Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

Jakiej tabelki?

Nie piszemy przecież przy dealach z jakiego wyjątku - chyba, że jest taka potrzeba.

Użycie Room MLE nie wpływa na luxury tax i apron Kings, gdyż Sacto i tak ma hard cap na nieco ponad 153mln$.

Wg mnie brak takiego zapisu powoduje, że można pomyśleć, że to jest min kontrakt a nie jest. A w tabelce czy gdziekolwiek trzeba zapisać, że Kings wykorzystali część jakiegoś wyjątku. Dla przejrzystości.

6 minut temu, Tecu napisał(a):

A w tabelce czy gdziekolwiek trzeba zapisać, że Kings wykorzystali część jakiegoś wyjątku. Dla przejrzystości.

Ogólnie rzecz biorąc nie prowadzimy takiej tabelki. Niemniej ja oddając i McVeigha i trymestr wcześniej Keatona wiedziałem, że to nie są minimalne i oddawałem go do teamu mającego niewykorzystany wyjątek. 

Edytowane przez january

5 minut temu, Tecu napisał(a):

Wg mnie brak takiego zapisu powoduje, że można pomyśleć, że to jest min kontrakt a nie jest. A w tabelce czy gdziekolwiek trzeba zapisać, że Kings wykorzystali część jakiegoś wyjątku. Dla przejrzystości.

..ale to na nic nie wpływa Tecu.

ja i tak pewnie tego McVeigha będę zwalniał w czerwcu.

..ale jak nalegasz, to dodam w Wymianie, że to z Room MLE :) 

Teraz, january napisał(a):

Ogólnie rzecz biorąc nie prowadzimy takiej tabelki. Niemniej ja oddając i McVeigha i trymestr wcześniej Keatona wiedziałem, że to nie są minimalne i oddawałem go do teamu mającego niewykorzystany wyjątek. 

Yap 👍

..a ja wiedziałem, że biorę wyższy kontrakt niż min.

@Tecu

W temacie z hard capami za to jest ujęty który apron tax ma dany team - co też pokazuje z jakich wyjątków mogły korzystać dane drużyny - choć oczywiście jest to robione typowo pod hard capy, czyli nie ma dokładnie wyliczonych wszystkich wyjątków i sum.