Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie on jest dwa razy lepszy niż jabari, wiec tak Eld :)

Tak jak ktoś pisał, MLE dostanie na 200% ;)

Nawet przy tym marketcie na FA tak uważasz? A jak się połamie albo RL Wizzards zrobią qpę na miękko?

Tak naprawdę to on 29 lat ma w przyszlym roku czyli extension zaczyna mu się od 30 roku życia...

Ciekaw jestem czy liczy że do 34 zarobi te 40 baniek...

Tym bardziej zmniejszy się rynek PF jak polecą transfery ławkowiczów.

Naprawdę uważacie że 40/4 dla 29 latka to jest mało przy tym co dostał np Jabari?

Jabari dostał jeden rok gwarantowany od organizacji mema, więc średni przykład

zobacz ile Taj dostał najpierw ode mnie a potem od Cavs

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

No cóż. Ja Wam, jako 1/29 przedstwaiłem rzeczową linię na Markieffa.

Mam nadzieję, że stawiając się w jego skórze podejmiecie najlepszą dla niego decyzję.

A ma dwie. Albo ryzykuje i w wieku 30 lat wchodzi na FA licząc że zarobi więcej niż 40 MLN do 34 roku życia, albo bierze co mu Celtic dają i śpi spokojnie.

No cóż. Ja Wam, jako 1/29 przedstwaiłem rzeczową linię na Markieffa.

Mam nadzieję, że stawiając się w jego skórze podejmiecie najlepszą dla niego decyzję.

A ma dwie. Albo ryzykuje i w wieku 30 lat wchodzi na FA licząc że zarobi więcej niż 40 MLN do 34 roku życia, albo bierze co mu Celtic dają i śpi spokojnie.

Eld. Spójrz na to tak. Ludzie pokroju Gortat, mahinmi dostawali lepsze kontrakty w podobnym wieku, przy o wiele niższym cap limit....

jakbyś miał go w składzie 2-3 lata, mógłbym się zastanowić, ze wzgledu na jakaś lojalność do klubu czy coś, ale ty go masz z miesiąc czasu ... daj spokój, myśle ze to nie przejdzie.

Moje extension dla Mirotica było nielegalne.

Ale byłoby chyba legalne za rok, a to dużo lepsza opcja niż Morris dla Ciebie, zwłaszcza, że przekonujesz, że nie ma rynku na PF-ów. ;] 

Jak Ci to klepniemy, to przecież nie przedłużysz Miroticia, i będziesz musiał handlować nim w trakcie sezonu, a to jest zajebisty fit dla Ciebie. Nie rozumiem. 

Edytowane przez BMF

Markieff też winień widziec, że Mirotic na 99% odejdzie.

Ten sam Mirotic, gdyby tylko oferta była legalna klepnął by głosami niektórych podobno 48/4.

Era big manów bez trójki się kończy. Ian to jeden z najgorszych kontraktów w lidze. Skorzystali na finansowym eldorado jak Noah, Parsons itd. To się już nie powtórzy.

Pamiętajcie proszę że za rok wchodzą na rynek o wiele bardziej uznane nazwiska i taki Markieff nie będą pierwszym priorytetem na liście wielu klubów...

Przeanalizujcie to proszę.

Justise dostał uczciwą ofertę. 

Wskazuje na to artykuł w Miami Herald:

Cytat

If the Heat and Winslow do not agree on an extension, he would become a restricted free agent next summer, with the Heat having the right to match an outside offer. One opposing NBA general manager said he could see Winslow next summer receiving offers starting at $9 million per year.

Josh Richardson dostał od Heat identyczną ofertę a pokazał sporo więcej. 

Kyle Anderson który w poprzednim sezonie prezentował się lepiej od Winslow'a dostał u nas 36/4. 

Przez ostatnie dwa sezony Winslow opuścił 78 spotkań.

W Heat jako konkurencje do gry ma Wade'a (podpisał właśnie kontrakt), Waitersa (wraca po kontuzji), Richardsona, T.Johnsona, Ellingtona, J.Johnsona, Olynyka, McGrudera (wraca po kontuzji), także trudno tu oczekiwać jakiś grubych minut. 

Edytowane przez człowiek...morza

Justise dostał uczciwą ofertę.

Wskazuje na to artykuł w Miami Herald:

Cytat

Josh Richardson dostał od Heat identyczną ofertę a pokazał sporo więcej.

Kyle Anderson który w poprzednim sezonie prezentował się lepiej od Winslow'a dostał u nas 36/4.

Przez ostatnie dwa sezony Winslow opuścił 78 spotkań.

W Heat jako konkurencje do gry ma Wade'a (podpisał właśnie kontrakt), Waitersa (wraca po kontuzji), Richardsona, T.Johnsona, Ellingtona, J.Johnsona, Olynyka, McGrudera (wraca po kontuzji), także trudno tu oczekiwać jakiś grubych minut.

od kiedy winslow gra jako sg ze wymieniłeś pięciu sg? W jednym ciągu z olynykiem zreszta ??

od kiedy winslow gra jako sg ze wymieniłeś pięciu sg? W jednym ciągu z olynykiem zreszta ??

Winslow to multipozycyjny gość. 

Z jakich przyczyn nie mógłby grać na sg? Nie gra, bo właśnie ma tam bogatą konkurencje. 

Przywiązanie do nazewnictwa pozycji w jego przypadku jest mocno bezprzedmiotowe.  

Olynyk z kolei masę czasu spędza na skrzydle i skoro w teamie dalej są Whiteside oraz Adebayo, trudno spodziewać się w tej kwestii zmiany. 

Winslow to multipozycyjny gość.

Z jakich przyczyn nie mógłby grać na sg? Nie gra, bo właśnie ma tam bogatą konkurencje.

Przywiązanie do nazewnictwa pozycji w jego przypadku jest mocno bezprzedmiotowe.

Olynyk z kolei masę czasu spędza na pf i skoro w teamie dalej są Whiteside oraz Adebayo, trudno spodziewać się w tej kwestii zmiany.

Jak dla mnie z ta konkurencja to grube nadużycie ale ok... wszyscy wiemy ze to raczej sf/pf który może i może zagrać na sg ale na pewno nigdy nie grał.

Podobnie jak opuszczenie 78 meczy w dwóch ostatnich sezonach nazwałbym świetnie przekoloryzowanym problemem. Gwoli ścisłości

opucil 64 mecze dwa sezony temu, a w zeszłym 14 czyli problemy ze zdrowiem raczej były w jednym sezonie, a po twojej sugestii myślałem zupełnie inaczej, póki nie sprawdziłem ;).

Paul George mógłby z powodzeniem rozgrywać imo, ale jakos nikt nie pisze ze tego nie robi tylko dlatego ze ma westbrooka jako konkurencje.

Nie wiem czemu służyć ma ta analogia, skoro jej podstawy znacznie się różnią. 

Dla mnie oczywistym jest, że w Miami jest pewien kłopot bogactwa, czego konsekwencją będą zaniżone minuty względem gry w innych teamach.

Oczywistym jest również, że samo przywiązanie do pozycji systematycznie traci na znaczeniu. Po powrocie Waiters'a, który do czasu kontuzji cieszył się bardzo dużym zaufaniem Spoelestry (ok. 30 min na mecz), siłą rzeczy minut dla Wade'a, Richardsona czy Ellingtona będzie trzeba szukać również na skrzydle.

Nie rozumiem tej dyskusji i czego szukasz. Tym bardziej na przykładzie Miami, którzy obok Bostonu dysponują pewnie największą głębią składu. 

Chłopaki jeśli chodzi o mnie to ja zapomniałem wysłać ofert bo organizacja 50 ojca jak i sama impreza zajęły mi trochę czasu, więc nie skreślajcie mnie z listy ;P

Too late. Ogłoszenie już wisi na olx.

A nawet jeśli wracasz to i tak Ci się trochę zmieniło. Rada w Twoim imieniu złożyła już ofertę na Wanga Zhelina i Bruno Nicolasa Brussnio, oraz wytransferowała Markannena za protected 31-59 pick II rundy 2025.

Too late. Ogłoszenie już wisi na olx.

A nawet jeśli wracasz to i tak Ci się trochę zmieniło. Rada w Twoim imieniu złożyła już ofertę na Wanga Zhelina i Bruno Nicolasa Brussnio, oraz wytransferowała Markannena za protected 31-59 pick II rundy 2025.

Bardzo dobre ruchy. Cieszę się, że wartość Markkanena została doceniona a i Brussino to future all-star

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Dla mnie extension dla Winslowa bez sensu trochę bo wobec tego że drużynom takim jak Sacramento czy Toronto z rynku wolnych agentów już teoche zawodników pouciekalo mogą rzucić się na graczy z jakimś tam potencjałem. Dlatego wątpię by na miejscu Winslowa ktokolwiek zaglosowal na tak za tym Extension skoro za rok może spróbować swoich sił i zobaczyć czy Sacramento nie rzuci mu coś w stylu 30/2