Skocz do zawartości

andy13

PlayOffs dla Nets  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Będą PlayOffy dla Nets w sezonie 2017/18 czy nie będą?

• Będą!
      6
    • Nie będą
      16
    • Co?
      45

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem. Pick Blazers raczej nie trafi do loterii. Crabbe + Nicholson to ok 24 mln w salary! Nets dzięki oddaniu klopsa wciąż mają kasę na maksa za rok, więc to miało duże znaczenie :rapture:

Podziwiam Twój entuzjazm ale Crabbe jako starter w ostatnich dwóch latach znacząco tracił swoją efektywnośc ofensywną. Był minusowym graczem a płacisz mu w jeden rok tyle co Nicholsonowi przez 3 lata

Ale i tak kluczową kwestią jest że Nets tą wymianą zabili sobie szanse na maksa za rok

Tzn Ty nadal widzisz że Brooklyn ma miejsce ale

Mozgov Crabbe i DMC to za rok 50 mln

Russellowi pewnie jeszcze w październiku przedłuża TO ( wątpie by się go pozbywali) a to jest 7

Do tego Lin wątpie by zrezygnował z 12.5

Czyli już masz 70

Allen ma gwarantowane

La Vertta się nie pozbęda i wciąż wisi nad Wami 5,4 mln za Derona

Na te umowy masz 79 mln

Wybór pierwszorundowy Toronto

Plus 5 x 0,815

I zostaje Wam mniej niż 15 mln przy założeniu że salary cap będzie na poziomie 101-102

Jakby nie spojrzeć maxa z tego nie ma i to pod warunkiem, ze kasujecie RHJ, Dinwindie i whiteheada

Maxa macie tylko jeśli Lin postanowi zrezygnować ze swojej opcji ale patrząc na jego wartość to chyba nierealne bo on takich pieniędzy nie dostanie od nikogo

Tak z ciekawości jak ci wyszedł ten max za rok w salary Brooklynu?

A przy okazji geniusz Marksa

Wział na siebie kontrakt Nicholsona dzięki czemu Wizards miało lżej przy wyrównaniu maxa Portera - czyli sam siebie załatwił

Oddał Bogdanovica tylko po to by teraz mieć Crabbe za większe pieniądze

Może i widać w tym koncepcje ale geniuszu to już niekoniecznie

Zobaczymy czy Lin w ogóle dotrwa do sezonu na Brooklynie :P Twoje wyliczenia są dobre, ale w sumie mnie to nie robi. Z tego polowania na RFA i tak wiele nie ma, po prostu na swój sposób to ciekawe. Przecież LeBron czy Westbrook nawet gumy nie wyplują na kontrakt od Nets, a obiecujący RFA zostaną wyrównani. Po tylu próbach można chyba już to powiedzieć z pewnym przekonaniem.

Swoją drogą zobaczymy jakie będą cele Nets za rok. W końcu w 2019 mają swój pick w 1 rundzie :onthego:

Wiesz mi akurat pasuje że Brooklyn znacząco zmniejszył wolną gotówke w kolejne lato bo może to skłoni Favorsa czy Hooda do podpisania extension za rozsądne pieniądze bo za rok w sumie realnie powyżej 20 mln będąc mieć tylko Lakers, Dallas ( ale tylko pod warunkiem nie podpisania Noela) Atlanta i Chicago

A co do Tajwańczyka to jednak wciąż pewnie będziecie próbować powalczyć o dobry wynik

ALe w sumie to Crabbe Mozgov czy nawet Caroll gdyby za rok byli wolnymi agentami to by dostali pewnie połowę swoich dzisiejszych pensji. I to jest ból Netsów że płacicie 50 % salary cap na trójkę graczy , którzy w sumie są na pograniczu bycia starterami a ogólnym zyskiem z tego jest wybór Wizards 2017 wybór Raptors 2018 i Russell ..

Pamiętaj, że Crabbe to był jego faworyt, coś czuję, że ponad KCP. Swoją drogą, gdyby podpisali KCP to Nicholson wciąż byłby u księgowego Nets :D

Tymczasem Sullinger podobno wybiera Chiny, chociaż Nets chcieli mu dać jakiś kontakt.

Podziwiam Twój entuzjazm ale Crabbe jako starter w ostatnich dwóch latach znacząco tracił swoją efektywnośc ofensywną. Był minusowym graczem a płacisz mu w jeden rok tyle co Nicholsonowi przez 3 lata

Crabbe zagrał w S5 w poprzednim sezonie 7 razy. W tym były 4 przegrane mecze z Rockets, Raptors, Spurs i Warriors. Próbka nie dość, że mała to słabo reprezentatywna by tak zdecydowanie stwierdzić, że gość nie nadaje się do gry w S5.

Gościu ma serce do gry i skuteczność za 3 ponad 40%, zarówno w całej karierze jak i w ostatnim sezonie. W tym sensie jest sprawdzonym strzelcem. Zobaczymy co się stanie, Crabbe to był pierwszy wybór Marksa i pozostaje wierzyć, że wie co robi.

Aktualna kadra, patrząc na bagno w jakim znaleźli się Nets po rządach Kinga, bardzo mi się podoba (luźne przypisanie do formacji):

1-2: Jeremy Lin, D’Angelo Russell, Isaiah Whitehead, Sean Kilpatrick, Spencer Dinwiddie, Archie Goodwin, Joe Harris

3-4: Allen Crabbe, DeMarre Carroll, Caris LeVert, Rondae Hollis-Jefferson, Trevor Booker

5: Timofey Mozgov, Quincy Acy, Jarrett Allen

Zakładając, że Mozgov nauczy się trójek podobnie jak Brook Lopez, to mamy wesołą ekipę, w której każdy stanowi zagrożenie zza linii :P

Lin - Russell

Crabbe - Carroll

Mozgov

Gościu ma serce do gry i skuteczność za 3 ponad 40%, zarówno w całej karierze jak i w ostatnim sezonie. W tym sensie jest sprawdzonym strzelcem. Zobaczymy co się stanie, Crabbe to był pierwszy wybór Marksa i pozostaje wierzyć, że wie co robi.

Aktualna kadra, patrząc na bagno w jakim znaleźli się Nets po rządach Kinga, bardzo mi się podoba (luźne przypisanie do formacji):

1-2: Jeremy Lin, D’Angelo Russell, Isaiah Whitehead, Sean Kilpatrick, Spencer Dinwiddie, Archie Goodwin, Joe Harris

3-4: Allen Crabbe, DeMarre Carroll, Caris LeVert, Rondae Hollis-Jefferson, Trevor Booker

5: Timofey Mozgov, Quincy Acy, Jarrett Allen

Zakładając, że Mozgov nauczy się trójek podobnie jak Brook Lopez, to mamy wesołą ekipę, w której każdy stanowi zagrożenie zza linii :P

Lin - Russell

Crabbe - Carroll

Mozgov

Crabbe to dwójka, Kilpatrick przejdzie na 6mana raczej.

Mi sie ten ruch nie podoba z tego wzgledu ze dodali juz wcześniej Carrola czyli ogolnie gracza podobnego z tej samej pozycji (SG-SF), czy oni sie nie beda dublowac? Ktorys z nich pewnie usiadzie na lawce i zadowolony to raczej nie bedzie, bo kazdy z nich szedl na Brooklyn z mysla o S5. Nawet jak przyjac ze Crabbe to SG to tam startowac bedzie Lin albo DAR czyli guardow w S5 maja obsadzonych, a zaden z nich (Krab, DMC) nie nadaje sie na starting PFa, zostaje jedno miejsce na SF czyli ktorys z nich bedzie musial na lawce usiasc. I do tego lepiej miec Nicholsona za 6 mln i miejsce na maxa, bo kontrakt Crabbe w nastepnym sezonie to jest 19,3 mln! a potem az do 2020 18,5 mln.

Ten kontrakt jest tragiczny do tego blokuje maxa za rok, do tego imo Crabbe z Carrolem sie dubluje takze ja nie wiem czy tu jest sie z czego cieszyc bo na PO to i tak bedzie raczej za malo bo wschod jest slaby ale bardzo wyrownany i do tej 8ki bedzie Nets ciezko wbic (Cavs, Boston, Wiz, Toronto, Bucks, Heat, Hornets to imo pewniaki do PO, zostaje jedno miejsce, a druzyn imo troche lepszych niz Nets jest kilka: 76ers, Detroit, nawet NYK czy Indiana. Moze Magic w koncu zaskocza, a Bulls z LaVinem nie beda jednak tak słabi, bo tak naprawde rosteru nie maja tragicznego dalej jest Wade, Lopez, doszedl Markanen, LaVine, Dunn, jest kilku niezlych rezerwowych. Czyli Nets szybciej 12-13 miejsce na wschodzie niz PO.) A to czy Krab zaliczy postep to spora niewiadoma.

Ps Brook Lopez to byl jeden z najlepiej o ile nie najlepiej rzucajacy za 3 center w lidze nie ma szans ze Mozgov sie do tego zblizy jak cos szybciej bedzie rzucal na 20%. I widze ze duzo ludzi daje Carrola na PF czy to nie jest rasowy SF? Bo mi sie on wydaje undersized na PF i wolalbym tam startowac Bookerem. 

Edytowane przez steve

Faried to nie jest zła opcja, bo takiego gościa w Nets brakuje. Gdyby miał trójkę to byłoby to bardziej realne. Z nim jest taki problem, że jak Nets go wezmą z pickiem, to przyszły rok o koniec balu. Marks niby chciał dać minimum veta Sullingerowi, podobno jednak woli grać w Chinach więc zobaczymy co się stanie.

Crabbe to dwójka, Kilpatrick przejdzie na 6mana raczej.

Może być, ale zobaczymy co zrobi Atkinson, LeVert i Kilpatrick to też byli guardzi, a lądowali na SF. RHJ z kolei był SF, a wylądował na PF. Nowoczesna koszykówka :onthego:

Kilpatrick ma ostatni rok malutkiego kontraktu, czuję, że nie dotrwa sezonu w Nets (i to może być transfer za pick). Byłoby fajnie gdyby został bo jako 6 jest naprawdę dobry i warty gry w lepszej ekipie.

Z Linem to jest ciekawa sprawa, bo miał być liderem, a pewnie rozmawia się o jego wylocie. Ciekawe ile było prawdy w plotce o tym, że Cavs chcieli wymienić Lina za Shumperta z pickiem. Kasa podobna i gdyby nie podatność na kontuzje to byłoby mi żal.

Mi sie ten ruch nie podoba z tego wzgledu ze dodali juz wcześniej Carrola czyli ogolnie gracza podobnego z tej samej pozyvji, czy oni sie nie beda dublowac? Ktorys z nich pewnie usiadzie na lawce i zadowolony to raczej nie bedzie, bo kazdy z nich szedl na Brooklyn z mysla o S5. Nawet jak przyjac ze Crabbe to SG to tam startowac bedzie Lin albo DAR, a zaden z nich (Krab, DMC) nie nadaje sie na starting PFa. I do tego lepiej miec Nicholsona za 6 mln i miejsce na maxa, bo kontrakt Crabbe w nastepnym sezonie to jest 19,3 mln! a potem az do 2020 18,5 mln. Ten kontrakt jest tragiczny do tego blokuje maxa za rok, do tego imo Crabbe z Carrolem sie dubluje takze ja nie wiem czy tu jest sie z czego cieszyc bo na PO to i tak bedzie raczej za malo bo wschod jedt slaby ale bardzo wyrownany i do tej 8ki bedzie Nets ciezko wbic. A czy Krab zaliczy postep to spora niewiadoma.

Ps Brook Lopez to byl jeden z najlepiej o ile nie najlepiej rzucajacy za 3 center w lidze nie ma szans ze Mozgov sie do tego zblizy jak cos szybciej bedzie rzucal na 20%. I widze ze duzo ludzi daje Carrola na PF czy to nie jest rasowy SF? Bo mi sie on wydaje undersized na PF i wolalbym tam startowac Bookerem.

Oni się w ogóle nie dublują nawet teraz. Mogą grać na SF, ale uszaty to w sumie głównie obrońca, a Carroll także PF. Jeżeli odejdzie Lin to już w ogólne nie ma tematu.

Nicholson to kotlet, nie koszykarz. Widziałeś jego grę w Nets? Gościu był jak duch D-Willa, z tym, że zmaterializowany. Mógł jeszcze irytować innych.

Edytowane przez andy13

Mnie się ta przebudowa Nets podoba, ale z jednym poważnym zastrzeżeniem. Wg mnie Mozgov to już zwłoki, koleś nie żyje. Robienie sobie nadziei, ze będzie legitnym starterem to mrzonki... Lepiej postawić na tego pimpa z lat 70., Alllena. Przydałby się jeszcze jakiś drwal pod dziurę.

Russel to może być niezły PG, będzie miał z pewnością coś do udowodnienia, byle to się nie przełożyło na egoistyczne nabijanie statsów. A Crabbe, jeśli będzie 1-2 opcją może naprawdę wypalić.

I mój ulubieniec, Linsanity... No cóż, facet jest świetnym teamplayerem, będzie wielce przydatny jako człowiek z ławki, swoje zrobi na dobrym poziomie, tylko w S5 z DAR go kompletnie nie widzę.

Oni się w ogóle nie dublują nawet teraz. Mogą grać na SF, ale uszaty to w sumie głównie obrońca, a Carroll także PF. Jeżeli odejdzie Lin to już w ogólne nie ma tematu.

Nicholson to kotlet, nie koszykarz. Widziałeś jego grę w Nets? Gościu był jak duch D-Willa, z tym, że zmaterializowany. Mógł jeszcze irytować innych.

jesli Lin odejdzie to ok, Crabbe startuje na SG, jesli Lin zostanie to watpie, wrecz na pewno nie bedzie wchodzil z ławki, tylko duet starting guardow bedzie: DAR - Lin. takze to zalezy co bedzie z Jeremym.

Oczywiscie Carroll moze grac na PF, ale ja Wam sukcesow nie wroze, jesli to ma byc Wasz starting power forward, bo koles słabo zbiera, niecale 4 zbiorki na mecz i jest undersized i imo troche zbyt soft jak na podstawowego PFa. juz wole Bookera, ktory braki w wzroscie nadrabia mega hustle i zbiorką. ogolnie z tego co ogladalem Toronto to Carroll gral na SF i ja go kompletnie nie widze na PF.

Ostatni sezon mial naprawde słaby, w PO z Cavs stracil miejsce w S5, zostal niemal odsuniety z rotacji w game 3 i 4 zagral po 4-5 minut, bo byl tak slaby, takze jesli ma sie odbudowac, to ja bym mu pozycji nie zmienial.

takze dla mnie jesli Lin nie odejdzie to moze wygladac tak: DAR - Lin - Carroll - Booker?? - Mozgov, oczywiscie Atkinson moze grac na 3-4 Crabbe - Carroll, ale imo DMC sie nie nada na 4 i Atkinson to zmieni w trakcie sezonu

ponadto przyjscie Crabba ogranicza minuty Waszej mlodziezy: RHJ i LeVerta, Goodwina

a Nicholson to kotlet zgadza sie, ale za 6 mln a nie 19. Crabbe bedzie lepszy, ale cudow bym sie nie spodziewal, a za rok juz kasy na maxa czy nawet nic w jego okolicach nie macie. PO tez raczej nie bedzie, opisalem to w poscie wyzej.

Mnie się ta przebudowa Nets podoba, ale z jednym poważnym zastrzeżeniem. Wg mnie Mozgov to już zwłoki, koleś nie żyje. Robienie sobie nadziei, ze będzie legitnym starterem to mrzonki... Lepiej postawić na tego pimpa z lat 70., Alllena. Przydałby się jeszcze jakiś drwal pod dziurę.

Ja na wiele nie liczę, ale zobaczymy co zaprezentuje. Mozgov musiał być żeby był D'Anglelo. Magic w jakimś wywiadzie powiedział, że było chyba 5 chętnych poza Nets, ale właśnie Brooklyn miał najlepszą ofertę. To tak jakby ktoś znów mówił, że Nets przepłacili...

No niestety, w sytuacji Nets nie ma łatwych rozwiązań. Mimo wszystko Mozgov to nie takie zwłoki jak Nicholson, który przyjmując taką przenośnię już jest w finalnej fazie rozkładu :tongue: Pamiętam jakiś mecz Netsów z Lakers w minionym sezonie, w którym Rosjanin rzucił chyba ponad 20 punktów i pod koszem robił co chciał. Jak doda trójkę to nie będzie tragedii. Zapiją potem z Stolichnayą z właścicielem.

@ Steve, prawdopodobnie Lin out, więc jeszcze nie ma co rozkminiać. A nawet jak nie, to może i tak większość gier spędzi w garniaku (odpukać). Poza tym przynajmniej będzie rywalizacja, nie róbmy takiej otoczki, że Carroll przyszedł tu na gotowe do S5 bo jakby nie było został zesłany w ramach zrzucenia kontraktu. Musi pokazać, że zasługuje na S5. Crabbe to inna bajka, facet pewnie ma kredyt zaufania i dostanie szansę.

Z tym czy nie będzie PO to bym się nie wychylał. Na moje raczej nie, ale tu jest tak wiele zmiennych, że to zabawa we wróżbiarstwo. Sporo nowych ludzi, w tym takich, którzy mają coś do udowodnienia. Jak będzie forma, zgranie i zdrowie to kto wie. Wschód jest słaby ale w miarę wyrównany, kilka ekip idzie w tank... Może być z tego 20 win, a mogą być PO.

Edytowane przez andy13

No dobra, zebrałem bardziej sensowne ploty dotyczące potencjalnych zawodników, którzy mogą wpaść w brooklińskie Sieci.

1. Jared Sullinger. Gościu podobno dostał ofertę kontraktu od Nets i podobno stwierdził, że za minimum weterana nie będzie rezygnował z McDonaldsa i podbija Chiny. Nie znalazłem potwierdzenia informacji, jednak wcześniej mówiło się tu i tam, że Jared i Nets mają się ku sobie. Jak dla mnie za minimum veta na rok żadne ryzyko, ale jak woli Chiny to zaijian (czy jakoś tak).

2. Ryan Anderson np. z pickiem, czyli śmieciarka przyjeżdża z Houston. Teraz nie jest to już takie proste, bo Nets nie mogą wziąć kontraktu od tak sobie, musi ktoś pójść w drugą stronę lub do kogoś trzeciego i jeszcze muszą się postarać. Dla mnie zupełnie nie jest to warte zachodu. Ewentualny pick Houston to nie będzie nic specjalnego. Sam Ryan Anderson to wiadomo, pewna strzelba za trzy, ale jestem sceptyczny bo gościu nic poza tym nie robi. Booker robi jednak Brooklyn Grit i zbiera. Poza tym ta umowa jest naprawdę do dupy, Ryan lepszy już nie będzie, a Nets zablokują się kompletnie do 2020. Nie ma sensu.

3. Enes Kanter, czyli pomoc (nie)bezinteresowna dla OKC. Podobnie jak z Ryanem ktoś musi zejść z kontraktu w Nets. W tym przypadku to jest jednak trochę inna bajka. Ten facet ma kontrakt podobnie z tyłka jak Crabbe, ale jednak atakuje, zbiera. Poza tym jest rozwojowy, czego o Andersonie nikt nie powie, a kontrakt jest tylko na 2 lata. Dosyć ciekawie wygląda też to, że w poprzednim sezonie miał 47% skuteczności za 3 (przy małej ilości prób, ale zawsze). Tutaj jestem zdecydowanie na tak i jeżeli OKC bardzo by chciało z niego zejść i przejąć kończący się za rok, warty połowę kasy Kantera kontrakt Bookera, to bym się cieszył.

4. Kenneth Faried, kolejny PF. Chyba nie ma co rozkminiać, bo to jest bardzo mało realne, Faried ma 13 mln na ten rok, zatem Nets mieliby kogoś oddać - czyli zysk dla Denver za mały, żeby im się to opłacało (kontrakt Farieda jest o 3 mln wyższy od tego Bookera i praktycznie równy kontraktowi Lina). Chyba, że po prostu Denver chciałoby zamianę 1-1 bez żadnych picków, nie wiem jak tam ich potrzeby :smile:

5. Iman Shumpert. Prawdę mówiąc nie wiem skąd te ploty. Nets już nie mogą go przyjąć bez niczego, a Lin ma większy kontrakt. Czyli też pewnie nierealne.

Pojawiają się jeszcze Greg Monroe i Alex Len. Ten pierwszy już chyba nierealny, natomiast Alex Len z obecną kasą zmieściłby się jeszcze teraz w salary Nets. Nie wiem tylko czy to miałoby jakiś sens, osobiście wolę Bookera :tongue:

Podsumowując, pewnie wszystkie ploty nie są nic warte, a ewentualny deal Lina będzie zaskoczeniem. I to właśnie odejścia Lina się spodziewam, w drugiej kolejności Kilparticka, a nie Bookera.

Edytowane przez andy13

4. Kenneth Faried, kolejny PF. Chyba nie ma co rozkminiać, bo to jest bardzo mało realne, Faried ma 13 mln na ten rok, zatem Nets mieliby kogoś oddać - czyli zysk dla Denver za mały, żeby im się to opłacało (kontrakt Farieda jest o 3 mln wyższy od tego Bookera i praktycznie równy kontraktowi Lina). Chyba, że po prostu Denver chciałoby zamianę 1-1 bez żadnych picków, nie wiem jak tam ich potrzeby :smile:

No jak to jakie? Obecnie mamy 5 nominalnych PFów i jeszcze dwóch innych, którzy mogą grać na tej pozycji, nie mamy za to klasowego pg i na dziś dzień o s5 walczą prawdopodobnie sg Murray z 50letnim Nelsonem. Dred do Waszej radosnej koszykówki by się świetnie nadawał, nie jest on aż takim scrubem jak myśli większość w ostatnich dwóch sezonach rozwinął nawet kilka elementów jak FT i kozioł.

Win-Win sytułejszyn