Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Zwłaszcza, że odzyskanie picku to dobry ruch Bulls przecież, z marszu lepszą sytuacja.

PG13 w Heat... cóż chcieliście drugiej gwiazdy dla Luki to macie, aczkolwiek ja jestem sceptyczny:)

Szkoda Ronnie, że nie próbujesz kombinować w Pacers, tak jak karpik w Mavs... W ciężkich sytuacjach zostawione teamy.

3 godziny temu, Regis napisał(a):

Na pewno jest to dużo lepsze niż doprowadzenie swojej drużyny do fatalnej sytuacji i porzucenie jej z byle powodu. 

W fatalnej jest co najwyżej twój team, a porzuciłem nie z byle powodu. Niechęć do grania z clownami w grę gdzie clowny zmieniają zasady jak im się tylko podoba i omijają regulamin to nie jest błachy powód. 

3 godziny temu, january napisał(a):

Szkoda Ronnie, że nie próbujesz kombinować w Pacers, tak jak karpik w Mavs... W ciężkich sytuacjach zostawione teamy.

A Czy to moja wina ze Bruce Brown opuscil 27 meczy, Nesmith 22, Tre Jones 20,Sharpe 15, Ayton 5+, Bridges 5+ w jednym trymestrze ? A Brandin złapał sophomore Walla. Spokojnie, imo Jak będą zdrowi to do playin wejdą i mogą namieszać jeszcze :) 

11 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

W fatalnej jest co najwyżej twój team, a porzuciłem nie z byle powodu. Niechęć do grania z clownami w grę gdzie clowny zmieniają zasady jak im się tylko podoba i omijają regulamin to nie jest błachy powód. 

Skoro tak twierdzisz.... Ja jednak uważam, że Rockets są w dużo lepszej sytuacji niż Pacers i ciężko mi uwierzyć, że potencjalny nowy GM wolałby w tym momencie przejąć Twój team. Chyba, że jako wyzwanie,  bo wystrugać coś sensownego z tego co zostawiłeś to będzie sztuka. Pewnie masz w tej kwestii inne zdanie - wystarczy wrócić i to udowodnić:) 

A powód Twojego odejścia był tak poważny, że choć śledzę forum regularnie to nie wiem dlaczego odszedłeś:) 

Godzinę temu, Regis napisał(a):

A powód Twojego odejścia był tak poważny, że choć śledzę forum regularnie to nie wiem dlaczego odszedłeś:) 

Hahaha dzięki ze to napisałeś. no bo dlatego wlaśnie odszedłem, tu jest dokładnie taki cyrk, że rada sobie działa poza regulaminem gdy tylko sobie tak zażyczy,  a ludzie nawet na to nie zwracają uwagi, tak są zaangażowani. :) 

Edytowane przez RonnieArtestics

Świetny ruch Lakers - DiVincenzo do rotacji i odzyskanie swojego picku 2026, który miałby sporą wartość jak Lakers ze względu na wiek swoich liderów weszliby w proces przebudowy. Choć oczywiście oddanie całej trójki graczy wybranych w I rundzie draftu, to pośrednio przyznanie się do błędu. January :P

Luka zachwycony perspektywą gry z Terrancem Shannonem Jr. i Tylerem Smithem. W Shannona nie wierzę, ale z Tylera Smitha GM może za parę lat mieć pożytek gdyby dotrwał do tego czasu w Heat.

Trochę dziwny ruch dla Bulls oddanie DiVincenzo, gdyż po dobrym dealu z Heat wreszcie dostali kreatora w osobie Tyusa Jonesa, a i Middleton może być szykowany pod kątem playoffs w rl zatem s5 Tyus Jones/ DiVincenzo/Middleton/Randle/Zubac fajnie wyglądało i dawało wreszcie szansę walki o playoffs.

edit. A nie! Lakers mieli swój pick'26 - czyli mamy tu po prostu swap.

Jak Heat nie oddają picku Lakers ( w sumie ciężko ocenić szanse zmaterializowania się swapu LAL/OKC), to Heat za wizualny swap zrobili dobry deal. Shannon i Tyler Smith nie są graczami na teraz, ale zawsze to assety pod wzmocnienie. 👍

Edytowane przez Alonzo

23 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Luka zachwycony perspektywą gry z Terrancem Shannonem Jr. i Tylerem Smithem.

Lol, seriously?

Heat oddaja 2 gosci poza NBA I marny swap za 2x 1st rounderow z draftu, ktory sledzilem pol roku I obaj ci goscie sa dla mnie bardzo fajni I obu mialem przed draftem wyzej, po prostu w RL trafili slabo z zespolami.

Bench warmerzy poza nba za 2 mlodych utalentowanych 1st rounderow. Trzeba miec wyjatkowo duzo zlej woli, zeby to skrytykowac.

Teraz, Reikai napisał(a):

Lol, seriously?

Heat oddaja 2 gosci poza NBA I marny swap za 2x 1st rounderow z draftu, ktory sledzilem pol roku I obaj ci goscie sa dla mnie bardzo fajni I obu mialem przed draftem wyzej, po prostu w RL trafili slabo z zespolami.

Edytowałem swój post powyżej.

Myślałem, że oddawałeś w tym dealu swap picku Lakers.

Bez tego dobry ruch - zwracam honor! 👍

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Choć oczywiście oddanie całej trójki graczy wybranych w I rundzie draftu, to pośrednio przyznanie się do błędu. January

Trochę tak - bo jak ich wybierałem to nie wiedziałem, że uda mi się stworzyć big3:) Hardcap na 178 mln jest niestety morderczy i oddanie ich wszystkich to była jedyna możliwość na solidne wzmocnienie, rodzaju wzięcia Donte, w którego powrót do formy wierzę - i może być gamechangerem w moich LAL. Trudno, Reikai i Pablo się obłowili, a ja picków i tak mam jedenaście 1st rounderów w kolejnych 5 draftach:)

Godzinę temu, LAF napisał(a):

Minnesota Wolves - Atlanta Hawks - Chicago Bulls

Chicago Bulls out : Jared Butler , 2rd Chicago 30

Chicago Bulls in : Patty Mills z TPE

Minnesota Wolves out : Bol Bol , Davion Mitchell , Patty Mills

Minnesota Wolves In : Larry Nance Jr , Jared Butler

Atlanta in : Davion Mitchell , Bol Bol , 2rd Chicago 30

Atlanta out : Larry Nance Jr 

@Pablo81 , @24kobe8

ten nance jak bedzie zdrowy to cud

imo zly ruch dla druzyny tak ograniczonej kadrowo.

6 minut temu, january napisał(a):

A o co chodzi z tym dealem co wysyłasz 1st rounder doslownie za nic do PTB? Bo tako deal nie może przejść bez wyjaśnienia.

tam wyszła lipa, że był wczesniej błąd w arkuszu podczas dealu williamsa i poszedł za słaby pick.

w drodze uzgodnien z ashigaru ustalilismy, ze jakos doplace i to byl ostateczny efekt.

10 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

ten nance jak bedzie zdrowy to cud

imo zly ruch dla druzyny tak ograniczonej kadrowo.

Szykowanie na PO granie w 8 z najlepszym nazwiskiem po prostu. U nas bezkarnie można w 6 zdrowych rozegrać 82 meczowy RS to jest logika na po. 

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

tam wyszła lipa, że był wczesniej błąd w arkuszu podczas dealu williamsa i poszedł za słaby pick.

w drodze uzgodnien z ashigaru ustalilismy, ze jakos doplace i to byl ostateczny efekt.

To warto to opisać zawsze wcześniej po prostu. 

Bardzo ciekawe ruchy kadrowe w okienku w Dallas @ernie9005

Mavs miało bardzo trudną sytuację z kontraktami, gdzie na kolejny sezon, będące już i tak w podatku Dallas na 9 graczy wydawało ponad 200mln$. Gdzieś ten węzeł gordyjski trzeba było przeciąć.

Z Zionem oczywiście ze względu na jego zdrowie sytuacja jest niepewna, ale każdy zdrowy sezon Ziona to dla Warriors @Reikai oznacza mocne Golden State. Duże ryzyko - ale kto nie ryzykuje ten tkwi w marazmie.

Ogólnie kilka niespodziewanych ruchów kadrowych miało u nas miejsce mimo trudności spowodowanych przez hard capy.

Edytowane przez Alonzo

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Z Zionem oczywiście ze względu na jego zdrowie sytuacja jest niepewna, ale każdy zdrowy sezon Ziona to dla Warriors @Reikai oznacza mocne Golden State. Duże ryzyko - ale kto nie ryzykuje ten tkwi w marazmie.

A no wlasnie z grubsza o to chodzi. Podpisac I tak byloby kogos ciezko na FA, bo poki co Coby gra na promocji jeszcze, ale zaraz trzeba bedzie mu zaplacic. A tak mamy duet Ingram Zion otoczony lepszym supportem oraz shootingiem niz w RL, jak sie bawic to sie bawic. Szkoda mi tylko Hawkinsa, bo baaaardzo go lubie i cenie, ale @ernie9005 byl nieustepliwy.

Wiadomo, ze zdrowi Zion i Ingram to troche yeti, ale jak masz okazje pozyskac Ziona po dosc promocyjnej cenie, to to robisz.