Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

A dwa lata temu zrobili 16-1 z Klayem robiacym 16ppg na 53%TS, i ograli raczej mocniejszych (bo z Irvingiem) Cavs 4-1. Jak Warriors zagrają swoje w RL NBA to są zdecydowanym faworytem do tytułu tutaj. Po tegorocznych finalach posiadanie Love'a jest niemal zerowym argumentem (jedynie pod trade, zwlaszcza jako PF jest kompletnie bezuzyteczny), a poza nim Cavs mają McColluma i Jordana.

Tylko ze tu nie maja klaya, nie maja cousinsa i nie maja iguodali. Jak dla mnie to sa trzy dosc istotne oslabienia wzgledem rl nba. A w rl nba rockets byli o wlos w poprzednim sezonie od wygranej.

DMC dołączy do GSW w okoliach ASG. Tomek nie miał Klaya i Iggiego, dzięki czemu nagle wynik obrócił się z 4:0 na 1:4?

jeżeli tylko inni tak uznają, to również to uszanuje i tylko to będę brać pod uwagę. 

Czyli zmienia się format zabawy z bierzemy pod uwagę wpływ i formę graczy na wyobrażam sobie że LBJ/Curry nagle stają się połową siebie sprzed sezonu?

Defensywny center bazujący na atletyźmie ' ilu już takich było, którzy po jednym mega sezonie potem nigdy w pełni potencjału, z różnych powodów, nie rozwinęli -choćby z ostatnich lat masz Noela, Sandersa czy Biyombo. Sanders i Biyombo chyba nie żałują, że wzięli długie umowy, Noel żałuje że takiej nie wziął.

Wiadomo, że każdy może złapać poważną kontuzję, a co zjazdu formy to bardziej bym się obawiał o Capelę (zmiana ekipy) niż LMA.

Niestety niektórzy załapali się na opowiastki flubera o tych zajebistych zawodnikach obok LBJ-a i przekłamali wynik w drugą stronę.

To nie byly opowiastki tylko ciezko i uczciwie wykonana praca gm-a w celu opracowania taktyki i rotacji.

Kiedy warriors dysponowali kwartetem curry klay iggy oraz green to finaly przeciwko irvingowi kevinowi i jamesowi byly bardzo wyrownane. Raz wygrali warriors a raz cavs. Czemu tutaj mialoby nie byc wyrownanie? Bo cavs w rl nba sa slabsi a warriors mocniejsi?

Nie wiem czemu wszyscy się zachowują jakby do Warriors za tego Klaya i Iguodale (notabene był kontuzjowany w 2 meczach, które Warriors i tak wygrali) przyszli Aaflalo i Austin Rivers. To mnie tak bardzo irytuje, ale rozumiem, że trzeba kontynuować paplanie wkółko jak już gdzieś tam haczyk się złapał.

To co napisał BMF + to, że Warriors takich Pelicans w tym roku choćby zrobili 4-1 z Klayem rzucającym na 38 i 29% zza linii bodaj, c zamknęło Tecowi drogę do ECF. To jest po prostu śmieszne (poza FLuberem, bo on w swoim przekonaniu musi) że Cavs liczą się same plusy, a Warriors tylko to, że oddali Klaya. No nieważne, że i bez niego gniotą ligę jeśli trzeba i za niego nie dostali byle kogo solidnych rolesów pasujących do ogółu. 

A dwa lata temu zrobili 16-1 z Klayem robiacym 16ppg na 53%TS, i ograli raczej mocniejszych (bo z Irvingiem) Cavs 4-1. Jak Warriors zagrają swoje w RL NBA to są zdecydowanym faworytem do tytułu tutaj. Po tegorocznych finalach posiadanie Love'a jest niemal zerowym argumentem (jedynie pod trade, zwlaszcza jako PF jest kompletnie bezuzyteczny), a poza nim Cavs mają McColluma i Jordana.

Jordana o ktorego lebron zabiegal przez pol sezonu a ponadto gm clippers, niejaki bmf wypowiadal sie o nim w samych superlatywach:)

Czyli zmienia się format zabawy z bierzemy pod uwagę wpływ i formę graczy na wyobrażam sobie że LBJ/Curry nagle stają się połową siebie sprzed sezonu?

nie wiem

to ty sprowadziles dyskusje do absurdalnego przykladu.

musielibysmy uregulowac forme graczy tak jak regulujemy wynik.

jezeli tylko zdecydujemy sie na taki krok (choc ja jestem przeciwny), to uszanuje taki wybor. 

tymczasem pozwol mi brac pod uwage forme graczy, ale rowniez to w jakich warunkach u nas funkcjonuja. 

Edytowane przez człowiek...morza

Jordana o ktorego lebron zabiegal przez pol sezonu a ponadto gm clippers, niejaki bmf wypowiadal sie o nim w samych superlatywach:)

Owszem, DAJ jest fajny, ale ja nie o tym. Zreszta pisalem Ci zebys handlowal Lovem. Na ten moment nie masz przez to skladu na rywalizacje z Warriors, tyle.

4 lata kontraktu dla 33 latka i to jeszcze z PO na koniec to jest nobrainer zestawiając z 3 latami zakończonymi TO. Żaden z tych kontraktów nie może być spadający. Wszyscy wiemy jak się z tym TO skończy to nie ma się co czarować. W przypadku jakiegoś cudu i hiper formy LMA i tak może ją w sobie w zad wsadzić, bo będzie niewolnikiem ekipy. TO to przekichana sprawa dla gracza i jeśli kontrakt nie jest mega nadpłacony (40/2 dla Randolpha czy 35/2 dla Redicka) to jest on po prostu słabiutki. Ten nadpłacony nie jest, jest słabiutki.

Pisałem Ci to, nie wiem czemu zmieniłeś ofertę na taką, która definitywnie Cię usuwa z tej rywalizacji Bucks ze Spurs.

Już pisałem dlaczego, szerszą argumentację tak do LMA, jak i innych zawodników wrzucę wieczorem ( jeśli będzie to miało jeszcze sens, bo strasznie gonicie z głosowaniem☺).

Wcześniejsze wejście na rynek FA, umowa tożsama z tą w realu (chyba że tu nie ma to znaczenia), mocna ekipa i najlepsza kasa na rok (ponad 4 mln/year).

To nie byly opowiastki tylko ciezko i uczciwie wykonana praca gm-a w celu opracowania taktyki i rotacji.

Kiedy warriors dysponowali kwartetem curry klay iggy oraz green to finaly przeciwko irvingowi kevinowi i jamesowi byly bardzo wyrownane. Raz wygrali warriors a raz cavs. Czemu tutaj mialoby nie byc wyrownanie? Bo cavs w rl nba sa slabsi a warriors mocniejsi?

Ja ci tego nie odbieram ale głównie bazowałeś na wyimagowananej formie twoich graczy. Jak mnie pamięć nie myli to przy kilku głosowaniach (komentarzach przed głosowaniem), że głosują na Cavs bo Tomek nie przedstawił żadnego planu.

Sam pisałeś że w tych po Klay był bardzo słaby, aż tu nagle bez niego w GSW dostają bęcki (4:1) z Cavs

U nas widzę jest więcej handlowania i zmian klubów niż w realu plotek.

Pragnę przypomnieć ze wielu graczy ma poukładane kwestie w danym mieście i zmian nie jest tyle co u nas.

Pamiętacie jakie rozczarowujące były lutowe wieczory 3-4-5 lat temu?

A u nas eldorado ....

Owszem, DAJ jest fajny, ale ja nie o tym. Zreszta pisalem Ci zebys handlowal Lovem. Na ten moment nie masz przez to skladu na rywalizacje z Warriors, tyle.

Jesli chodzi o kevina to uznalem ze jego zdealowanie zniecheci lebrona do pozostania w cavs. Mysle ze moglbym znalezc za niego cos wartosciowego.

nie wiem

to ty sprowadziles dyskusje do absurdalnego przykladu.

musielibysmy uregulowac forme graczy tak jak regulujemy wynik.

jezeli tylko zdecydujemy sie na taki krok (choc ja jestem przeciwny), to uszanuje taki wybor. 

tymczasem pozwol mi brac pod uwage forme graczy, ale rowniez to w jakich warunkach u nas funkcjonuja. 

Ja sprowadzam to do absurdu ale za to żadnym absurdem nie jest przekłamanie wyniku w drugą stronę.

Ja sprowadzam to do absurdu ale za to żadnym absurdem nie jest przekłamanie wyniku w drugą stronę.

naprawdę bawi mnie, że w pierwszym wpisie od którego zaczela sie dyskusja napisales o emocjach.

a teraz sam swoimi wpisami dobitnie pokazujesz, ze sie nimi kierujesz.

nie wiem tylko czy to dostrzegasz. 

Ja ci tego nie odbieram ale głównie bazowałeś na wyimagowananej formie twoich graczy. Jak mnie pamięć nie myli to przy kilku głosowaniach (komentarzach przed głosowaniem), że głosują na Cavs bo Tomek nie przedstawił żadnego planu.

Sam pisałeś że w tych po Klay był bardzo słaby, aż tu nagle bez niego w GSW dostają bęcki (4:1) z Cavs

Klay robil 19.4 ppg na 49 procent za 3 w wygranej 4-3 z rockets i badzmy szczerzy ze gdyby nie on to w rl nba warriors nie weszliby do finalu. I gdyby nie kontuzja paula. Przeciez klay sam odwrocil losy g6 w finale konfy. Trudno o tym zapomniec.

Moi gracze mieli poza lovem duzo lepsze playoffs niz sezon regularny. Ja sobie nie wymyslilem kosmicznych playoffs lebrona, czy swietnych rondo. Mccollum rzucal sporo punktow, manu byl 2 najlepszym graczem spurs po lma. To nie byly moje wynysly:)