Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro mamy się wczuć w to co zrobił by zawodnik to należy wpierw uświadomić sobie jedną rzecz. Jesteśmy w o tyle niekomfortowej sytuacji, że w RL NBA Wiggins ciężarówkę z hajsem już dostał, a u nas nie. 

Więc tak. Jesteśmy sobie Wigginsem, zagraliśmy kupę, nie sezon i nie ważne powody typu, że mu Butler poss zabierał. Przychodzi podpisać nowe kwity na przyszłe lata i co? Jestem głupim mudźinem, więc krzyczę że chcę maksa. Ale ten maks znikąd nie przychodzi, a moja drużyna daje mi wg. mnie jakieś ochłapy. Niby widziałem jak się Noel wyfrajerował, no ale ja jestem Wiggins, pierwszy numer draftu. Dobra misiu, chcesz maxa, tylko że jak miałeś contract year ( weźmy pod uwagę ten z RL NBA ) to i tam też nic wyjątkowego nie pokazałeś. Już Gordon więcej pokazał a dostał 80/4 w zajebistym, malejącym kontrakcie. 

Co robi Wiggins? Oczywiście może wziąć QO, ale ten Noel...zawsze się połamać mogę, mogę też grać ten sam chłam bo Butler, pupil trenera będzie mi jeszcze więcej poss zabierał bo jest w contract year...kierwa, te cyfry jednak nie są złe. Nie będę ryzykował. Nie chciał bym w przyszłym roku, kiedy zostanę UFA, dostać jakieś 18/3.

Moim zdaniem, Wiggins mimo że mu inteligencją z twarzy nie patrzy, wziął by co dają. 

Wybór: Wiggins bierze exctension od Bulls.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co do DAR.

Tutaj sprawa jest bardziej oczywista. Nikt mu nie da więcej niż January proponuje. Na pewno nie w tym roku. Sam DAR zapierdziela na siłce, trenuje, wie że robi na wypłatę. Fakt, kasa jaka już teraz może wpaść na jego konto ustawia go do końca życia, ale jednak tutaj ryzyko jest bardziej racjonalne. Ma potencjał, miał przebłyski i jeśli by potwierdził to na co się zapowiadał to będzie wart zdecydowanie więcej. Nawet jeśli w 75% potwierdzi swój potencjał to nadal to co proponuje January jest bieda pieniądz.

Moim zdaniem, on tu zaryzykuje i zaryzykować powinien. Na dwoje babka wróżyła jak będzie. I DAR i January mega ryzykują.

Wybór: DAR odrzuca propozycję Januarego. 

P.S:

Styczniu, tylko się nie oburzaj. Być może społeczność beGM chroni Cię właśnie przed wtopieniem kilkunastu milinów dolców rocznie. Za rok się może okazać, że kolano mu się rozsypało, a Ty będziesz każdemu kto głosował na QO wysyłał personal msg z podziękowaniami.

Spokojnie z tym wigginsem bo sa jeszcze kontroferty:)

Tutaj nikt się nie denerwuje w końcu ta gra to powinna być przyjemność ;) Ja osobiście chciałem się dowiedzieć co inni biorą pod uwagę, co jest według każdego istotniejszs, real nba czy realia naszej ligi. Ja osobiście dopiero nabieram doświadczenia i uczę się realiów panujących w tej grze, chociaż na razie odnoszę wrażenie że wyposerdkowanych opini jest bardzo mało albo są zaugluszone przez skrajności.

Tutaj nikt się nie denerwuje w końcu ta gra to powinna być przyjemność ;) Ja osobiście chciałem się dowiedzieć co inni biorą pod uwagę, co jest według każdego istotniejszs, real nba czy realia naszej ligi. Ja osobiście dopiero nabieram doświadczenia i uczę się realiów panujących w tej grze, chociaż na razie odnoszę wrażenie że wyposerdkowanych opini jest bardzo mało albo są zaugluszone przez skrajności.

No cóż, nie będę ukrywał, że poważnie rozważam podbicie Twojej oferty za Wigginsa, więc nie będzie zaskoczeniem, że uważam iż zaoferowałeś mu za mało:) 

Choć w naszych realiach Wiggins to niebezpieczny zawodnik, bo z uwagi na to, że w RL NBA jest mocno przepłacony, obniża się jego wartość sportową.

No cóż, nie będę ukrywał, że poważnie rozważam podbicie Twojej oferty za Wigginsa, więc nie będzie zaskoczeniem, że uważam iż zaoferowałeś mu za mało:)

Choć w naszych realiach Wiggins to niebezpieczny zawodnik, bo z uwagi na to, że w RL NBA jest mocno przepłacony, obniża się jego wartość sportową.

Ależ jeśli uważasz że będzie przydatnym elementem twojej drużyny proszę uprzejmie. Ja raczej chciałbym wiedzieć jak u ciebie na przykład wygląda proces w którym wcielasz się w gracza. Ważniejsze twoim zdaniem są realia naszej gry czy tego co wydarzyło się w real nba. Czy na przykład takie czynniki jak syn Brona w szkole w La są brane u ciebie pod uwagę bo jeśli tak to przecież Chciago to jedno z największych miast w Ameryce top 3, czy to też działa na moją korzyść? Ja nie chcę forsowac żadnego rozwiązania tylko jestem ciekaw co tutaj "koledzy po fachu" biorą pod uwagę.

Ależ jeśli uważasz że będzie przydatnym elementem twojej drużyny proszę uprzejmie. Ja raczej chciałbym wiedzieć jak u ciebie na przykład wygląda proces w którym wcielasz się w gracza. Ważniejsze twoim zdaniem są realia naszej gry czy tego co wydarzyło się w real nba. Czy na przykład takie czynniki jak syn Brona w szkole w La są brane u ciebie pod uwagę bo jeśli tak to przecież Chciago to jedno z największych miast w Ameryce top 3, czy to też działa na moją korzyść? Ja nie chcę forsowac żadnego rozwiązania tylko jestem ciekaw co tutaj "koledzy po fachu" biorą pod uwagę.

Mnie zastanawia jakie masz plany wobec Wigginsa. Planujesz nim handlować?

W końcu granie jednocześnie nim i Derozanem trudno uznać za dobry pomysł. 

Mnie zastanawia jakie masz plany wobec Wigginsa. Planujesz nim handlować?

W końcu granie jednocześnie nim i Derozanem trudno uznać za dobry pomysł.

Oj chyba nie oczekujesz że będę publicznie zdradzał swoje plany.

Rozważam każda możliwość, przecież nie jest powiedziane że Wiggins na pewno zostanie u mnie ktoś może złożyć ofertę która może mnie zagiąć :)

Ciężko określić jednoznaczny sposób oceniania, bo to skomplikowany proces. Staram się brać wszystko pod uwagę, ale jednak decyzja jest zero- jedynkowa i któryś z tych czynników w sposób subiektywny w przypadku każdego zawodnika ostatecznie przeważa. 

Tutaj masz o tyle komfortową sytuację, że możesz każdą ofertę spokojnie wyrównać.

Oj chyba nie oczekujesz że będę publicznie zdradzał swoje plany.

Rozważam każda możliwość, przecież nie jest powiedziane że Wiggins na pewno zostanie u mnie ktoś może złożyć ofertę która może mnie zagiąć :smile:

Jako Wiggins oczekuje tego, żebyś mi powiedział jakie masz co do mnie plany. 

Jako Wiggins oczekuje tego, żebyś mi powiedział jakie masz co do mnie plany.

Generalnie chyba słowa nie mają na dobrą sprawę żadnego znaczenia. Przekonał się o tym dobrze Demar w real nba.

Bo co z tego że wieczorem w barze po pijaku mogę mu mówić że go kocham jak następnego dnia na kacu może lecieć na walizkach do jakiegoś Denver jak ty postapiles z Pozingisem twarzą organizacji. Myślę że Wigins w naszej rzeczywistości bierze takie rzeczy pod uwagę i wie że nie można zaufać w pełni żadnemu "białemu kolnkerzykowi"

BOSTON CELTICS

Oferują Williego Hernangomeza, bardzo perspektywicznego C, który przy przy rozsądnej ilości minut jest gwarantem dobule-dobule co noc. Punkty na bardzo dobrej skuteczności.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Przecież to kasztan. 

Przecież to kasztan. 

Chciał byś mieć takiego kasztana jako drugą/trzecią opcję na C. Per36 ma na poziomie 16,5 pkt. i 15,9(!) zbiórek.

Poza tym sto razy bardziej wolę swojego Hernangomeza niż Twojego Hernangomeza Rybaku :).