Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Tecu napisał:

I to jest podsumowanie naszej rozmowy.

Nieważne co, ważne by wymienić więcej nazwisk niż u siebie. A to, że obejmuje to dwie pozycje, dodajesz gracza, z pozycji SF czy z uporem dajesz Clarke na C, by wywrzeć wrażenie tłoku, to już nie ma żadnego znaczenia 😀

A gdyby tak dać proste porównanie pozycji C, czyli u Ciebie Looneya, Williams a u mnie tylko Embiid 🤔

Albo wrzucić do porównania PF/C jeszcze RoCo i Ingram, a co tam, jak McDaniels to Ingram też 😀

Albo na C wrzucić też RoCo, grywał u mnie tam też.

Albo inaczej, trzymając się Twojej logiki, dlaczego Harrell poszedł do 76ers skoro na C mają Embiida (pożeracza minut), Tuckera (grał więcej na C niż Clarke), Reeda, Basseya, Nianga, Tobiasa i Thybulle?

Widzisz jakie jest to bezsensowne?

A drugim podsumowaniem jest to, że (dla swojej wygody) skupiasz się tylko i wyłącznie na minutach a pomijasz siłę zespołu, która dla vetsow jest dość ważna i to, że sam wybrał grę dla Sixers za Joelem.

Rozumiem co Tobą kieruję, na tym teoretycznie polega ta gra, ale czasami zapędzamy się w tym, robiąc z logiki dziwną panią.

Piszę to po głosowaniu, nie wpływam tym na głosy, mam nadzieję, że nie weźmiesz tego za bardzo do siebie, ale chciałem pokazać jak można napisać dużo by osiągnąć cel, ale łatwo możemy się zapędzić w bezsens, w który może nawet zaczniemy wierzyć 😀

Pozdrawiam i nie bierz tego zbyt serio, ale też nie odrzucaj na zasadzie, nie ma racji, bo nie ma racji 😉

Nie no, no offense, na tym to polega, Dyskusje i przeciąganie liny na swoją stronę przecież. Thats the name of the game ;)

McDanielsa na PF sam pchałes, nie ja więc będzie grał minuty. To samo Clarke na może grac tu i tu, w Po grał tylko tam. 

Ja słowem nie wspomniałem o Roco na C, czy Ingramie., a ty sam wspominałeś o wymienności pozycji, o McDanielsie na PF.o  Clarku chyba też mowiles co wydaje się naturalne, a jak sam Ci go tam wepchnąłem to wybacz, no ale chlop gral tam w PO, jest to bardziej naturalne niz Harrell na PF.Wymieniłem wszystkich graczy którzy mogą grac na tych pozycjach i po prostu cytowałem Ciebie. To jest realna konkurencja do minut, wymieniona przez Ciebie. U mnie Ingram na C nie istnieje. 

Imo niepotrzebnie pchales tego Harrella na PF, miałem o co się przyjebać. Dlatego poszedł do Sixers, bo w ogole taki Harris nie zabiera mu pozycji, bo po prostu nie będzie tam grał.

W każdym razie, każdy z Nas ma po jednym na to wychodzi, takze powinniśmy obaj być w miarę zadowoleni ;)

Wtrącę swoje trzy grosze. Jakbyście nie dyskutowali to w zaistniałych warunkach, czyli:

- w obu zespołach rola backupa

- Sixers finalista, a GSW zespół, który ostatecznie nie wszedł do playoffs u nas 

- oferty na tym samym poziomie, bo vet min

- jeszcze sytuacja z rl, gdzie Harrell poszedł do Sixers, a będzie tam backupem Embiida

Zakladając Drummonda w Bucks to tu byłby no-brainer z Harrellem w Sixers, a nie równe szanse. 

9 minut temu, Braveheart22 napisał:

Wtrącę swoje trzy grosze. Jakbyście nie dyskutowali to w zaistniałych warunkach, czyli:

- w obu zespołach rola backupa

- Sixers finalista, a GSW zespół, który ostatecznie nie wszedł do playoffs u nas 

- oferty na tym samym poziomie, bo vet min

- jeszcze sytuacja z rl, gdzie Harrell poszedł do Sixers, a będzie tam backupem Embiida

Zakladając Drummonda w Bucks to tu byłby no-brainer z Harrellem w Sixers, a nie równe szanse. 

- Zeszły rok to kiepski wyznacznik przy 4 turze, kiedy są już uformowane sklady. Zwłaszcza przy tym jak Warriors się wzmocnili. Come on, rok temu tam o po walcząc  grał DJ Augustin i Harkless i nie.bylo ławki. Obecny zespół jest 4x mocniejszy. Sixers stracili White'a i osłabili się przez $$$. Lubię ich s5, trochę nie lubię ich ławki. Maxey jest kozak, ale nie wiem jak chce grac Tecu, poczekam z opinia na opis.

-backup tu i tu, ale jednak lepiej imo być backupem Looneya i Williamsa niż Embiida i dzielić grę na dwóch pozycjach z kilkoma grajkami. 

- w Sixers Tecu też jest Doc?

Ale tak, przy Drummondzie w Bucks Harrell mógłby wybrać Sixers I nie pisnalbym słowa, mimo że wciąż uważam że ma większe szanse na minuty u mnie.  Moja krucjata od początku była o Obu w Sixers.

Edytowane przez Reikai

8 minut temu, Reikai napisał:

- Zeszły rok to kiepski wyznacznik przy 4 turze, kiedy są już uformowane sklady. Zwłaszcza przy tym jak Warriors się wzmocnili. Come on, rok temu tam o po walcząc  grał DJ Augustin i Harkless i nie.bylo ławki. Obecny zespół jest 4x mocniejszy. Sixers stracili White'a i osłabili się przez $$$. Lubię ich s5, bardzo nie lubię ich ławki. Chyba, że Maxey gra z ławki, ale z oceną poczekam na opisy.

tak to tu raczej działa, że wyraźnie słabszy zespół musi finansowo przebić ofertę od tego wyraźnie mocniejszego, żeby zwiększyć szanse. 

Tu wiadomo, że przy Looneyu jest szansa więcej pograć, ale summa summarum, i tu, i tu jest backupem startowo, no i w rl mu nie przeszkadza być backupem Joela. 

Właśnie w turach 3-4 gdzie już lubią lecieć minimalne oferty czy trochę ponad minimum to bardzo ważny argument zawsze był te notowania/siła danego zespołu. Zobacz choćby jak walczy january na tym etapie FA. 

Edytowane przez Braveheart22

2 minuty temu, january napisał:

Finalne wyniki IV tury FA:

Marko Simonovic 1+1 TO min-> Celtics
Chimeze Metu 4,8/2 -> Pelicans
Lonnie Walker 8,4/2 -> Knicks
Austin Rivers 1y min -> Celtics
Eric Bledoe 6,0/1+1 PO -> Nets
Rudy Gay 1+1 PO min -> Rockets
Goran Dragic 1y min -> Heat
Lamar Stevens 1+1 PO min -> Nets
Daniel Gafford 48,0/3+1 PO -> Nets
Jordan Poole 91,0/3+1 PO -> Knicks
Carmelo Anthony 1y min -> Knicks
Juan Toscano-Anderson 1y min -> Knicks
Marvin Bagley 6,0/1+1 PO -> Rockets
Landry Shamet 5,4/1 -> Pacers
Alec Burks 1y min -> Lakers
Will Barton 10,7/1+1 PO -> Bucks
Andre Drummond 1y min -> Sixers
Montrezl Harrell 1y min -> Warriors
Bismack Biyombo 6,6/2 -> Heat
Kelly Olynyk 1y min -> Mavericks
Hassan Whiteside 2y min -> Pelicans
Terry Taylor 2y min -> Nuggets
Russell Westbrook 6,9/1+1 PO -> Bulls
Serge Ibaka 1y min -> Bulls
Mike Muscala 2,5/1 -> Cavaliers
Scottie Pippen 1y min -> Bulls
AJ Lawson 1y min -> Bulls
Ron Harper 1+1 TO min -> Hornets
Willy Hernangomez 1y min -> Cavaliers
Simone Fontecchio 6,3/2 -> Bucks
Damian Jones 1y min -> Bucks
Markieff Morris 1+1 PO min -> Rockets
Josh Okogie 1y min -> Bucks
Jaylen Nowell 12,0/2+1 TO -> Hawks
Eric Paschall 1y min -> Hawks
Moe Harkless 1+1 PO min -> Rockets
David Duke Jr 7,9/4 -> Hornets
(RFA) Gabe Vincent 8,4/2 -> Heat. Bucks mogą wyrównać @evitacre
Cedi Osman 8,4/2 -> Heat or FA (zależnie od Vincenta i decyzji Bucks)
Cory Joseph 1y min -> Mavericks
Jordan Clarkson 1y min -> Lakers
Davon Reed 2y min -> Nuggets
Omar Yurtseven 5,0/2 -> Timberwolves
Daishen Nix 1+1 TO min -> Timberwolves
Mfiondu Kabengele 1+1 TO min -> Timberwolves
Naz Reid 7,5/3 -> Thunder
Cole Swider 1+1 TO min -> Warriors
Sam Hauser 2+1 TO min -> Lakers
DeAndre Jordan 1y min -> Kings

Spadają do V tury: (?)Cedi Osman, Wenyen Gabriel, Juancho Hernangomez, Vlatko Cancar, Taj Gibson, Josh Jackson, Frank Ntilikina, Facundo Campazzo, Aleksander Balcerowski, Gorgui Dieng, David Nwaba, Keita Bates-Diop, Darius Days, Tony Bradley

Extensions:

Podpisane:

Brandon Clarke (Sixers) 40/3+1 PO
Nic Claxton (Lakers) 40/3+1 PO
Devin Booker (Timberwolves) 89,8 / 1+1 PO + 10% TK (max) na sezon 24/25 i PO na sezon 25/26

Hola hola, nie wszyscy jeszcze zagłosowali, jeszcze trochę zostało do północy.

Teraz, january napisał:

Więcej niż raz oznaczeni zostali wszyscy co nie zagłosowali z informacją, że jest do 21:59. Także, nie, nie czekamy.

Wiesz, teoretycznie możesz sobie sprawdzić kilka dni wcześniej w temacie o IV turze do kiedy jest głosowanie i potem wejść na forum za pięć dwunasta i zagłosować. Oznaczanie nic nie znaczy jeśli w oficjalnym temacie nie ma takiej informacji. Nie, żebym liczył na to, że ktoś zaraz zagłosuje, ale po prostu pewnych standardów należy się trzymać.

1 minutę temu, Tecu napisał:

Tylko, że we wszystkich przypominajkach było do 21:59. Wielokrotnie.

Nigdzie, że do północy.

Rozumiem komunikat przed 21:59, że przedłużamy, nie rozumiem takiego komunikatu po 21:59, czyli po terminie wcześniej wyznaczonym.

Nikt nie ma obowiązku tych przypominajek odbierać. W oficjalnym temacie nie ma info o 21:59, więc musi być do północy, bo tak wynika z tematu o IV turze.

30 minut temu, Braveheart22 napisał:

@Reikai

Pamiętasz jak ostatnio pisałem, że nie ma się co przesadnie podniecać, bo gracze podobni do Monka tu po taniości chodzą. No i masz, Clarkson za minimum poszedł :)

True, January steal zycia, ale no jednak powiedzmy ze Lakers maja niezly handicap na takich graczy.

6 godzin temu, Tecu napisał:

W temacie też nie ma o ofertach do 21:59 a jednak taki był termin.

To tym gorzej. Ja tylko mówię, że gdyby zdarzył się ktoś kto wysłał ozziemu oferty 05.09 i zamierzał wrócić na forum 14.09 o 23:30, żeby zagłosować (bo np pojechał se w międzyczasie na wakacje), to taki ktoś miałby pełne prawo być zły, że nie może tego zrobić i dodatkowo w nagrodę przyjmuje jeszcze karniaka :)

Na przyszłość jeśli coś jest do 22:00, to w oficjalnym temacie powinno być to wyraźnie zaznaczone.