Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Dopłacanie do oddania najlepszego gracza to jakis absurd, Alonzo z całym szacunkiem bez względu czy to 2nd rd czy 3rd rd, nie mozna dopłacać 

Lively zagra za chwilę na 240 możliwych meczów ok 90, co to za zysk za AR? 

Hornets biorą te picki co wzięli, Lively, Gueye + Murray Boyles, nie oddaja nic i tu mozemy mówić o w miarę ok dealu

Znaczy kłócisz się o jakieś 2nd roundery w momencie jak Hornets mają trzydzieści trzy picki drugiej w najbliższych latach? 

To są detale. Jako GM Hornets próbowałem spakować pakiet czterech 2nd rounderów za first picka i nikt nie był chętny, łącznie z Tobą. 

Przesada z krytyką. 

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Znaczy kłócisz się o jakieś 2nd roundery w momencie jak Hornets mają trzydzieści trzy picki drugiej w najbliższych latach? 

Znaczy, ze jak jesteś miliarderem, jak Lebron czy inni gracze to po co bierzesz maxa? Masz rzeciez dużo  pieniążków.

Idziesz do super teamu za minimum.

Pokrętna logika, zgadzam sie z Kubą ktory tłumaczy to powyzej. 

@MarcusCamby czy wg Ciebie zwrot w postaci bieda pickow 26, połamańca i 2 petów to spoko zwrot? Klepnalbys to 2 tygodnie temu?

Edytowane przez 24kobe8

Skoro zostałem oznaczony to się wypowiem. To będzie moje jedyne zdanie w tym temacie. Radni oczywiście będą się wybielać, ale prawda jest taka, że wystarczyła delikatna korekta w składzie w off aby w kolejnym sezonie włączyć się do walki o Play-Off ( nawet z mocno średnim oddaniem NAWa). 

Gdy inni są zajebani w SC tutaj jest czysto. Żadnych słabych kontraktów do, których trzeba dopłacać po tym sezonie, fajni prospekcie i takie tam. 

Do tego czołowy pick bo 3 z 5 s5 nie grało prawie wcale w 2T. Już dosyć , wszystko to co chciałem zobaczyć zobaczyć, powiedzieć powiedziałem. 

Bez odbioru. 

1 minutę temu, 24kobe8 napisał(a):

Znaczy, ze jak jesteś miliarderem, jak Lebron czy inni gracze to po co bierzesz maxa? Masz rzeciez dużo  pieniążków.

Idziesz do super teamu za minimum.

Pokrętna logika, zgadzam sie z Kubą ktory tłumaczy to powyzej. 

@MarcusCamby czy wg Ciebie zwrot w postaci bieda pickow 26, połamańca i 2 petów to spoko zwrot? Klepnalbys to 2 tygodnie temu?

Ja podobny pakiet odrzuciłem, ale byłem przeciwny sprzedawaniu Reavesa. 

Aczkolwiek nie rozumiem krytyki tak ogromnej, bo pick Detroit jest cenny, a Lively też ma wciąż wysoką wartość. 

Gueye to też nie jest jakiś pet czy dead money. Słaby ma sezon, ale w offseason to żeśmy się z Jaśkiem zabijali o Niego. 

To porównanie z miliarderem jest słabe, bo mając przykładowo 7 picków w jednym sezonie to nie masz szans ich utrzymać i one tracą na wartości. 

Po za tym ja myślałem, że deal będzie łączony z inną transakcją. Wydaje mi się, że zabrakło komunikacji na linii Jaśka z giziorem. 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Aczkolwiek nie rozumiem krytyki tak ogromnej, bo pick Detroit jest cenny, a Lively też ma wciąż wysoką wartość. 

Tak jak pisalem, picki sa ok jesli bierzesz CMB za Buchera i nie oddajesz 2nds i wtedy nie ma o czym dyskutować.

Nikt mi teraz nie powie, ze to zwrot godny AR i tego 15mln kontraktu.

Kończę dyskusję, czekam na opinie pozostałych osób z Rady gdzie tu szukać pozytywów dla Hornets i oczywiście czekam na kilka zdań @gizior jak on to widzi.

pozdrawiam 

@24kobe8

Rozumiem Twój punkt widzenia, gdyż sam chciałeś pozyskać Reavesa 

Jednak GM Hornets zdecydował, że woli picki niż graczy.

@kuba2419

Hornets nie potrzebują tylu 2nd picków i tak jak napisał Marcus - jak można to było połączyć w dealu, gdzie dostaje się 1st picki - to nie jest to jakaś dopłata z punktu widzenia Hornets.

A za tego Bouchera w kolejnym sezonie jako spadający kontrakt będzie można z pewnością dostać jakiś 2nd z innym mniej chcianym kontraktem.

Ogólnie każdy nowy GM chce zacząć od dealu, więc naprawdę przystopuje z tą krytyką. Każdy mógł pisać do GMa Hornets, więc odpuścicie tą dramaturgię.

@człowiek...morza najwięcej masz pretensji do innych, a nawet opisu nie potrafisz zrobić - Czlowiek_Gawędziarz..

Edytowane przez Alonzo

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Rozumiem Twój punkt widzenia, gdyż sam chciałeś pozyskać Reavesa 

Otóż nie ma to nic wspólnego z moim dealem. 

@Alonzo no powiedz, klepalbys to? Bez wzięcia CMB czy innego młodego gracza ?

No w życiu, picki pickami ale wyciskasz wiecej

Hornets nie potrzebują tylu 2nd picków

za tego Bouchera w kolejnym sezonie jako spadający kontrakt będzie można z pewnością dostać jakiś 2nd

??

Edytowane przez 24kobe8

14 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Tak samo jak my może przeceniamy te 2rd tak Ty przeceniasz wartość tego picku, gdzie draft 2027 zapowiada się na jeden z naprawdę słabych.

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

@kuba2419

Hornets nie potrzebują tylu 2nd picków 

Lakers ne potrzebują tylu 1st picków*

dlaczego nie dołożyli jeszcze trzech?

na 2-rundowce zawsze najwiekszy popyt sie robi w trakcie draftu

Edytowane przez człowiek...morza

2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Otóż nie ma to nic wspólnego z moim dealem. 

@Alonzo no powiedz, klepalbys to? Bez wzięcia CMB czy innego młodego gracza ?

No w życiu, picki pickami ale wyciszasz wiecej

ja bym Reavesa nie oddawał, ale sporo rozmawiam z GMem Hornets i rozumiem chęć budowy drużyny po swojemu.

Zadaniem Rady było ocenienie czy to fair deal i tak zdecydowaliśmy bo Hornets dostają 3 1st picki i perspektywicznego mimo ocen powyżej Livelyego.

Draft 2026 jest naprawdę głęboki i możliwe że po wyborze kogoś naprawdę dobrego z którymśz tych picków z czasem ta wymiana będzie przez Was inaczej oceniana.

5 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Tak samo jak my może przeceniamy te 2rd tak Ty przeceniasz wartość tego picku, gdzie draft 2027 zapowiada się na jeden z naprawdę słabych.

A jak ten pick będzie w top3 w loterii 2027?

Ale sie odpalilem Panowie xD

Tak serio, z mojej strony jedynie kamyczek do ogródka Rady, ze nie zaopiekowaliscie sie GMem, bo szło i należało wziac wiecej.

Proponuję nie brnąć w to, wziac na klatę i przyznać publicznie ze mogliście zrobic wiecej dla CHA. 

Pozdro 🫶

16 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

oceniasz z perspektywy najgorszego scenariusza,

a nie jakis zludnych nadziei, ktora jest matka wiadomo kogo i słusznie

Jakby każdy oceniał deale z perspektywy najgorszego scenariusza, to przecież nikt by nigdy nie zrobił żadnej wymiany;)

Ryzykujesz stawiając na jakąś kartę oceniając po prostu prawdopodobieństwo - ja to bardziej tak widzę.

Tak czy inaczej @gizior właśnie zaliczyłeś chrzest bojowy. :)

Witamy w świecie BeGM 😉

@MarcusCamby bo cena 4x2rd za 1rd jest nieadekwatna. Ale…

jeżeli upychacie na siłę do drugiego klubu te 3x2 to może warto zapytać czy ktoś z klubów nie mających 2rd za 7x2rd ( 4 to twoja wycena a ja dodaje te 3 bezsensu oddane) już by 1rd nie oddał?

Lively ja tylko krótko o nim pisałem z January dziwiąc się wycenie za niego gdy gość zagrał jako młodzian 

uwaga uwaga 

55/36/7 gier swoich młodych sezonie i to dostając oszczędzając kości 22 minuty. 
przeciez ta dostępność gracza jest za młodu na gorszym poziomie niż Embeed dziś. 

Co gorsza jako posiadacz bardzo atrakcyjnych picków nawet nie zapytano mnie czy chciałbym takiego gracza kupić za pocki i może młodego ale zdrowego gracza w zamian. 

jeżeli gm rookie nie napisał osobiście to mnie to jeszcze zrozumiem ale jeżeli tu cała rada debatowała nad CHAR to czemu nikt z was nie poszukał alternatywy? Nawet takiej która by wymusiła dopłatę ze strony lakers. 

ja Livelego oceniam jako wiecznego połamańca który ma właśnie out of season bez raportu co dalej z nim 

takiego gracza kupuje się na promocji pomagając lakers z laską a nie przepłaca 

jestem ostatni który szczęka w stronę rady ale fatalnie to zrobiliście 

i nowym GM warto może podpowiedzieć że samo wystawienie info o sprzedaży gracza nie robi tyle co spojrzenie na szablony zespołów i napisanie z 10 pm do klubów które mogą dać tobie więcej. 

Warto napisać już z gotową propozycją. Punktem wyjścia jest oferta lakers i to dobry start. Ale litości nie początek i koniec negocjacji. 

I poproszę ofertę przed tym jak poprawiliście ofertę bo jak rozumiem była gorsza. 

Bez komentarza zostawię już brak bezmyślny wykorzystania słabości Jaśka do gracza który gra w lakers. W takiej sytuacji to trzeba wykorzystywać a nie oddawać za pół darmo. 

Każdy wie że maniak lakers będzie szedł po gracza lakers. I po gracza którego ceni. Serio broni wam się w głowach taki deal????

I aby nie było. Sam zrobiłem dużo gorsze wymiany więc przemawia przeze mnie doświadczenie jak spartovzyc ;))))

@gizior jesteś zadowolony z wymiany i procesu negocjacji? Bo jeżeli uważasz że to fair deal pomimo naszej krytyki wsparcia od rady idźmy dalej…

te 3x2 rd absolutnie niepotrzebne. 

W mojej ocenie zachowując nawet te 3x2 wymianę przegrywasz. Więc nie rozumiem jak to może iść bez zwrotu tych 2rds. 
Rada widzę mocno się postarała w odwzorowanie realu i lakers dostali super gracza na promce. 

5 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

Jeśli Rada zaakceptowała taką wymianę to napiszcie konkretnie kto z rady był za a kto przeciw. Niech wszystko w takiej sytuacji będzie transparentne. 

I niech każdy z radnych szykuje najlepszego gracza swojego zespołu i 3x2 Chętnie kupuję. 3x1rd dam. 

Edytowane przez ignazz

moze warto jednak wstrzymać ten deal?

i zobaczyc co inni maja do zaoferowania?

skoro jest @ignazz 

mysle @bogans2 tez moglby sie wlaczyc do wyscigu, zeby nie marnowac prime sga 

portland @Ashigaru tez

indiana od @RonnieArtestics  (gdzie mowie to posiadajac jego pick. sick)

Edytowane przez człowiek...morza

15 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

Jeśli Rada zaakceptowała taką wymianę to napiszcie konkretnie kto z rady był za a kto przeciw. Niech wszystko w takiej sytuacji będzie transparentne. 

Sylwek,

Głosowanie w Radzie jest tajne;) - więc nie będę zdradzał kto jak głosował. ja byłem za osobiście i nie blokowałem wymiany. 

W dniu 19.02.2026 o 11:43, gizior napisał(a):

Charlotte - wysłucham ofert za:

Kristaps Porzingis
Cameron Johnson
Rui Hachimura

Co do Austina Reaves'a to jeszcze parę dni temu był nie do ruszenia - odrzuciłem jedną ofertę.

Aktualnie dopuszczam możliwość wymiany - jeden GM coś o tym wie ;) ale w drugą stronę powinny pójść oprócz graczy wybory w 1st round i to raczej z pierwszej "10".

Reaves wysiał przecież na Tradeing Blocku i każdy GM mógł złożyć nowemu GMowi Hornets ofertę. Pisanie teraz, że to nowy GM powinien do wszystkich pisać co kto jest w stanie oddać za Revesa jest przecież niepoważne.;) 

Ogólnie u nas przecież jak jest deal to dopiero wtedy pojawiają się gromy jaka to słaba wymiana.

Gizior chciał picki za Reavesa i otrzymał to na czym mu zależało - a to w sumie najistotniejsze dla nowego GMa. 

Panowie,

Wymiany i opisy mamy od tygodnia - są dwa moje opisy i jeden Marcusa. Jak wszyscy licytujecie i kisicie graczy i assety do samego końca, żeby później uznać, że nie było satysfakcjonujących ofert, albo inni dawali za mało to pretensje można mieć tylko do siebie. Obaczymy jakie wymiany wpadną w ostatnie 53h jakie jeszcze zostały do końca wymian. Mam nadzieję, że nie będzie nikt pisał żeby czas wydłużyć - bo obiecuję wrzucić to do łapu capu :P