Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nawet teraz manipulujesz faktami

widzisz, od razu napisałem, żebyś Ty się określił, ale musiało Tobie umknąć w gąszczu tych dwóch zdań pojedynczo złożonych

Jeżeli ktoś tu manipuluje faktami, to na pewno nie ja.

Tak się składa, że od wielu lat czytałem to forum i zdążyłem się już dawno zorientować jaki z Ciebie "mądrala" ;) 

Z każdą kolejną wiadomością pogrążasz się i kompromitujesz coraz bardziej...

Jak nieudolnie próbujesz wykazać swoje racje to potrafisz zamieścić wypowiedzi z prywatnej wiadomości na forum, szkoda że nie zamieścisz tego jak to rzekomo na początku napisałeś żebym to ja się określił.

Dobra zniżę się wyjątkowo do Twojego poziomu i zamieszczę cytaty z naszej korespondencji żeby każdy mógł zobaczyć kto tak naprawdę pisał żeby druga strona się określiła.

Twoje teksty, a rzekomo na początku już pisałeś żebym się określił: ;) 

"cześć rozważył byś sprzedaż WCSa?"

"no gość spada po sezonie, wejdzie na rynek gdzie dostanie sporą kasę, to zależy od tego jak Ty go cenisz na ten moment"

Moje teksty:

"To zależy od tego jaka będzie oferta."

"(...) mogę rozważyć sprzedaż przy dobrej ofercie"

"Także czekam na propozycję (...)"

"To co proponujesz za WCJ?"

I to był koniec korespondencji...

No jeżeli to co wyżej zacytowałem świadczy o tym, że napisałeś już na samym początku żebym to ja się określił to "klękajcie narody", brak słów żeby to w ogóle skomentować, nadinterpretacja własnych słów level hard 🙄

A ja jeszcze 3 kwestie poruszę:

1. Plucie na decyzje Rady świadczą tylko o plujących. Zapraszamy naszych Gawędziarzy Teoretyków do Rady. Z tej perspektywy zmienia się punk widzenia. :)

2. Przywitanie nowego GMa w ten sposób przez kilku GMów przemilczę. Polecam za to prześledzić skąd January ma tyle 1st picków zanim rzuci się kamieniem.

3. Reaves za 1,5 sezonu będzie FA i January będzie musiał mieć cap space żeby go podpisać, albo Reaves będzie musiał stracić na wartości bo max który mu można dać to 40% podwyżki z Birdy rights.

2 minuty temu, gizior napisał(a):

szkoda że nie zamieścisz tego jak to rzekomo na początku napisałeś żebym to ja się określił.

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no inicjały od trójczłonowgo nazwiska

no gość spada po sezonie, wejdzie na rynek gdzie dostanie sporą kasę, to zależy od tego jak Ty go cenisz na ten moment

WCJ spada po sezonie, cięzko jakolwiek określić cenę za takiego gracza, nie wiem czy chcesz graczy picki czy coś innego

3 minuty temu, gizior napisał(a):

ak się składa, że od wielu lat czytałem to forum i zdążyłem się już dawno zorientować jaki z Ciebie "mądrala"

ok, to porozmawiajmy, co takiego masz mi do zarzucenia jako wieloletni obserwator, podaj jakieś przykłady gdzie się skompromitowałem lub kogoś  zupełnie niezasłużenie obraziłem, pewnie masz tego w pamięci trochę skoro masz taką opinię

Dżizas, ostatnio u nas 3x1st oddane przez dowolny team poszło w dealu ponad 1,5 roku temu. A w międzyczasie chodziło sporo świetnych graczy (także lepszych od Reavesa) w wymianach. Po prostu Lakers się nie boją w odpowiednich momentach rzucać assetami w przeciwieństwie do właściwie całego beGM (powtórzę - od 1,5 roku żaden zespól nie oddał jednocześnie 3x1st w wymianie). I nie jest tylko moją opinią, że gdyby taki sam deal zrobił inny GM niż ja z Reavesem to by była cisza.

Ludzie dodatkowo oceniając wymianę zapominają właśnie o drafcie '26. Primo - value Reavesa dla Hornets znacznie spada, gdy w tym sezonie tankują. Bo tracą połowę z 2 lat jego korzystnej umowy (przed wysoką wypłatą w '27). Secundo - tu tankować i u nas chce z 10 ekip i Hornets chcąc nurkować pod historyczną topkę draftu właśnie wychodzą na faworytów do rozstawienia w bottom3 przed loterią (co nie pasuje pewnie kilku GMom). Z Reavesem byłoby ciężej schodzić w dół tabeli, gdzie już zaczęły się wyprzedaże/zwolnienia (Raps - Dunn, Hyland, Wizards - Nurkić, Fontecchio, Spurs - Stewart), a wszystkie ekipy z dołu tabeli oferują swych graczy.

Otrzymanie value 4x1sts, w tym części mocnych za Reavesa przy chęci tankowania niby jest złe? 

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

3. Reaves za 1,5 sezonu będzie FA i January będzie musiał mieć cap space żeby go podpisać, albo Reaves będzie musiał stracić na wartości bo max który mu można dać to 40% podwyżki z Birdy rights.

E to akurat chyba nie, będę miał full birdy do niego przecież.

2 minuty temu, january napisał(a):

E to akurat chyba nie, będę miał full birdy do niego przecież.

Pamiętasz akcę w rl z Dejounte Murrayem, jak Spurs go oddali do Hawks bo nie mogli dać mu maxa?

Wg nowego CBA podnieśli z 20% do 40% podwyżkę dla gracza na Birdy rights. Można to liczyć z kwoty ostatniego roku kontraktu, albo ze śr. ligowej czyli MLE - w zależności która kwota jest korzystniejsza dla gracza. 

@january mogę się zgodzić z tezą że inni najmocniejsi konkurenci do tytułu mocno defensywnie podchodzą do oddawania przyszłych assetow i tu jesteś na pewno dynamiczny i odważny 

@Alonzo nie wiem czy jestem w gronie tych plujących ale zadałem po prostu pytania 

@LeweBiodroSmoka rzeczywiście trochę kisisz swoje assety 

22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ok, to porozmawiajmy, co takiego masz mi do zarzucenia jako wieloletni obserwator, podaj jakieś przykłady gdzie się skompromitowałem lub kogoś  zupełnie niezasłużenie obraziłem, pewnie masz tego w pamięci trochę skoro masz taką opinię

Słuchaj, czy Ty myślisz, że ja nie mam w życiu nic lepszego do roboty i prowadzę jakiś pamiętnik co, kto i kiedy powiedział przez lata działania tego forum i wielu innych, na których jestem, no litości. Nie zaśmiecam sobie pamięci takimi przykładami, to ogólne wrażenie. Poza tym nie napisałem w żadnym miejscu, że się kompromitowałeś na forum i obrażałeś innych - tylko, że się lubisz "mądrować" na forum - takie mam odczucie przez lata i nic więcej. O tej kompromitacji to dotyczyło jedynie naszej wymiany uprzejmości ;) 

Dobra, ktoś musi być kurna "mądrzejszy" ;) albo po prostu pierwszy i zakończyć tę zbędną, jałową i nic nie dającą nikomu dyskusję. Zarówno Ty, jak i ja mamy chyba ciekawsze rzeczy do robienia w życiu niż obrzucanie się tu błotem. 

Rozumiem, że wzmocniłem Twojego największego konkurenta na Zachodzie i masz prawo do wkurzony i mieć do mnie pretensje.

Tak bywa, mogłeś złożyć ofertę, ale tego nie zrobiłeś. Także nie wiń wszystkich dookoła, sam też mogłeś więcej zrobić.

Bez urazy za wszystko niemiłe co napisałem. Proponuję 🤝 i z mojej strony to koniec tematu - wracam do prawdziwego życia.

Pozdro

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

Pamiętasz akcę w rl z Dejounte Murrayem, jak Spurs go oddali do Hawks bo nie mogli dać mu maxa?

Wg nowego CBA podnieśli z 20% do 40% podwyżkę dla gracza na Birdy rights. Można to liczyć z kwoty ostatniego roku kontraktu, albo ze śr. ligowej czyli MLE - w zależności która kwota jest korzystniejsza dla gracza. 

Nie pamiętam. Nic mi o tym nie wiadomo, full Bird rights to full bird rights, można podpisać i do maxa.