Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Wooden napisał:

Gość dostał głosy do AllNBA od poważnych ludzi i taki Zach Lowe do ostatniej chwili chciał go w ASG umieścić. Kozacki gracz... Kiedy gra.

no właśnie dlatego, w Denver na poziomie boardline allstar miał może z półtora sezonu, w LAC oczywiście kozacki sezon w sumie, ale to niestety wciąż tykająca bomba (oby nie)

1 minutę temu, january napisał:

Kristaps Porzingis otrzyma ofertę maksymalnej umowy z Los Angeles Lakers jak donoszą nasze źródła. Według łotewskich mediów Porzingis wydaje się być wściekły, iż nie zaoferowano mu pięcioletniego maxa, na którego bardzo liczył i chętnie zagra na nosie swemu dotychczasowemu klubowi...

Oj fakt. Coś Sylvek z Regisem nie dopięli tu szczegółów. I nagle Wizards stają pod znakiem zapytania odnośnie Hardena i Duranta równocześnie.

Pachnie casusem Embiida, a to będzie potem śmierdziało jeszcze długo.

11 minut temu, MarcusCamby napisał:

Apropo Niego jeszcze czy dobrze pamiętam i by nie było potem wątpliwości.

Jeśli Raptors wygrają Brogdona, ale potem Spurs to wyrównują to Gallo przechodzi do drugiej tury, prawda?

A nie jest odwrotnie bo liczy się efekt końcowy i niewydane pieniądze na A wchodzą w pule na B?

( gdyby Brogdon nie wszedł niezależnie od powodu to wchodzi kolejny z listy czyli Galo? ) 

3 minuty temu, ignazz napisał:

A nie jest odwrotnie bo liczy się efekt końcowy i niewydane pieniądze na A wchodzą w pule na B?

( gdyby Brogdon nie wszedł niezależnie od powodu to wchodzi kolejny z listy czyli Galo? ) 

Wydaje mi się, że rok temu było tak jak mówię, ale ciekaw jestem jeszcze zdania @january

A co do Porzignisa to w pierwszej chwili po wpisie Jaśka myślałem, że Porzignis nie dostał maksa, a tu chodzi o to, że ktoś może teraz dać taką samą ofertę jak Rockets. Może furtka dla Kings?

Tak czy siak tutaj ryzyko jest, bo cztery lata może dać każdy.

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

Oj fakt. Coś Sylvek z Regisem nie dopięli tu szczegółów. I nagle Wizards stają pod znakiem zapytania odnośnie Hardena i Duranta równocześnie.

Pachnie casusem Embiida, a to będzie potem śmierdziało jeszcze długo.

W snt nie można dać 5 lat przecież :)

w ofercie napisane jest maks więc jeśli cyfry się nie zgadzają to pewnie wynika to tylko z błędu w liczeniu

3 godziny temu, january napisał:

Max się zgadza, ale Porzingis smęci pod nosem "kurvajas szajsus" bo mu właśnie 40 baniek (5y max) przepada i według naszych źródeł klepnie innego maxa 😉

Ciekawe, co mówi pod nosem Ingram, który zamiast 170/5 dostaje 90/4. 

Myślałem, że się jasno wyraziłem i nie tylko ja i nie będziesz się z Ingramem wygłupiał z czymkolwiek poniżej maxa, żeby sobie robić kolejny dym w szatni.

6 godzin temu, MarcusCamby napisał:

Zwykła reklama cwaniaka Ignazza

Ciężka sytuacja @shevcu by kogoś tu dograć do Davisa. Zostaje chyba tylko w kontrofertach przepłacać ewentualnie Brogdona lub/i Vucevica. No chyba, żeby wielki Gallo. Tylko Longer go docenił, za co ma u mnie dodatkowego plusa :)

No ciężka ale to wynika bardziej z faktu, ze Klay czy Durant z kontuzjami to nie jest to czego szukam na ten sezon. Swoja drogą ciekawe te oferty, tak do konca to nie wiem czy dla Soty ruch Krhis za Otto to jest ruch dajacy skok jakościowy 

2 godziny temu, fluber napisał:

Ciekawe, co mówi pod nosem Ingram, który zamiast 170/5 dostaje 90/4. 

Myślałem, że się jasno wyraziłem i nie tylko ja i nie będziesz się z Ingramem wygłupiał z czymkolwiek poniżej maxa, żeby sobie robić kolejny dym w szatni.

Zeby Lakers sie pierdolili z taka oferta... 

Ciężka sytuacja @shevcu by kogoś tu dograć do Davisa. Zostaje chyba tylko w kontrofertach przepłacać ewentualnie Brogdona lub/i Vucevica. No chyba, żeby wielki Gallo. Tylko Longer go docenił, za co ma u mnie dodatkowego plusa :)

@MarcusCamby nieładnie oceniać innych swoją miara. ;) pamiętliwy nie jestem ale w momencie otwierania kopert gdzie waza się losy niejednej organizacji poproszę o bardziej stonowane nastroje w komentarzach dotyczących OSOBIŚCIE i personalnie innych GM. 

Gra jest luźna i relacyjną ale są niektóre momenty gdzie w cenie jest napisać za mało niż o jedno słowo za dużo  

tym bardziej gdy kwestia jest niejasna lub wątpliwa i zła ocena intencji może szkodzić innej osobie „ osobiście” 

Na spokojnie chciałem wrócić do dyskusji o tej klauzuli. NO TRADE 

Prosze mi wskazać lub pomoc znaleźć gdzie jest zapis o zakazie stosowania takiego rozwiązania które jest całkowicie zgodnie z CBA 

jaki jest zysk z domniemanego zdjęcia wspomnianego NO TRADE z CBA z naszej zabawy? Kto to zadecydował? 

Pytam szczerze bo nie pamietam dyskusji na temat takiego ZAKAZU ale tez nie rozumiem intencji gdy w naszej grze głównym kłopotem i różnica z realem jest REKORDOWA zbyt duża wręcz ilość wymian. 

JEZELI skasowano te zasadę to proszę o głosowanie nad jej przywróceniem - niezależnie od powyższego osobiście dotknęło mnie słowo CWANIAK  ( choć patrząc na reakcje na słuszny śmiech z racji błędu w imieniu nie można mi zarzucić braku luzu ogólnie) 

powtórzę - budujemy przez miesiące i lata dana organizacje i w takim kontekście i w takim momencie ( otwarcie ofert) wysłanie takiego NEGATYWNEGO przekazu może zepsuć odbiór mojej oferty po Jimmiego. ( konsekwentnie przez i) ;)

dlaczego mając całkowicie szczere intencje układając miesiącami plan moja oferta tak została oceniona a osoba niewłaściwie nazwana? 

Wracając do samej oferty na koniec. 

Prosze zwrócić uwagę ze wysyłam do JB jasny przekaz ze tylko jego Osoba jako liderem spurs na rynku FA są zainteresowani. 

Mimo potencjalnej straty innych szans klub zrezygnował z kupczenia w stylu „ jak nie ten to ten” gdy nie 1 to 2 a jak nie 3 to kochamy 4. „

Ja mając do tego prawo wysyłam mocny SYGNAŁ ( dobrowolnie ryzykując i rezygnując z innych ofert jako dupokrytek) JB chce Ciebie. 

Podkreślając przy tym NO TRADE jaka role i pozycje Mu oddaje. 

I ten element „no Trade”TAK proszę głosujących aby brali pod uwage chyba ze jest on jednoznacznie wykreślony i zakazany. Do tego czasu proszę jednak zwrócić uwagę ze poprzez TYLKO JEDNA ofertę i DOBROWOLNE zrezygnowanie z możliwości sprzedaży gracza dla innych niż LOJALNOŚĆ I WSPÓŁPRACA WIELOLETNIA celów jest elementem pożądanym w naszej grze na tle masywnych handelkow i slow bez pokrycia patrząc na kwoty extension lub inne około biznesowe „ jak wór ziemniaków treatment” 

uczymy się gry dalej wiec proszę o ewentualne wyprowadzenie z błędu i pokazanie zakazu tej klauzuli. 

Z drugiej strony sztampowe oferty identyczne ( bo takie są realia i trudno o mniejszy realizm ) poddane pod głosowanie nie ułatwiają decyzji innych. 

Moim zdaniem jest tu wiele elementów do poprawy aby gra była ciekawsza i jeżeli jednoznacznie no Trade jest ZAKAZANE to wnioskuje o jego wprowadzenie. 

Ostatecznie jej gorącym zwolennikiem był Michael Jordan którego wszyscy szanujemy i doceniany. 

San Antonio po niespodziewanym 2018 i Leonard Trade szukają Lidera na lata i oddadzą wiele dla dobra organizacji w tym swobodę ziemniaczana 

moj wybór Lidera jest bardzo przejrzysty i prosty gdy się mocno wierzy w gracza stad może ciut przydługi wpis. 

Intencje mam szczere a pytam o zakaz z zaciekawieniem 

1 minutę temu, shevcu napisał:

No ciężka ale to wynika bardziej z faktu, ze Klay czy Durant z kontuzjami to nie jest to czego szukam na ten sezon. Swoja drogą ciekawe te oferty, tak do konca to nie wiem czy dla Soty ruch Krhis za Otto to jest ruch dajacy skok jakościowy 

Zeby Lakers sie pierdolili z taka oferta... 

Kings jako jedyna druzyna dala 4-letnia maksymalna umowe z 1 priorytetem dla leonarda.

Dla mnie takie rzeczy jak kultura organizacji sa bardzo wazne i rzucanie smiesznych ofert graczom czy odpuszczenie oferty dla butlera zeby zlozyc oferte kembie to sa kolejne czarne chmury nad lakers.

Jak dla mnie to kings tu biora leonarda bez zadnych problemow. 

2 minuty temu, shevcu napisał:

Jak pamiętam to mieliśmy nie stosowac tych klauzul jak również nie stosoeac kontraktow gdzie wysokosc kontraktu zalezy od spelnienia czynnikow typu rozegra iles spotkan, pierwsza piatka obroncow etc. dlatego mnie mocno zdziwilo to no trade przy Butlerze

Tego zakazu z no Trade nie pamietam a nigdzie go nie widzę stad taka ocena w tak ważnej chwili otwarcia kopert mogę być pokrzywdzony. 

Jest paru GM którzy nieregularnie zaglądają do nas kiedy musza i te pare głosów jest dla mnie istotnie ważnych. 

Ktoś kto wpadnie za piec dwunasta na trzy minuty szanujący zdanie MC może mylnie odebrać wpis i zmienić głos lub co gorsze od razu odrzucić spurs którzy pokazują ze bardzo im zależy. Dziwna to by była kara w mizernych klutchsports czasach 

Zakaz bonusów pamietam 

9 minut temu, ignazz napisał:

Na spokojnie chciałem wrócić do dyskusji o tej klauzuli. NO TRADE 

Prosze mi wskazać lub pomoc znaleźć gdzie jest zapis o zakazie stosowania takiego rozwiązania które jest całkowicie zgodnie z CBA 

http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q101

"A no-trade clause can be negotiated into a new contract1 if the player has been in the NBA for at least eight seasons, and has played for the team with which he is signing for at least four seasons"

Proszę się rozejść.

Dziękuje za odpowiedz. 

W takim razie proszę wykreślić klauzule u JB. 

Na przyszłość: stosujemy ja jakby co czy odrzucamy w innych przypadkach? 

Moim zdaniem to fajny dodatkowy element w czasach gdy sprzedaje się wszystko trzy razy w roku 

Bo wtedy bardzo chciałbym taka klauzule zapisać za 4 lata JB. Załapie się wtedy 

;)