BMF Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Nie czytam tego dokładnie, ale nie rozumiem Waszej logiki. Dlaczego Butler miałby iść do Toronto grać jako druga opcja, skoro chciał iść do big marketu grać jako pierwsza opcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 3 minuty temu, january napisał: a mogę tylko powiedzieć, że takiego dopieszczenie ego Butlera jakie zostało zrobione właśnie przez Raps to ze świecą szukać Poza pozycją GMa Lakers, spelniasz tez funkcje ego Butlera? ;] 5 godzin temu, january napisał: Dla Ciebie nie. Ciekawe co tam złożysz, ale wiadomo, że nie możesz złożyć obu (KD/Jimmy), bo wtedy oba przegrasz. Więc też ciekawe co wymyślisz Chcialem do tego wrocic. Miales na mysli, ze niemozliwym jest podpisanie jednoczesnie Butlera i Duranta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Teraz, Qcin_69 napisał: Niestety muszę potwierdzić . Takze na razie wiemy: Bytler w Toronto Durant w Miami Leonard w Kings zostala kwestia Irvinga Po co Durant ma iść do Heat jak Raptors oferują lepsze perspektywy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 2 minuty temu, BMF napisał: Nie czytam tego dokładnie, ale nie rozumiem Waszej logiki. Dlaczego Butler miałby iść do Toronto grać jako druga opcja, skoro chciał iść do big marketu grać jako pierwsza opcja? Czemu druga opcja to raz? Chyba, aż tak nie zależy mu na byciu pierwszą opcją, skoro nawet Woj pisze o możliwym Westbrooku w Heat. A po trzecie to olałeś moje odpowiedzi na głównym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 5 minut temu, BMF napisał: Nie czytam tego dokładnie, ale nie rozumiem Waszej logiki. Dlaczego Butler miałby iść do Toronto grać jako druga opcja, skoro chciał iść do big marketu grać jako pierwsza opcja? Bo January robi snt z toronto:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) 4 minuty temu, january napisał: Dla Ciebie nie mając miejsca na maxa na obu owszem Przeciez zrobienie miejsca to nie problem. Mozesz przyznac, ze ci sie wymsknelo, nic sie nie stalo ;] Edytowane 7 Lipca 2019 przez tangiers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 No dla mnie to wygląda tak, a raczej to śledziłem, bo Sixers byli w to zamieszani: Butler to jest ewidentny przykład gracza, który chciał iść do LA/NY/Miami - no wszystko to potwierdza, najpierw lista drużyn, gdzie chciał iść (Clippers, Knicks, Nets), potem doszło Miami, które wg Steina (top3 NBA źródeł) było wymarzonym miejscem dla Jimmy'ego, gdzie Thibs i Riley prawie klepnęli wymianę. Do tego Wade-ziomek Butlera, te wszystki artykuły, jak zachwycony jest Jimmy kulturą organizacji Heat itd. Poszedł jako rental do Sixers gdzie w playoffach był pierwszą opcją w ataku w dużym markecie. Po sezonie odszedł do większego marketu i fajniejszego miejsca gdzie będzie największą gwiazdą. IMHO najważniejszy był market, bycie największą gwiazdą to dodatek. Tzn. przecież jak Riley by mu sprawdził George'a, to Butler raczej nie powiedziałby 'ech, to jednak spierdalam'', no come on. Raptors w sumie nie mają nic ciekawego dla Butlera, bo gdyby mieli, to Butler zostałby w realu w Sixers. Przecież po odejściu Kawhiego, Sixers z Butlerem byliby głównym faworytem Wschodu, z Butlerem jako g2g. I teraz pewnie usłyszę, że nie bierzemy marketów pod uwagę, bla bla, ale przykro mi - jak przestajemy naśladować prawdziwą ligę, to ta gra jest bez sensu. Butler od roku chciał iść do Heat i miał gdzieś poziom sportowy drużyny, w jakiej gra. Dlaczego u nas miałoby być inaczej? Kompletnie nie umiem tego zrozumieć. Nie wiem co tam Tangiers chce wymyślić i czy faktycznie może zmieścić te maxy, ale tak generalnie Heat powinni być głównym faworytem tutaj. ps Niczego nie zignorowałem, stwierdziłem, że poczekam do końca ruchów z bardziej dokładnymi ocenami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Czyli jak sam przyznajesz kluczowym elementem jest wielkość marketu, więc nie dziwne, że mamy tu zupełnie inne podejście, bo ja biorę pod uwagę przed wszystkim pracę GMa P.S @tangiers szybko zmienił zdanie odnośnie marketów Nieładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 19 minut temu, january napisał: Zrobienie miejsca to oddanie Dipo/Doncicia good luck A zrobienie miejsca dla butlera to nie oddanie mccolluma??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 3 minuty temu, MarcusCamby napisał: Czyli jak sam przyznajesz kluczowym elementem jest wielkość marketu, więc nie dziwne, że mamy tu zupełnie inne podejście, bo ja biorę pod uwagę przed wszystkim pracę GMa P.S @tangiers szybko zmienił zdanie odnośnie marketów Nieładnie Poprawilem w ciagu roku bilans zespolu o 41 zwyciestw, nie mam zlych kontraktow, a za support robia Doncic i Oladipo ktorzy lacznie zarabiaja 30,5 miliona. Jak to nie jest dla Ciebie praca GMa, to moze dla porownania wrzuce ci roster Miami z 2016/2017r., wraz z posiadanymi wtedy pickami ;] Nie zmienilem zdania odnosnie marketow, ale Butler wyraznie UPARŁ się zeby isc do Miami to dlaczego mam tego nie wykorzystac. Argumentów mam zdecydowanie wiecej niz Riley. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Ale tu będzie od przyszłego weekendu cholernie dużo jadu... To co bylo w poprzednich latach to był chyba pikuś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 1 minutę temu, january napisał: tangiers się nie pokwapił z ofertą typu Dipo/Doncić. Nie ceni Butlera! A to Ty jestes alfonsem butlera ze trzeba Ci zaplacic zeby mozna bylo uznac ze @tangiers go ceni?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Dyskutowanie pracy danego GM, support i czysty koszykarski fit oraz kwestie finansowe powinny decydować Jak mamy decydować przez kwestie marketów to ta zabawa nie ma przecież sensu najmniejszego. To ogranicza możliwości zespołów, które mają w tej grze było nie było fantasy konkretne nazwy zespołów i zabija fun z gry. Już decyzja LeBrona była błędem i nie róbmy kolejnych. Jeśli Butler ma iść do Heat to niech idzie do Doncicia, a nie że względu na plażę, bo to nie ma najmniejszego sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 2 minuty temu, shevcu napisał: Ale tu będzie od przyszłego weekendu cholernie dużo jadu... To co bylo w poprzednich latach to był chyba pikuś.. Jeszcze nikt nie zagrozil odejsciem, czyli jak na BeGM jest spokoj ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Teraz, shevcu napisał: Ale tu będzie od przyszłego weekendu cholernie dużo jadu... To co bylo w poprzednich latach to był chyba pikuś... Trochę optymizmu, ja tu widzę pełną kulturkę. Nie wyobrażam sobie, by Longer - tangiers dawali podobne "show" co przykładowo RonnieArtestics - LeweBiodroSmoka 5 minut temu, tangiers napisał: Poprawilem w ciagu roku bilans zespolu o 41 zwyciestw, nie mam zlych kontraktow, a za support robia Doncic i Oladipo ktorzy lacznie zarabiaja 30,5 miliona. Jak to nie jest dla Ciebie praca GMa, to moze dla porownania wrzuce ci roster Miami z 2016/2017r., wraz z posiadanymi wtedy pickami ;] Ale ja doceniam bardzo twoją pracę, mimo to stawiam akcje Longera wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Teraz, tangiers napisał: Jeszcze nikt nie zagrozil odejsciem, czyli jak na BeGM jest spokoj ;] Jeśli to komuś pomoże to poważnie to rozważę jeśli ostatecznie o decyzjach graczy decydować będą markety, które miały w ogóle nie być tu brane pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Teraz, Lucas napisał: Jeśli to komuś pomoże to poważnie to rozważę jeśli ostatecznie o decyzjach graczy decydować będą markety, które miały w ogóle nie być tu brane pod uwagę Ty tam lepiej pomóż mi przekonać swojego kolegę, by dołączył do naszej zwariowanej społeczności, bo jestem bliski sprowadzenia nowej osoby do gry w roli GM Utah Jazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wooden Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) 40 minut temu, MarcusCamby napisał: Po co Durant ma iść do Heat jak Raptors oferują lepsze perspektywy? Tak całkiem szczerze: Po co w naszej wersji KD ma odchodzić z Warriors? W RL zdecydowały ponoć cztery rzeczy: 1.konflikt z Warriors z powodu kontuzji 2.perspektywy biznesowe wynikające z gry w Nowym Yorku (+ kontakty Nets w świecie wielkiego biznesu) 3.chęć gry z dobrym kumplem (lub dwoma) 4.gra o mistrzostwo Z powodu kombinacji czterech rzeczy naraz zaryzykował podpisanie 4 lat zamiast 5 co realnie może oznaczać że straci sporo kasy jeśli po powrocie nie będzie tym samym graczem co wcześniej. U nas: 1. Nie ma konfliktu z Warriors 2. Nie ma opcji gry w Nowym Yorku 3. Są bardzo małe szanse na grę z tym konkretnym kumplem, Irvingiem 4. Są bardzo niewielkie szanse gry o mistrza w klubach do których odejdzie Skoro te czynniki nie występują a kluby starające się o jego podpis mogą w najlepszym przypadku zapewnić mu jeden z 4 warunków (grę o mistrzostwo i to mniej prawdopodobna niz w Warriors, zwłaszcza że u nas to Zachód jest tą łatwiejszą konferencją) dla zaryzykowania ogromnej kasy, to według mnie nie ma szans żeby odszedł o ile nie dogada się z klubem w sprawie snt do Knicks (mało prawdopodobne) lub do jeszcze jednego klubu który konkretnie dla Duranta może mieć niewiele mniejsze znaczenie w warunkach naszej ligi. (To nie jest ani Miami, ani Toronto, ani Sacramento). To oznacza że IMO najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem jest pozostanie KD na 5 letnim kontrakcie (z PO w piątym roku) w Warriors. (Przebąkiwałem już o tym zanim wiedziałem że w ogóle opcja prowadzenia Warriors jest więc to nie tak że nagle z wiadomych powodów mnie olśniło) Edytowane 7 Lipca 2019 przez Wooden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Jeśli mam kogoś przekonywać do dolecznia to najpierw muszę wiedzieć, że ta gra ma sens i jeden cyrk z LeBronem był wypadkiem przy pracy Chodzi o uz. Julek czy Kolek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 4 minuty temu, MarcusCamby napisał: Ale ja doceniam bardzo twoją pracę, mimo to stawiam akcje Longera wyżej. No to jest bardzo interesujace dlaczego sadzisz ze longer lepiej sie wykazal jako gm niz tangiers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi