Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

pytanie czy mam obowiązek ufać, że wszystko już będzie dobrze i pakować się w następną umowę, mega cenię Malcolma, ale też muszę myśleć długofalowo, zawsze unikałem graczy z bogatą kartoreką urazów (nie licząc KP, to była inna sytuacja) i szczerze chyba wolę wrócić do starej strategii :)

Polakowi Rodakowi na obczyźnie będziesz żałował? Czy masz już Ukraińca na jego miejsce?

3 minuty temu, ignazz napisał:

Tez nie. Jestem w Krakowie. 

Pytanie czy mój 2W musi być podpisany abym miał minimum graczy?

Chce uniknąć kary i dlatego jak trzeba to podpisuje 

Jak mam minimum ( ktoś mnie oznaczył ze nue) to inna sprawa 

To ja cię oznaczyłem bo w arkuszu KZ Okpala nie był wpisany

masz 14 zawodników - możesz ewentualnie podpisać jakiegoś Centra którego chciałeś ;) 

i jesteś w moim mieście i nic nie piszesz? 😎

W dniu 13.10.2021 o 21:09, january napisał:

No nie bardzo. 8 ekip będzie miało kasę na maxy wstępnie, z czego część na 2x maxy. A przyszłoroczna klasa FA wygląda na taką, gdzie UFA w większości zostaną w swych drużynach za grubą kasę.

Dotychczasowi tankerzy będą rzucać hajs właśnie Aytonom, Bridgesom, Huerterom etc. Bo komu?

W dniu 14.10.2021 o 11:52, january napisał:

Inne offseason, inna kasa. Za rok będzie jej sporo, teraz nie było.

4 godziny temu, january napisał:

Jednym słowem będzie naprawdę mało capspace, więc gracze będą masowo podejmować PO, jeśli wynosi powyżej 10 mln

Takie tam, january just makes january things. Ja tylko przypominam, może następnym razem zamiast 10 osób nabierze się na te głupoty np 7. Zawsze coś do przodu.

11 minut temu, fluber napisał:

@Szulim czemu głosujesz na 2way oferty ponad gwarantowanym minimum??? Przecież to bez sensu nawet jezeli myślisz że i tak by ich nie wygrali przez warunki:) 

wiem, dziwne podejście, ale Stanley i tak pójdzie do 76ers, więc ten drugi niech idzie do innego zespołu na 2way - chociaż tyle mogę mu zagwarantować ;) 

21 minut temu, Szulim napisał:

wiem, dziwne podejście, ale Stanley i tak pójdzie do 76ers, więc ten drugi niech idzie do innego zespołu na 2way - chociaż tyle mogę mu zagwarantować ;) 

No nie ma to znaczenia. Przecież wystarczy, że ustawisz dobrą kolejność. A tak jakby Tecu nie wygrał Stanleya to traci kolejny głos

19 minut temu, Szulim napisał:

Głosowania w sprawie Reeda i Johnsona są niezależne, Twoim zadaniem jest po prostu podjęcie decyzji, która oferta jest najkorzystniejsza z punktu widzenia Reeda i jeśli uważasz, że to jest two-way contract, to nie obraź się, ale to jest straszny head scratcher.

3 minuty temu, Szulim napisał:

@karpik nie wiedziałem, że 2-way nie może grać w PO - ostatnie info które gdzieś czytałem nt to było że NBA zezwoliła, ale mogło to dotyczyć jakiś szczególnych sytuacji

wezmę to pod uwagę, choć patrzę na potencjał też runu w PO - Philla aktualnie ma szanse na wejście do głównego Finału, co niestety z całym szacunkiem nie powiem o Mavs w tym roku :D 

także rozważę, choć kwestia chęci zdobycia pierścionka jako 1/29 agenta może przeważyć nawet kosztem mniejszych minut. 

No to ostatni raz czytałeś o tym w zeszłym sezonie, kiedy two-way mogli grać, w tym nie mogą ;)

Stanley Johnson nie jest ring chaserem, o czym świadczy to, że nie podpisał w real kontraktu z contenderem, a wybrał grę w drużynie, gdzie po prostu może liczyć na grę i pokazanie się w celu wywalczenia umowy na przyszły sezon. Co takiemu Johnsonowi da ewentualny pierścionek, skoro i tak nie odegra w Sixers żadnej większej roli i nie poprawi w żaden sposób swoich notowań? Przecież Stanley walczy przede wszystkim o siebie i swoją dalszą karierę.

24 minuty temu, karpik napisał:

Głosowania w sprawie Reeda i Johnsona są niezależne, Twoim zadaniem jest po prostu podjęcie decyzji, która oferta jest najkorzystniejsza z punktu widzenia Reeda i jeśli uważasz, że to jest two-way contract, to nie obraź się, ale to jest straszny head scratcher.

No to ostatni raz czytałeś o tym w zeszłym sezonie, kiedy two-way mogli grać, w tym nie mogą ;)

Stanley Johnson nie jest ring chaserem, o czym świadczy to, że nie podpisał w real kontraktu z contenderem, a wybrał grę w drużynie, gdzie po prostu może liczyć na grę i pokazanie się w celu wywalczenia umowy na przyszły sezon. Co takiemu Johnsonowi da ewentualny pierścionek, skoro i tak nie odegra w Sixers żadnej większej roli i nie poprawi w żaden sposób swoich notowań? Przecież Stanley walczy przede wszystkim o siebie i swoją dalszą karierę.

ok, 2waye zmieniłem bo to kolosalna kwestia co do możliwości grania w PO czy nie 

ze stanleyem pomyśle ;) bardziej mi pasuje do Philli póki co 

55 minut temu, karpik napisał:

Dziękuję za docenienie 🙂

57 minut temu, karpik napisał:

Szkoda, że nie podpisałeś go na normalny kontrakt. Byłoby to docenienie jego dobrej gry 😟

11 minut temu, Tecu napisał:

Szkoda, że nie podpisałeś go na normalny kontrakt. Byłoby to docenienie jego dobrej gry 😟

Już to tłumaczyłem trymestr temu. Nie mając żadnego wyjątku poza minimum na 2 lata, ryzykowałbym utratę Herba z powodu braku Bird rights, a biorąc pod uwagę ilość pecha w tym sezonie, to wolę działać zachowawczo i wrócić za rok silniejszy. Jeszcze przyjdzie czas, kiedy piątka Trae-Jrue-Herb-Zion-AD zrobi 82-0!

10 minut temu, MarcusCamby napisał:

Przypomni ktoś historie? 

wg narracji BeGM zgwałciłem i poćwiartowałem matkę, żonę, siostrę i babkę Rayjona Tuckera a następnie zakopałem je o blasku księżyca na cmentarzu w Transylwanii. Później zrobiłem laleczki woodoo męskiej części rodziny Rayjona i terroryzuje ich  w przerwach jak nie piszę akurat posta na forum e-nba.