Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w ogóle nie widzę zbytnio sensu podpisywania PG i Haya na raz. Przecież to gracze na tej samej pozycji, podobny skillset w ataku, George lepiej broni. Ale też nie są to gracze, którzy są znani z passingu i dzielenia się piłką, a mamy już jednego gracza o bardzo wysokim usage. Jak dla mnie pozyskanie George'a z deklaracją pozostania byłoby ogromnym sukcesem. Dawanie maxa Haywardowi jest już dla mnie trochę podejrzane, bo to gracz na maxa pograniczu i też nie jest to potencjalny superstar, jakim George w Bostonie mógłby się stać.  

Wg mnie George podpisujac przedluzenie z Celtics. Za duzo ma to wszystko sensu dla niego.

W LA moze sobie mieszkac w offseason... ;-)

Bo pomijasz szczegol, ze z Celtics i Cavs na horyzoncie Pacers nie przyjma pu pu plattera od Lakers.

Wg mnie bez Ingrama nawet nie maja co zaczynac negocjacji - przeciez blef Lakers pt "spokojnie czekamy na offseason 2018" po prostu traci na wadze gdy George moze zagrac w finale 2018 obok paru gwiazd.

A moim zdaniem w przypadku George'a przeceniasz znaczenie aspektu sportowego i finansowego. 

Indiana nie dostanie od Lakers atrakcyjnego pakietu, bo oddawanie Ingrama/Balla im się po prostu nie opłaca. Pakiety od Celtics czy Cavs mogą być bardziej atrakcyjne, ale Celtics nie chcą oddać Browna/Tatuma i raczej będą oczekiwali od George'a podpisania extension, a moim zdaniem Georgowi bardziej zależy na podpisaniu z Lakers pięcioletniego maxa (dlatego w rozmowie z Pritchardem zasugerował kierunek Los Angeles). Cleveland wyglądają z kolei na organizację, która w przypadku dodania do składu George'a za rok spektakularnie się rozleci :)

8) dostepuja corocznego zaszczytu wpieroldu od warriors z racji ich gwiazdy beda z rocznikow 89-90 (plus zwloki horforda) czyli tak jak gsw tyle ze o poziom nizej - all-nba 3rd w porywach.

Jesli mialbym na cos stawiac to ainge roluje te picki w przyszlosc majac nadzieje ze cos sie spaprze w pelikanach. Wtedy mozna capnac AD i to jest gosc ktorego mozna obudowywac mierzac w coroczny contending. Do tego 5 lat mlodszy niz kura/kd.

Wraz ze zblizajacym sie wylewem plotek FAsowych [z Wojem w ESPN!] proponuje mala zabawe...

lista rozgrywajacych, ktorzy startowali w zeszlym sezonie wyglada tak: Schroder, D'Angelo, Lin, Thomas, Kemba, Rondo, Irving, Reggie Jackson, Curry, Harden/Bev, Teague, Paul, Conley, Dragic, Rubio, Delly/Brogdon, Jrue, Rose, Westbrook, Payton, Bledsoe, Lillard, Parker, Collison, Lowry, GHill i Wall.

Z draftu dochodza Fultz, Lonzo, Fox, Ntilikina i Dennis Smith plus potencjalnie przejma ta role Murray, Dunn i byc moze Smart [w Indianie] oraz Mills [w zaleznosci od tego gdzie trafi].

Wymienilem wlasnie 37-38 PG z szansami na startowanie w 30 druzynach... kto przegra ta zabawe w gorace krzesla?

Na pewno czesciowo sytuacja sie rozladuje wystawianiem dwoch zawodnikow jednoczesnie [ponownie Harden i Bev? Moze D'Angelo i Lin?? Murray skonczy jako combo guard obok kogos innego???], ale to ciagle zabraknie komus miejsca... na kogo stawiacie? Collison, Rose, Rondo i Parker to chyba najbardziej zagrozona grupa?

BTW, na miejscu Hawks bym zalowal kontraktu Schrodera bo przy takim rynku mogli sie latwo wzmonic.

Rowniez decyzja Stana z Reggim wyglada coraz gorzej bo teraz moglby przygarnac np Rubio za poldarmo...

Romans Rose'a i Knicks nie wiadomo jak się zakończy. Każdy myślący człowiek posiadający godność i rozum olałby Derricka zimnym moczem i szukał innych alternatyw, lub rzuciłby wybranego z 8 na głęboką wodę jako startera. Ale nie wypalony umysł Phila Jacksona, który jest nieprzewidywalny jak sraczka po truskawkach z mlekiem. Może nie być to takie proste i obawiam się, że sprzedaż koszulek + strach o zbyt dużą presję na rookim* może spowodować, że ta pokraka zostanie w Knicks na jakimś kontrakcie. Wówczas RappaR wklei mi sznur a ja się na nim powieszę. 

Ucichło trochę o Teague'ach i Hillach tej ligi, ale wróciła plotka o Rubio. Frank według zeznań człowieka_morza może grać na SG i mając Rubio + Frank na obwodzie umarłbym z odwodnienia (if you know what i mean) ;)   

*chociaż #ŁotyszMVP grał od początku w s5 więc nie wiem jak to będzie...

Phil tylko pociągnął za spust. Scouting zrobili inni, którzy swoje wyniki przedłożyli prezydentowi klubu + szepnęli mu do ucha co nieco. Więc Phila można i nie można uznać ojcem Łotysza czy Hernangomeza. Zwłaszcza po ostatnich doniesieniach o przysypianiu podczas draftowych kombajnów. Przypomnę tylko (za co przepraszam!) Travisa Wera - miszcza trójkątów i innych patelni...

Zależy dokąd odejdzie. Jeżeli pójdzie do GSW czy Cavs to będę mu kibicował aby zdobył pierścień ale też będę bacznie przyglądał się Clippersą.

Jeżeli odejdzie do NOP , Denver czy Houston to pozostanę nie wzruszony tą decyzją i skoncentruję się na Clippers zerkając jak tam Paul sobie pogrywa.

Jak odejdzie do Spurs to będzie dla mnie zdrajcą i razem z maciem będą prowadził krucjatę przeciw Popowi i świecie ze Spurs. Nie zdzierżę go w koszulce tej drużyny.

.

Dlaczego po odejściu do Spurs będzie zdrajcą, a jak odejdzie do innych drużyn to wszystko spoko?

Zależy dokąd odejdzie. Jeżeli pójdzie do GSW czy Cavs to będę mu kibicował aby zdobył pierścień (...)

Jak odejdzie do Spurs to będzie dla mnie zdrajcą (...)

Nic z tego nie rozumiem. Jakby odszedł do Lakers to by ewentualnie mógł być zdrajcą. Jakby odszedł do GSW, to byłby parówą jak Durant, ale do Spurs? Jak dla mnie to właśnie do Spurs mógłby spokojnie pójść, bez straty wizerunku.

jak sie jakiejś drużyny nie lubi, to przejście do niej swojego ulubionego zawodnika jest największa zdradą, co nie? Kogo wtedy obchodzi czy to dla samego zawodnika zdrada czy nie. A jak to odbierze środowisko? Spytaliście LAFa to dostaliście opinie LAFa. 

Mało kto na tym forum ma pewnie znienawidzoną druzyne, wiekszość kibicuje jednej, pare ciepło patrzy na kilka, a do reszty ma neutralny stosunek. A LAF to taki forumowy kibol co nienawidzi SAS :grin:

Edytowane przez iglo13