Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Derozana to wy szanujcie 23 punkty na mecz na 55 Ts% plus 5 asyst na mecz byle kto nie robi.

Oladipo miał super sezon, ale czy to nie był tylko jednorazowa anomalia to się okaże. Heat mają fajna sytuację ale Doncic na razie ani minuty nie zagrał więc jak dobry jest na już to zagadka.

Moim zdaniem na ten moment Bulls to spokojnie 6-7 drużyna w Rs, a mogą nadejść jeszcze jakieś wzmocnienia :)

Zobaczymy co do końca FA wykombinujesz i nie ukrywajmy podczas sezonu, bo przepłacenie Lou boli finansowo.

Najbardziej niezrozumiałe jest dla mnie odpuszczenie Zizicia i Bradleya, a za to wzięcie Yabu, no ale nie narzekam :smile:

Lou nie jest aż tak bardzo przepłacony. Miał ofertę na poziomie 12M/rok a ja musiałem to jakoś przebić. Przeliczyłem się o bańkę, ale chcąc go zatrzymać i tak musiałem koło 13 mu dać. Dostał 14,3. Zresztą pisałem już o argumentacji.

Podobnie jak pisałem dlaczego odpuściłem Zizica i Bradleya. 5 centrów to trochę za dużo. Fanem białego nigdy nie byłem, poza tym on będzie wychodził jako trzeci C w border po team na wschodzie. Bradley podobnie. Nie pokazał nie wiadomo czego w Utah.

Lou nie jest aż tak bardzo przepłacony. Miał ofertę na poziomie 12M/rok a ja musiałem to jakoś przebić. Przeliczyłem się o bańkę, ale chcąc go zatrzymać i tak musiałem koło 13 mu dać. Dostał 14,3. Zresztą pisałem już o argumentacji.

Podobnie jak pisałem dlaczego odpuściłem Zizica i Bradleya. 5 centrów to trochę za dużo. Fanem białego nigdy nie byłem, poza tym on będzie wychodził jako trzeci C w border po team na wschodzie. Bradley podobnie. Nie pokazał nie wiadomo czego w Utah.

W porównaniu do rl NBA i jego 8mln/rok jest przepłacony ;) ale rozumiem, że lepiej przepłacić niż dać za mało i stracić takiego gracza.

5 Centrów, czyli Nurek zostaje? :P według mnie mogłeś takiego Bradley'a zatrzymać jako trzeciego centra, bo chyba Nurka nie zatrzymasz? Chyba, że dostaniesz w zamian innego C w snt, ale wtedy sytuacja finansowa może nie wyglądać kolorowo... nie moja sprawa, nie mieszam się - zobaczymy, jak na tym wyjdziesz, ale uważaj, bo chyba Twoje obliczenia tu przedstawione nie są już aktualne...

Ogólnie takie dyskusje o przyszłym sezonie są na ten moment wróżeniem z fusów, bo nawet nie znamy pełnych składów ekip (a na FA jeszcze wiele niezłych rolesów) :P po wszystkich turach można będzie coś przewidywać - wtedy można będzie robić Power Rankingi, ale sezon wszystko zweryfikuje ;) ja coś o tym wiem, bo w minionym sezonie celowałem w 2.rundę play-offów, ale plany się zmieniły ze względu na kontuzje Haywarda i Goberta...

W porównaniu do rl NBA i jego 8mln/rok jest przepłacony ;) ale rozumiem, że lepiej przepłacić niż dać za mało i stracić takiego gracza.

5 Centrów, czyli Nurek zostaje? :tongue: według mnie mogłeś takiego Bradley'a zatrzymać jako trzeciego centra, bo chyba Nurka nie zatrzymasz? Chyba, że dostaniesz w zamian innego C w snt, ale wtedy sytuacja finansowa może nie wyglądać kolorowo... nie moja sprawa, nie mieszam się - zobaczymy, jak na tym wyjdziesz, ale uważaj, bo chyba Twoje obliczenia tu przedstawione nie są już aktualne...

Ogólnie takie dyskusje o przyszłym sezonie są na ten moment wróżeniem z fusów, bo nawet nie znamy pełnych składów ekip (a na FA jeszcze wiele niezłych rolesów) :tongue: po wszystkich turach można będzie coś przewidywać - wtedy można będzie robić Power Rankingi, ale sezon wszystko zweryfikuje ;) ja coś o tym wiem, bo w minionym sezonie celowałem w 2.rundę play-offów, ale plany się zmieniły ze względu na kontuzje Haywarda i Goberta...

W porównaniu do RL NBA Lou jest kosmicznie przepłacony ( w trzecim roku prawie dobule ). Ale chyba się można zgodzić, że jest kilka gorszych kontraktów w be GM.

Nad Nurkiem solidnie pracuję od ponad dwóch tygodni. Rozmowy o snt toczą się z kilkoma teamami i tak - w zamian w jednej z propozycji może przyjść center - tańszy. 

Sam Yabusele o którym pisał January ma na tyle wielkie dupsko ( wzrost Draymonda Greena, waga 4 kg większa niż LBJ - 117 kg ), że w ustawieniu small ballowym będzie sobie radził na 5.

W heat drugim najlepszym graczem na ten moment nie jest doncic? :smile: ja widze sie na siodmym miejscu, choć heat moga kogos dorzucić rzeczywiscie.

A co w tym takiego zlego? W zeszlym sezonie drugim najlepszym graczem UTAH był Mitchell. Jest widoczne, ze coraz wiecej mlodych odgrywa czolowe role(jest plusowa) juz w pierwszych sezonach grania, to juz jest bardziej ogolna tendencja oraz efekt lepszego scoutingu i developerki personalnej graczy poczawszy od high schoolu. Z kolei na poziomie NCAA czolowe programy(blue bloods) maja w zestawie wiedze i zaplecze do pracy na poziomie wyzszym niz gdziekolwiek poza NBA. Nic dziwnego ze produkt jest coraz lepszej jakosci, a picki sa cenniejsze niz kiedykolwiek. Widac to nawet w naszej zabawie. 

No właśnie o co chodzi z tymi Heat?

Tam drugą opcją jest Howard na ten moment, albo zawsze spoko Tadek Young. Gdzie im do Cavs?

Sixers, Knicks, Celtics, Magic - I tier

Bucks - coś między I, a II. Zależy jak ta rotacja będzie wyglądać. Rok temu o mało ich to nie zabiło, teraz też dostają ostro po dupie na FA

Bulls, Cavs, Wizards - II tier

Może Heat lub Pacers się włączą, ale na ten moment lekko z tyłu. Ewentualnie Hawks może ruszą z dalszego siedzenia.

Tradycyjnie, bo przecież Doncic fizycznie jest niegotowy do gry w NBA, nie ma pierwszego kroku i słychać głosy, że będzie wchodził z ławki Mavs, a taki Howard zupełnie pominięty miał sezon 16,6 - 12,5 z dobrą defensywą i drugim impactem w Hornets...

ale kto by tam mówił o Howardzie, jak można rajcować się Doncicem? Przecież rok temu Dennis Smith Jr. miał wprowadzić Mavs do PO, a potem był nawet gorszy od Matthewsa...

Janaury to chyba czasem ocenia pod względem trade value, a nie rzeczywistego impactu :tongue: chociaż to ogólnie problem nie tylko jego ;)

Zauwazylem, ze popadasz czasem w przesade jesli chodzi o ocenianie rookasow. Nie slyszalem opinii powaznego czlowieka, ze DSJ ma wprowadzic Mavs gdziekolwiek, btw. w tej lidze jest moze 2-3 graczy, ktorzy moga prawie samodzielnie wprowadzic ogorkow do PO. Trudno tego oczekiwac od Smitha. Wiem, ze Luka nie wyglada dobrze pod katem manalytics, tj. bialy, wolny itd., ale uwazam ze bedzie produkowal juz od pierwszego sezonu. 

Derozana to wy szanujcie 23 punkty na mecz na 55 Ts% plus 5 asyst na mecz byle kto nie robi.

Oladipo miał super sezon, ale czy to nie był tylko jednorazowa anomalia to się okaże. Heat mają fajna sytuację ale Doncic na razie ani minuty nie zagrał więc jak dobry jest na już to zagadka.

Moim zdaniem na ten moment Bulls to spokojnie 6-7 drużyna w Rs, a mogą nadejść jeszcze jakieś wzmocnienia :smile:

Lubie w Chicago wielu gosci z osobna tj. Lonzo, DDR, Hassana czy Turka, ale dla mnie nie ma tu koncepji. Lonzo jest najlepszy  w szybkiej ofensywie, wysokim pace, a mamy tu takich stagerow jak DDR czy Wiggins. Poza tym to typowy co-creator, facilitator, a nie glowny ball handler holujacy pilke, jak nim grano w LA. Choc przy Lebronie juz to powinno wygladac jak nalezy. Ponadto dobrze czuje sie z agresywnym atakujacym guardem obok siebie(w UCLA Holiday), Derozan spelnia sie w tej roli polowicznie. Nie bedzie tez mial wielu okazji na cuty przy zablokowanym srodku przez Hassana i bronieniem na radar przy Wigginsie i DDR. Turek troche ratuje spacing, ale obrona z pozycji 2,3,4 w S5 nie wyglada dobrze. Najwiecej pisalem o Lonzo bo osobiscie uwazam, ze to najciekawszy gracz jakiego masz i jest troche niedoceniany po ostatnim sezonie.

W kazdym badz razie Heat zmierzaja do PO, a ich GM bedzie agresywny podczas 3 tury. Moga byc niespodzianki pod koszem.

Lubie w Chicago wielu gosci z osobna tj. Lonzo, DDR, Hassana czy Turka, ale dla mnie nie ma tu koncepji. Lonzo jest najlepszy w szybkiej ofensywie, wysokim pace, a mamy tu takich stagerow jak DDR czy Wiggins. Poza tym to typowy co-creator, facilitator, a nie glowny ball handler holujacy pilke, jak nim grano w LA. Choc przy Lebronie juz to powinno wygladac jak nalezy. Ponadto dobrze czuje sie z agresywnym atakujacym guardem obok siebie(w UCLA Holiday), Derozan spelnia sie w tej roli polowicznie. Nie bedzie tez mial wielu okazji na cuty przy zablokowanym srodku przez Hassana i bronieniem na radar przy Wigginsie i DDR. Turek troche ratuje spacing, ale obrona z pozycji 2,3,4 w S5 nie wyglada dobrze. Najwiecej pisalem o Lonzo bo osobiscie uwazam, ze to najciekawszy gracz jakiego masz i jest troche niedoceniany po ostatnim sezonie.

Oczywiście ja tutaj nie będę nikomu mydlil oczu i mówił że moja margaryna to masło, ale ja to widzę z innej strony.

Hassan i Lonzo na własnej bronionej tablicy to goście którzy skutecznie zabezpieczają własną zbiórkę. Lonzo dodatkowo dzięki umiejętności poddan które mogą przeszyc całe boisko sprawia że każde zagapienie się przeciwnika to mogą być łatwe punkty Derozana albo Wigginsa którzy po prostu kończą akcje pod koszem.

Lonzo dodatkowo powinien teraz jak przyjdzie Bron grać więcej bez pilki i biegać po zaslonach szukając open lookow.

Demar może dzięki swojemu pierwszemu krokowi mając spokojnie rywali i grać na picku dzięki czemu dobrze uzupełnia Lonzo.

Poza tym moja ławka to prawie sami strzelcy za 3 więc jeśli będzie taka potrzeba Wiggins będzie moim 6 manem a w pierwszym składzie znajdzie się CJ Miles.

Zobaczymy jak się potoczy 3 i 4 tura. Jednak największą słabością moja jest brak typowego startera który jest 3andD ale nie wykluczone że ktoś taki jescze do mnie trafi. Na razie mam wszechstronny skład, ma kto napędzac kontry(Lonzo) ma kto kreować (Lonzo,Demar) ms kto zdobywać punkty w iso (Demar, Wiggins) mam z kim brać pick and pop (Ilyasowa) ma kto być rim protectorem (Hassan), poza tym na najlepszego obwodowego rywali mogę rzucać Lonzo który jest bardzo dobrym obrońca. Moja mocna strona to wszechstronność, jescze nie miałem tyle czasu by w pełni wprowadzić wizję tego jak moja drużyna ma wyglądać ale przed rozpoczęciem sezonu myślę że ten skład dzięki ruchom które wykonam będzie wyglądał tak jak chce i ta moja 3 też się poprawi.

Bulls to drużyna która ma kilku naprawde dobrych graczy, ktorzy nie powinni grac razem. Trudno jest sobie wyobrazic gorsze polaczenie nieefektywnego shootingu na obwodzie niz ball, derozan i wiggins. Nie wiem jak to mozna sensownie poukladac. Ja bym nie umial:)

Derozana nieefektywnym strzelcem? Rozwiniesz?

Bardzo prosto mogę przesunąć Wigginsa na ławkę i do pierwszego składu dać jakiegoś rezerwowego który rzuca jakieś 2 trójki na mecz :)

Oczywiście widzę problem, szukam optymalnego rozwiązania ale samymi rzutami za 3 drużyna nie żyje

A co w tym takiego zlego? W zeszlym sezonie drugim najlepszym graczem UTAH był Mitchell. Jest widoczne, ze coraz wiecej mlodych odgrywa czolowe role(jest plusowa) juz w pierwszych sezonach grania, to juz jest bardziej ogolna tendencja oraz efekt lepszego scoutingu i developerki personalnej graczy poczawszy od high schoolu. Z kolei na poziomie NCAA czolowe programy(blue bloods) maja w zestawie wiedze i zaplecze do pracy na poziomie wyzszym niz gdziekolwiek poza NBA. Nic dziwnego ze produkt jest coraz lepszej jakosci, a picki sa cenniejsze niz kiedykolwiek. Widac to nawet w naszej zabawie.

Zauwazylem, ze popadasz czasem w przesade jesli chodzi o ocenianie rookasow. Nie slyszalem opinii powaznego czlowieka, ze DSJ ma wprowadzic Mavs gdziekolwiek, btw. w tej lidze jest moze 2-3 graczy, ktorzy moga prawie samodzielnie wprowadzic ogorkow do PO. Trudno tego oczekiwac od Smitha. Wiem, ze Luka nie wyglada dobrze pod katem manalytics, tj. bialy, wolny itd., ale uwazam ze bedzie produkowal juz od pierwszego sezonu.

Ja nie uznaje jakiś forumowych klanów i podziałów na lepszych i gorszych userów. Na Smitha była ogromna podjarka na tym forum, ale nie tylko bo u bukmacherów czy głosowaniu samych rookie był wymieniany jako drugi do ROTY.

wiedziałem, że BMF da like, ale miejcie trochę godności, przyznajcie rację faktom, a nie próbujecie robić ze mnie wariata.

Najbardziej prawdopodobne wejście do ligi Doncica to moim zdaniem Rubio.

A te 48 zwycięstw co BMF podaje to śmiech na sali. Pels z Davisem i życiową formą Jrue mieli 47...

Edytowane przez MarcusCamby