Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Mam luźna propozycje, dodawajcie za rok w nawiasach przy graczu w jakim klubie ostatnio grał u nas zawodnik przy głosowaniu. Trochę to zajmuje zanim się to wszystko po sprawdza a przy III turze się nie pamięta już kto gdzie grał. A to czy ktoś ma się wyprowadzić za mln więcej rocznie czy nie tez ma znaczenie przecież

Mam luźna propozycje, dodawajcie za rok w nawiasach przy graczu w jakim klubie ostatnio grał u nas zawodnik przy głosowaniu. Trochę to zajmuje zanim się to wszystko po sprawdza a przy III turze się nie pamięta już kto gdzie grał. A to czy ktoś ma się wyprowadzić za mln więcej rocznie czy nie tez ma znaczenie przecież

Polać mu.

Hezonji podoba się w Bostonie.

No wziął i to była moim zdaniem słaba decyzja. Tu możemy jej zapobiec.

w sensie, że możemy wyprać mu mózg?

gdyby ktoś wierzył, że jest wart dużo więcej to być może by tyle dał, ale chyba nikt tak nie myśli, a poza tym po co przepłacać skoro realia do tego nie zmuszają?

Mam mało czasu, więc napiszę tylko krótko o Nurku. Nie mam pojęcia na jakim świecie żyją ludzie, którzy głosują na ofertę s&t do Pistons przed moją ofertą, jestem tymi osobami bardzo zawiedziony, bo nie dość, że moja oferta to więcej dolarów na rok, to jeszcze rok krótsza, czyli pozwalająca Nurkowi upomnieć się o swoje rok wcześniej. Rozumiem głosy za Suns, choć tutaj też uważam, że różnica w kasie jest na tyle niewielka, że ten dodatkowy rok jest na tyle niekorzystny dla Nurkicia, że lepiej wziąć kontrakt ode mnie. Jednak są to na tyle zbliżone oferty, że nie mam nic do tych, którzy widzą to inaczej.

Ale to s&t? Bez jaj ;]

Mam mało czasu, więc napiszę tylko krótko o Nurku. Nie mam pojęcia na jakim świecie żyją ludzie, którzy głosują na ofertę s&t do Pistons przed moją ofertą, jestem tymi osobami bardzo zawiedziony, bo nie dość, że moja oferta to więcej dolarów na rok, to jeszcze rok krótsza, czyli pozwalająca Nurkowi upomnieć się o swoje rok wcześniej. Rozumiem głosy za Suns, choć tutaj też uważam, że różnica w kasie jest na tyle niewielka, że ten dodatkowy rok jest na tyle niekorzystny dla Nurkicia, że lepiej wziąć kontrakt ode mnie. Jednak są to na tyle zbliżone oferty, że nie mam nic do tych, którzy widzą to inaczej.

Ale to s&t? Bez jaj ;]

No sense siać zbędną produkcję.

GM Celtics i tak go wyrównuje :)

Przypominam, że w Bucks gwarantuję minuty dla Davisa, dodatkowo nie jest on stary więc to PO i tak na nic mu się nie przyda.

Jazz też gwarantują minuty ;) na dodatek, jak słusznie zauważył january - u mnie o minuty walczy z młodymi graczami (Ayton, Bell), a u Ciebie z poważnymi graczami (Lopez, Cousins i młodszy (?) Maker).

Player option u środkowych teraz to jest zabezpieczenie - Al Jefferson i Trevor Booker wypadli z ligi, rola środkowych maleje i nigdy nie wiadomo, czy jeden słabszy sezon sprawi, że obierze kierunek Chiny z konieczności. Poza tym kontuzje się zdarzają i opcja gracza na pewno nie przeszkadza Davisowi ;)

Mogłeś mu dać PO z wyjątku, to miałby zabezpieczenie, ale nie dałeś i próbujesz minimalizować rolę opcji, a to jest pewien plus ze strony Jazz i nikt nie ma co do tego wątpliwości ;)

Duzo wiekszym plusem jest wieksza kasa od Bucks.

Ja bym powiedział, że to porównywalna rzecz do opcji, bo w gorszym przypadku dla Davisa, gdy wziąłby opcję, to u mnie zarobi ponad 2 mln więcej i ma szansę się pokazać, a u Ciebie teraz nieco ponad 1mln więcej. Plus do tego u mnie zapewne większe szanse na minuty - Davis by na to popatrzył chyba tak: w Bucks rywalizacja o minuty z BroLo i DMC, a w Jazz z Aytonem i Bellem - chyba u mnie większa szansa na zdobycie większych minut regularnie i przebicie się nawet do 20 min na mecz.

Obie opcje są interesujące i podobne, dlatego mamy wyrównane głosowanie, w którym (o ile się nie pomyliłem) jest 8-7 dla Bucks.

Tak z trochę innej strony FA - Manu ponoć poważnie rozważa emeryturę, więc nie wiem, czy wygrany głosowania będzie się cieszył, jak do tego dojdzie ;)

Panowie. Mam prośbę.

Nie mogę coś edytować głosu a chce zmienić głos na Jazz w głosowaniu na davisa.

Przemyślałem sprawę i zmieniam zdanie.

Proszę o zmianę.

Z bux na jazz.

Jak będę przy kompie jutro to poprawie ale liczącego proszę tu o uwzględnienie głosu

Tomkowi wyślę pm

Ja bym powiedział, że to porównywalna rzecz do opcji, bo w gorszym przypadku dla Davisa, gdy wziąłby opcję, to u mnie zarobi ponad 2 mln więcej i ma szansę się pokazać, a u Ciebie teraz nieco ponad 1mln więcej. Plus do tego u mnie zapewne większe szanse na minuty - Davis by na to popatrzył chyba tak: w Bucks rywalizacja o minuty z BroLo i DMC, a w Jazz z Aytonem i Bellem - chyba u mnie większa szansa na zdobycie większych minut regularnie i przebicie się nawet do 20 min na mecz.

Obie opcje są interesujące i podobne, dlatego mamy wyrównane głosowanie, w którym (o ile się nie pomyliłem) jest 8-7 dla Bucks.)

Jako 1/29 Davisa mam proste pytanie. Jak będzie dzielone to 1+1?

Pół na pół czy więcej w drugim roku? Wg mnie to ważne pytanie.