Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Wywołany do tablicy napiszę parę zdań, ale będzie to mój jedyny wpis w temacie tej wymiany. Jak ktoś lubi to niech się tu dalej przerzuca swoimi mądrościami, własnym ocenami itd. itp. Ja najzwyczajniej nie mam ochoty w czymś takim uczestniczyć.

Może jestem nowy w tej grze, ale nie nowy jeśli chodzi o NBA - siedzę w tym od 37 lat. To że nie jestem biegły w kwestiach zawiłości kontraktowych, salary i innych szczegółowych kwestii nie znaczy, że nie mam wiedzy na temat NBA.

Jestem zbyt stary wiekiem żeby się przed kimkolwiek tłumaczyć z podjętych przez siebie decyzji. Nie czuję się w obowiązku, żeby odpowiadać na pytania gdzie upatruję zyski w tej wymianie dla Hornets, jaki mam plan na Charlotte (to wewnętrzna sprawa organizacji, a nie innych GMów) i z iloma drużynami rozmawiałem na temat wymiany Reavesa.

Aczkolwiek krótko odniosę się do pewnych kwestii.

6 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

Na stole byl JJJ + Coward za Reavesa, Hachimure i Cama

Tak, na stole była również moja oferta:

JJJ, Coward, Diawara

Reaves, Hachimura, Cam

Mogłeś skorzystać... a skoro nie skorzystałeś to wybrałem inną ofertę, proste.

Uważam, że 3x1st + Lively to spoko zwrot, wiadomo, że nie super, ale ok - na tę chwilę dla mnie lepszy niż JJJ i Coward - skoncentruję się na drafcie w tym roku - tak wyszło. Mogło to zmienić tylko pozyskanie bogatszego pakietu - JJJ, Coward, Diawara - ale się nie udało. Dzięki oddaniu Reavesa bez pozyskania mocnego gracza do rotacji zwiększam szansę na wyższy wybór w drafcie, a na tym mi najbardziej zależało - w świetle niepowodzenia w rozmowach na temat Diawary. 

Krytyka, która tutaj padła zupełnie mnie nie interesuje. Komentarze typu: "ten deal nie ma zadnego sensu dla hornets", "3 bieda picki za reavsea", "po prostu hańba ten deal" pozostawię bez komentarza.  Każdy ma oczywiście prawo do swojego zdania, ja też, chciałem takiej wymiany (wobec niepowodzenia innej) i już. Uznałem, że jest dla mnie lepsza niż propozycja JJJ + Coward za Reaves'a, Hachimurę i Cama. Gdyby @24kobe8 dał dodatkowo Diawarę tak jak chciałem to bym wybrał tę ofertę. Rozumiem więc Jego rozgoryczenie.

A jeśli chodzi o pytanie @człowiek...morza "gdzie sa te wybory z pierwszej 10??" wyjaśniam, że mój wpis nie dotyczył rozmów z Lakers a jedynie tego że chciałem takie propozycje dostać od innych GMów, ale nie dostałem, i tyle.

Z mojej strony to wszystko, temat tej wymiany uważam za zakończony jeśli chodzi o moje stanowisko w tej sprawie.

3 minuty temu, Sylvinho. napisał(a):

Dziwne. Takie głosowania po fakcie powinny być dostępne dla wszystkich.

Wg mnie kto jak głosuje powinno pozostać w Radzie Sylwek dla samej zasady - bo decyzja Rady jest po prostu decyzją Rady i nie chodzi o to, żeby później próbować skłócać Radę - bo ogólnie do tego by to zmierzało, ale myślę że w tym przypadku moge Tobie po prostu napisać, że nie było głosu przeciw. Sam wynik można chyba spokojnie przekazać :)  

@gizior

Camara;)

24 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Reaves wysiał przecież na Tradeing Blocku i każdy GM mógł złożyć nowemu GMowi Hornets ofertę. Pisanie teraz, że to nowy GM powinien do wszystkich pisać co kto jest w stanie oddać za Revesa jest przecież niepoważne.;) 

Ogólnie u nas przecież jak jest deal to dopiero wtedy pojawiają się gromy jaka to słaba wymiana.

Gizior chciał picki za Reavesa i otrzymał to na czym mu zależało - a to w sumie najistotniejsze dla nowego GMa

"ale w drugą stronę powinny pójść oprócz graczy wybory w 1st round i to raczej z pierwszej "10"."

pokaz mi który z pickow bedzie w top10? Tutaj raczej wycena poszla ostro w dol i praktycznie nikt o tym nie wiedzial😉

19 minut temu, gizior napisał(a):

Gdyby @24kobe8 dał dodatkowo Diawarę tak jak chciałem to bym wybrał tę ofertę. Rozumiem więc Jego rozgoryczenie.

w całym tym "zamieszaniu" nie chodzi o moje rozgoryczenie z powodu, że odrzuciłeś moją propozycję a o to, że Rada nie pomogła Tobie wziąć więcej i z tym zgadzają się wszyscy GMowie a i Rada ma pewnie kaca

jakby ktoś Tobie w odpowiednim momencie podpowiedział, żebyś zawołał CMB to pewnie byś go dostał + to co masz teraz

ale jasne, życie toczy się dalej - masz co chcialeś

a w grze czasem bywa tak, że każdy może wypowiedzieć się o każdym, bo koniec końców o pewnych rzeczach decyduje społeczność podczas głosowań

ps. miałeś na myśli Camarę nie Diawarę

ps.2 no i JJJ + Coward + Camara za Reavesa, Cama i Rui to nie bardzo 

Edytowane przez 24kobe8

15 minut temu, gizior napisał(a):

siedzę w tym od 37 lat. To że nie jestem biegły w kwestiach zawiłości kontraktowych, salary i innych szczegółowych kwestii nie znaczy, że nie mam wiedzy na temat NBA.

Ja bym się wstydził takie rzeczy pisać publicznie 

A chyba w radzie zasadzie @january także jak on mógł głosować na nie xd 

Chyba, że się mylę , ale dziwnym trafem nie zabiera zdania. 

23 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

ps. miałeś na myśli Camarę nie Diawarę

Tak, oczywiście Camara

20 minut temu, LAF napisał(a):

Ja bym się wstydził takie rzeczy pisać publicznie 

A ja nie 🙄

Nie widzę nic dziwnego w tym, mam wielu znajomych, którzy są fanami NBA od lat, ale wieloma zawiłościami się nie interesują, bo i do czego taka wiedza jest większości potrzebna? ;)

Edytowane przez gizior

3 minuty temu, gizior napisał(a):

Tak, oczywiście Camara

A ja nie 🙄

Dlatego się nadajesz i cieszę się że do nas dołączyłeś.  Mi podobają się chłopcy którzy po dymanku potrafią powiedzieć że to był dobry sex. Nawet gdy okazuje się że partnera widzieli tylko kątem oka. 
Nikt tu ostatecznie nie miał do Ciebie pretensji i tak jak pisałem jesteś zadowolony to dla nas ok. Nawet do Jaska tu zero pretensji. Od wpadł na chwilę na forum i zrobił swoje. A to nie jest łatwe gdy Rada pilnuje. Trzeba być w tym dobrym.  

Ja bym bardziej wybrzydzał co to jakości picków i nie wdał się w zwrot 3x2.  Ale jest jak jest. 

3x1st w tym pick pistons 2027 + Lively to ok deal, bywało dużo gorzej z nowymi.  Dajcie mu grać.

@january tu imo na ten sezon nic nie zyskuje, bo za mało piłki dla wszystkich. Ale rozumiem to jako ruch pod zastępstwo starych dziadów w przyszłości. 

Edytowane przez RonnieArtestics

10 minut temu, gizior napisał(a):

Nie widzę nic dziwnego w tym, mam wielu znajomych, którzy są fanami NBA od lat, ale wieloma zawiłościami się nie interesują, bo i do czego taka wiedza jest większości potrzebna? ;)

sam wiesz, że chodziło tutaj o drugą część zdania po tym jak oddałeś Austina za paczkę fajek.

3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

3x1st w tym pick pistons 2027 + Lively to ok deal, bywało dużo gorzej z nowymi.  Dajcie mu grać.

Dajemy. Po prostu lekka korekta moim zdaniem była możliwa a że Rada wzięła to na siebie to może i dlatego jest takie poruszenie. Z drugiej strony to dobrze dla gry. I nowy GM wszedł z buta w nią. Podoba mi się. Jaśkowi też zapewne. 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

A my tu to co? Kółko różańcowe? Każdy jedzie w swoim interesie. 

a ja tak nie uwazam i dlatego nie chodze do nowych z podstpnymi dealami. co wiecej wskaze dobra i zla droge.

coz, ale moze to ja sobie narzucam za wysokie standardy.

jedno sie zgadza miedzy realem i begm. i w realu i tu lakers zostali zbudowani na oszustwach, dziwnych zrządzeniach losu

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

a ja tak nie uwazam i dlatego nie chodze do nowych z podstpnymi dealami. co wiecej wskaze dobra i zla droge.

coz, ale moze to ja sobie narzucam za wysokie standardy.

jedno sie zgadza miedzy realem i begm. i w realu i tu lakers zostali zbudowani na oszustwach 

Znamy się więc wiedziałem że tak napiszesz choć z wszystkim propozycji wymian twoje pamiętam jako te najbardziej niekorzystne i zaskakująco nierówne więc absolutnie nie zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi. 

Ostatnie zdanie jest za to prawdziwe. Tu się zgadzam. 

Trzeba jednak GM lakers przyznać że potrafi liczyć bo nawet teraz konwertując te 2 way na wieloletnie kontrakty robi to technicznie i finansowo na bardzo wysokim poziomie. Widać że liczy parę lat do przodu i już teraz zapewnia sobie zabezpieczenie tanich kontraktów.  Bardzo precyzyjne ruchy. Inni w tym samym momencie pytają się innych czy dana oferta jest prawidłowa. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Znamy się więc wiedziałem że tak napiszesz choć z wszystkim propozycji wymian twoje pamiętam jako te najbardziej niekorzystne i zaskakująco nierówne więc absolutnie nie zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi. 

i kiedy to miało miesce? wskaż mi ostatni taki deal? 

ostatnio to chyba z @RonnieArtestics ta 1 runda pacers za kuzminsksa xd i to bylo nie wiem 5 lat temu?

tylko wowczas faktycznei byl dziki zachod jak to ktos kiedys ladnie okreslil, gra sie dopiero formowała i kazdy działał na tym poziomie

teraz standardy powinny byc duzo wyzsze. i ja je stosuje

edit: kurde to było 9 lat temu.... czas leci

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

i kiedy to miało miesce? wskaż mi ostatni taki deal? 

ostatnio to chyba z @RonnieArtestics ta 1 runda pacers za kuzminsksa xd i to bylo nie wiem 5 lat temu?

tylko wowczas faktycznei byl dziki zachod jak to ktos kiedys ladnie okreslil, gra sie dopiero formowała i kazdy działał na tym poziomie

teraz standardy powinny byc duzo wyzsze. i ja je stosuje

Doceniam zarówno refleksje jak i dobre czucie gry. Dymania co by nie pisać zawsze będą częścią tej gry. Doceniam też precyzję @january