Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ale dla TWC zlozylem bdb oferty z najwiekszymi perspektyeami dostanoa umowy - tzn ja im to gwarantuje na rozmowie.

Bzdura. Takie argumenty to już naprawdę przegięcie. Nie masz miejsca to nie dajesz a to co będzie w przyszłości to bajki a nie jakiś argument. Czyli ja mogę napisać, że teraz Dinwiddie mu daję tyle, bo więcej nie mogę, ale po sezonie dostaje 12 mln za sezon i to ma być argument by głosować za mną? Raczej bajka.

Dobra znalazłem:

BROOKLYN NETS

Unguaranteed:

Brussino, Nicolas - $1,312,611.00 (podpisuje)

Acy, Quincy - 1,709,538.00 mln $ (rezygnuje)

Dinwiddie, Spencer - 1,524,305.00 mln $ (rezygnuje)

Harris, Joe - 1,524,305.00 mln $ (podpisuje)

cris na dywanik :) czyli klubu nie ma od lipca. No trochę January masz farta, bo okres jest krótszy :P

Ale jak chcesz liczyć przyszłość do oferty z grudnia?

Ogólnie nie rozumiem tego podejścia "steal" : w lidze jest 28 innych zespołów (OKC, bez GMa). Jako jedyny szukałem capspace pod Dinwiddiego,a Ci którzy złożyli oferty - nie (Tecu poszedł w Rocco, a poza tym mógł handlować np Beverleyem+Jasonem Smithem, by stworzyć capspace, CM miał tyle kasy co ja - poszedł w wymiany, karpik - nie szukał handlu Ennisem, by mieć pełne MLE), inni - którzy mogli złożyć wyższe/lepsze oferty, lub łatwo mogły taką kasę uzyskać - jak Jazz, Suns, Hornets Pacers, Nuggets, Kings, Warriors, Rockets, Pelicans tego nie uczynili. Więc o co chodzi?

Ogólnie już pisałem wcześniej, że jest to z mojej strony średni argument - jednak trochę inaczej niż w przzypadku Spencera latem, gdyż umowa zostanie sfinalizowana natychmiast właściwie i jestem w stanie to agentowi (te deale klepnięte) pokazać. Ale rozumiem tu Twój kontrargument. Tak czy inaczej przy posiadaniu Ellisa i Bolomboya w składzie, widać że mój TWC dostanie umowę.

sytuacja z Dinwiddie'm jest trudna do oceny - gdybyś nie uważał go za steala, to nie kłóciłbyś się tyle i nie dałbyś mu takiej umowy - to oczywiste :P myślę, że gdybyś dał mu 3+PO, to bym na Ciebie zagłosował, ale tak, to nie wiem, czy to nie jest uwiązanie go... jeśli patrzysz na to, że grał w Chinach, to faktycznie Twoja oferta jest najlepsza, ale kto o zdrowych zmysłach by dał taką ofertę? ;p chodzi o to, że mieszamy 2 rzeczywistości i trudno jest to ocenić, a Ty zależnie od sytuacji pokazujesz tą, która Ci odpowiada i uważasz, że masz rację - nie zawsze się ma rację, trochę zluzuj, to tylko gra - masz D'Lo, play-offy dość prawdopodobne i fajny skład :P

Jazz byli dużo prawie 20mln ponad salary cap, więc nie wiem, jak miałbym zejść poniżej 10mln biorąc pod uwagę, że ofertę bym musiał szybko złożyć :P myślałem, aby dać Spencerowi pełne 8,4/1 za DPE, ale jednak nie dałem, bo na G mam trochę tłok, a za rok kasy dla Spencera bym nie miał za bardzo :P

Skąd mamy wiedzieć, że będą grali :P jeśli przyjmiesz beGM rzeczywistość, Ellis i Bolomboy są w lidze i grają :P poza tym znając Ciebie i słysząc plotki o różnych wymianach (M.Gasol, itd.), podejrzewam, że te kontrakty gdzieś puścisz za prawdziwych graczy NBA i wtedy wyjdzie, że po prostu kłamałeś :P to tylko gra, nie gramy na pieniądze, więc po co oszukiwać, kłamać? :P

Ale jak chcesz liczyć przyszłość do oferty z grudnia?

O ile mnie pamięć nie myli, to ofertę składałeś w styczniu i byłeś bogatszy o wiedzę jak wygląda Spencer na stan 5 czy 6 stycznia, a nie zatrzymałeś się w czasie w grudniu.

karpik - nie szukał handlu Ennisem, by mieć pełne MLE

Hehe, przecież jakbym spuścił Ennisa w wymianie, to bym nie dostał z powrotem MLE ;]

Wystarczyło oddać Bullocka i zejść do +- 111 mln w salary i mieć MLE na Dinwiddiego.

Nie masz pojęcia o czym piszesz.

Edytowane przez karpik

Wystarczyło oddać Bullocka i zejść do +- 111 mln w salary i mieć MLE na Dinwiddiego.

Miałem Room MLE, więc nie dałbym więcej niż Sixers i Knicks.

Zresztą podobnie jak Karpik uważam, że wyjątków się nie da odzyskać, bo to irracjonalne.

Karpik wchodzi do gry i zaczyna orać.

i-star-wars-nowa-nadzieja.jpg

1) Nikt na rynku nie ruszył po Dinwiddiego z tych co mieli kasę. 

2) Mogli dać DPE, nie dali ;)

3) Owszem tylko puszczam w wymianach X+2 graczy za X graczy, więc 2 miejsca mi się zwolnią. Stąd miejsce na graczy z TWC

znów odwracasz kota ogonem :P

takie pytanie: jeśli do końca okienka nie zdecydujemy, gdzie idzie Dinwiddie, to co zrobisz? :P bo Marc wtedy nie przyjdzie w to okienko ;P

Jak niżej - gdzie to pisze w CBA? Bo w sumie miałem dalekosiężne plany i chcę się upewnić.

Podobnie lekkim ch* mogłeś za jakieś assety gorsze zrzucić +-10 mln w salary. Nie zrobiłeś tego.

A jak mielibyśmy nie zdecydować jak votes wygasaja jutro o północy, a wymiany są do 14 czy 15?

A gdzieś to jest napisane ;> ?

gdzie informacja, że głosy do jutra do północy? :P ja nic takiego nie widziałem...

czyli mówisz, że trzeba zaryzykować - zrzucić graczy z pickami, aby może Spencer zawitał do mojej drużyny :P toć to duże ryzyko, aby podpisać gościa, który grał w Chinach i notował 12pkt na 39% fg :P

już nie mam pytań... przemyślę sprawę, ale nie ukrywam, że denerwuje mnie to, że tylko patrzysz ze swojej perspektywy i nie bierzesz pod uwagę opinii innych, którzy mogą czasem mieć rację, a Ty nie :P

Broniac Kings:

MLE wykorzystane w lato na Bogdanovicia. W wakacje wybralem w drafcie Dennisa Smitha Jr. Wobec aktywnosci Memphis i Utah w tankathonie srednio opylalo mi sie spuszczac z pickami 20 baniek by miec 8 mln z hakiem na tego goscia ;-)

A to też ciekawe zagadnienie, bo ja myślałem, że podpisanie za wartość MLE to nie to samo co wykorzystanie MLE.

Cholera, może jakbyś wiedział to byś zaszachował Januarego, ale nawet nie jestem pewny czy mam rację :)

A to też ciekawe zagadnienie, bo ja myślałem, że podpisanie za wartość MLE to nie to samo co wykorzystanie MLE.

Cholera, może jakbyś wiedział to byś zaszachował Januarego, ale nawet nie jestem pewny czy mam rację :)

Wydaje mi sie ze wykorzystalem MLE na podpisanie go ale reki to sobie nie dam uciac. Raczej w ten cyrk po tego grajka bym nie wchodzil, wole stac z boku i czytac te wasze targi, ktora oferta lepsza ;-)

Widzę nawet nie przeczytałeś dyskusji.

Co ty za klakiera Lakers robisz, że nawet dyskusji zabraniasz?

przeczytałem, większość argumentów jest bez sensu, Dinwiddie to nie lebron żeby rezygnować z hajsu, w tej lidze jest tak, że czasem shit happens, możesz rozjebac się jak Livingston i papa obiecane pieniążki

mówimy o 16 mln różnicy w gwarantowanym hajsie, dajcie juz spokój z obracaniem kota ogonem

Przede wszystkim bez sensu jest połowa rzeczy, które wypisuje January i po pierwsze kłamie (jak z wyjątkami) lub stosuje podwójne standardy oceny gracza zależnie od swojego widzi mi się i jak mu się podoba. Szczerze mówiąc, abstrahując od ofert, jestem tym zażenowany. Jeśli dalej będzie to przebiegało w ten sposób, że z byle gówna będzie się robiło nie wiadomo co, to ja się chyba ograniczenie do minimum.

Bo co to za zabawa na ściągnąć graczy a potem napierdalać non stop, że oni są najlepsi, najszybsi, najczarniejsi? Imho zachowanie takie to najgorsze co może się zabawie przytrafić, zaraz po braku aktywności.

Opanujcie się trochę, zwłaszcza Ty January. Jak czegoś nie wiesz to mów, a jak wiesz, ale specjalnie wprowadzasz ludzie błąd...No to chyba pomyliło Ci się pojęcie zabawy.

Spokój, bez napinki.

Wiadomo, czasami koloryzujemy by przekonać do swoich racji, mi to słabo idzie, nie znam się na tym, ale są mistrzowie w tym temacie.

Nie widzę nic w tym złego, jeżeli oczywiście nie przekracza się jakiś granic, które sami sobie wewnętrznie narzucamy.

Ważne jest by samemu oddzielić ważne informacje od tych zupełnie z tyłka, bo ubrać w słowa można wszystko. To wszystko.

Przede wszystkim bez sensu jest połowa rzeczy, które wypisuje January i po pierwsze kłamie (jak z wyjątkami) lub stosuje podwójne standardy oceny gracza zależnie od swojego widzi mi się i jak mu się podoba. Szczerze mówiąc, abstrahując od ofert, jestem tym zażenowany. Jeśli dalej będzie to przebiegało w ten sposób, że z byle gówna będzie się robiło nie wiadomo co, to ja się chyba ograniczenie do minimum.

No tu akurat fakt, np. gadanie, że nie oceniamy Dinwiddiego za ostatnie dobre występy to trochę demagogia - it is what it is rzekłbym

Ale sam spór bez sensu, jeszcze z ofertą Mavs można by dyskutować ale nie widziałem żeby Karpik choćby próbował walczyć. Serio 16 baniek to kupa kasy dla gościa, który jeszcze niedawno został oddany za niejakiego Camerona Bairstowa.

Pamiętajmy też, że w NBA się wszystko szybko zmienia, ktoś gra zajebiste dwa miesiące w słabej drużynie, a nagle spada forma, przychodzi kontuzja i już tak wszystko różowo nie wygląda. Dlatego na miejscu Spencera wykorzystałbym fakt, że jestem teraz HOT i wziąłbym tyle gwarantowanej kasy ile tylko mogę unieść. Argumenty, że przecież on może grać jeszcze lepiej i dostać 12-15 baniek na rynku są dla mnie żałosne, a ci co tak piszą pewnie i tak by ostateczniemu dali mu jakiś nędzny kontrakt

No tu akurat fakt, np. gadanie, że nie oceniamy Dinwiddiego za ostatnie dobre występy to trochę demagogia - it is what it is rzekłbym

Ale sam spór bez sensu, jeszcze z ofertą Mavs można by dyskutować ale nie widziałem żeby Karpik choćby próbował walczyć. Serio 16 baniek to kupa kasy dla gościa, który jeszcze niedawno został oddany za niejakiego Camerona Bairstowa.

Czy spór na temat zawodnika, gdzie nie wszystkie głosy są oddawane na jedną drużyne jest aby na pewno bez sensu?