Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, karpik napisał:

To tym gorzej. Ja tylko mówię, że gdyby zdarzył się ktoś kto wysłał ozziemu oferty 05.09 i zamierzał wrócić na forum 14.09 o 23:30, żeby zagłosować (bo np pojechał se w międzyczasie na wakacje), to taki ktoś miałby pełne prawo być zły, że nie może tego zrobić i dodatkowo w nagrodę przyjmuje jeszcze karniaka :)

Na przyszłość jeśli coś jest do 22:00, to w oficjalnym temacie powinno być to wyraźnie zaznaczone.

Nie szukaj luk i wytłumaczenia dla spóźnialskich. @Szulim zaproponował przedłużenie czasu ja na to przystałem. A, że dopiero odpaliłem forum po 23.00 to inna sprawa.

7 minut temu, ozzy110 napisał:

Nie szukaj luk i wytłumaczenia dla spóźnialskich. @Szulim zaproponował przedłużenie czasu ja na to przystałem. A, że dopiero odpaliłem forum po 23.00 to inna sprawa.

Wystarczy dać jasne info od początku i nie ma tematu. Nie będzie też nieporozumień. Ja byłem święcie przekonany, że jest do północy, bo nikt mnie nigdzie nie oznaczał ;)

1 minutę temu, karpik napisał:

Muscala w zeszłym roku był 8yr vet, więc wziąłem kwotę zeszłorocznego minimum dla 8yr vet i pomnożyłem ją x1.2.

No, ale masz to:

Teams are eligible to sign their own free agents using the Non-Bird exception for a salary starting at 120% of the player’s previous salary, 120% of the minimum salary, or the amount of a qualifying offer (if the player is a restricted free agent), whichever is greatest.

Czyli bierzesz 120% od 9y vet

8 minut temu, january napisał:

Warunkowa oferta, która nie doszła do skutku.

Tylko w tej turze więcej niż minimum dostali Metu, L. Walker, Bledsoe, Bagley, Osman, Shamet, Biyombo czy Yurtseven.

O III turze i przykładowym A. Bradleyu nie wspomnę. O contenderze, który miał wyjątek i odpuścił (Wolves) też.

Tak, w szoku jestem, że Clarkson i Burks nie dostali wyższych ofert niż minimum od pozostałych zespołów, no ale to nie mój problem i zbieram ich nawet bez jakiegokolwiek paycutu dzięki błędom przy ocenie rynku innych teamów.

A jak poole nie dostał 91/3+po, bo warunkowa, to mówiłeś ze dostał 😂😂😂😂

8 minut temu, Pablo81 napisał:

@ozzy110 @Szulim

Z uwzględnieniem mojego głosu oddanegow czasie, z tego co policzyłem, Clarkson odrzuca oferty.

Proszę o weryfikację.

@Ashigaru @MarcusCamby

Jest 7 głosów na Lakers i 7 za odrzuceniem. W sumie nie wiadomo co to oznacza, bo regulamin nie przewiduje takiej sytuacji ;)

No nie do końca - w teorii w Regulaminie jest info, że w przypadku niejasności, czy nierozstrzygnięcia robi się to na korzyść gracza

patrząc na to, że jest to już IV tura to idąc tym tropem powinien złożyć podpis pod kontraktem - ja bym to tak rozwiązał

Teoretycznie też, spóźniliśmy się z ogłoszeniem przesunięcia głosowania i komunikat o tym był już po twoich głosach - a wszędzie było wcześniej przypominanie o 21:59 - dopiero podczas meczu wpadłem na to, żeby to wydłużyć, ale to też trochę późny moment...

5 minut temu, Szulim napisał:

No nie do końca - w teorii w Regulaminie jest info, że w przypadku niejasności, czy nierozstrzygnięcia robi się to na korzyść gracza

patrząc na to, że jest to już IV tura to idąc tym tropem powinien złożyć podpis pod kontraktem - ja bym to tak rozwiązał

Teoretycznie też, spóźniliśmy się z ogłoszeniem przesunięcia głosowania i komunikat o tym był już po twoich głosach - a wszędzie było wcześniej przypominanie o 21:59 - dopiero podczas meczu wpadłem na to, żeby to wydłużyć, ale to też trochę późny moment...

@ozzy110 jako panujący radny powiedział, że głos się liczy. Koniec kropka.

I chcesz kierować się dobrem gracza dając mu minimum. Na 100% takie otrzyma w V turze. Conajmniej, bo jest spora szansa, że otrzyma więcej. Gdzie tu dobro gracza?

ano przewiduje

• 5.34c: W przypadku remisu pierwszeństwo ma: 1.aktualna drużyna 2. drużyna, która ma więcej wygranych w poprzedzającym RS
  • 5.35d: W przypadku gdy jeden gracz zbierze wszystkie "jedynki", ale nie podpisze umowy z powodu priorytetów, decyduje liczba drugich miejsc oraz w przypadku remisu punkt 5.34c

w związku z tym - raczej nie mamy o czym mówić 

3 minuty temu, january napisał:

Przewiduje, tylko ktoś go źle rozpisywał. Lakers dostają 8 głosów po spadnieciu oferty Mavs. O liczeniu 2 miejsc, gdzie są prawie same LAL nie wspominam już nawet.

Nie przewiduje, ale argument o ósmym głosie mnie przekonuje. 

Trzeba to będzie poprawić i doprecyzować na przyszły rok.

Edytowane przez karpik