Skocz do zawarto艣ci

Dallas Mavericks 2017/2018

iglo13

Rekomendowane odpowiedzi

Zm臋czony by艂em poprzednim sezonem. Bez wi臋kszych nadziei na dobre wyniki, ale jednak tankowanie nie mie艣ci艂o mi si臋 w g艂owie. Tak wygl膮da艂y wst臋pne prognozy na 2016/2017. A tu jeb. Dru偶yna pouk艂adana z klock贸w kt贸re s膮 stare, po艂amane, niby stylowe, ale to tylko pozory.

Dirk Nowitzki kt贸ry jest ikon膮 i ni膮 zostanie, gra za 25 milion贸w. Poprzedni rok to by艂a jednak wyra藕na obni偶ka formy. Ten rok to team option, jako艣 sobie nie wyobra偶am 偶eby za tyle nie gra艂. I nic do tego nie mam, gwiazda na gwiazdorskim kontrakcie, prawdopodobnie ostatni rok. Szkoda b臋dzie go bardzo.聽

Nast臋pny to Wes Matthews. By艂y w ostatnich dniach jakie艣 r贸偶ne plotki, a to ze mo偶e za Rubio, a to ze gdzie艣 tam indziej. Nic na forum nie pisa艂em bo wiem ze Cuban go mega lubi. Nasz Iron Man jest prawie nie do ruszenia. Trzyma defensyw臋 i pa艂uje rzuty. Hustle player mimo kontuzji. Tytan pracy. W formie z stycznia-lutego jest all-starem. Nie 偶artuje. W pozosta艂e miesi膮ce gra艂 jednak mecze typu 1/9 za trzy. Padaka, oczy krwawi膮. Nie wiem czy Rick od niego wymaga tych rzut贸w, czy nie mo偶e z tym nic zrobi膰 bo wie ze to najlepszy obro艅ca w dru偶ynie. Podstaw膮 jest dla mnie wt艂oczenie mu do g艂owy ze NIE jest dobrym rzucaj膮cym za 3. Masz czyst膮 pozycje? 艢mia艂o. Ale jak musisz robi膰 te swoje stepbacki to najcz臋艣ciej nic z tego nie ma. 聽

Trzecia grupa starych klock贸w to banda mi艂ych i sympatycznych staruszk贸w. 艁膮czy ich ze niby s膮 rozgrywaj膮cymi. By艂 Williams(co pokaza艂 w fina艂ach to jego), s膮 Harris, Barea. Czy obaj powinni zosta膰? Raczej si臋 nie przydadz膮. Bo rozgrywaj膮cych ci u nas dostatek. Yogi Ferrel, Seth Curry kt贸ry gra na pozycji nr 2, ale bardziej mi si臋 on widzi jako PG, by艂 Pierre Jackson. Z reszt膮 niewiele os贸b raczej wie, bo kto nie ma w dupie Mavs, ale pe艂en roster za rok poprzedni zawiera 24 nazwiska. Czy gdzie艣 by艂o wi臋cej? 聽Pr贸bowano wszystkiego i wszystkich. Jedni wypadli lepiej inni gorzej, pod koniec sezonu odpu艣ci艂em sobie mecze. Grali ludzie typu Brussino(facet to bia艂as z rzutem bez mie艣ni, ale na redditach itp za nim szalej膮, nie wiem dlaczego), Uthoffy, Cooki, Hammonsy. Tych to nawet ja nie znam, ostatni to nasz wyb贸r z poprzedniego draftu, gra艂 po 3 minuty co 5 meczy. Do czasu wielkiego testowania oczywi艣cie.聽

Finney-Smith to ju偶 zupe艂nie co innego, poprawi gr臋 w ataku i b臋dzie takim Crowderem. To pierwszy m艂ody za kadencji Ricka kt贸ry przekona艂 go do gry, dla mnie to sukces bo Carlisle nie s艂ynie z zaufania do m艂odych. Harrison Barnes nie jest ju偶 nazywany najgorszym kontraktem 2016, oj nie. Seth Curry to steal. Noel wyrwany z 76 za frajer, bo Justin Anderson i drugi pick to tyle co nic, Boguta nie licz臋 bo on by艂 wart jeszcze mniej. Ja wida膰 jest na czym budowa膰, nie pot臋g臋 za 2 lata ale co艣 co b臋dzie si臋 chcia艂o ogl膮da膰. Wszyscy s膮 m艂odzi i zdolni. No i nadchodzi dzie艅 draftu a tu w Dallas wszyscy zdziwieni. Pewni tego ze z 9 numerem ostanie si臋 jaki艣 Francuz z dziwnym nazwiskiem, trzeba b臋dzie bra膰 jego albo Monka, widz膮 a na stole le偶y DSJ. Co, tych w NYK poyebao? No raczej, to go bierzemy. I wzi臋li. Co mi si臋 najbardziej podoba艂o w dniu draftu? Rick po wyborze m艂odego

- uwa偶am ze ma umiej臋tno艣ci na startera od zaraz

- nie by艂 u nas na workoutach bo jest za dobry na #9

- gdybym mia艂 wybiera膰 DSJ a Francuza to Smith jest oczywistym wyborem.

Mavs w sumie do艣膰 g艂adko, bo w 1 sezon si臋 przebudowali. Jest Dennis Smith Jr. Jest Noel, Jest Barnes. Kto艣 powie s艂abo, patrz na Minnesote, patrz na 76. No patrze i widz臋 dru偶yny kt贸re kr臋ci艂y si臋 w top5 draftu od lat. Kto gra艂 w Dallas w sezonie 2015/16? Zaza, Felton, Villanueva, David Lee, Parsons, Williams. To jak teraz wygl膮da zesp贸艂 rokuje 艣wietnie. 聽Mavs to b臋dzie oczywi艣cie dalej dru偶yna przeci臋tna, znowu walka o PO(mo偶e), ale przynajmniej b臋dzie si臋 to ogl膮da膰. Cho膰 zach贸d ci臋偶ki, mocni dalej s膮 mocni. Dochodz膮 Minesota, Lakers, Nowy Orlean. To b臋d膮 lepsze zespo艂y.聽

Niech tam na g贸rze zdecyduj膮 si臋 kogo zostawi膰, kogo wywali膰. Ten zesp贸艂 potrzebuje wi臋cej 艣wie偶ej krwi, ale ju偶 nie chodzi o zawodnik贸w tylu Yogi. M贸wi sie o Jrue Holidayu. Czy on akurat jest potrzebny to nie wiem. 聽Do艂o偶y膰 ze 2-3 ludzi i b臋dzie dobrze. Salary zapchane, gdyby uda艂o mu si臋 jednak opchn膮膰 gdzie艣 Matthewsa? Albo Powella? Tylko gdzie szuka膰 frajer贸w odpowiednich? Nie mam pomys艂u, mam nadzieje ze Cuban z Nelsonem lepiej si臋 orientuj膮 w tym temacie

NBA_Draft_Basketball_78262.jpg

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Co, tych w NYK poyebao? No raczej, to go bierzemy. I wzi臋li.聽

NBA_Draft_Basketball_78262.jpg

Jak Smithowi strzeli drugi ACL (czego oczywi艣cie mu nie 偶ycz臋, i nikomu innemu ) to wtedy faktycznie mo偶e sta膰 si臋 drugim Rosem, tylko od tej gorszej strony 聽"Dariusza Szpitala R贸偶y" . Lub jak oka偶e si臋, 偶e w obronie jest bardzo s艂aby ( a w collegu niestety by艂) , w konfrontacji z bardzo mocnymi 聽jedynkami w konferencji zachodniej, z Currym, Westbrookiem, Paulem, Conleyem, Liliardem 聽i Hardenem na czele.聽

Je艣li tak b臋dzie , to przypomnij sobie swoje s艂owa, czy tych z Nowego Yorku tak do ko艅ca pojeba艂o.聽

Optymistycznie ko艅cz膮c , 偶ycz臋 DSJ i Mavs powrotu do play-offs w przysz艂ym sezonie.聽

Mam sentyment do dru偶yny Dallas bez gwiazd, opr贸cz Dirka, kt贸ra pokaza艂a Kr贸lowi, 偶e super team , mo偶na pokona膰 z takimi gracami jak Kidd i Tyson Chandler.聽

Odno艣nik do komentarza

聽Lub jak oka偶e si臋, 偶e w obronie jest bardzo s艂aby ( a w collegu niestety by艂) , w konfrontacji z bardzo mocnymi 聽jedynkami w konferencji zachodniej, z Currym, Westbrookiem, Paulem, Conleyem, Liliardem 聽i Hardenem na czele.聽

NBA idzie w tak膮 strone ze albo masz ofensywnego potwora na pozycji 1, albo nie tw贸j zesp贸l jest skazany na po偶arcie od samego pocz膮tku. W obronie bedzie minusowy. Trudno. Po latach z gdzie twoim pierwszym wyborem byli Rondo, Felton, Barea, Nelson, Williams wole poj艣膰 w kompletnie inn膮 stron臋. I zaryzykowa膰 ze wychowasz sobie swojego np Lillarda聽

Co do jego kolan... Jest ryzyko, ale on sie po艂ama艂 w 2015. Od tej pory gra i ma sie dobrze. Gdyby nie to pewnie by poszed艂 w top3.聽

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Alleluja! Pierwszy trade Mavs w tym roku! Josh McRoberts! Wreszcie jaki艣 ruch!

Koniec pajacowania. Co ja mog臋 powiedzie膰? Miami potrzebuje kasy ju偶 na JJ. Mavs potrzebuj膮 kasy za rok to wzi臋li kontrakt 1roczny. Mo偶e co艣 tam Josh pogra. Bym zapomnia艂 o 2nd round pick od Miami. Nie wiem z kt贸rego roku. Offseason w wykonaniu Mavs jest po prostu gr膮 na przeczekanie. Za to w 2018 b臋dzie kupa siana. Jak patrze na kontrakty ludzi kt贸rzy byli w zasi臋gu Dallas to my艣l臋 ze moze to i lepiej. Najnowszy hit, Hardaway idealnym przyk艂adem. Niech podpisz膮 Noela za przyzwoite pieni膮dze. I zako艅czy膰 ten offseason

The Houston Rockets are working to flip their $10M in non-guaranteed contracts for players or assets, league sources tell ESPN.

Zapraszam po D. Powella, przyjemny kontrakt za 10 mln(HEHE).

I par臋 og艂osze艅 parafialnych

Dirk 10/2 to prawie jak za darmo. Szkoda ze nie ma na kogo tych pieni臋dzy wykorzysta膰. W sumie to w szoku jestem ze taka tanio

Mavs wygrali SL w Orlando, MVP zespo艂u Dwight Buycks jak dla mnie, cho膰 na przestrzeni 5 meczy fajnie pokaza艂o sie 3-4 graczy. Chi艅czyk Ding sie stara,ale mimo wszystko jak trafi do NBA to chyba tylko ze wzgl臋du na wielki rynek marketingowy. 聽

Roster na SL Las Vegas wygl膮da mocarnie, licz臋 na kolejn膮 wygran膮 turnieju. Niech sie staraj膮 bo za weso艂o w tym roku mo偶e nie by膰.聽

Plotka z Rose w Dallas tak szybko jak sie pojawi艂a, tak szybko zosta艂a zdementowana. UFF聽

To chyba na tyle. Pierwszy tydzie艅 offseason by艂 fascynuj膮cy dla kibica Mavericks聽

Edytowane przez iglo13
Odno艣nik do komentarza

Mavs wreszcie co艣 zrobili w tym oknie, Noel...

a nie, to tylko Maxi Kleber. PF z Niemiec, 25 lat. Ogl膮da kto艣 granie europejskie 偶eby co艣 o nim powiedzie膰? 聽Na youtubach to wida膰 tylko ze lubi sieka膰 za trzy.聽

Cuban 艣ci膮ga go艣cia dla Dirka, by mia艂 z kim po niemiecku rozmawia膰:)

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...

Jak taki Porter dostaje ponad 25 kawa艂k贸w to nie ma si臋 co dziwi膰, 偶e i inni si臋 ceni膮. Zreszt膮 Mavericks lubi膮 przep艂aca膰, wi臋c kwestia czasu kiedy Noel podpisze.

W tym roczniku s膮 Gobert i Adams obaj lepsi i oni zas艂uguj膮 na te 20 mln ale Noel zdecydowanie nie

Poza tym za rok b臋dzie jeszcze mniej wolnej got贸wki i je艣li Noel nie we藕mie tych 60/4 to za rok mo偶e dosta膰 jeszcze mniej

Odno艣nik do komentarza

W tym roczniku s膮 Gobert i Adams obaj lepsi i oni zas艂uguj膮 na te 20 mln ale Noel zdecydowanie nie

Poza tym za rok b臋dzie jeszcze mniej wolnej got贸wki i je艣li Noel nie we藕mie tych 60/4 to za rok mo偶e dosta膰 jeszcze mniej

Rzek艂bym inaczej, do Goberta to Noel podjazdu w og贸le nie ma, do Adamsa te偶 chyba raczej nie.

Zamiast wydawa膰 20 kawa艂k贸w na przeci臋tniaka to Mavericks mogli wzi膮膰 w drafcie Collinsa zamiast Smith'a Jr.聽

Odno艣nik do komentarza

Rzek艂bym inaczej, do Goberta to Noel podjazdu w og贸le nie ma, do Adamsa te偶 chyba raczej nie.

Zamiast wydawa膰 20 kawa艂k贸w na przeci臋tniaka to Mavericks mogli wzi膮膰 w drafcie Collinsa zamiast Smith'a Jr.

Matko boska. Nie blu藕nij. Smith to najlepsze co im si臋 trafi艂o od 2011 roku.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.