Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

to jest posrane, ze jeszcze pare lat temu musielismy sie nastarać, żeby utrzymać as, ss u siebie, a tera wystarcza ruchy na alibi albo miłe słówka, jak powyzej, które nikt sie nie maja do rzeczywistosic.

W dniu 22.02.2025 o 12:20, january napisał(a):

JJJ będzie mógł prawdopodobnie podpisać sipermaxa na 345 mln,

Rozwiń  

tylko to jest prawda i tylko to ratuje suns.

choc oczywscie jjj nie jest wart tego kontraktu

W dniu 22.02.2025 o 12:17, człowiek...morza napisał(a):

jakim ciekawym projekcie?

gra tam 7 sezonow, nic nie osiagnal.

a projekt o ktorym mowisz juz pare razy zmienial kierunek

Rozwiń  

Jak spojrzysz na roster to raczej zrozumiesz o jakim ciekawym projekcie wspominam. Jak nie to trudno.

Mój projekt nigdy nie zmieniał kierunku. Krok do tyłu by zrobić dwa kroki do przodu. 

W dniu 21.02.2025 o 21:22, LeweBiodroSmoka napisał(a):

może, tylko nie wiem czy są oni na tym forum,chyba nikt się nie spodziewał, że będzie aż tak dramatyczny, Jasiek się pewnie cieszy, że nie musi na niego slotu marnować, a z tym kontraktem to jest elitarny balast obecnie

rywalizujesz między innymi z duetami jak Jok-Brunson, Tatum-Booker czy Big3 LAL, nie wiem jak mamy poważnie traktować CJa jako legitną drugą opcje skoro w PO nie zagra, a ostatnie weryfikacje w nich były dla niego negatywne, Malik przynajmniej ma szansę się realnie w tych PO pokazać, ale to też nie będzie żaden game-changer raczej

dążę do tego, że za mniejsze pieniądze mogłeś dobrać kogoś, kto daje zbliżony impact do CJa a przy okazji byłby łatwiejszy do oceny, 

Rozwiń  

Malik ma w Griezzlies zdecydowanie lepsze wsparcie a jeszcze dojdzie CJ którego już zaczyna się nie doceniać, rozgrywa fajny i bardzo solidny sezon :) co do jakości liderów to gdyby to miało kluczowe znaczenie to rl Suns byli by w czubie a nie są.

Przy tych assetach które zostały w Memphis to nie sądzę abym kogoś zbliżonego jakością do CJa, gdzieś tam był jeszcze temat Jordana Poole ale upadł jakis czas temu, zresztą jego jeszcze trudniej było by ocenić.

w oparach ograniczen, których nie da się przeskoczyć, ruchy memphis są dobre i ten z CJ również.

natomiast to nic nie zmienia, dalej marnuje sie prime idk top20 grajka w historii, a patrząc na niski stopień motywacji już do gry BeGM, nie ma jak temu zaradzić, więc ostatecznie się zmarnuje.

W dniu 22.02.2025 o 12:17, człowiek...morza napisał(a):

w jakim ciekawym projekcie?

gra tam 7 sezonow, nic nie osiagnal.

a projekt o ktorym mowisz juz pare razy zmienial kierunek.

aktualnie nie ma perspektyw na wynik, tymczasowy gm zas mowi, ze chce sie skupic na drafcie czyli czyms zgola odmiennymi od tego co chce gracz w prime - czyli wygrywać. 

moim zdaniem w lato robi out do nets lub hawks

Rozwiń  

Luka Doncic też może chyba być rozczarowany PG13 i tym co mu zbudowali w Miami, jeżeli już mówimy o jakiś ruchach w lato.

W dniu 23.02.2025 o 19:26, january napisał(a):

Mavericks – aktualnie potrzebują finałów konferencji by uniknąć HC. Wiadomo w jak fatalnej sytuacji zostawił ich poprzedni GM. Tu zdecydowanie już teraz powinni ciąć finanse – by zjechać poniżej poziomu luxury. Bo inaczej grozi im ogromny hardcap (projected na poziomie 160 mln, przy wynagrodzeniach 172 mln na top6 płatnych graczy – AD, Younga, Vassella, DLO, Jonesa i WCJ).

Rozwiń  

zastanawia mnie, na cholere dallas byl ten zje***y deal ziona?

skoro w finansach nic nie dal.

rolesi w nim zjebani, prospecty zjebane, picki slabe

W dniu 23.02.2025 o 12:11, kuba2419 napisał(a):

Luka Doncic też może chyba być rozczarowany PG13 i tym co mu zbudowali w Miami, jeżeli już mówimy o jakiś ruchach w lato.

Rozwiń  

tak i o tym tez mowilem

W dniu 23.02.2025 o 20:00, ernie9005 napisał(a):

CLE - OKC

CLE in Theis, 2nd rd OKC/WAS - worse 2031 (33-60)

CLE out Nurkić,

OKC in Nurkić

OKC out Theis, 2nd rd OKC/WAS - worse 2031 (33-60)

@bogans2

Rozwiń  

i cie chuy, brac te zwłoki nurkicia i nie dosc, że nie dostać picku 1-rundowego, to jeszcze samemu czyms zaplacic.

ostro 

cos chyba przepaliło styki @bogans2

W dniu 23.02.2025 o 19:53, człowiek...morza napisał(a):

i cie chuy, brac te zwłoki nurkicia i nie dosc, że nie dostać picku 1-rundowego, to jeszcze samemu czyms zaplacic.

ostro 

cos chyba przepaliło styki @bogans2

Rozwiń  

A kogo mógłbym ściągnąć za ten pakiet?? Nie ma co wybrzydzać. Capela i Smith dostają jakieś ochłapy także dodatkowy C na wagę złota 😋

W dniu 23.02.2025 o 20:47, bogans2 napisał(a):

A kogo mógłbym ściągnąć za ten pakiet?? Nie ma co wybrzydzać. Capela i Smith dostają jakieś ochłapy także dodatkowy C na wagę złota 😋

Rozwiń  

mysle, ze w lato duzo bardziej by Ci sie oplacało sciagnac kogos z fa za te pieniadze.

nurkic nie jest zadnym atutem wzgledem tych centrow co masz

W dniu 26.02.2025 o 19:05, Tecu napisał(a):

To dopiszcie to do dealu i tabelki.

Rozwiń  

Jakiej tabelki?

Nie piszemy przecież przy dealach z jakiego wyjątku - chyba, że jest taka potrzeba.

Użycie Room MLE nie wpływa na luxury tax i apron Kings, gdyż Sacto i tak ma hard cap na nieco ponad 153mln$.

Edytowane przez Alonzo

W dniu 26.02.2025 o 19:06, Alonzo napisał(a):

Jakiej tabelki?

Nie piszemy przecież przy dealach z jakiego wyjątku - chyba, że jest taka potrzeba.

Użycie Room MLE nie wpływa na luxury tax i apron Kings, gdyż Sacto i tak ma hard cap na nieco ponad 153mln$.

Rozwiń  

Wg mnie brak takiego zapisu powoduje, że można pomyśleć, że to jest min kontrakt a nie jest. A w tabelce czy gdziekolwiek trzeba zapisać, że Kings wykorzystali część jakiegoś wyjątku. Dla przejrzystości.

W dniu 26.02.2025 o 19:16, Tecu napisał(a):

A w tabelce czy gdziekolwiek trzeba zapisać, że Kings wykorzystali część jakiegoś wyjątku. Dla przejrzystości.

Rozwiń  

Ogólnie rzecz biorąc nie prowadzimy takiej tabelki. Niemniej ja oddając i McVeigha i trymestr wcześniej Keatona wiedziałem, że to nie są minimalne i oddawałem go do teamu mającego niewykorzystany wyjątek. 

Edytowane przez january

W dniu 26.02.2025 o 19:16, Tecu napisał(a):

Wg mnie brak takiego zapisu powoduje, że można pomyśleć, że to jest min kontrakt a nie jest. A w tabelce czy gdziekolwiek trzeba zapisać, że Kings wykorzystali część jakiegoś wyjątku. Dla przejrzystości.

Rozwiń  

..ale to na nic nie wpływa Tecu.

ja i tak pewnie tego McVeigha będę zwalniał w czerwcu.

..ale jak nalegasz, to dodam w Wymianie, że to z Room MLE :) 

W dniu 26.02.2025 o 19:23, january napisał(a):

Ogólnie rzecz biorąc nie prowadzimy takiej tabelki. Niemniej ja oddając i McVeigha i trymestr wcześniej Keatona wiedziałem, że to nie są minimalne i oddawałem go do teamu mającego niewykorzystany wyjątek. 

Rozwiń  

Yap 👍

..a ja wiedziałem, że biorę wyższy kontrakt niż min.

@Tecu

W temacie z hard capami za to jest ujęty który apron tax ma dany team - co też pokazuje z jakich wyjątków mogły korzystać dane drużyny - choć oczywiście jest to robione typowo pod hard capy, czyli nie ma dokładnie wyliczonych wszystkich wyjątków i sum.

Brunson, Hart, Jokic, jak mogłem się upierać blokować powstanie takiego dream teamu. To jest tak piekny fit, że Nuggets być może staną się faworytem do mistrza. Pacers wkraczają w nowa fazę i umożliwiliśmy kulturalnie naszemu jedynemu zawodnikowi w mistrzowskiej formie walkę o pierścień, powodzenia LBS. 

Edytowane przez RonnieArtestics

W dniu 1.03.2025 o 18:00, kuba2419 napisał(a):

Nom, brawo. Tym bardziej że nie jakimś dużym kosztem 👏

Rozwiń  

Edey tak słabo się rozwija?

Chyba win-win deal, bo Nuggets mając Jokica nie mogą czekać na rozwój prospektów, a Edey i tak nie jest partnerem dla Jokica

A Pacers potrzebują mocnego prospekta. Wyjęcie go za Harta to bardzo dobry deal dla Pacers.

W dniu 1.03.2025 o 18:54, MarcusCamby napisał(a):

Chyba win-win deal

Rozwiń  

też mi się tak wydaje, Edey imo poziomowo to minimum taki Hartenstein, a to już gwarantuje zwrot w takim dealu, do tego Brogdon ma szansę zawsze wyjść na prostą, a wtedy jest idealny pod każdy zespół praktycznie

dzięki Ronnie za deal, jak zwykle bardzo konkretne negocjacje, polecam GMa