godziny temu, kuba2419 napisał:

Jaren Jackson Jr.

• Nets: 112,000,000/3+1 PO
  • Pacers: 108,000,000/3+1 PO
  • Spurs: 100,000,000/4
  • Zawodnik odrzuca wszystkie oferty

Głos: 1. Pacers 2. Spurs 3. Nets

Po takim glosie doradczym od swojego agenta Jackson wypierdzielilby go. Jackson jest rfa i prawdopodobnie Suns go wyrownaja, wiec dlaczego jako agent chcesz go oszukac na kontrakcie? 

15 godzin temu, MarcusCamby napisał:

Ja nie chce tutaj mówić, że Nets to no brainer, bo ta organizacja to w mojej BeGMowskiej ocenie bagno, pięć lat szorowania dna ligi, najgorsza organizacja w naszej zabawie i kolader to już chyba co najmniej dwukrotnie rzucał papierami po moich przytykach, ale umówmy się, że Pacers zrobili tu sporo, by zezłościć CP3.

Raz mnie tylko zgotowales swoja glupia gadka. Od tego czasu mam wyjebane w twoja osobe. Wiem tylko tyle ze robisz duzo zeby mi zaszkodzic, ale to tylko zabawa. Pozostalych rozwazan na temat odejscie nie przypisuj sobie, sa to moje prywatne sprawy ktore wracaly, niestety wracaja i beda wracac. Dlatego dla dobra Nets chcialem ustąpić, jednak cos mnie przekonalo do zostania. Lepiej postaraj sie obudowac Hardena bys nie skonczyl jak z Davisem.

6 godzin temu, Reikai napisał:

Zaglosowane, argumenty:

- CP3 w Pacers, bo Ronnie ma rację. 10 mln na 3 lata to żadna tragedia,a myslalem że cenimy tutaj jakąś ciągłość, przywiązanie do drużyny itd. A nie walimy na oślep, tam gdzie dają więcej o 3-5 mln, tam gracz idzie, nawet jeśli to tanker,  nie zważając na swoją karierę, przebyte boje ze wspólasami w seriach PO, relacje międzyludzkie, czy ulubionego szofera i fryzjera. Wiem, że jest inflacja ale come on. Jakaś ciągłość dla zawodników jest ważna. Jakby przeszedł razem z Durantem, to może i tak, ale raz że skład Nets poza tym jest meh, narzekacie do tego na GM, że organizacja jest na dnie. Ja nie znam, nie śledziłem ale patrząc na skład Nets, to..

-Durant w Miami, bo Doncic i rolesi Heat są spoko. Durant nie jest gościem, który daje jebanie o to, czy będzie w Pacers nr 1, czy 2. Pojdzie tam, gdzie ma większe szanse na pierścień. W RL tez nie chcial do Suns, bo CP3, tylko bo CP3 i Booker. Sam Durant jest stary, łamliwy, a i Nurkic z CP3 tez lubią się zgruzowac. Większą szansa na walkę w Miami i nie będzie mu przeszkadzało to, jak dobry jest Doncic, skoro nie przeszkadzał mu Curry.

Ja mysle ze jednak brak oferty w 1 fazie 1 tury dla CP3 to policzek dla niego. 

Postaram sie napisac cos więcej wieczorem.