Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

tecu jest jak tykajaca bomba. trzyma w sobie, ale przychodzi moment, że wystrzela jak torpeda i popada w konflikt miedzy ego a superego

Ja lubię takie akcje oglądać. 

Ta nasza gra to złoto. Oj należą się twórca podziękowania. Człowiek oglądał najpierw w drafcie kasztanów aby listę 10 zrobić a teraz bawi się w psychologa. 

Jaki kryzys gry? No brakuje paru ludzi do zabawy. 

dobra nie chce mi się już

@Tecu mam nadzieję, że czujesz się dowartościowany, dwa z tych opisów kończyłem o 3-4 nad ranem, bo chciałem aby były treściwe i aby gra zachowała jakaś namiastkę lat ubiegłych, teraz zamiast się cieszyć, to broniłem się aby Tobie nie nawrzucać, przecież ja nawet żadnych ruchów jeszcze nie zrobiłem, a przekreśliłeś cała moją pracę dla własnej dumy i jakiś urojeń, tym bardziej, że o wszystkim pisałem długo wcześniej, super masz zaangażowane podejście jak na gościa co już x razu odchodził, a teraz chce innych po kontach ustawiać

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Ja myślę, ze dopóki nie padnie "here we go", o temacie można zapomnieć. Jeśli Jokic pójdzie na handel i to sie wydarzy, to bedzie można ruch ocenić i komentować.

Po części każdy ma jakąś swoją rację, jednak po wymianie Doncica w rl, wymiana Jokica za morze picikow i dobrych graczy nie bylalby rzeczą niedozaakceptowania moim zdaniem.

Kontrowersyjną jak najbardziej, ale za odpowiedni zwrot do przyjęcia.

na koniec jeszcze tylko dam jeden główny argument dlaczego chce bebuildingu

nie widzę większych szans na obronę tytułu jeśli trafię na drużynę mocniejszą niż te w tym roku, każdy z Was ma prawo głosu i może mieć swój podgląd, ale jak dostaje masę 4:3 grajac z drużynami, które nawet nie stały obok Lakers 23 w dodatku Brunson jest już superstarem a Caruso najlepszym plastrem w lidze - to mam prawo uznawać to za red flag na przyszłość a jeśli mam się tylko potem irytować po napisaniu kolejnych tych samych opisów, to wolę wcisnąć reset i grać sobie bez spiny o wynik

bardzo proszę by to uszanować, to nie jest decyzja podyktowana żadnym znużeniem tylko zwykłą obserwacją i chęcią czerpania radości z gry

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dobra nie chce mi się już

@Tecu mam nadzieję, że czujesz się dowartościowany, dwa z tych opisów kończyłem o 3-4 nad ranem, bo chciałem aby były treściwe i aby gra zachowała jakaś namiastkę lat ubiegłych, teraz zamiast się cieszyć, to broniłem się aby Tobie nie nawrzucać, przecież ja nawet żadnych ruchów jeszcze nie zrobiłem, a przekreśliłeś cała moją pracę dla własnej dumy i jakiś urojeń, tym bardziej, że o wszystkim pisałem długo wcześniej, super masz zaangażowane podejście jak na gościa co już x razu odchodził, a teraz chce innych po kontach ustawiać

Ja nikogo nie chcę ustawiać po kątach, ale mam prawo by wyrazić swoje zdanie. To wszystko. 

Można oczywiście siedzieć cicho i się bać, że ktoś odbierze to personalnie i później będzie się mścił w głosowaniach, ale chyba przyznasz, że to jest bez sensu.

Nie traktuj tego jako atak na Twoją osobę, zwyczajnie wyraziłem swoje zdanie na temat tego jak postrzegam tę grę i jak daleko od Twojego potencjalnego ruchu to postrzeganie jest. Mam nadzieję, że nikogo przy tym nie uraziłem, nie było to moją intencją.

Nie było też moją intencją by nakazywać jak masz grać i z kim się wymieniać. Nie było w tym również żadnej zazdrości zarówno z paczki jaką ewentualnie pozyskasz ani w kierunku ewentualnego kupującego.

Dla mnie to po prostu tak nierealne by było, zwłaszcza w takim momencie.

Kropka.

Bardzo cenię Twoją osobę, trzymaj się dobrze.

Pozdrawiam 

Edytowane przez Tecu

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie widzę większych szans na obronę tytułu jeśli trafię na drużynę mocniejszą niż te w tym roku, każdy z Was ma prawo głosu i może mieć swój podgląd, ale jak dostaje masę 4:3 grajac z drużynami, które nawet nie stały obok Lakers 23 w dodatku Brunson jest już superstarem a Caruso najlepszym plastrem w lidze - to mam prawo uznawać to za red flag na przyszłość a jeśli mam się tylko potem irytować po napisaniu kolejnych tych samych opisów, to wolę wcisnąć reset i grać sobie bez spiny o wynik

bardzo proszę by to uszanować, to nie jest decyzja podyktowana żadnym znużeniem tylko zwykłą obserwacją i chęcią czerpania radości z gry

Podobna sytuacja do mojej po sezonie '24 - dużo się rzeczy ułożyć musiało, by Lakers '24 i Nuggets '25 zdobyli tytuły. Ja też wiedziałem, by próbować walczyć rok później muszę działać (i sprowadziłem KD), cóż nie pykło w sezonie '25.

Nuggets - z całymi pozytywami (ale i wadami :P) świetnego tria Jokić-Brunson-Caruso to jednak mają duże rezerwy przy poprawie rosteru. Przecież blisko 50 mln w salary siedziało w PO poza rotacją (Jerami, Anderson, Wade) i naprawdę od 5 gracza w dół są problemy spore i Nuggets grali w 7.

Także myślałem, że w taki sposób jakimiś handelkami poszukasz wzmocnień rotacji Brunson/Caruso/Hart/Jokić. Jak pisałem wcześniej - zrozumiałbym też (ze sporym zdziwieniem, ale ciekawością) jakiś interesujący handel Brunsonem/Caruso, by maksymalizować szanse na dodatkowe tytuły Serba.

Ale sam pomysł oddania Jokicia po mistrzostwie...

No nie, nie umiem tego ogarnąć, aż pocytowałbym fanów Nuggets i ich reakcje na pewną gafę Kroenke, gdzie się zaplątały słowa Jokić i trading :P Może nie trzeba by było szukać tak daleko nawet :D 

Nuggets + Jokić + @LeweBiodroSmoka, nie umiem tego tria rozdzielić w głowie, to dla mnie za duża abstrakcja i tyle :P 

1 godzinę temu, january napisał(a):

Nuggets - z całymi pozytywami (ale i wadami :P) świetnego tria Jokić-Brunson-Caruso to jednak mają duże rezerwy przy poprawie rosteru. Przecież blisko 50 mln w salary siedziało w PO poza rotacją (Jerami, Anderson, Wade) i naprawdę od 5 gracza w dół są problemy spore i Nuggets grali w 7.

Taaa

Grizzlies - 148,8 baniek na czwórkę Giannis, OG, Turner, CJ / główni rezerwowi Conley, Malik, K. Williams, Jović, Merril, brak backup centra

Thunder - 131,2 baniek na piątkę SGA, Wiggins, Capela, Simons, Dinwiddie (!)  sytuacje ratuje tu 7 baniek Franza, który i tak nie jest nawet wartośćia dodaną póki co na poziomie w PO / główni rezerwowi Jonas, Green, Krejci, Prince

Bucks - 159,8 baniek na piątkę Edwards, Gobert, Paul, Bridges, Portis, JDub na rookie kontrakcie, też ciężko powiedzieć aby w Finałach dał impact na plus / główni rezerwowi Huff, Walker, Kleber

i teraz ja za czwórkę Jok, Brunson, Hart, Caruso płacę 119,7 baniek i MUSZĘ myśleć co tu zrobić żeby powyższe składy przestały mi grozić 7meczowymi seriami bez HCA

to jest doprawdy obrzydliwe, co Ty próbujesz mi wcisnąć i nawet Ci brewka nie tyrknie

przypomnę, tylko, że Ignazzowi tak imponowali Thunder z Wigginsem, Simonsem i Capelą w S5, że gdyby @bogans2 dodał jebanego Dinwiddiego do rotacji, to pewnie wyczarowałby win Thunder w tej serii

każda z tych drużyn miała bardzo przeciętną/c***ową ławkę, ale to Nuggets mają problem, tamte drużyny niemal walczą ze mną jak równy z równym, pomimo, że rl  Nuggets dali 7 spotkań z Thunder, a zamiast Brunsona, Caruso i Harta mieli Jamala, Brauna i MPJ

w jednym Iggy miał na pewno racje, im dłużej będziecie mnie odwodzić od tej decyzji, to tym bardziej będę chciał to zrobić... zresztą, co mi grozi, będziecie mi bilans obniżać?

Cambus nawet zdania nie napisał (chyba) dlaczego oddał Saba za mocno średni pakiet, którego tak pięknie promował na top10 ligi, a ja muszę się tłumaczyć ze wszystkiego po raz któryś, choć wszystko napisałem na samym początku

1 godzinę temu, january napisał(a):

Nuggets + Jokić + @LeweBiodroSmoka, nie umiem tego tria rozdzielić w głowie, to dla mnie za duża abstrakcja i tyle :P 

w ciągu 7 lat prowadzenia Nuggets w beGM mam pewnie %  winów bliski lub nawet wyższy od Spurs w erze Duncana i Leonarda, myślę, że fani jakoś by to przełknęli, gdyby mogli oglądać skład z takimi graczami zamiast mieć od x już lat cały czas to samo i jeden tytuł

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

5 minut temu, january napisał(a):

Uwaga przede wszystkim do @LAF ale i do innych 

jak robicie deal częściowy to piszcie z czym powiązany. Bo potem to się:

1. Robi burdel

2. Wymiana wygląda idiotycznie, jak do blokady.

A wiadomo z czym jest powiazana?

ta hornets warriors

19 minut temu, january napisał(a):

Uwaga przede wszystkim do @LAF ale i do innych 

jak robicie deal częściowy to piszcie z czym powiązany. Bo potem to się:

1. Robi burdel

2. Wymiana wygląda idiotycznie, jak do blokady.

Rada czeka cały czas na wrzucenie tego dealu LAFa w całości - żeby ocenić co tam się w ogóle stanęło .. Dopiero wtedy można będzie w ogóle się do tego odnieść.