Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
3 minuty temu, LAF napisał(a):

A do kogo oferty ? Do Ciebie czy do tego nowego ?

Po pierwsze i najistotniejsze - nie dyskutujemy w temacie Tradeing Block.

A oferty do mnie, bo nowego GMa nie było od czasu dramy z dealem Huntera i w sumie nie wiadomo, czy będzie jeszcze bo się nie odzywa.

• 1 miesiąc temu...
9 minut temu, ernie9005 napisał(a):

Dobra wymiana Magic na początek. Dwóch weteranów Draymond Green i Joe Ingles za nieaktywnych graczy. Brawo 👍

Ten pick Heat w tym roku zapowiada się na loteryjny, ale zdaje sie, że Magic walczą o całą pulę i nie kalkuluja.

Pick wygląda na bardzo fajny. Zakładam, że Miami awansuje z Luka przez play iny do playoffs. Jednak KAT i Mitchell są w swoim absolutnym prime i potrzebuję graczy na tu i teraz. Niestety Grant wypada wg mnie nie tylko na ten sezon, ale w kolejnym będzie dopiero dochodził do siebie - czyli faktycznie przez te dwa kluczowe dla mnie sezony z mocno napiętym salary nie mógłbym na niego liczyć. Stąd ta trudna, ale patrząc brutalnie - na chłodno - chyba rozsądna decyzja, gdyż priorytetem jest walka o najwyższe laury z duetem KAT/Mitchell w ich prime i zoptymalizowanie siły drużyny wokół nich.

Mało jest w lidze graczy, którzy mogliby mi zastąpić tak dobrze Granta.. Właściwie tylko Draymond Green mi przychodzi do głowy. Stąd jego sprowadzenie. Powinien mi idealnie pasować do KATa, tworząc z Aaronem Gordonem odpowiednio mocną defensywę łatając dziury pod koszem. Przynajmniej na to liczę. :)

Edytowane przez Alonzo

Prawdziwa kultura organizacji. Wyjebanie elitarnego rolesa, który oddał drużynie całe serducho na parkiecie, gdy się połamał…

Po trupach do celu

W Magic od jakiegoś czasu taki przemiał, że Mitchell i Towns pewnie nawet nie kojarzą, kto ma w szatni szafkę obok. 

27 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

Prawdziwa kultura organizacji. Wyjebanie elitarnego rolesa, który oddał drużynie całe serducho na parkiecie, gdy się połamał…

Po trupach do celu

W dniu 24.11.2024 o 17:52, człowiek...morza napisał(a):

ogladam hornets regularnie. ogolnie williams to straszny kasztan.

nie dalbym mu 5 baniek w naszej grze

on w niczym nie jest dobry.

Oddanie Granta, to była moja najtrudniejsza decyzja jako GMa Magic - stąd w Media Room nawiązanie do Mistrza z Czarnolasu.

Utrzymanie drużyny w czubie ligi przy luxury tax, czy takich zmiennych jak forma i kontuzje nie jest łatwe, ale Ty takich rzeczy nie rozumiesz robiąc po prostu reset:

34 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

W Magic od jakiegoś czasu taki przemiał, że Mitchell i Towns pewnie nawet nie kojarzą, kto ma w szatni szafkę obok. 

Magic to nie Knicks xD

U Ciebie największy staż ma Mobley grający właśnie swój 4 sezon w NBA..

Natomiast wracając do meritum - Dray był od zawsze na mojej short liście graczy, których chciałem sprowadzić do Magic. Zresztą tak samo Joe Ingles - choć on akurat już raczej w roli Udonisa w tym sezonie, bo pewnie to już jego ostatni sezon w NBA.

A Grantowi mówimy w Orlando do widzenia, a nie żegnaj. :)