Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek miałbyś rację przy mojej ofercie 36/4, czy 18/2.

Ale nie przy identycznej (1+1 PO), gdzie Favors z niewiadomych przyczyn ma nagle palić kilka mln dolarów (ponad 40% swojego wynagrodzenia). To nie jest ring-chaser tylko gracz w prime. A za rok trafi na FA (jak nie - np kontuzja, to zyska kolejne miliony).

Lol, szkoda że nie dałem LJ oferty niższej o kilka mln rocznie i nie pisałem, że przecież 1-2% swych zarobków dotychczasowych by odpuścił.

Favors jak chodzi o ofertę GSW to ma spory zgryz : Warriors czy Sota..., do Lakers nie ma podbicia w przypadku 1+1 PO.

Favors zarobił w swojej karierze ponad 66 mln usd z samych kontraktów. Te parę baniek nie musi robić wielkiej różnicy. Poza tym skąd wiesz że nie jest ring czejserem? 

Hello its Lakers+Bron z Butlerem.

Wybacz January, ale każdy Twój wywód prowadzi właśnie do tego stwierdzenia. Jeśli widzisz, że większość jest jak np w tym przypadku za GSW, to używasz ostatecznej broni "helli, mam LBJ". 

Ja mając zarobione 66 baniek, wolę odpuścić te 4 i iść choć by na rok do Duranta, Currego i Greena po pierścionek, za rok odstępuję i szukam czegoś dłuższego. Tym bardziej, że GSW to najlepsze miejsce do pokazania się tuż przed wejściem w prime ( w przyszłym roku będzie miał 27 lat dopiero ), a nie Lakers gdzie cały splendor i tak spłynie na alpha doga LeBrona i jego giermka Butlera.

:onthego: Tak odzyskał, że kiedyś dostał umowę 44/4, a teraz po dwóch latach w GSW dostał minimalną umowę.

Jeszcze jakiś przykład :grin: ?

Ale to jest bardzo dobry przykład bo zapominasz, że po Denver i Philly był zniszczony w lidze i praktycznie jedną nogą w Chinach. Poza pseudo epizodem w Dallas w którym zarobił 950k, załapał się do GSW dwa lata z rzędu, po to aby się w lidze przede wszystkim utrzymać. Stwierdzisz, że on bez tych dwóch lat spędzonych w GSW dostał by teraz od Lakers 4,5M?

Nie.

Szczerze to nie widzę różnicy w tych statach między grą z LJ, Butlerem etc. Powtórzę - akurat w promowaniu centrów (i umów wysokich dla nich) Warriors delikatnie mówiąc nie błyszczą. A już w porównaniu z LeBronem (Mozgov to najpiękniejszy przykład) odpadają w przedbiegach.

3,8 mln ponad. 

Napisz mi w PW czy w to naprawdę wierzysz. :D 

Favors zarobił w swojej karierze ponad 66 mln usd z samych kontraktów. Te parę baniek nie musi robić wielkiej różnicy. Poza tym skąd wiesz że nie jest ring czejserem? 

Bo podpisał kontrakt za kilkanaście baniek na 1 rok z drużyną, która nie ma szans na mistrzostwo, żeby za rok wejść na rynek i zgarnąć jeszcze więcej kasy. Favors to przykład gracza, który wybrałby najwyższą ofertę. Czemu ma być ring czejserem? Na to ma jeszcze mnóstwo czasu, przecież on jest w wieku mojego McColluma. Ilu znasz ludzi w jego wieku, którzy wzięli o połowę mniejsze pieniądze, żeby zdobyć wymarzony pierścionek?:)

Collison - jak wyżej

Exum - QO jak się patrzy imho

Czemu  Exum QO? Stać go na to, by odrzucić gwarantowane 27mln ze swoją kartoteką kontuzji? Grizzlies dają dobrą kasę na kilka lat, więc ten profit TO agent jest w stanie klepnąć.

Collison na moje powinien brać kasę, ma 31 lat i kręci się na granicy startera. Oferta Jazz wygląda najlepiej.

Szczerze to nie widzę różnicy w tych statach między grą z LJ, Butlerem etc. Powtórzę - akurat w promowaniu centrów (i umów wysokich dla nich) Warriors delikatnie mówiąc nie błyszczą. A już w porównaniu z LeBronem (Mozgov to najpiękniejszy przykład) odpadają w przedbiegach.

3,8 mln ponad. 

Dobry trolling:)

PER 36 staty wysokich Warriors z zeszłego sezonu:

McGee - 18-10-3

West - 18-9-5-3

Zaza - 14-12-4

Bell - 12-10-5-3

Ja bym poszedł w inną stronę, na ile samo nabijanie statsów cokolwiek znaczy dla GM-ów. Michael Carter-Williams tez nabijał statsy aż miło. To, że nabijają statsy nie oznacza, że potem ktoś się na to nabiera i daje im grube pieniądze.

Czemu  Exum QO? Stać go na to, by odrzucić gwarantowane 27mln ze swoją kartoteką kontuzji? Grizzlies dają dobrą kasę na kilka lat, więc ten profit TO agent jest w stanie klepnąć.

Zgadzam się. W RL NBA klepnął 3x10, więc 3x9 raczej nie robi na tyle dużej różnicy by zamiast tego brać QO, zwłaszcza kiedy mówimy o graczu, który przez 4 lata opuścił ponad połowę meczów.

January, skoro piszesz na poważnie, to jest słaby argument.

Różnica między Ezelim, McGee i Bellem, a Favorsem jest taka, że Favors będzie w stanie nabijać sobie statsy przez 25-30 minut, a nie 10-15 minut. Bo jest dużo lepszym graczem. Ale przykłady McGee i Bella (absurdalna efektywność) to dobre przykłady na to jak wymarzonym miejscem dla takich zawodników są Warriors, którzy mają trzech kreatorów NA RAZ na parkiecie i mnóstwo miejsca pod koszem. 

Nie ma lepszego miejsca dla zawodnika jak Favors. Co nie znaczy, że Lakers są źli, czy cuś, po prostu główny faworyt do tytułu + najlepsze miejsce do nabijania statsów to poważne argumenty.

Twój argument jest tak ambitny, że równie dobrze można byłoby postawić tezę, że Raptors (w normalnej lidze, z DeRozanem) byliby lepsi dla Favorsa niż Warriors, bo Bismack Biyombo dostał grube extension, a nikt z Warriors takiego nie dostał. Dokładnie ta sama logika.

Edytowane przez BMF

Favors ma 27 lat, przeciez nie bedzie bral paycutow zeby zdobyc juz mistrzostwo. Dla mnie no-brainer. 

btw. Lakers zaczynaja tu byc troche underrated, taki Ingram to calkiem legit 3 opcja przy Bronie i Butlerze. Ciezko tu mowic o biedzie.

Niedoceniani to są Pelicans - Wall, Griffin, Davis ze wsparciem Hielda, Bullocka, MKG to jest potwór pod względem fitu i talentu.

Favors bierze tylko roczną umowę na przeczekanie, to nie trzeba mieć natury rich chasera, by zrobić lekki paycut dla faworyta do mistrzostwa.

i o ile on bedzie nabijal te statsy?

jedna zbiorke i dwa punkty?

zaden argument

No czy to jest decydujący argument, to ja nie wiem, generalnie już nie miałem zamiaru się tutaj tak aktywnie wypowiadać, ale jak ktoś pisze, że Warriors to nienajlepsze miejsce dla zawodników jak Favors no to pls, bądźmy poważni. Poziom "Rondo i LeBron mogą efektywnie grać razem, wy pi****leni hejterzy''. :grin:

Każdy wyskakany murzyn na C w Warriors wyglądałby jak NBA playa. Poważny NBA playa w Warriors wyglądałby jak jeszcze poważniejszy NBA playa. Jako 1/któraś tam mózgu Favorsa rozważałbym mocno taką opcję.

Edytowane przez BMF

Collison na moje powinien brać kasę, ma 31 lat i kręci się na granicy startera. Oferta Jazz wygląda najlepiej.

Zapędziłem się. Jak najbardziej masz rację z Exumem. 

Rockets dają Collisonowi 18 mln w 2 lata, a Jazz 24 w 3. Jak pisałem tam, trochę Rockets dołożą do umowy i będzie ich.

No czy to jest decydujący argument, to ja nie wiem, generalnie już nie miałem zamiaru się tutaj tak aktywnie wypowiadać, ale jak ktoś pisze, że Warriors to nienajlepsze miejsce dla zawodników jak Favors no to pls, bądźmy poważni. Poziom "Rondo i LeBron mogą efektywnie grać razem, wy pi****leni hejterzy''. :grin:

Każdy wyskakany murzyn na C w Warriors wyglądałby jak NBA playa. Poważny NBA playa w Warriors wyglądałby jak jeszcze poważniejszy NBA playa. Jako 1/któraś tam mózgu Favorsa rozważałbym mocno taką opcję.

ja tam widzę sytuacje w której najefektywniejszy line-up warriors to nie ten z favorsem.

w lakers nie mam takich dylematów. 

w lakers jest najlepszym podkoszowym.

w warriors bedzie drugim w hierarchii. 

+ lepiej miec te blisko 20 mln gwarantowane jednak.

a nóz widelec trafi sie kontuzja i c*** babki strzelil.