Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Alonzo napisał(a):

To soft przebudowa, bez hard tanku :) Na centrze będą grać Landale i Hukporti - i tak, zdaję sobie sprawę, że szału tu nie ma, ale na pozostałych pozycjach jest ok rotacja.

Po prostu za Vucevicia i Nancea Kings dostali 1st pick ;)

Natomiast masz rację - pick Sacto'25 będzie wyższy, gdyż oddalają się szanse na play iny w tym sezonie dla Kings, które i tak były sufitem tej drużyny.

Przecież tu chodzi żeby wyciągnąć jak najwyższe value z wymiany.  A nie oddawać Vuca i Nanc za free, za których na pewno możnaby wyciągnąć 1 st Picka . Serio nie rozumiem tej wymiany i to jest oddawania zawodników po promocji. 

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no przecież o to chodzi

Dlatego samodzielne decyzje nowy GM, jak się oczywiście wdroży w naszą grę, będzie podejmował dopiero z biegiem czasu. Do okienka po 1T w grudniu mamy kilka miesięcy i mam nadzieję, że wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy w Kings.

4 minuty temu, Sylvinho. napisał(a):

Przecież tu chodzi żeby wyciągnąć jak najwyższe value z wymiany.  A nie oddawać Vuca i Nanc za free, za których na pewno możnaby wyciągnąć 1 st Picka . Serio nie rozumiem tej wymiany i to jest oddawania zawodników po promocji. 

Dlatego zobaczymy co wyciągnie GM Hawks za Vucevicia.

ja nie chcę pewnych kwestii teraz poruszać (rozwinę to w dalszej części sezonu), ale deal z punktu widzenia Kings uważam za dobry - choć robiąc go liczyłem się z krytyką.

2 minuty temu, Tecu napisał(a):

Czyżby brzydzący się tankiem @Alonzo tankuje?

Nowe, nie znałem.

Nie, po prostu Kings będą grali bez przyzwoitego centra z Landale w s5 i Hukportim z ławki. Reszta składu jest ok.

Nie bardzo było już kogo oddać, gdyż z resztą graczy wiążę spore nadzieje. Nance i Vucevic nie byli w długofalowych planach Kings. Raczej nie wiele to zmienia też w sile drużyny Kuzma/Vucevic to fatalna defensywa. Za rok za MLE Kings będą mogli podpisać jakiegoś przyzwoitego centra.

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Dlatego samodzielne decyzje nowy GM, jak się oczywiście wdroży w naszą grę, będzie podejmował dopiero z biegiem czasu. Do okienka po 1T w grudniu mamy kilka miesięcy i mam nadzieję, że wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy w Kings.

nie mam za bardzo ochoty tłumaczyć Tobie jak bardzo absurdalnie to wszystko wygląda, clue jest takie, że na dziś kurs na to, że GM wytłumaczy się sensownie z tego ruchu i przy tym dotrwa do T2 na oko wynosi 500

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

A mi przeszkadza coś innego. Bo nie widzę aby gm brał udział w tej wymianie. Troska Rady i korekty błędów poprzez akceptację to jedno a robienie samodzielnych wymian przez Radnego to inna kwestia. To nowy gm zainicjował czy nawet o tym nie wie? Bo chyba zmieniamy zwyczaje za bardzo. I zostawiam tu ocenę wymiany jako nieistotna. 

10 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Po prostu za Vucevicia i Nancea Kings dostali 1st pick ;)

No tak, czyli za przejęcie Huntera, czyli najgorszego kontraktu w lidze nie dostali nic :) Niech rada jeszcze raz usiądzie i przemyśli tę wymianę, ponieważ wpływa ona długoterminowo negatywnie na Kings.  

10 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Nie, po prostu Kings będą grali bez przyzwoitego centra z Landale w s5 i Hukportim z ławki. Reszta składu jest ok.

Nie bardzo było już kogo oddać, gdyż z resztą graczy wiążę spore nadzieje. Nance i Vucevic nie byli w długofalowych planach Kings. Raczej nie wiele to zmienia też w sile drużyny Kuzma/Vucevic to fatalna defensywa. Za rok za MLE Kings będą mogli podpisać jakiegoś przyzwoitego centra.

Wg mnie tankowanie nie jest wtedy kiedy mówi się, że się nie tankuje, ale wtedy gdy celowo osłabia się drużynę by poprawić swoje szanse na pick przy okazji zgarniając jakieś dodatki w postaci innych picków. Często zgarnia się przy tym słabe kontrakty.

I oczywiście nie krytykuję samego tankowania, ani Twoich decyzji. Krytykuję hipokryzję.

11 godzin temu, Sylvinho. napisał(a):

To miało być połączone z dealem tego picku Sacto'26, ale nie starczyło czasu z powodu obowiązków w rl.

Odnośnie wartości transferowej Vuca - pisałem powyżej. Nie chcę Kobemu wchodzić w negocjacje - dlatego nie będę wartości Vuca komentował 

53 minuty temu, Tecu napisał(a):

Wg mnie tankowanie nie jest wtedy kiedy mówi się, że się nie tankuje, ale wtedy gdy celowo osłabia się drużynę by poprawić swoje szanse na pick przy okazji zgarniając jakieś dodatki w postaci innych picków. Często zgarnia się przy tym słabe kontrakty.

I oczywiście nie krytykuję samego tankowania, ani Twoich decyzji. Krytykuję hipokryzję.

A jak tam extension DeRozana i Roziera, oddanie picku za Kuzme oraz wyszukiwanie graczy rotacyjnych pasuje do Twojej teorii?

Żeby była jasność - Kings pod moją piecza walczą cały czas o wynik. 30W jest w zasięgu - co nieznacznie pogarsza tylko perspektywy na ten sezon.

Brakuje centra do s5 ale nie było już kogo oddac. Landale będzie po prostu dostawał duże minuty. Na pozostałych pozycjach jest ok rotacja. Przed dealem January miał Kings chyba na 25 miejscu w swoim rankingu, zatem co bym nie robił to byłby 8-10 Pick. Teraz co najwyżej będzie 6-8 - co dużej różnicy nie robi.

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

A jak tam extension DeRozana i Roziera, oddanie picku za Kuzme oraz wyszukiwanie graczy rotacyjnych pasuje do Twojej teorii?

Żeby była jasność - Kings pod moją piecza walczą cały czas o wynik. 30W jest w zasięgu - co nieznacznie pogarsza tylko perspektywy na ten sezon.

Brakuje centra do s5 ale nie było już kogo oddac. Landale będzie po prostu dostawał duże minuty. Na pozostałych pozycjach jest ok rotacja. Przed dealem January miał Kings chyba na 25 miejscu w swoim rankingu, zatem co bym nie robił to byłby 8-10 Pick. Teraz co najwyżej będzie 6-8 - co dużej różnicy nie robi.

Przecież Ci twoi kings są c***a warci i na Euroligi się nadają co najwyżej. 

Pierdolisz takie kocopaly ze szkoda czytac. Kings byli lepsi przed twoimi transferami. 

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

Przecież Ci twoi kings są c***a warci i na Euroligi się nadają co najwyżej. 

Pierdolisz takie kocopaly ze szkoda czytac. Kings byli lepsi przed twoimi transferami. 

Byli tak świetni, że do drugiej rundy playin weszli tylko dlatego, że Jimmie Butler był kontuzjowany.

Chciałbym dodać od siebie, że jedynym zarzutem moze być to co pisał Ignazz, tzn brak udziału nowego GMa. Choć przy tygodniowej nieobecności jest to uzasadnione.

Sylvinho pisal: "ponieważ wpływa ona długoterminowo negatywnie na Kings. " Idąc ta logika, podpisanie Huntera 27m za sezon również wpływa negatywnie na Hawks i Rada powinna to zblokować.

33 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Chciałbym dodać od siebie, że jedynym zarzutem moze być to co pisał Ignazz, tzn brak udziału nowego GMa. Choć przy tygodniowej nieobecności jest to uzasadnione.

Sylvinho pisal: "ponieważ wpływa ona długoterminowo negatywnie na Kings. " Idąc ta logika, podpisanie Huntera 27m za sezon również wpływa negatywnie na Hawks i Rada powinna to zblokować.

Hunter został podpisany w zeszłym roku na FA przez urzędującego wtedy GM Hawks także nie ma to w ogóle związku z tą sytuacją.

47 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Chciałbym dodać od siebie, że jedynym zarzutem moze być to co pisał Ignazz, tzn brak udziału nowego GMa.

nieprawda

Vuc nie przeszkadza w tankowaniu, a oferta za niego nie była warta tej umowy Huntera, oczywiście może się okazać, że ten pick za 6 lat będzie jedynką, ale raczej nikogo wtedy już to  nie będzie obchodzić

53 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nieprawda

Vuc nie przeszkadza w tankowaniu, a oferta za niego nie była warta tej umowy Huntera, oczywiście może się okazać, że ten pick za 6 lat będzie jedynką, ale raczej nikogo wtedy już to  nie będzie 

Prawda.

Nie mi oceniać kierunek w jakim podąża organizacja, dlatego powtórzę, jedynym zniedbaniem może być prawdopodobny brak info od nowego GMa.

Teraz, 24kobe8 napisał(a):

Prawda.

Nie mi oceniać kierunek w jakim podąża organizacja, dlatego powtórzę, jedynym zniedbaniem może być prawdopodobny brak info od nowego GMa.

jeśli organizacja podąża w nicość, a do tego jest prowadzona przez GMa widmo i do tego jeszcze niezrozumiałe kierowana przez Radę to jak najbardziej można, a nawet trzeba oceniać

41 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jeśli organizacja podąża w nicość, a do tego jest prowadzona przez GMa widmo i do tego jeszcze niezrozumiałe kierowana przez Radę to jak najbardziej można, a nawet trzeba oceniać

Dlatego zdecydowałem się ja przejąć i postawić pierwszy raz od jej funkcjonowania w BeGM na nogi.