Skocz do zawartości

Lakers w listopadzie

Van

Rekomendowane odpowiedzi

niestety to o czym mowilem nie ma takiego zaangazowania jak w tamtych meczach i takie sa skutki :? zostawiaja non stop wolnego stojakovica i ten ich masakruje, brak Kwame, lipne zaangazowanie rotacje do dupy co swietnie wykorzystywal niesamowity Paul wyprowadzajac partnerow raz po razie na swietne pozycje

ta porazka specjalnie mnie nie zmartwila. hornets zagrali kawal dobrej koszykowki. nie wiem ile za sprawa naszej hvjowej obrony a ile za sprawa takiego dnia ale to ze sa wciaz niepokonani w tej lidze nie jest przypadkiem. paul rzadzil i dzielil. szkoda ze pzeciwko nam zawsze ktos musi miec zyciowke. dzis paul poprawil rekord hornets mugsy boguesa zaliczajac 2 asyst a peja sieknal 10 trojek zblizajac sie do rekordu kariery w punktach.

noh nam strasznie nie leza. jak nie chandler zrobi 20 zbiorek to paul 20 asyst. gad demet. trzeba nad nimi popracowac....

w ataku nie wygladalo to zle. swoje zrobili niemal wszyscy. kolejne niezle wystepy farmara i bynuma. moze troche za malo kobego i fishera, ale mozna to bylo wygrac, wystarczylo nie dopuscic by ci goscie trafili tyle trojek. byla szansa na w bo juz w 3 kwarcie potrafilismy wyjsc na prowadzenie ale wyszlo jak wyszlo.

czekamy na lamara. kwame dzis tez nie wystapil bo wciaz cos ma z ta kostka, ale i on niewiele by pomogl przy tak grajacym paulu...

edit: wlasnie zobaczylem hajlajty. mozna to bylo wygrac. zadecydowaly 3 trojki pod rzad peji w koncowce 3 kwarty. gdyby tego nie trafil, prowadzilibysmy i przy takiej gdze farmara z bynumem na poczatku 4q to my bysmy odskoczyli a hornets byliby goniacymi. a tak dupa. jest co poprawiac w obronie, oj jest.....

Mnie tez to nie dziwi ze przegralismy ale zaluje tej obrony. 118pkt Hornets, Paul asystowal jak chcial :/ no ale trudno. hornets graja dobrze w tym sezonie. czekam na mecz z wolves ktorego lakers nie moga przegrac.

ladny mecz bryanta i bynum 13 zbiorek z lawki. Radmanovic i Farmar rowniez swoje zagrali no I Mihm nawet wrocil (mysle ze dobrze jax zrobil dajac mu te 17min w dzisiejszym meczu, tak samo powinien zrobic z Wolves).

mihm nie mial wyjscia musial grac przez brak na lawce browna. cieszy faktycznie te 13 zbiorek bynuma. w ogole w tych 4 meczach wygrywamy deske i to bez lamara. to cieszy najbardziej, i choc dzis w 2czy 3 momentach w koncowce noh zebrali w ataku to jednak poprawilismy sie w tym elemencie. jak wroci lamar powinno byc jeszcze lepiej. troche to wqrwia bo ostatnio chandler nas zmasakrwal na deskach robiac 22 zbiorki, zrobili wszystko by tym razem do tego nie doszlo. no i nie doszlo tylko ze tym razeczym innym nas zmasakrowali:)

hornets maja ciezko. troche mi tam brakuje wsparcia ze strony lawki ale generalnie maja wszystko. swietnego playmaykera, zbierajacego defensora i shootera i 2 wszechstronnych skrzydlowych. problem polega na tym ze graja w najmocniejszej dywizji i bedzie ciezko im sie przebic. niemniej moga byc objawieniem tego sezonu jesli beda mieli sily....

prawdziwy KIBIC lakersow by sie nie skusil!!

bo kto by chcial zarabiac na porazkach swojej ukochanej druzyny??!!

Zarabianie nie na porażkach swojej drużyny, ale na umiejętności przewidywania. Nic to z kibicowaniem nie ma wspólnego, czysty rachunek prawdopodobieństwa. Gratki kore, szkoda naszych ;)

PS. Mój kumpel ma przewrotne podejście do tego typu spraw - przy dobrym kursie obstawia rywala ukochanej drużyny. Jeśli mimo wszystko wygra - jest zadowolony. Jeśli przegra, gorycz porażki koi wygrana :D

hehe, nikt nie powiedzial ze ja tak zrobilem :P to ze napisalem o skuszeniu to jedno (taka podpucha :P ), jak zrobilem to drugie. Do konca walczylem z sumieniem i podobnie jak w przypadku pierwszego meczu z Rockets wygralo serce, nie rozum ;-) (choc bylem pewien tej poazki na jakies 60-70%, to cos mi mowilo ze Lakers moga wygrac) a na dowod ze nie postawilem przeciw Lakers, screenshot z typowaniem :)

Dołączona grafika

ewentualnie myslalem o zastapieniu rockets, Hornetsami ale i tak wygrana bylaby podobna :P

No niestety druga porażka i mimo tego, że rozum podpowiadał przegraną Lakers to jestem zawiedziony, bo serce mówiło co innego :P

Meczu nie widziałem, bo to cholerne VP3 nie chciało mi się zbuforować :cry: , ale widzę, tzn. domyślam się po statach, że Kobe po raz kolejny bardzo dobrze selekcjonował rzuty i chyba większość tych punktów padała po przygotowanych sytuacjach ;]

Kolejny dobry mecz Farmara i Bynuma ;] Widać, że Andrew świetnie zbiera i pomyśleć, że w 20 minut gry ma prawie 10 zb na mecz więc świtnie narazie :) Wiem, wiem, że to dopiero 4 mecze :wink:

spróbujcie się zarejestrować na tym forum: http://www.raptorsnation.net/forum/portal.php potem wejść tu: http://www.raptorsnation.net/forum/game_refresh_1.php i są linki do meczów z LP wczoraj był ten z Hornets i inne tylko kiedy LP nie jest już darmowy zamieszczane linki dość szybko przestają działać więc trzeba się spieszyć albo próbować potem po kilka razy aż zostaną odświeżone.

co do obstawiania to szczerze chyba nigdy jeszcze przeciwko Lakers nie postawiłem :) nie wiem nie mogę się jakoś nigdy do tego zmusić niezależnie od tego z kim gramy, poza tym oni są na tyle dziwną drużyną, że faktycznie z każdym mogą wygrać dzięki czemu zdarzało się, że piękne kursy wpadały, ale mogą i z każdym wtopić na czym też można się przejechać, ale jeżeli w ogóle stawiam ich mecz to zawsze na zwycięstwo.

Jeszcze co do meczu nie rozumiem za bardzo przyjętej przez Lakers taktyki obronnej, po co pomagali tyle przy Paulu :? przecież z nim podobnie jak z Nashem lepiej żeby sam sobie nawrzucał punktów niż kreował partnerów do tego rzutu on nie ma rewelacyjnego więc zamiast zostawiać mu więcej miejsca na obwodzie i pozwolić by sam rzucał ci woleli zostawiać wolnych jego partnerów

spróbujcie się zarejestrować na tym forum: http://www.raptorsnation.net/forum/portal.php potem wejść tu: http://www.raptorsnation.net/forum/game_refresh_1.php i są linki do meczów z LP wczoraj był ten z Hornets i inne tylko kiedy LP nie jest już darmowy zamieszczane linki dość szybko przestają działać więc trzeba się spieszyć albo próbować potem po kilka razy aż zostaną odświeżone.

Dzieki wielkie Van. Wczoraj właśnie na forum myp2p dawali te linki tylko były one wklejane z dużym opóźnieniemi nikt nie mógł zdążyć :cry:

Ale teraz dzięki tobie będę mógł oglądać :D

to jest kutwa nie fair. wczoraj hornets zagrali co zagrali a dzis dali dupy z.... ptb. nie mogli ulozyc terminarzu tak zeby to oni grali b2b u nas? faq. peja 1/9 z gry. a my jutro podejmujemy wypoczete ptb.....

zastanawialem sie czemu phil nie wypuscil kobe'go na peje jak mu tak siedzialo badz evansa. ale 2 nie bylo przeciez w skladzie, co przeoczylem, a pierwszy za petersonem sie uganial.

powracajac jeszcze do tego meczu to lepiej przegrac po dobrej grze niz po fatalnej:)

zastanawialem sie czemu phil nie wypuscil kobe'go na peje jak mu tak siedzialo badz evansa. ale 2 nie bylo przeciez w skladzie, co przeoczylem, a pierwszy za petersonem sie uganial.

to nie ma znaczenia kogo wypuścił on sam mógłby ze swoją laską wyjść na ten parkiet i dałby radę go upilnować gdyby tylko robił to mądrze. Tu dla Waltona czy Radmana nie było to nie wiem jakie wyzwaniem, to nie żaden silny i szybki atleta, potrafiący dobrze mijać, ale Stojakovic, któremu trzeba po prostu nie zostawiać odrobiny miejsca i go nie ma tak jak to kiedyś zawsze robił Fox, ale jak się go zostawia wolnego to umie to wykorzystać ot i cała filozofia.

youngbuck wydaje mi sie ze moglimy to wygrac gryby nie ta seria peji 3 trojek pod rzad w koncowce 3 kwarty. odskoczyli na dabl didzits i juz nie bylfajnie . gdyby po 3q byl remis farmar z bynumem znow zrobiliby swoje na poczatku 4q i to noh musieliby gonic... ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. jutro podejmujemy ptb i nie ma co ich lekcewarzyc. tam kazdy bedzie chcial sie pokazac z dobrej strony bo walczy o minuty. wystarczy zeby zagrali swoje czyli to co w ostatnich meczach i powinno byc okej.

van co do tej obrony. peja od zawsze slynei z trojek. owszem nie ma psychiki. nigdy nie zapomne gdy w g7 wcf02 mogl trafic trojke z lewego skrzydla, z wolnej pozycji i doprowadzic do remisu czy nawet przesadzic o zwyciestwie(?) ale nie trafil nawet w obracz:) owszem gosc pod presja mieknie ale nie zmienia to faktu ze to typowy shooter. czasami sa dni kiedy poprostu nie da sie ich powstrzymac. mozna im conajwyzej poprzeszkadzac i ta jedna trojke na 10 wybronic. choc moze sie myle. generalnie nie widze znacznej poprawy w obronie i to moze byc najwiekszy problem na caly sezon. i to nie do konca chodzi o to ze nie mamy kim bronic bo mamy.

jutro podejmujemy ptb i nie ma co ich lekcewarzyc.

z Portland to my się spotykamy dzien przed moimi urodzinami a te nie są 10 listopada napewno 8) Ciekawe jak będziemy wygladac z Odomem w składzie.. Z jutrzejszego meczu wypada Kwame.. juz widze jak Mihm walczy z Alem J. :?

BTW, było?:

http://aol.nba.com/lakers/multimedia/0708video.html

qrwa nie mam zielonego pojecia czemu sobie ubzduralem ze z ptb gramy:) juz kilka dni temu pisalem o tym w kontekscie meczow warriors-lakers-blazers:) i nikt mi nie zwrocil na to uwagi.

a tu minny mi wyskakuje:) tak czy siak podobne ekipy wiec nie ma sie co rozpisywac. pora na wygryanie tych spotkan ktore powinno sie wygrac i wtedy mozmy pogadac o 50 zwyciestwach. ale poki co jeszcze listopad....

a przed nami kilka bardzo trudnych spotkan...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.