Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Edey tak słabo się rozwija?

Chyba win-win deal, bo Nuggets mając Jokica nie mogą czekać na rozwój prospektów, a Edey i tak nie jest partnerem dla Jokica

A Pacers potrzebują mocnego prospekta. Wyjęcie go za Harta to bardzo dobry deal dla Pacers.

Rookie sezon dopiero, jakiś nie widzę w Edeyu gracza na którego pewnie Pacers liczy. Jak dla mnie będzie z niego słabsza wersja Kesslera, ot solidny kołek.

24 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

LAF musisz przestać oglądać te VHSy Anwilu do rana

Braun to top3 MIP tego sezonu i już elitarny 2way wymiatacz, który z Giannisem lideruje w fastbreak points

gruba kompromitacja Wolves

Z Hauserem czy Braunem , doesn’t matter. 

31 minut temu, LAF napisał(a):

Z Hauserem czy Braunem , doesn’t matter. 

Ciekawe co na to @Qcin_69

W dwa okienka wymiana Bol Bola, Daviona Mitchella, Simone i Christiana Brauna na Larrego Nance Jr. Sama Hausera, Dalano Bantona i pozostałych trzech kasztanów którzy albo właśnie wylecieli z NBA (patrz MarJon) albo ich nie ma.

do c***a Pana,

ten deal jest do zablokowania z racji tego, ze Laf jest tymczasowym gm'em.

dzialanie na szkode klubu.

18 minut temu, kuba2419 napisał(a):

W dwa okienka wymiana Bol Bola, Daviona Mitchella, Simone i Christiana Brauna na Larrego Nance Jr. Sama Hausera, Dalano Bantona i pozostałych trzech kasztanów którzy albo właśnie wylecieli z NBA (patrz MarJon) albo ich nie ma.

to jest k**** kpina

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Edey tak słabo się rozwija?

Chyba win-win deal, bo Nuggets mając Jokica nie mogą czekać na rozwój prospektów, a Edey i tak nie jest partnerem dla Jokica

A Pacers potrzebują mocnego prospekta. Wyjęcie go za Harta to bardzo dobry deal dla Pacers.

jak zwykle CM mysli za wszystkich i zeby wszystkim bylo dobrze, nawet jesli sam nie bierze w tym udzialu. 

1 godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

xD 

Przynajmniej wiecie, że ja w tym palców nie maczam xD 

Teraz, Alonzo napisał(a):

Nie da się ukryć, że to dwa różne style zarządzania. Minnesocie coraz bliżej do Włocławka. 💪

raczej z #1 faworytów do tytulu spadli do poziomu nieco lepszego Orlando xd 

1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a):

raczej z #1 faworytów do tytulu spadli do poziomu nieco lepszego Orlando xd 

Zawsze miałeś zapędy do budowania silikonowych drużyn, więc dobrze wiedzieć, że u Ciebie bez zmian xD

1 godzinę temu, LAF napisał(a):

Głowa mnie już zaczyna boleć od Waszego pi****lenia. Nie da się tego czytać. 

EOT z mojej strony. 

gdybyś się do mnie odezwał mógłbym zapłacić Edeyem lub nawet dwoma pickami, niemniej to nie jest istotne, bo tak naprawdę nie było najmniejszego powodu by go w ogóle ruszać, stąd nawet nie podbijałem wierząc, że takie podstawy to ogarniasz, nawet kilkukrotnie wystawiałem mu laurke w temacie Nuggets

ojebałeś 5go najlepszego gracza rosteru grającego sezon w granicach top70 ligi, posiadając do niego full birdy za typa robiącego 7/3 na średnio 20 mpg i jakiś plankton, c*** wie czemu też poszedł Fontecchio, nawet jeśli masz dogadany inny deal to i tak jest totalny dramat, agresją z którą Ci i tak nie do twarzy tego nie zmienisz

Oczywiście Ja tez bym tej wymiany nie puścił gdyby była jakaś taka możliwość, wiec dajcie znać czy jest taka możliwość. 

nawet mogę tymczasowo przejąć wolves jakby Laf się obraził, bo w PO przynajmniej będę miał co robić :) 

9 godzin temu, kuba2419 napisał(a):

Rookie sezon dopiero, jakiś nie widzę w Edeyu gracza na którego pewnie Pacers liczy. Jak dla mnie będzie z niego słabsza wersja Kesslera, ot solidny kołek.

Oj moim zdaniem bardzo Kiepskie porównanie, i generalnie ten post źle się zestarzeje. Edey ma chyba dużo więcej skilla i moves w ataku od Kesslera, oprócz wielkiego ciała to są zupełnie inni zawodnicy jak dla mnie. 

2 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Oj moim zdaniem bardzo Kiepskie porównanie, i generalnie ten post źle się zestarzeje. Edey ma chyba dużo więcej skilla i moves w ataku od Kesslera, oprócz wielkiego ciała to są zupełnie inni zawodnicy jak dla mnie

Co do Edeya to zobaczymy za 2/3 sezony jakim graczem będzie, oby rozwinął się tak jak tego oczekujesz 😉

1 godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Jak można wymianę Pacers - Nuggets uznać jako W-W?

Przecież oni nie mają własnego picku i jeszcze biorą ten beznadziejny kontrakt Brogdona...

Otóż Edey robi 15,9/13,6/1,8as/1stl/2,1blk per36 w rookie sezon. Już jest jakby dominatorem w pewnych aspektach, a jeszcze sporo ma do nauczenia się. Ryzykowny ruch ale wg mnie musiałem jakiś inny kierunek obrać i spróbować wziąć kogoś ze sporym potencjałem. Brogdon niższej wartości niż ma już nie powinien mieć, może w realu znajdzie swoje miejsce w jakims dobrym teamie za rok i wyjdzie na prostą. W tym roku mam prawdopodobnie pick w drafcie z końca drugiej dziesiątki, posiadanie Harta nic by nie zmieniło, a w przyszłym roku nie zamierzam tankować. 

Edytowane przez RonnieArtestics

5 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Otóż Edey robi 15,9/13,6/1,8as/1stl/2,1blk per36 w rookie sezon. Ryzykowny ruch ale wg mnie musiałem jakiś inny kierunek obrać i spróbować wziąć kogoś ze sporym potencjałem. Brogdon niższej wartości niż ma już nie powinien mieć, może w realu znajdzie swoje miejsce w jakims dobrym teamie za rok i wyjdzie na prostą. W tym roku mam prawdopodobnie pick w drafcie z końca drugiej dziesiątki, posiadanie Harta nic by nie zmieniło, a w przyszłym roku nie zamierzam tankować. 

Mogłeś więcej wyciągnąć za Brogdona niż 2x2nd, szczególnie na tym kontrakcie.

Zarzucano Pacers ze są w ciezkiej sytuacji i musza podjąć jakieś działania. Prośby fanów Pacers zostały spełnione. Podsumowując trade deadline w wykonaniu Pacers: 

Wśród graczy rotacyjnych odeszli :
- Josh Hart SF/PF
- Shake Milton PG 
- Bruce Brown SG/SF 
A również wśród graczy mało istotnych:  
- Dario Saric C/PF 
- PJ Hall C/PF

wśród graczy rotacyjnych przybyli: 
- Zach Edey C 

Młody i zdolny prospekt, liczymy na szybki rozwój tego zawodnika i 20/12 co noc za jakiś czas :)
- Malcolm Brogdon PG/SG
Brogdon w Pacers bedzie miał szanse wrocic spokojnie do zdrowia i wrócić na dobre tory. W przyszłym sezonie chciałbym aby grał rolę 6th mana i wierzę, że taki poziom jest osiągalny dla niego 
- Nicolas Batum SF/PF 
ten weteran ma zapełnić choć częściowo do końca sezonu lukę w rotacji po Brownie i Harcie i wspomóc Pacers w awansie do playoffs w tym sezonie. Nie odpuszczamy tego sezonu i stad pozyskanie tak cennego weterana za gracza, który był kompletnie poza rotacja, czyli Sarica
Z graczy aktualnie poza rotacyjnych przybyli: 
-Isaiah Jackson C
Młody center przechodzi rehabilitacje po ciezkiej kontuzji, pewnie latem zapadnie decyzja czy będziemy wiązać z nim dalsza przyszłość. Nie zapominajmy ze to pierwszorundowy wybór draftu i gość ma talent, wierze ze przejdzie sprawnie rehabilitacje i jeszcze bedzie z niego wiele pożytku w przyszłości. 
- Collin Gillespie PG
gracz który dostaje właśnie swoje pierwsze poważniejsze szanse w realu. Gracz do obserwacji i rozwoju. 

Oprócz tego Indiana pacers w wyniku tych transferów pozyskała aż cztery picki drugorundowe. Te picki 2nd zyskują ostatnio na wartości i poprawiaja znacznie sytuacje posiadanych pickow na przyszłe lata. Czeka nas soft przebudowa i będą cennymi dodatkami do kolejnych wymian latem. 

Ponadto cały bilans wymian to około +0,7mln w oszczędnościach na ten sezon i i w przypadku wzięcia Player option przez Browna i zrezygnowania jednak z Jacksona ponad 7mln w oszczędnościach na przyszły sezon. Uszczuplamy budżet i szykujemy się już na możliwy hardcap w sezonie 25/26. Jednocześnie zgarniamy młode talenty w postaci Edeya i Jacksona. To jest inwestycja w przyszłość i moim zdaniem ma szanse się opłacić. 

podsumowujac moim zdaniem bardzo udane okienko transferowe i poprawia bardzo moja sytuacje na przyszłość. W tym sezonie raczej bedzie gorzej ale nie składamy broni w walce o playin! 

PS. To nie musi być koniec ruchów, jesli jesteś zainteresowany Milesem Bridgesem lub Calebem Martinem to zapraszam do negocjacji. 

Edytowane przez RonnieArtestics

3 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

Cleveland in: Leonard Miller, 1,25 mln cash

Cleveland out: Kevin Love, 2nd rd '25 Wizards

Atlanta in: Kevin Love, 2nd rd '25 Wizards

Atlanta out: Leonard Miller, 1,25 mln cash

Nie wiem czy Hawks mają tyle cash jak coś, upewnijcie się lepiej

ja w arkuszu nie widzę, by cokolwiek Hawks oddawało, tak samo jeśli chodzi o wymiany od kwietnia 2024

oczywiście prośba do kogoś bardziej ogarniętego aby to potwierdził, bo mogę źle patrzeć 😬