Skocz do zawartości

Orlando Magic - Sezon 2007/2008

adamac2

Rekomendowane odpowiedzi

Długo nie pisałem to wrzuce tutaj swoje najnowsze wypociny.

Po perwsze nie mam ostatnio dużo czasu i dostępu do neta więc na dobrą sprawę od kilku meczy oglądnąłem tylko 3 kwarty meczu z chicago ( i troche mecz z denver).I dlatego może ten post będzie optymistyczny:) Bo te 3 kwarty to tak naprawde zajebiste 3 kwarty.Magic bronili , magic sie starali, magic trafiali 3 (ale taki jest nasz sposob grania i trzeba to zaakceptować), mamgic nie mogli liczyć na skutecznośc turka i mieli to w dupie, magic mogli liczyć na skuteczność Lewisa bo ich na to stać.ogólnie o czym sobie w kontekście orlando nie pomyśle to zaraz potem czytam gdzieś w niecie.Jak sie Ryszard wypowiadał jakiś czas temu że potrafi się dostosować do systemu i nie musi cały czas rzucać bo potrafi też inne rzeczy to sobie pomyślałem że diopiero co odszedł od nas po 7 latach taki zawodnik i chyba nie po to Lewis tu jest żeby sie dopasowywaŁ.Bo za taka kase to on ma robić to co umie najlepiej a najlepiej wychodzi mu rzucanie.Wiec niech rzuca i trafia dostanie za to cholerne 118 mln.I w 2 tygodnie później wypowiedź rasharda że magic powiedzieli mu że nie potrzebuja od niego wpasowywania w druzyne tylko tego żeby troche sie druzyna do niego dostosowała, ze płaca mu za to zeby zdobywał punkty i był takim graczem jak w sonics.I jaki efekt 5 meczy pond rzad z 20 pkt. zdobyczą.Wyniki tych meczy są nie za ciekawe (oprocz bulls) bo jak rysiek zaczął trafiać to sie "przemęczył" turek 8) .

Z kolejnych pozytywów zamiana miejsc evansa i bogansa.Już w tym temacie pisałem żeby maurice nie zaczynal gry w pierwszej piatce bo wnosi energie z ławki.Ale dobrze wyczuł stan że tej energi tak naprawde brakuje też w pierwszej piątce.Evans spisuje sie zajebiście, rzuca cos kolo 11 pkt na mecz i to na okolo 50% skuteczności ogranicza trochę głupie trójki keitha,znacznie więcej penetruje, obawiałem się troche o ten jego koślawy rzut ale w sumie skoro marion ma znacznie gorszy i mu to nie przeszkadza to znaczy że da sie z czymś takim grać :) Także jak narazie jestem za tym żeby rozpoczynał mecze w 1 piątce.

Drugą rzeczą jaką tam napisałem to to że bogans nie będzie dawał energi z ławki i że gra solidnie ale przeciętnie i pasje to systemu gdzie turek howard i lewis maja dostarczac punkty.I znów mój błąd.Bogans gra rewelacyjnie z ławki zdobywa więcej punktów niż w podstawowej piątce ograniczył ilość trojek ( jeżeli jest to nawet przez zmniejszoną ilośc czasu gry to nieszkodzi.)i cholera po prostu tam pasuje :) O tym właśnie też sobie ostatnio myślałem jak sie pomyliłem z ocena i prosze dziś na sentinelu jest o tym artykuł.

Idąc tym tropem przypominam sobie jeszcze jedną rzecz o której myśalełem ostatnio i gorąco jej kibicowałem, a ostatno teaz gdzies o tym czytałem.Przeglądając wyniki głosowania na mecz all star zdziwiły mnie wyższe wyniki hedo niż lewisa i ogólnie to że sporo ludzi na niego głosowało.I tak zaczałem sobie myśleć czy ma on szanse zostać wybranym przez trenera na rezerwowego.Bo takl na dobrą sprawę jest tylko dwóch innych fowardów którzy mogą mu zagrozić.Pierwszy to Chris " głosuyjcie na mnie" Bosh a drugi to Caron "skopałem dwa razy dupę Bostonowi " Butler.A turkem przemawiał tak naprawdę wynik bo statystycznie wypada jednak nieco gorzej( mimo iż jest to jego życiówka).Ale ostatnio wynik spadł troche w doł a sam turek temu znacznie pomógł swoją nieskuteczną grą co również odbiło sie na jego statystykach.A w miedzy czasie Chris Bosh oprócz filmików z prośbą o głosy na niego zaczął też prosić o te głosy swoją grą... w ostatnich 5 meczach we wszystkich 4 wygranych rzucał ponad 31 punktów... odpowiednio...40 , 38,31,35. A turek ?8 , 10 , 8, 16 ,20. Różnica jednak jest konkretna i wydaje mi sie że hedo do meczu gwiazd w końcu nie trafi chociaż gra na poziomie all stara większość sezonu.

Nastepna rzecz o ktroej mysałem to tony battie i to czy on tak naprawdę odnajdzie sie w tym systemie Stana.bo szczerze w to wątpię, tzn wątpię w to że bedzie on grał w s5 bjak to czytam po forach.On przedewszystkim nie jest opcją na pierwsza piatke jak sie chce walczyć o tytuł( a otis twierdzi ze to jest nasz cel )to jest walczak dobry obronca i solidny zmiennik nic pozatym ale boje sie ze w systemie mnostwa trojek jego rola ograniczy sie tylko do jakiś 10 minut gdy howard będzie siedział.A tony battie w roli takiej jak jest teraz adonal foyle to zły pomysł.pisze o tym bo sie pojawiły pogłoski o tym że może on wrócić już na PO.

I na koniec przysięgam tutaj sobie że przestane już tak dużo myśleć a wykombinuje czas na oglądanie meczy... go magic go! :twisted:

kurde wiecie co jest najgorsze ? że paradoksalnie to jest najlepszy moment żeby oddać turka do innego zespołu, właśnie to powinniśmy zrobić.

o ja mam lepszy pomysł, Howard jest w cenie a słyszałem że Marbury chce odejść, myślę że to świetna szansa dla nas...

A wyobrażasz sobie zdobycie tytułu z lewisem i turkiem jako skrzydłowymi ?

1. 19ppg 6rpg 4,3apg 7mln na seson vs 18ppg 5rpa 2apg 23 mln na sezon ????!!!!!

2. nie wyobrażam sobie żadnej drużyny z mistrzostwem bez dobrego rozgrywającego i klasowego lidera, więc pytanie bez sensu

nasze GMy już tyle bzdurnych decyzji podjęli że wystarczy ich na kolejne 5 lat

tylko mi nie chodzi o to kto jest lepszy i przydatnejszy...bo to nie podlega dyskusji.Chodzi o to że na LEWISA jesteśmy skazani na nastepne 7 lat bo nikt go od nas nie weźmie.A szczerze nie moge sobie wyobrazic mistrzoskiej druzyny z nimi dwoma jako skrzydłowymi a najbardziej lewisa na pf.I włąsnie to ze mamy z nim taki kontrakt nieco wymusza na nas taka zmiane.Chyba że chcemy miec druzyne na lata ktora odpada w drugiej rundzie bo na obecna chwkle jest nasze maximum mi sie wydaje.

tylko mi nie chodzi o to kto jest lepszy i przydatnejszy...bo to nie podlega dyskusji.Chodzi o to że na LEWISA jesteśmy skazani na nastepne 7 lat bo nikt go od nas nie weźmie.A szczerze nie moge sobie wyobrazic mistrzoskiej druzyny z nimi dwoma jako skrzydłowymi a najbardziej lewisa na pf.I włąsnie to ze mamy z nim taki kontrakt nieco wymusza na nas taka zmiane.Chyba że chcemy miec druzyne na lata ktora odpada w drugiej rundzie bo na obecna chwkle jest nasze maximum mi sie wydaje.

uffffff dalej chcesz oddać Turka??

tak jak DH jest liderem dunków tak Turk jest pewnie liderem gamewinnerów

a najlepsze że zagrałem ten mecz u buka jak jeszcze nie było wiadomo że Garnett nie będzie grał i kurs 2,2 pięknie wszedł

Nie mam czasu teraz pisać, bo zbyt dużo zwaliło mi się na głowę, ale zapewne niedługo coś napiszę o grze Magic (pewnie przy podsumowaniu miesiąca), a jest o czym :wink: , ale jedno trzeba powiedzieć: to co odwala Turek (nie licząc 3-4 meczów), to historia. Rzuca buzzer beatery, a ten przed chwilą, gdy wydawało się, że wybrał najgorsze rozwiązanie z możliwych, to znów trafił. Jak dla mnie, to gość powinien grać w ASG, bo to co robi w tym sezonie, to przechodzi normalnie pojęcie (dlatego jestem w stanie wybaczyć mu tych kilka słabszych meczów :twisted: ).

A tak na marginesie, to pewnie jesteśmy skazani na Turka i Lewisa, bo ten pierwszy jest po tym co gra chyba nietykalny (a poza tym ma kontrakt za raptem niespełna 7 baniek), a tego drugiego nikt po prostu nie weźmie, chyba że w ostatnim roku kontraktu :cry: . Ale jeżeli Turek gra dlatego tak świetnie, że boi się transferu po przyjściu Lewisa, to może nie był to najgorszy ruch Smitha (taki mały żarcik :lol: ). To Turk powinien zarabiać 20 baniek, a nie Lewis (niezależnie, że żaden nie jest tylu wart...). A poza tym, to coraz bardziej się przekonuję, że ściągnięcie Cook'a i Evans'a nie było wcale złym pociągnięciem. Obaj ostatnio grają co najmniej przyzwoicie (poza wyjątkowymi meczami) i jeżeli tak zostanie, to Arizy będzie szkoda coraz mniej...

I tylko jedno: jak można w wygranym praktycznie meczu (fantastyczna trzecia kwarta :twisted: ), nieomal grać dogrywkę, tracąc po drodze przewagę bodaj 16 pkt... To potrafi tylko Orlando. Który to już raz w tym sezonie... No ale jak się nie ma rozgrywającego, a jedynie zawodników, którzy takiego udają (no co wyczynił Arroyo przed trójką Allena, jak i jakoś dwie akcje wcześniej, to szkoda po prostu słów, dwie straty w ciągu bodaj ostatniej minuty), to takie są właśnie efekty. Nie ma w ogóle stabilizacji w grze. A do tego ten, który teoretycznie powinien być liderem, wałęsa się po boisku i w chwilach trwogi go w ogóle nie widać. Rzuca po 15 pkt i ma kilka zbiórek. A to wszystko za 20 baniek. No cóż, tak to wygląda, ale dłużej o tym kiedy indziej...

Ok odnośnie turka jeszcze raz ale już krótko.Z biegiem lat wydaje mi sie ze bedzie to zla decyzja i bedziemy jej załować.Bedziemy jej głownie żałować przez kontrakt lewisa i przez to ze gra jako "pf"(Chociaz w sumie ogromnie wiele zalezy tu od howarda.Shaq tez nie mial jakis przezajebistych silnych skrzydłowych koło siebie wiec moze tez sie uda).Ale walić to bo jak już napisał tomaszan to co wyprawia turek to przechodzi ludzkie pojecie.Bardziej liczylem ze to lewis bedzie robil takie rzeczy.Nikt w obecnej sytuacji nie sprzeda turka wiec urywam temat.

Dzięki temu rzutowi praktycznie Turek zapewnił sobie grę w All Star game, trenerem wschodu jest DOC i nie zauważyć tego co on zrobił nie mógł i potem w wywiadzie sam to przyznał i praktycznie potwierdził

Aktualnie on gra tak genialnie, że naprawdę nawet jeśli ten trade ma jakiś tam sens i może kiedyś coś da, to dla samego uwielbienia Magic i patrzenia na ich grę tego nie można zrobić. Turek spokojnie mógł by grać na SG jeśli już jest taka armia ludzi którzy chcą aby księżniczka Lewis wrócił na ulubioną pozycję SF.

Mam nadzieje że nasi GMowie zrobią pierwszy dobry ruch i powalczą o trade Kidda który chce odejść, problem tylko w tym kogo im dać, na szczęście Turk to im nie potrzebny, ale sporo Expiry plus Arroyo lub Nelson będzie trzeba by wysłać, ale akurat ten gracz by nam pasował genialnie.

Aktualnie on gra tak genialnie, że naprawdę nawet jeśli ten trade ma jakiś tam sens i może kiedyś coś da, to dla samego uwielbienia Magic i patrzenia na ich grę tego nie można zrobić. Turek spokojnie mógł by grać na SG jeśli już jest taka armia ludzi którzy chcą aby księżniczka Lewis wrócił na ulubioną pozycję SF.

i dokładnie do takiego samego wniosku doszedłem po wczorajszym meczu.amen.

Obiecałem, że napiszę, więc proszę:

http://www.magic.e-nba.pl/nnews.php?sub ... om=&ucat=&

Myślę, że oddaje to w miarę nasze ostatnie mecze. Myślę, że co poniektórzy mogliby do tego dodać nieco dyskusji...

Tak się zastanawiam:

Mam nadzieje że nasi GMowie zrobią pierwszy dobry ruch i powalczą o trade Kidda który chce odejść, problem tylko w tym kogo im dać, na szczęście Turk to im nie potrzebny, ale sporo Expiry plus Arroyo lub Nelson będzie trzeba by wysłać, ale akurat ten gracz by nam pasował genialnie.

Widzisz, Kidd niby jest świetnym rozgrywajkiem, ale swoje lata ma i tak naprawdę pogra jeszcze ze 2 sezony na dobrym poziomie. Już teraz widać w jego grze upływ czasu i nie ma co się czarować, że nie będzie go widać coraz bardziej. Jedyne, co do mnie przemawia, to jego kontrakt, a konkretnie jego długość (bo już wysokość niekoniecznie :wink: ). W przyupadku ściągnięcia Kidda, po następnym sezonie spadłoby 21 baniek!!!, czyli gra warta świeczki. Jednym słowem albo wóz, albo przewóz. I albo majster w tym lub następnym sezonie, albo pewien luz w salary cup. Chociaż z tym to może być problem, bo będziemy pewnie chcieli podpisać Evansa, wchodzi extension Howarda i Nelsona. A potem Turk ma player option. Więc z tym luzem mogłoby być różnie, ale na pewno źle by nie było. Tyle, co tak naprawdę moglibyśmy dać Netsom:

1. Nelsona - nie sądzę, aby go zechcieli

2. Turka - z taką grą, jest wart więcej niż Kidd

3. wygasające kontrakty - to już lepiej

4. picki - trochę mi szkoda na 34-letniego gościa

I w zasadzie tyle, bo Lewisa na pewno nie zechcą, bo sami mają już jeden paskudny kontrakt (oprócz Kidda oczywiście).Zatem pewnie by chcieli picki, wygasające i młodzież (JJ, bo innej nie mamy). Ogólnie można byłoby spróbować ze względu na krótki kontrakt Kidda, ale osobiście uważam, że znacznie lepszą opcją byłby Miller, czyli chłopak, który jest jednak nieco mlodszy, też potrafi rozgrywać, nieźle broni, ma o ponad połowę niższy kontrakt niż Kidd i też po następnym sezonie mu się kończy. Myślę, że jakiś wygasający kontrakt (Arroyo, Pat) + pick mógłby starczyć. Bo też nie sądzę w tym przypadku, aby mogłoby to być coś w stylu Nelson + pick + mięsko. Jak dla mnie gość byłby wart świeczki i z nim na rozegraniu moglibyśmy o czymś myśleć. I poszukać coś w miarę sensownego pod kosz i mogłaby bgyć niezła jazda...

Ale kto miałby pójść za Kidda żeby sie kasa zgadzała? Chyba musiałby pójść konrakt Battie( nie wiem czy może) spadające konrakty carlosa doolinga i pata... plus napewno redick.W przerwie miedzy sezonowej spadlo by ok 10mln. ale czy nets nie wyciagna od innych czegos lepszego... spokojnie.I myśle że temat turka nie przeszedł by tutaj tak łatwo.Kidd nie dla nas raczej.Bo konraktu Lewisa to nets nie beda chcieli brac a orlando oddawac cos mi sie wydaje.A nelson jako karta przetargowa jest o tyle kłopotliwy że gra za marne 2 mln w tym sezonie.marne w porównaniu do zarobków kidda oczywiscie.

Poza tym jeżeli orlando chciałoby wystawić lewisa do transferów, pod wpływem gry turka bo nie widzie tu innego argumentu to najwieksze szanse mieli by dogadując się z miami za williamsa.I wziąłbym go z pocałowaniem ręki.Wade mialby partnera do grania a my kase w lecie :] ale to tylko gdybanie bo wydaj mi sie ze w tym sezonie pogramy juz tym co mamy.

http://games.espn.go.com/nba/features/t ... &te=&cash=

mając trochę czasu takie co s mi powstało.Wiem że otis mówi że nie chce sprzedawać redicka ale gdyby udało się sprzedać co tu dużo mówic kontrakt zawodzącego nelsona to redick jako zachęta dla sixers może by poszedł.Ogólnie nie lubie się bawić w gdybanie ale w przypadku żdnych ploteczek tranfserowych na temat swojej ulubionej drużyny to aż miło się co coś takiego pobawić.

a tu jeszcze bardzije luźnie bo w kidda w orlando nie wierze...

Witam, może nie wypowiadam się (za mało meczy oglądam), ale czytam wasze posty. I tak się sam zabawiłem w symulację. Myślę, ze warto by było zaryzykować i oddać Turka :) bo moglibyśmy fajny skład zbudować. Oto jedna z moich luźnych zabaw :)

wiem, wiem turek jest nie do ruszenia, ale wątpię żebyśmy daleko zaszli bez dobrego rozgrywajka. można mieć zastrzeżenia do currego (może by się uspokoił w Orlando):)ale wzmocnił by grę pod koszem

no i piątka następująca: Bibby, Evans, Lewis, Curry, Howard co wy na to :) :mrgreen:

Moim zdaniem znacznie wiecej wyciagna kings od kogos innego za artesta i bibbyego.To po pierwsze.Po drugie w taki wypadku gdy kings dostaja samych zawdnikow od orlando to po co nam curry i new york w tej wymianie?100 razy bardziej wole artesta z jego pojebanymi pomysłami niż currego z jego pojebanym gastro i zaangazowaniem na desce.Howard potrzebuje pod kosdzem kogos kto mu bedzie pomagal w walce o zbiorke a nie kogos kto bedzie odbieral mu rzuty i przeszkadzal w pomalowanym.

nom ale, z tego co czytałem to w Kings przed sezonem chętnie widzieli by turka :), wiec można by było wziąsc Artesta, tym bardziej ze po nastepnym sezonie kończy mu się kontrakt, więc jak by co to uwolniłoby się salary, a znając realai NBA to jest możliwe jak by dalej chcieli turka :) tylko Otis by musiał nad tym popracować :lol:

taka prawda ze turka to teraz 90% drużyn chętnie weźmie:] artest chetnie ale czy kosztem turka...bibby to ciekawa opcja głownie z tego względu że w PO raczej daje rade.No i z chęcią pozbyłbym się nelsona.Ale otis chyba nie mam jaj do takiej wymiany...

Witam po dluuugiej przerwie :) Moja absencja byla spowodowana tym, ze stronka e-nba.pl wyraznie nie nadazala za czasem, przez co i linki do forum mi poznikaly. Myslalem ze wraz ze smiercia tej strony umarlo i forum, okazalo sie jednak inaczej (dzieki qhar) :) Chwilowo nie bede sie wypowiadal o grze Orlando gdyz pora jest pozna a meczu naszych nie ma wiec ide spac :) Moze pojutrze znajde chwile zeby napisac cos wiecej, w kazdym razie I'm back i w zaleznosci od czasu jaki bede posiadal postaram sie dodawac swoje 3 grosze po meczach czy innych ciekawych wydarzeniach w Magic :) No i skoro juz tomaszan reklamowal tu swoje podsumowania miesiaca (zajebiste z reszta) to ja wspomne o relacjach z meczow, ktore zdarza mi sie pisac na magic.e-nba.pl :) Zawsze jak ogladam meczyk to staram sie obiektywnie spojrzec na gre naszych i w skrocie przedstawic przebieg meczu :) Tak wiec zapraszam do czytania :)

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.