Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, człowiek...morza napisał:

na szczescie dla niego kasa nie jest najwazniejsze, tylko miejsce gdzie go kochaja a gm'em jest troskliwy ojciec

Dla mnie tam może zostać w NYC, ale ten troskliwy ojciec mógłby mu dać podobną kasę do tej, co dostał w rl ;)

Generalnie ciężko, żeby taki gracz przyszedł z Europy grać za minimum. A z tego co zarobi w tym roku u Ciebie to nawet by się nie dało jego kontraktu wykupić w Realu :)

Edytowane przez Braveheart22

23 minuty temu, Braveheart22 napisał:

Dla mnie tam może zostać w NYC, ale ten troskliwy ojciec mógłby mu dać podobną kasę do tej, co dostał w rl ;)

Generalnie ciężko, żeby taki gracz przyszedł z Europy grać za minimum. A z tego co zarobi w tym roku u Ciebie to nawet by się nie dało jego kontraktu wykupić w Realu :)

no najwyraznie jtutejsza spolecznosc mnie lubi i daje profity za dobra robote.

dzieki!

Edytowane przez człowiek...morza

Dziękuje wszystkim którzy zagłosowali na KCP w Minnesocie, oraz tym którzy dali przeciwko.

Udowodnimy Wam (tym którzy głosowali przeciwko) ze się myliliśmy, a KCP otrzyma latem propozycje przedłużenia kontraktu w Minneapolis za godziwe pieniądze.

KCP, witaj ponownie w Minneapolis! 

Jednocześnie gratulujemy Tylerowi Cookowi, Karimowi Mane i Naji Marshallowi podpisania pierwszego i- patrząc po umiejętnościach- zapewne ostatniego kontraktu w NBA, powodzenia Byczki, już za około miesiąc bedziecie nazywani elitarnymi:)

9 godzin temu, Qcin_69 napisał:

Dziękuje wszystkim którzy zagłosowali na KCP w Minnesocie, oraz tym którzy dali przeciwko.

Udowodnimy Wam (tym którzy głosowali przeciwko) ze się myliliśmy, a KCP otrzyma latem propozycje przedłużenia kontraktu w Minneapolis za godziwe pieniądze.

KCP, witaj ponownie w Minneapolis! 

Jednocześnie gratulujemy Tylerowi Cookowi, Karimowi Mane i Naji Marshallowi podpisania pierwszego i- patrząc po umiejętnościach- zapewne ostatniego kontraktu w NBA, powodzenia Byczki, już za około miesiąc bedziecie nazywani elitarnymi:)

Ja byłem przeciw z 2 powodów: Klacz rodzinka i nie wierze ze Kacap ma syndrom sztokholmski ale jako ten po którym sprzatales cieszę się razem z Wami :] dobrze ze nie jest rfa i nie dacie mu kontraktu w okolicach 80 mln bo w Socie to sygnał ze będziesz handlowaniu ;)

11 godzin temu, january napisał:

Nie wiem, gdzie to wpisać oficjalnie (bo temat waivers jest zamknięty - ewentualnie @Eld przenieś tam ten post, by był porządek jeśli chcesz). Musząc skompletować 14kę, po przegraniu wszystkich głosowań na waiverów Lakers oficjalnie podpisują:

-Tylera Cooka na minimalną umowę 1+1 TO (<300k w pierwszym sezonie) - nikt po niego się nie zgłosił poza mną, więc idzie do mnie.
-Karima Manę, własnego stasha na minimalną umowę 1+1 TO (<300k w pierwszym sezonie)
-Naji Marshalla, własnego two-way na minimalną umowę 1+1 TO (<300k w pierwszym sezonie)

W ten sposób Lakers domykają wymagany 14 osobowy roster.

Nie wiem czy to dobra czy zła wiadomość dla Ciebie ale ostatecznie zgarnąłeś nie jednego, a dwóch z waiversów. Cooka i Alize Johnsona. Tego drugiego dlatego, że @Tecu na liście prio miał go niżej niż Taja Gibsona, a dopisał, że podpisuje tylko jednego. Więc skoro byłeś drugi w głosowaniu Alize leci do Lakers.

Pozostaje Ci uzupełnić trzecie nazwisko z dwójki Marshall albo Mane. Daj mi znać proszę.

9 minut temu, MMM2121 napisał:

Ogólnie bardzo dobre głosowanie, a sam dział naprawdę fajnie odżył. 

Zdecydowanie się zgadzam. Nawet nie wiecie ( choć niektórym może wydać się to głupie ) ale straszenie się cieszę, że moje zaangażowanie i radnych jest poprzez aktywność w taki sposób przez Was docenianie!

Ze swojej strony gratuluję zwycięzcom! 

2 godziny temu, MMM2121 napisał:

@człowiek...morza dzięki za walkę o Taja, było przez chwile nawet emocjonująco. 

Ogólnie bardzo dobre głosowanie, a sam dział naprawdę fajnie odżył. 

no spoko, czekam az taja wymienisz do jakiejs c***owej organizacji w lato

no i ciekawe, ze gosc po poltora roku bez grania dostaje od razu s5 lol

ale oczywiscie dzieki :)

jest lou williams, wiec jest i git 8-osobwa rotacja. troche defensywa zabuzona, ale na szczescie moj konkurent z Miami w tym wzgledzie jeszcze gorszy

fakf faktem, sota chyba na ten moment malym faworytem (roznice nieznaczne), choc tu wydarzenia z realnego swaita moga najbardziej grac na moja korzysc i to przechyli szale.

tak jak z reszta 2 lata atemu.  i rok temu z reszta tez, bo tylko przez kntuzje nie mialem misia.

Edytowane przez człowiek...morza

@Qcin_69, @mac Wasza oferta dla KCP jest niezgodna z regulaminem więc nie przechodzi, a KCP idzie do Lakers ( @january ).

W dniu 19.04.2021 o 14:53, Qcin_69 napisał:

Aktualizacja Minnesota:

1. Kentavious Tannell Caldwell-Pope - 1+1 PO 3 mln - 3,15 mln (PO) z pozostałego MLE 

Dlaczego? Qcin napisał "z pozostałego MLE". Natomiast regulamin nakazuje określić z jakiego wyjątku się dokładnie korzysta. Od godziny dyskutujemy na radzie co autor miał na myśli. Czy full MLE, czy tax MLE.

Zapis ten jest kluczowy dla nas do obliczenia ile klubom tego MLE zostało, a nie, że mamy się doszukiwać i wyliczać. Wiesz Ty w ogóle jakie MLE Wolves ma?

7 minut temu, Eld napisał:

@Qcin_69, @mac Wasza oferta dla KCP jest niezgodna z regulaminem więc nie przechodzi, a KCP idzie do Lakers ( @january ).

Dlaczego? Qcin napisał "z pozostałego MLE". Natomiast regulamin nakazuje określić z jakiego wyjątku się dokładnie korzysta. Od godziny dyskutujemy na radzie co autor miał na myśli. Czy full MLE, czy tax MLE.

Zapis ten jest kluczowy dla nas do obliczenia ile klubom tego MLE zostało, a nie, że mamy się doszukiwać i wyliczać. Wiesz Ty w ogóle jakie MLE Wolves ma?

Ale wiesz ze są dziesiątki ofert z fa gdzie przy ofercie nie jest napisane full mle ani taxpayer mle tylko po prostu mle? :)

8 minut temu, Eld napisał:

Wnioskuję zatem, żeby unieważnić oferty Lakers i Jazz z IV tury offseason, też nie napisali :)