Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, january napisał:

No z Warrenem patrząc na obecne FA mógłby być pewien problem :D 

Trochę geriatria niestety, no ale nie mogłem się oprzeć - wyobrażenie sobie ataku prowadzonego przez duo Lebron-Curry... "rozum nie jest w stanie tego aż ogarnąć" :) 

Ano ciekawie będzie u konkurencji na zachodzie.

1. Conley chce (i dostanie w RL) 75/3
2. Dallas mają pełen skarbiec dolarów na FA co jest dość chore, bo mogą próbować wszystkiego w ten offseason by obudować trio Young-Zion-Bridges
3. Denver mają Holidaya na wypłacie (150+/4? ile on tam dostał nie pamiętam)
4. Rockets mają niezadowolonego Bama i Beala przed maksami, będąc w repeat taxie
5. Warriors robią ciekawe odświeżenie składu wokół młodszej generacji
6. Thunder robią zamieszanie i ciekawe co się finalnie z tego wykluje poza raczej pewnym przyjściem Mylesa Turnera
7. Suns jak się zepną i podejmą pewne decyzje to mają +-25 mln capspace na jakiegoś bardzo mocnego FA do Harrisa, Bogdanovcia, Barnesa, JJJ, Thybulle i Giddeya

A z tylnego siedzenia atak dotychczasowych tankerów Grizz i Clipps może być bardzo ciekawy.
Jeszcze 20 mln capspace chyba jakoś mają Spurs, ale chyba zaś będą preferować opowiadanie jacy to chuowi są Dejounte Murray i John Collins :P 

A Brick to będzie zadowolony z ruchów Hornets:) ?

Ad. 1 - to na szczęście problem Wolves u nas.

Ad. 2 - jak tam nie pójdzie strzał po Bama to się zdziwię. Inna sprawa, że i tak go Regis wyrówna. Wiedząc gdzie Karpik ma potrzeby już sobie na szczęście zaklepałem piątkę. Ty się o Capelę martw. Albo znów będzie  jakieś 50/2 1+1TO dla Lopeza. Wyjść ma wiele.

Ad. 3. W RL może i tak, ale base salary ma 135/4, a reszta to dodatki, a tak się składa, że u nas dodatków nie ma...

Ad. 4. I Beal i Bam mogli by być zadowoleniu gdyby ich GM nie utopił telefonu w klozecie.

Ad. 5. I bardzo dobrze. Kibicuję mocno.

Ad. 6. Niestety chciałem być lojalny do bólu, ale jak Twój główny center w dwa lata rozgrywa 37 meczów to chyba się mogła mi skończyć cierpliwość. Grasz w szachy - wiesz, że trzeba przeciwnika wysłać czasami tam, gdzie po fakcie okazuje się, że wcale tam nie chce być.

Ad. 7. Suns życzę jednego - szczęścia. Bo mają trzech graczy na składzie których uwielbiam.

57 minut temu, Braveheart22 napisał:

Eld po T1 bodajże

Ja po T2 bo zaoferowałem mu najwięcej kasy z cap space i dostał wcale nie małą rolę.

Więc słowa dotrzymałem.

15 godzin temu, january napisał:

Rockets mają niezadowolonego Bama i Beala przed maksami, będąc w repeat taxie

A z czego ten Bam jest niezadowolony? Lekki problem, jaki się zrobił z finansami jest już rozwiązany:) 

13 godzin temu, Eld napisał:

Ad. 4. I Beal i Bam mogli by być zadowoleniu gdyby ich GM nie utopił telefonu w klozecie.

Nie rozumiem, byliby bardziej zadowoleni gdybym ich oddał do słabszej drużyny i graliby za mniejsze pieniądze? 

Beal i Bam są bardzo zadowoleni, obaj dostali obietnice maksymalnych umów i wiodącą rolę w drużynie. Nigdzie im lepiej nie będzie:) 

1 godzinę temu, january napisał:

No już Ci napisałem czemu jak coś - Bam jest niezadowolony, że nie dostał rok temu oferty max extension od Rox.

Z innej beczki ponoć Mills, Gay, Ariza, Iguodala, Melo i Dwight chcą dołączyć do geriatrii z Lakers. Aż nie wiem do kogo dzwonić.

Najlepiej do jakiegoś dobrego Gieriatry z LA

Teraz, january napisał:

Heat spadają u mnie na solidne bottom5 (licząc też tankerów) jak chodzi o głosowanie jakiegokolwiek FA w ten offseason.

Nie tylko u ciebie. Ja nawet próbowałem dogadać jakikolwiek deal, żeby Brooks dostał hajs, ale co zrobisz

Generalnie to sa jakies kpiny. Brooks dostal taki, a nie inny kontrakt i z tego korzystam. Za goscia nikt przed sezonem nie chcial dac late 1st za 5 lat.  Trzymanie sie jakiejs kultury organizacji do niczego tu nie prowadzi. Mozna wymienic graczy jak cukierki, a ci ktorzy tego nie robia nie maja z tego tytulu gratyfikacji

22 minuty temu, tangiers napisał:

Trzymanie sie jakiejs kultury organizacji do niczego tu nie prowadzi. Mozna wymienic graczy jak cukierki, a ci ktorzy tego nie robia nie maja z tego tytulu gratyfikacji

Niestety masz rację, ale to zależy u nas od głosowań GMów - a jest jak jest.. Tyle, że jak większość GMów tak zacznie postępować, to zwyczajnie jeszcze bardziej będziemy się oddalali od realiów NBA na których chcemy się tu wzorować.

Co nie zmienia faktu, że z Brooksem strzeliłeś sobie właśnie w kolano.

Teraz, january napisał:

Wut? On został grubo wydymany, bo błędną umowę dostał, ale przeszło bo ktoś tam wtedy groził odejściem z gry przy podobnym statusie innego gracza - to raz.

A po drugie typ dostał wmuszony deal dla 2nd roundera, gdzie podjęcie 4 roku dla niezłego gracza jest ekhm skurczysyństwem? Przecież teoretycznie LBS mógł taką akcję odjebać i z Jokiciem w swoim czasie, zamiast go maksować klepnąć team option za minimum i pisać sobie "Jokić dostał taki, a nie inny kontrakt i z tego skorzystałem" tak jak teraz tangiers pisze.

No i Jokic bylby UFA, tak jak Brooks bedzie. Brooks moze byc wkurzony i za rok pewnie o zadnej lojalnosci wobec organizacji nie bedzie mowy. Ale zeby przenosic to na innych FAsow? Co to ktorego obchodzi