Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, mac napisał:

będzie z czego płacić Haslemowi też.

Może by też na McKiniego się uzbierało

I znowu trolujesz :) 

Jak w podatku, to licz te kontrakty x2, a to daje około 6,5mln. przy dwóch minimalnych umowach za 1,6mln. - a u mnie to repeater, czyli znów trzeba pomnożyć.. 

No i jeszcze taki detal jak ograniczona do 15 ilość slotów :) 

5 minut temu, Alonzo napisał:

I znowu trolujesz :) 

Jak w podatku, to licz te kontrakty x2, a to daje około 6,5mln. przy dwóch minimalnych umowach za 1,6mln. - a u mnie to repeater, czyli znów trzeba pomnożyć.. 

No i jeszcze taki detal jak ograniczona do 15 ilość slotów :) 

Jeszcze będziesz żałował tego McKiniego jak w finale konfy na zachodzie zastopuje w serii LAL - LAC Kawhiego.

Ja trolluję,? a Ty chcący tę kasę dla siebie na podstawie jakiegoś widzimisię to nie trolling?

Szanujmy się troszkę,.

Kotś wyrzucił na FA Kawhiego Leonarda i nie dostał za to kary. Czy to jest wporządku według Ciebie?

Edytowane przez mac

11 minut temu, mac napisał:

Jeszcze będziesz żałował tego McKiniego jak w finale konfy na zachodzie zastopuje w serii LAL - LAC Kawhiego.

Ja trolluję,? a Ty chcący tę kasę dla siebie na podstawie jakiegoś widzimisię to nie trolling?

Szanujmy się troszkę,.

Kotś wyrzucił na FA Kawhiego Leonarda i nie dostał za to kary. Czy to jest wporządku według Ciebie?

Zwróć uwagę, że u mnie Leonarda kryli głównie Oubre i Grant Williams, ale z jakiegoś powodu (zapewne właśnie trolowania ;) ) to McKinnie (dwa "n" @mac nie jedno :) ) wdarł się do umysłów części GMów co pokazuje ich kompetencje przy głosowaniu i pseudoanalizie serii Magic - Knicks :) 

Natomiast miałbym niezły ubaw obserwując McKinniego w koszulce Lakers broniącego Leonarda :) - choć  u nas to nie ma znaczenia, co pokazała moja walka z wiatrakami o szacunek dla Kylea Lowrego :( , czy nawet wrzucałem naszym filmik z yt jak w playoffs Mitchell jako debiutant ogrywał zdrowego Georgea i Westbrooka w playoffs ( u nas przegrał z kontuzjowanym :) ).

A ta kasa od Knicks tak samo trafi do moich Magic, jak do tych organizacji charytatywnych Karpika i Qcina ;) 

Tego, że Knicks zwalniają Leonarda ani przez ułamek sekundy nie traktowałem na poważnie. 

Edytowane przez Alonzo

8 minut temu, Alonzo napisał:

Zwróć uwagę, że u mnie Leonarda kryli głównie Oubre i Grant Williams, ale z jakiegoś powodu (zapewne właśnie trolowania ;) ) to McKinnie (dwa "n" @mac nie jedno :) ) wdarł się do umysłów części GMów co pokazuje ich kompetencje przy głosowaniu i pseudoanalizie serii Magic - Knicks :) 

Alonzo, jak Cię lubię, to już nawet mnie to zaczyna wkurwiać. Myślę, że powód, o którym piszesz to Twój opis z serii przeciwko Knicks, gdzie wprost piszesz, że McKinnie jest starterem i kryje Leonarda

Cytat

Moja rotacja:

pg K. Lowry 38min.  K. Nunn 10min.;

sg D. Mitchell 38min.  Nunn 10min.;

sf A. McKinnie 12(15)min.  K. Oubre 10min. K. Nunn 7min. C. Joseph 18min. R. McGruder 5(10)min.

pf N. Noel 20min. G. Williams 18min. K. Oubre 10min.

c KAT 38min. N. Noel 9min. N. Pelle 1min.

Czyli McKinnie na Leonardzie

Noel na Davisie

Lowry zaczyna na Tuckerze, ale przechodzi na Duncana jak się tylko pojawi na boisku;

KAT na Plumlee, albo na Tuckerze jak nie ma Masona

Mitchell na Currym, albo później na Carterze.

5 minut temu, fluber napisał:

Alonzo, jak Cię lubię, to już nawet mnie to zaczyna wkurwiać. Myślę, że powód, o którym piszesz to Twój opis z serii przeciwko Knicks, gdzie wprost piszesz, że McKinnie jest starterem i kryje Leonarda

Jako zaskoczenie Knicks na początek serii - TAK.

Jednak jak poczytasz, to tam wyraźnie napisałem, że rola McKinniego jest ograniczana wraz z rozwojem serii. 

Problemem było na początku dopuszczenie do gry Oubre - stąd w początkowej fazie opisu McKinnie - ale on tam nie grał więcej niż 15min - i to tylko na początku serii.

Po południu jak będę miał więcej czasu, to specjalnie dla Ciebie powrzucam tutaj swoje cytaty o jego roli z tamtej serii. Nie chciałem tego rozgrzebywać, bo czkawką mi się do tej pory odbija seria z Bostonem, ale wedle życzenia. :) 

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

Alonzo nawet filmiki wklejał jak McKinnie broni Leonarda podczas finałów 2018.

Ktoś mi swego czasu napisał, że Alonzo nie piszę tego wszystkiego na poważnie, tylko po prostu jest mistrzem trollowania przy którym Mac to mały miki. I chyba coś w tym jest ;)

no dokładnie i jak ten kolo z American Beuaty, kryptogejek się czepiał gejów, tak Alonzo to kryptoTroll co się czepia innych trolli

1 godzinę temu, człowiek...morza napisał:

Dlaczego ja w arkuszu mam oddane 5.400 mln, skoro można maks oddać 5.617 mln, a dwie osoby w osobach @Tecu i @Qcin_69 (klasa Panowie!) dobrowolnie zrezygnowały z tej brudnej i niezasłużonej gotówki?

Jaka była kara?

@january @MarcusCamby @Eld

Po 200k do każdej drużyny. 200k x 29 = 5.800.000. Zrezygnował Qcin ( -200.000 ) i Tecu ( -200.000 co mi jakoś umknęło ) = 5.417.000. Czyli dysponujesz kasą do cash transaction na poziomie 200.000 z racji ich rezygnacji. Oddać tyle możesz, ale przyjąć możesz 5.417.000. Przy okaziji - minimalna wartość cash transaction jeśli mnie pamięć nie myli to ~112.000.

Clear?

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał:

To co @ozzy110 @Eld @karpik

Stworzyć taką adnotacje do regulaminu, by potem nie było kolejnej dramy o to czy two-way był aktywny czy nie?

Zdecydowanie tak. Powiedz mi w który punkt regulaminu to wkleić i gotowe.

Godzinę temu, karpik napisał:

Wliczamy.

Te 6 ofert to wyjątek tegoroczny ze względu na zredukowaną ilość tur. W regulaminie jest to, co jest w normalnym sezonie.

Robimy w końcu 5 czy 6 ofert na III turę? Mnie to obojętne. I tak nie startuję.

Godzinę temu, mac napisał:

Ktoś wyrzucił na FA Kawhiego Leonarda i nie dostał za to kary. Czy to jest wporządku według Ciebie?

Rozpisywałem się o tym wczoraj. Każdemu bezpieczniki puszczają i 3/4 ligi by puściło gdyby okazało się, że została oszukana i nie ma w niej ani kszty jego winy. Wrzucamy na luz z tym tematem.

Qcina też da się wyprowadzić z równowagi mimo, że cały czas jedzie na Xanaxie.

9 minut temu, Eld napisał:

Po 200k do każdej drużyny. 200k x 29 = 5.800.000. Zrezygnował Qcin ( -200.000 ) i Tecu ( -200.000 co mi jakoś umknęło ) = 5.417.000. Czyli dysponujesz kasą do cash transaction na poziomie 200.000 z racji ich rezygnacji. Oddać tyle możesz, ale przyjąć możesz 5.417.000. Przy okaziji - minimalna wartość cash transaction jeśli mnie pamięć nie myli to ~112.000.

Clear?

Ja zupełnie nie rozumiem 😀

Skoro drużyna może oddać 5,6 mln to jak Wam wyszło, że NYK może oddać po 200k dla 29 drużyn, czyli 5,8 mln? 2/29 zrezygnowało, czyli powinien mieć 2/29 x 5,6 mln. To chyba Matematyka. 

Rozumiem chęć zaokrąglenia, ale trzeba być konsekwentnym. Skoro oddał 27/29 i to jest 5,4 to zostało mu 2/29, czyli 400k.

Inaczej to matematycznie nie ma żadnego sensu 😀

33 minuty temu, Tecu napisał:

Ja zupełnie nie rozumiem 😀

Skoro drużyna może oddać 5,6 mln to jak Wam wyszło, że NYK może oddać po 200k dla 29 drużyn, czyli 5,8 mln? 2/29 zrezygnowało, czyli powinien mieć 2/29 x 5,6 mln. To chyba Matematyka. 

Rozumiem chęć zaokrąglenia, ale trzeba być konsekwentnym. Skoro oddał 27/29 i to jest 5,4 to zostało mu 2/29, czyli 400k.

Inaczej to matematycznie nie ma żadnego sensu 😀

Drużyna może oddać 5,617M. CM miał oddać za karę 5,8M, ale oddał 5,4M bo Ty i Qcin zrzekliście się jego kasy. Różnica między tym co oddał, a maksem w cash transaction wynosi 5,617M - 5,4M ( tyle oddał 27 drużynom ) = 217k i taką kwotą do cash transaction wciąż jeszcze dysponuje dzięki Waszej chojności. 

Innymi słowy. Wysokość kary nie jest uzależniona od wysokości maksymalnej cash transaction. Kara, to kara. Gybyś Ty i Qcin wzięli po te 200k, to CMowi odjęło by się z kolejnego limitu cash transaction na 2021/22 - 183.000 $, a tak to zrobiliście mu prezent i może komuś oddać 217k, ale nie może przyjąć 5,617M a tylko 5,4M.

5 minut temu, Eld napisał:

Drużyna może oddać 5,617M. CM miał oddać za karę 5,8M, ale oddał 5,4M bo Ty i Qcin zrzekliście się jego kasy. Różnica między tym co oddał, a maksem w cash transaction wynosi 5,617M - 5,4M ( tyle oddał 27 drużynom ) = 217k i taką kwotą do cash transaction wciąż jeszcze dysponuje dzięki Waszej chojności. 

Innymi słowy. Wysokość kary nie jest uzależniona od wysokości maksymalnej cash transaction. Kara, to kara. Gybyś Ty i Qcin wzięli po te 200k, to CMowi odjęło by się z kolejnego limitu cash transaction na 2021/22 - 183.000 $, a tak to zrobiliście mu prezent i może komuś oddać 217k, ale nie może przyjąć 5,617M a tylko 5,4M.

Wciąż matematycznie to nie działa 🙂

W jednym miejscu 1/29 jest 200k a w drugim 1/29 jest 108k 😀

Absolutnie nie kruszę kopii, wskazuję tylko na drobną nieścisłość matematyczną. 

Rozumiem kreatywną księgowosc 🙂

Nie ma problemu. 

• Eld zablokował(a) i odblokował(a) ten temat