Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Źle Ci się wydaje. To jest max, nic więcej się nie da.

Ok, nie przyglądałem się jego sytuacji a wydaje mi się to dziwnie mało jak na niego. No ale w takim razie nie biorąc extension w następne lato może powalczyć właśnie o coś w stylu 131/4? Tu się już raczej nie mylę?

Czasu zbyt dużo nie mam, ale coś tam przed głosowaniem napiszę. 

1. Lebron James - Lebron w realu wybrał Lakers ponieważ chciał żyć w Los Angeles. To oczywiście 100% prawda i january ma tutaj jakąś przewagę (gdyby nie to to pewnie nie miałby żadnych szans na Lebrona). Trzeba jednak się zastanowić czy Lebron wybrałby tak samo mając jakieś szansę na mistrzostwo? Lebron nie jest głupi i widzi co się dzieję, szans w rl NBA na misia nie ma i pewnie już do końca kariery nie będzie miał (chyba, że w Warriors wybuchnie coś w szatni). W takiej sytuacji Lebron na luzaku może sobie myśleć o rodzinie i życiu w Hollywood. U nas sytuacja wygląda zupełnie inaczej, Warriors są słabsi niż w rl i spokojnie są do ogrania jeśli ktoś zbuduję mocny team w okół Lebrona. Dodatkowo dla Jamesa najlepszą sportowo możliwością byli Sixers. Tutaj moim zdaniem najlepszą sportową opcją są Bucks, którzy są mocniejsi od rl Sixers. Skład Walker-Middleton-James-Giannis daje Lebronowi spokojnie szansę na ogranie Warriors oraz przegonienie Jordana, a za 3 lata może sobie iść na emeryturę i czerpać z życia, może wtedy mieszkać nawet na Seszelach. Moim zdaniem jeśli w rl pojawiła by się szansa na mistrzostwo to Lebron odłożyłby swoją emeryturę. U nas taka szansa jest i tak jak pisałem największą szansę dają mu Bucks. Oczywiście Rockets sportowo też fajnie wyglądają, Harden póki co jest lepszy od Giannisa, ale Harden raczej już lepszy nie będzie, a Giannis dopiero wchodzi w prime więc ta różnica w już przyszłym sezonie może być mniejsza, nie wspominając o kolejnych sezonach gdzie Giannis powinien być coraz lepszy. Dodatkowo Giannis w obronie dalej zapierdala w przeciwieństwie do Hardena dzięki czemu LBJ mógłby sobie bardziej po tej stronie odpuścić. Oprócz tego mamy w Rockets Gordona i na 99% Capele. Capela przy Lebronie na pewno fajnie by wyglądał, ale to jest jednak gorszy gracz od Walkera czy Middletona podobnie jak Gordon, którego zdrowie jest nie do końca pewne mimo tego, że te dwa sezony miał względnie zdrowe. imo trójka Walker-Middleton-Giannis jest po prostu lepsza od trójki Harden-Gordon-Capela. O Arizie nie piszę bo jego pozostanie nie jest pewne i tutaj wiele może się wydarzyć. Cavs po swojej stronie mają hometown, ale James już dwa razy pokazał, że mało to dla niego znaczy, poza tym McCollum-Love-Daj wygląda gorzej zarówno od Bucks jak i Rockets. Jeszcze co do porównania poprzednich sezonów, to tak jak już pisałem trochę pecha i moich błędów spowodowało brak ławki, a mając ławkę mógłbym powalczyć z Cavs, a Cavs moim zdaniem pokonaliby Rockets więc to, że odpadłem w pierwszzej rundzie nie powinno mieć znaczenia. 

2. LaMarcus Aldridge - Od Rockets dostaję więcej kasy, ale kontrakt tylko na dwa lata. TO to nie jest nic pewnego, a sam LMA w swoim wieku raczej wolałby dłuższy kontrakt, który zapewni mu kasę przez więcej lat. W jego wieku  branie dwuletniego kontraktu jest bardzo ryzykowne. O sportowych aspektach Rockets vs Bucks już pisałem wyżej.  Bucks sportowo imo są lepsi od Spurs, gdzie dodatkowo dochodzi niepewna sytuacja z Leonardem gdzie tak naprawdę nie wiadomo jakie plany wobec niego ma ignazz. Co do bycia numerem jeden przez LMA to w Spurs jest Leonard, w Rockets Harden, a w Bucks Giannis więc nigdzie tego nie dostanie. Na wschodzie LMA będzie miał też dużo większe szanse na finały gdzie zostając w Spurs praktycznie ich nie ma, w Rockets jakaś mała szansa jest, ale to na wschodzie w Bucks będzie miał duże szanse na zagranie w finals. LMA idealnie fituje z Giannisem więc to mogłoby bardzo fajnie funkcjonować i spokojnie taki team z dobrymi uzupełnieniami (zostanie jeszcze trochę hajsu na to) będzie głównym faworytem do wygrania wschodu, a myślę że LMA na koniec kariery też chciałby pograć o mistrzostwo. 

3. Paul George - Tutaj sprawa z perspektywy Bucks jest chyba najbardziej skomplikowana. Spraw sportowych Rockets vs Bucks nie będę znowu porównywał, a George wybierając między tymi dwoma teamami powinien patrzeć tylko i wyłącznie na aspekty sportowe więc tutaj ja bym postawił na Bucks, ale każdy widzi to inaczej. Co do Westbrooka i Celtics to oczywiście doceniam to co zrobił Eld, ale teraz pytanie jak do tego podchodzimy.. bo nie oszukujmy się, ale George z Westbrookiem stali się najlepszymi ziomkami głównie przez to, że spędzili sezon grając razem. Tutaj nie mieli kiedy dobrze się poznawać bo nie grali razem. Więc nie wiem czy brać pod uwagę tą przyjaźń czy nasz beGM żyję swoim życiem i jeśli ten duet nie miał okazji grać razem to po prostu się nie zakumplował. Ogólnie patrząc po nastrojach po wymianie to jednak kązdy zakłada, że ta przyjaźń u nas też występuję. W takiej sytuacji wygląda to dla mnie gorzej, ale być może George jednak wybrałby walkę o mistrzostwo ponad przyjaźń z Westbrookiem. Wiem, że w rl nie wybrał walki o misia bo nie poszedł grać do Lebrona, ale tutaj problemem było to, że chodziło o Lakers do których nie kazał mu tak naprawdę jego agent i dodatkowo PG nie musiał marzyć o grze z Lebronem. 

4. Kevin Durant - to może była śmieszna oferta z mojej strony, ale u nas Warriors nie są tacy świetni jak w rl, a Durant przychodząc do Bucks dalej jest głównym kandydatem do misia. Byłby też najlepszym graczem w Bucks, a w Warriors opinie są podzielone czy on czy Curry, chyba większość skłania się ku Curremu. Tutaj Durant może przyjść do Bucks i spokojnie ma roster na ogranie Warriors, jest najlepszym graczem w teamie i buduję swoje legacy. :smile:

5. Joel Embiid - sytuacja w tym przypadku jest jasna, wiedziałem że jakby coś to moja oferta zostanie wyrównana, ale chciałem docenić Joela i jeśli poprosi on o trejd to mam nadzieję, że jedną z drużyn do których będzie chciał trafić będą Bucks. Dodatkowo gdy będzie wolnym agentem może przychylniej spojrzy w moją stronę. ;)

Edytowane przez SlaKB

W regulaminie nic nie ma o tym, że chodzi o gwarantowaną kasę w przypadku reofert. Pisze tylko- że oferta nie może nic niższa niż poprzednia, było 80 na 4, jest 80 na 3 z TO.

Uważam, że oferta powinna być ważna i trochę przesadzacie z interpretacją regulaminu. Co nie jest zakazane jest dozwolone, gdyby to było jasno napisane to złożyłbym inną ofertę.

Do rana zobaczymy

aczkolwiek ta oferta jest i tak dla LMA najgorsza w opór, bo nikt nie będzie chciał płacić bliko 30 mln dla 35 latka który nie jest Lebrona więc w praktyce to jest jakieś 48-50 /2 i ta oferta, jeśli przejdzie, rozwiązuje z góry mój ból głowy co do Rockets w tej ofercie. Lądują na szarym końcu. Jeśli nie przejdzie no to będe musiał niestety myśleć dalej więc może to jednak nie jest taki zły pomysł żeby ją uznać :D 

(to ostatnie to żarcik jak coś, to o wypadzie z wyścigu z taką ofertą to jak najbardziej serio)

Oczywiście

Aha. Czyli nawet po ściągnięciu Russella nie mam najmniejszych szans na finał bo są Bucks.

Poza tym idziesz w jeden argument który moim zdaniem jest błędny bo chcesz kompletnie odciąć beGM od RL NBA i to w przypadku PG i to LBJ.

Aha. Czyli nawet po ściągnięciu Russella nie mam najmniejszych szans na finał bo są Bucks. 

Poza tym idziesz w jeden argument który moim zdaniem jest błędny bo chcesz kompletnie odciąć beGM od RL NBA i to w przypadku PG i to LBJ.

Nie dopowiadaj sobie, bo nigdzie nie napisałem, że nie masz najmniejszych szans, tylko że George miałby je mniejsze w Celtics niż w Bucks. To chyba nie oznacza, że nie miałby najmniejszych szans, prawda?

Głownym moim argumentem jest mój roster i aspekty sportowe co imo powinno być najważniejsze. Oczywiście, że chcę w jakimś stopniu odciąć to co jest w rl i chyba takie też było zamierzenie tej gry, gdyby było inaczej to teraz w Celtics byłby Hayward. 

Nie dopowiadaj sobie, bo nigdzie nie napisałem, że nie masz najmniejszych szans, tylko że George miałby je mniejsze w Celtics niż w Bucks. To chyba nie oznacza, że nie miałby najmniejszych szans, prawda?

Głownym moim argumentem jest mój roster i aspekty sportowe co imo powinno być najważniejsze. Oczywiście, że chcę w jakimś stopniu odciąć to co jest w rl i chyba takie też było zamierzenie tej gry, gdyby było inaczej to teraz w Celtics byłby Hayward.

Nie zgodzę się z pierwszym akapitem bo strasznie deprecjonujesz mój skład kiedy swój zachwalasz jak by to nie wiadomo co było. A to Kemba ledwo łapie się do top30 ligii a Chris pewnie jeszcze niżej.

Nie dasz rady się odciąć. Poczekaj jak Giannis poprosi o transfer pewnego dnia a Ty tutaj będziesz chciał mu jakieś exctension dać. Będzie jak Kopacz w Brukseli z tym że tu 29:1. I tak samo nie odetniesz się od LBJ w Lakers, czy przyjaźni RW i PG. Dlaczego?

Bo ta gra bazuje na NBA.

Dobrze Ignazz ja mam 2 krótkie pytania

- Leonard zostaje czy odchodzi

- LMA będzie grał na 5 przy Millsapie, tak?

I tu dochodzimy do sprzeczności.

Bo nie mogę wprost odpowiedzieć.

Z jednej strony jako głosujący musicie znać odiwiedz

Z drugiej jeżeli miałbym strategie na wymianę lub zatrzymanie Leonarda ( czyli może i inna wymusza ) nuc wam fo tego bo to jest jak powiesić tablice z nazwiskami w orlando.

Nie da się spełnić obu warunków.

Lma zna plany.

Wy niestety nie bo i głosujecie i jesteście potencjalnym partnerem lub przeciwnikiem na FAM

/ nic wam do tego/ z brakującego tekstu i autokorekty

Nie zgodzę się z pierwszym akapitem bo strasznie deprecjonujesz mój skład kiedy swój zachwalasz jak by to nie wiadomo co było. A to Kemba ledwo łapie się do top30 ligii a Chris pewnie jeszcze niżej.

Nie dasz rady się odciąć. Poczekaj jak Giannis poprosi o transfer pewnego dnia a Ty tutaj będziesz chciał mu jakieś exctension dać. Będzie jak Kopacz w Brukseli z tym że tu 29:1. I tak samo nie odetniesz się od LBJ w Lakers, czy przyjaźni RW i PG. Dlaczego?

Bo ta gra bazuje na NBA.

Ja nie piszę, że ja mam zajebisty skład, a Ty słaby tylko, ze po prostu mam lepszy skład od Twojego. Może nie jest to jakas ogromna różnica, ale zawsze.

Nie mam zamiaru się od wszystkiego odcinać, ale u nas są inne okoliczności niz w rl NBA i pasowaloby brać to pod uwagę tak jak zostało zrobione np. w przypadku Haywarda.

Jak Giannis poprosi o transfer ze względów sportowych, a ja będę mial dobry skład to sorry, ale bez sensu bedzie żądać ode mnie wymiany Giannisa i głosować przeciwko przedłużeniu go. Inna sprawa jeśli będzie chcial wymiany z innych względów, wtedy będzie mozna dyskutować.

Chodzi mi o to, że oczywiście trzeba brać pod uwagę to co dzieję się w NBA bo na tym ta gra bazuje, ale nie można ślepo podążać za wszystkimi wydarzeniami, trzeba brac pod uwagę rowniez kontekst tych wydarzeń.

Bo ta gra bazuje na NBA.

Częściowo na NBA a częściowo na naszych ruchach.

Giannis + Kemba + Middleton vs Westbrook + Gasol + Mirotić + Smart to wyrównane pakiety, w moim odczuciu Twoja przewaga tkwi w większej kasie. Przyjaźń RW i PG to raczej ze względu na wspólną grę w Thunder, w BeGM jest to rzecz do pominięcia przy podejmowaniu decyzji

Ja zagłosuję prawdopodobnie na PG w Celtics nie tyle z powodu RW, choć to na pewno bardzo pomogło w decyzji (bardzie od strony ściągnięcia gościa z TOP 10 ligi a nie konkretnie R), ale w związku z tym, że po prostu George okazał się równym gościem, który docenił OKC za to, że go po prostu pozyskali i chciał zostać z drużyną, w której grał i która na niego postawiła. No i aspekt dodatkowych 50 mln dolarów prawie też nie jest bez znaczenia. 

Edytowane przez Tomek9248

Ja nie piszę, że ja mam zajebisty skład, a Ty słaby tylko, ze po prostu mam lepszy skład od Twojego. Może nie jest to jakas ogromna różnica, ale zawsze.

Nie mam zamiaru się od wszystkiego odcinać, ale u nas są inne okoliczności niz w rl NBA i pasowaloby brać to pod uwagę tak jak zostało zrobione np. w przypadku Haywarda.

Jak Giannis poprosi o transfer ze względów sportowych, a ja będę mial dobry skład to sorry, ale bez sensu bedzie żądać ode mnie wymiany Giannisa i głosować przeciwko przedłużeniu go. Inna sprawa jeśli będzie chcial wymiany z innych względów, wtedy będzie mozna dyskutować.

Chodzi mi o to, że oczywiście trzeba brać pod uwagę to co dzieję się w NBA bo na tym ta gra bazuje, ale nie można ślepo podążać za wszystkimi wydarzeniami, trzeba brac pod uwagę rowniez kontekst tych wydarzeń.

Owszem, gdyby to były szczegóły. Ale nie szczegóły zadecydowały o tym w rl nba że Lebron wybrał Lakers a PG OKC, tylko odpowiednio że LBJ ma tam syna, hollywood a PG13 w OKC ma Russa. To było przeważające że to wybrali. Tutaj LBJ nie wiem jak wybierze, ale skoro w RL NBA kluczowym dla pozostania PG13 był Russ, to PG13 w beGM tego kluczowego Russa też ma.

Owszem, gdyby to były szczegóły. Ale nie szczegóły zadecydowały o tym w rl nba że Lebron wybrał Lakers a PG OKC, tylko odpowiednio że LBJ ma tam syna, hollywood a PG13 w OKC ma Russa. To było przeważające że to wybrali. Tutaj LBJ nie wiem jak wybierze, ale skoro w RL NBA kluczowym dla pozostania PG13 był Russ, to PG13 w beGM tego kluczowego Russa też ma.

W RL NBA ma Russa z którym się zżył przez sezon gry a w BeGM NBA nie.

W RL NBA ma Russa z którym się zżył przez sezon gry a w BeGM NBA nie.

W takim razie LBJ też nie ma powodów aby iść do Lakers w beGM idąc tym tokiem myślenia a jedynym value przy głosowaniu powienien być aspekt sportowy.

Bez sensu. Już lepiej jakiegoś managera odpalić w takim razie niż się tu produkować.

Ja ściągając Russa twierdzę ( i Ty zresztą też ), że wyrównałem poziom z Bucks. Stąd nawet nie biorąc ich kumpelstwa z RL, szanse mamy porównywalne.

I czy w takim razie też uważasz że nie należy brać lojalności PG i tego że Boston ( OKC w RL ) ściągneli go za coś, nie czekając jak wejdzie na FA jak np Lakers liczyli na to?

Ja najpierw miałem dać takiego LeBrona w Lakers, bo tak wybrał irl, ale ostatecznie raczej zagłosuje inaczej. Jeśli to jest BeGM to postanowiłem docenić bardziej prace GM niż nazwę klubu, bo na to nikt nie ma wpływu. Tu rostery, siły drużyn i okienko na mistrzostwo są całkiem inne niż w rzeczywistości.

Przy takim George’u jedyna przewaga jest kasa, bo nie grając z RW przecież wcześniej przez rok może uznawać go za gościa, od którego uciekł Durant, oddano choćby Oladipo, a GM poprzedniego klubu wolal rozmienić na młodzież, bo nie widizial możliwości zbudowania na nim mistrzowskiej drużyny. Choć tu może delikatnie mówiąc lekko negatywne podejscie do osoby RW daje znać. No ale te większe pieniądze powinny zrobić jednak różnice.