Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to nie Januarego wina, że nikt nie wpadł na złożenie mu umowy jednak :grin: Jak pisałem, gdyby nie dostanie Looneya w ostatniej chwili, to trafiłby do Warriors jako low risk high reward. Aż dziwne, że żadna z tankujących ekip i tych borderline PO nie zaryzykowała wzięcia go.

Dla gracza kontrakt fatalny, dla drużyny świetny. Pan każe sługa musi w tej sytuacji, no bo wiadomo jak wygląda sprawa z Hawks 

Edytowane przez Tomek9248

Ale to nie Januarego wina, że nikt nie wpadł na złożenie mu umowy jednak :grin: Jak pisałem, gdyby nie dostanie Looneya w ostatniej chwili, to trafiłby do Warriors jako low risk high reward. Aż dziwne, że żadna z tankujących ekip i tych borderline PO nie zaryzykowała wzięcia go.

Dla gracza kontrakt fatalny, dla drużyny świetny. Pan każe sługa musi w tej sytuacji, no bo wiadomo jak wygląda sprawa z Hawks 

True that :)

Ale Manu w Lakers to nadal big lol :D.

Ja nie mogę tego Harrella odżałować. Po cholerę jasną zmieniałem koncepcję......

O’Quinn moze liczyc na spore minuty m.in. z powodu na niepewnego Howarda, ponadto ze wzgledu na skok salary cap nie oferowalem mu drugiego roku. Miami to idealne miejsce na promocje i zgarniecie grubszego kontraktu za rok.

Edytowane przez tangiers

Dobra odnośnie Wielkiego Jusufa Nurkicia

Co stoi za przejściem Nurka do Detroit? Perspektywa gry w PO w młodym, obiecującym teamie praktycznie już w pierwszym roku po przyjściu. Natomiast, jeśli inna oferta zostanie wyrównana i Jusuf zostanie będzie miał ciężko za Marcem, dopóki nie zostanie oddany, a to pokaże Nurkiciowi, że musi się pilnować. U mnie natomiast daje się pełne zaufanie młodym graczom co pokazuje nadal obecność Krisa Dunna w drużynie(pomimo wielu ofert jakie za niego dostałem) i zaoferowanie przed zeszłym sezonem przedłużenia Hoodowi. Detroit buduje kulturę budowania drużyny jako kolektyw i taką ekipą jesteśmy i będziemy(mocniejsi), jeśli Jusuf zdecyduję się na przyjście do nas.

Kolejno skład. Posiadam u siebie bardzo utalentowanych i głodnych zwycięstw graczy. Lauri, który ma potencjał zostania franchise playerem już w swoim pierwszym roku pokazał jak dobrym zawodnikiem może być, dodanie Nurka na pozycję centra stworzy idealny duet podkoszowych młodego pokolenia(trójka, zbiórka, gra po zasłonach). Wciąż w drużynie jest z doświadczeniem w PO Jeff Teague, który jest gotów pomóc w budowie tego teamu. Rodney, który zdążył już pokazać w lidze, że potrafi wygrać mecz w końcówce. No i wspomniany wcześniej Kris. Chłopak jest powoli przymierzany do roli głównego PG teamu. Dodatkowo młodzież ze sporym potencjałem wybrana w tegorocznym drafcie(Knox, Wagner, Trent Jr., Mykhailiuk).

I co najważniejsze u mnie Jusuf ma pewne miejsce w S5 co jest bardzo ważne dla młodego gracza jakim jest.

Udało nam się również pozyskać fajnego gracza ze sporym doświadczeniem w lidze jakim jest Dion Waiters. Już w zeszłym roku chcieliśmy go pozyskać niestety nie udało się. Jako, że bardzo cenimy graczy, którzy wpadli nam w oko ściągneliśmy Diona w tym roku będąc jedyną ekipą z przygotowaną ofertą dla niego. Drugim interesującym graczem jest Noah Vonleh, który w nadchodzącym sezonie będzie grał z ławki za plecami The Finnishera.

Nic nie stoi za przyjściem nurka do Detroit przy tak niskim kontrakcie

To tylko 7 baniek różnicy na przestrzeni 4 lat.

Detroit ma większe perspektywy na po niż Suns na takim zachodzie.

Jusuf w Detroit obok Lauriego to mega fit. Obaj na tym skorzystają.

Jusuf ma dopiero 23 lata. W ostatnim roku player option. W wieku 26 lat może wejść na FA, czyli tuż przed prime. Idealny czas. W Detroit się lepiej może pokazać.

Nie wiem, jak ja to zrobiłem, ale dałem Curry'emu 2 lata gwarantowane, a nie 1+1 PO, no cóż, mój błąd, Seth zatem wyląduje u Ciebie:)

No przy takiej ofercie na pewno ;) ale z tym 1+1 PO to wydaje mi się, że wziął w rl NBA, bo nikt nie oferował mu dłuższych umów za niezłą kasę jak dostał u mnie.

@january - o Collisona trudno walczyć z najsłabszą spośród 3 ofert, które są dokładnie 1+PO i wszystkie ekipy dają mu podobną rolę i minuty...

@SiaKB - to mi ten Davis pasuje, chętnie go wezmę ;) myślę, że o wiele lepsza oferta od GSW, a z MIL porównywalna, bo PO to niezłe zabezpieczenie w lidze, w której C staje się pozycją coraz mniej używaną i taki Al Jefferson czy Trevor Booker wylecieli z ligi, więc ta opcja jednak coś znaczy i dlatego przekonuję, że w Utah byłoby mu dobrze z pewnymi minutami :)

Pistons to nie jest PO team, i biorąc pod uwagę siłę Wschodu na ten moment nie zanosi się, żeby szybko nim byli, nikt nie rezygnuje z lepszej umowy, bo w drugim zespole za dwa lata może powalczy o PO, a może i tak nie powalczy.

Edytowane przez BMF

No przy takiej ofercie na pewno ;) ale z tym 1+1 PO to wydaje mi się, że wziął w rl NBA, bo nikt nie oferował mu dłuższych umów za niezłą kasę jak dostał u mnie.

Nawet ludzie w TWC nie podpisują dłuższych umów w RL NBA w tym offseason i odmawiają. Liczba tych umów jednorocznych jest ogromna. Natomiast gdyby miał do wyboru, to co dostał w RL NBA, a Twoją ofertę, to pewnie wybrałby Twoją. Natomiast moja/per year nie była dużo niższa od Twojej, moim zdaniem spokojnie wziąłby moją, zwłaszcza że miałby u mnie dużo minut. No ale to już tylko teoretyczne rozważania:)

Do jutra rana czekam na argumenty przemawiające za daną ekipą w wyrównanych walkach :) jeśli pojawi się super argumentacja potem, to oczywiście możliwa jest edycja głosu, ale jutro wszystko przeanalizuję i wątpię, że coś zmienię chyba, że ktoś mnie naprawdę przekona :)

Ponadto zachęcam do pochylenia się nad ofertami Jazz:

- Collison i O'Quinn - wiem, że raczej ich nie zdobędę, bo są lepsze oferty,

- Seth Curry dostał ode mnie najlepszą propozycję i zdecydowanie powinien wybrać Jazz :)

- Ed Davis dostał ode mnie 6,9/1+PO, gwarancję pewnych minut i zabezpieczenie na przyszły rok, natomiast u Bucks przy DMC i Lopezie może 2. część sezonu spędzić na ławce albo jako PF, gdzie nie czuję się zbyt komfortowo. Dostaje od nich trochę więcej (ok. 1mln na rok), ale bez PO oraz nie ma gwarancji minut po powrocie DMC i sam SiaKB napisał, że może lepiej, jakby go nie miał ;)

- Dirk - w Philly dostał PO, u mnie - nie, ale oczywiście gwarantuję, że gdyby przyszedł (tylko gdy Davis - nie i wygram głosowanie z 76ers) i za rok chciałby grać, to co najmniej minimum bym mu dał :) u mnie dostanie pewne minuty i bycie mentorem Aytona i Bella, natomiast w 76ers nie wiem, czy wiele by pograł patrząc na Embiida, WCS, Robinsona, a na PF także Covingtona i Ja. Johnsona... wiadomo, że rola mentora również, ale czy tam będzie potrzebny do gry? U mnie na pewno dostanie swoje 15 minut w każdym meczu, w którym będzie gotowy zagrać :)

3. Ennis : - tu ważna sprawa : u mnie poza Manu (nie wiadomo, czy nie skończy kariery!) na ławce mam samych rookies! Ennis dostaje z marszu pozycję backup SF i pewne duże minuty (+ Ingram łamliwy, wiecie jak jest). W Warriors przed sobą w rotacji ma  : Duranta, Crowdera, Harrisa, Moute i Harta. Ledwie 100k gwarantowane więcej, a ni ch* się tam jako 13? gracz rotacji w żaden sposób nie wypromuje nie dostając minut.

Wywód się rypie i jest błędny z prostego powodu.

Lepiej grać 10-12 minut w Warriors jako 3 SF i minut SG łapać nawet (LMaM wcale mega zdrowiem nie emanuje ani Tyreke ) i mieć opcje odejścia po sezonie lub pozostania niż gra te 20 minut w Lakers ... i co? Po co, skoro nigdzie nie odejdzie, a nawet po 2 latach wciąż masz TO? To co mu po tych minutach? Nic. 

Greg Monroe w Boston Celtics może liczyć na naprawdę solidne minuty. Szykowana mu jest rola zmiennika i w wielu ustawieniach ofensywnych będzie odgrywał znaczącą rolę. Boston daje mu gwarancje gry w playoffs na wysokim poziomie, udziału w odświeżonej organizacji gdzie brylować będą postacie Russella Westbrooka i Paula George. 

Wracając do minut, mój imiennik Grzegorz który wciąż jest dość młodym zawodnikiem ( 27 lat ) spokojnie może liczyć na okolice 15-20 minut co mecz. Jego zagrywki w pomalowanym będą eksponowane, chociaż by przez fakt przebywania jednocześnie na boisku z kimś z trójki RW0/PG13/Sweet Lou którzy niewątpliwe uwydatnią jego największe zalety. Rozciągnięcia gry, minięcia 1 on 1, dynamika, doświadczenie to to, czego Greg Monroe najbardziej teraz potrzebuje aby w przyszłym roku móc dostać większą wypłatę.

IMG_0221.jpg

Jeśli Greg natomiast wybierze Cavaliers, będzie do końca grał o play-offy. Oczywiście życzę im dostania się do nich, ale zapewne w trakcie sezonu przyjdzie moment, gdzie będą zmuszeni grać poważne minuty s5, gdzie automatycznie ograniczy to czas Grega na boisku.

Poza tym znaczącym faktem jest jeszcze jedna rzecz. Cavs na 5 mają gościa, któremu 95% ligi może pozazdrościć zdrowia. To również nie rokuje za dobrze dla jego minut. Dodać należy również to, że Cavs będą poszukiwać jeszcze jednego centra, co w skrajnym przypadku dla Grega może się skończyć raptem paroma minutami na boisku będąc tym trzecim...

Jeśli Greg natomiast wybierze Cavaliers, będzie do końca grał o play-offy. Oczywiście życzę im dostania się do nich, ale zapewne w trakcie sezonu przyjdzie moment, gdzie będą zmuszeni grać poważne minuty s5, gdzie automatycznie ograniczy to czas Grega na boisku.

Poza tym znaczącym faktem jest jeszcze jedna rzecz. Cavs na 5 mają gościa, któremu 95% ligi może pozazdrościć zdrowia. To również nie rokuje za dobrze dla jego minut. Dodać należy również to, że Cavs będą poszukiwać jeszcze jednego centra, co w skrajnym przypadku dla Grega może się skończyć raptem paroma minutami na boisku będąc tym trzecim...

Akurat jeśli chodzi o minuty, to Ty masz Marca Gasola i chcesz wyrównać Nurkića, a ja mam DeAndre Jordana i Erica Morelanda:) Skoro u Ciebie będzie grał 20 minut na mecz ( nie za bardzo wiem jak) to u mnie chyba tym bardziej:)

Ty masz jeszcze Willy'ego Hernangomeza. Ja rozumiem, że może planujesz jakieś wymiany, ale w tym momencie to masz M. Gasola, W. Hernangomeza i J. Nurkića i piszesz o 20 minutach dla Monroe:)

Edytowane przez fluber

Akurat jeśli chodzi o minuty, to Ty masz Marca Gasola i chcesz wyrównać Nurkića, a ja mam DeAndre Jordana i Erica Morelanda:) Skoro u Ciebie będzie grał 20 minut na mecz ( nie za bardzo wiem jak) to u mnie chyba tym bardziej:)

Chyba nie jest tajemnicą, że duo Marc Gasol/Jusuf Nurkic nie dograją wspólnie pod jednymi barwami.

Trejding block jak coś :)