Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.06.2025 o 11:50, january napisał(a):

Lakers - Hawks 

LAL out: #12, #19, #50

LAL in: ATL '26 1st, #31, CHI '30 2nd, ATL '31 2nd, ATL '29 2nd

@24kobe8

Rozumiem, że to co w tym dealu oddaje LAL idzie do Hawks, a to co przejmuje LAL przychodzi z Hawks, ale popraw jak możesz :P 

32 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Rozumiem, że to co w tym dealu oddaje LAL idzie do Hawks, a to co przejmuje LAL przychodzi z Hawks, ale popraw jak możesz :P 

Deadline picku był na 12, nie było czasu :), a nie chcę edytować już potwierdzonej wymiany, zwłaszcza kiedy jest oczywista w interpretacji.

6 minut temu, january napisał(a):

@Ashigaru uzasadnisz ten badziewny deal z Magic z oddaniem 1st roundera za nic:)?

Bo ja taką ofertę z marszu przebiję jak coś i to solidnie

Przecież Ty kupiłeś od Elda loteryjny pick swojego czasu za połowę tego cash, który daję i to bez 2 2nd picków. 

4 minuty temu, january napisał(a):

@Ashigaru uzasadnisz ten badziewny deal z Magic z oddaniem 1st roundera za nic:)?

Bo ja taką ofertę z marszu przebiję jak coś i to solidnie

Jeśli muszę uzasadniać: a) brak miejsca na kolejnego zawodnika z draftu, b) chec zaoszczędzenia kasy na rookie kontakcie, c) kasa za ten sezon, by nie mieć hard cap, d) kasa w następnym sezonie, gdzie może mi się przydać, e) zawodnicy, których mam na oku powinni być dostępni w drugiej rundzie. 

Każdy miał okazje przedstawić swoje oferty. Dostałem 5 i wybrałem najlepszą. 

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że ma rację :)

3 lata temu McGowensa wziąłem od Celtics za 2 2nd z czego jeden był early 2nd i jakoś nikt wtedy nie widział problemu. :) 

Tu oddałem 2 2nd (z #54 mam upatrzonych kilku fajnych graczy pod kątem 2way) i mój future 2nd którego wartość ciężko ocenić, bo to za 7 lat i ponad 7mln$ - czyli tyle za ile chodzi early 2nd. (C_M właśnie za mniej #34 pozyskał). 

Serio nie rozumiem nagonki.

Teraz, Alonzo napisał(a):

Przecież Ty kupiłeś od Elda loteryjny pick swojego czasu za połowę tego cash, który daję i to bez 2 2nd picków. 

Nieprawda, nie był loteryjny i za max cash i dałem 2x2nds. A tu ma być 2nd za 2nd I 1st na czysto za cash...

Bux wkraczają tu z ofertą, bo tak byc nie będzie:)

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

3 lata temu McGowensa wziąłem od Celtics za 2 2nd z czego jeden był early 2nd i jakoś nikt wtedy nie widział problemu. :) 

Tu oddałem 2 2nd (z #54 mam upatrzonych kilku fajnych graczy pod kątem 2way) i mój future 2nd którego wartość ciężko ocenić, bo to za 7 lat i ponad 7mln$ - czyli tyle za ile chodzi early 2nd. (C_M właśnie za mniej #34 pozyskał). 

Ale jakiej nagonki? Róbcie deale jakie chcecie w takich przypadkach. Po prostu uważam, że oddawanie 1st za cash jest słabe.

Teraz, january napisał(a):

No przebijam rzucając 5x2nd i tyle samo cash.

..ale co przebijasz?

Deal done.

Nic mi nie wiadomo o tym, żebyś miał nadzór nad dealami Blazers i Magic xD 

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

Ale jakiej nagonki? Róbcie deale jakie chcecie w takich przypadkach. Po prostu uważam, że oddawanie 1st za cash jest słabe.

.. i 2 2nd

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

..ale co przebijasz?

Deal done.

Nic mi nie wiadomo o tym, żebyś miał nadzór nad dealami Blazers i Magic xD 

.. i 2 2nd

Deal ani nie jest zatwierdzony przez Blazers, ani nie jest legalny (nie możesz oddać '32 2nd w tym sezonie jak wpisałeś)

30 minut temu, Alonzo napisał(a):

Weź już nie tłumacz się tak bekowo, bo jak z marszu Bux daliby 5x2nd więcej to wiesz jak fatalna jest Twoja oferta:)

Chcesz to Ci rzucę taki deal z cashem i 5x2nd za ten 1st i co klepniesz niby:) ?