Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Trochę martwi nowy GM gdy od poniedziałku nie ma go na forum. 

Ignaś..

.. piszesz w temacie z Wymianami ..

Mam nadzieję, że nowy GM pojawi się niebawem i na forum będzie można kontaktować się z nim regularnie :)

11 minut temu, Reikai napisał(a):

Jak zobaczy jaki tu deal wjechal, to juz nie wejdzie.

Przenieś Reikai swój i Ignazza post z tematu z Wymianami tutaj.

Ogólnie jestem nastawiony na krytykę tego dealu jak patrzy się na Sacto.

W planach mam jeszcze jedną wymianę, którą mam nadal nadzieję dziś zrobić, ale GM jest ograniczony czasowo ostatnimi czasy i jeżeli nie dopnę tego dziś, to dopiero w okienku w 1T.

34 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Myślę że są grosze kontrakty 😉

Zresztą chyba rada musiała tutaj zaakceptować, więc nie taki zły ten deal😉

W sensie to, że rada coś zatwierdziła to nie znaczy, że mają rację. Hunter to według mnie długoterminowo najgorszy kontrakt w lidze i akceptacja tego dealu to od początku rzucanie nowemu GM-owi kłód pod nogi. 

Edytowane przez Sylvinho.

32 minuty temu, Sylvinho. napisał(a):

Ta wymiana to żart z perspektywy Kings. Żeby brać najgorszy kontrakt w lidze i oddawać dodatkowo w zamian Vucevicia. Serio tego nie rozumiem. 

Hunter to kontrakt na 3 lata po 27mln natomiast Vucevic i Nance teraz to 25,3mln + O. Robinson, a za rok 26,5mln$ - gdyby obaj (Vuc i Nance) podjęli PO.

Jeżeli masz rację, to ciekawe jakie assety za Vucevicia dostanie GM Atlanty.

Kings dostali wartościowy 1st pick oddając dwóch graczy, którzy i tak nie pasują do ich timeline przebudowy, a przejęli po rpstu kontrakt jeden sezon dłuższy. Ten kontrakt Huntera teraz tak źle wygląda, ale w tym sezonie Kings to nie robi różnicy a za rok to będzie już 1+1PO. Natomiast jak Hunter będzie grał, to po prostu będzie wingiem wzmacniającym głębię przebudowujących się Kings.

Kings od początku w BeGM są w ciemnej d.. Rozpocząłem w offseason 3-letni plan przebudowy i Kings i tak mają w dead money przez 3 lata Haywarda i Moorea. Po tym czasie Kings będą mieli praktycznie czyste salary i kilku młodych graczy na draftowskich umowach oraz pewnie do tego czasu uda się też znaleźć kilku rotacyjnych graczy.

W Radzie były/są pewne wątpliwości, ale starałem się je rozwiać argumentując swoje decyzje.

Już podczas tego sezonu będzie można zweryfikować część ruchów które zrobiłem. :)

39 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

W sensie to, że rada coś zatwierdziła to nie znaczy, że mają rację. Hunter to według mnie długoterminowo najgorszy kontrakt w lidze i akceptacja tego dealu to od początku rzucanie nowemu GM-owi rzucanie kłody pod nogi. 

Kings są w soft przebudowie Sylwek i nie ma dla nich znaczenia, czy na kontrakcie jest teraz Vucevic, czy Hunter. Byle za 3 lata tych kontraktów nie było.

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Ale ja komentarzem nie krytykowałem wymiany tylko martwi mnie martwy nowy. 

Mamy cały 1T żeby się przekonać na czym stoimy :)

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Hunter to kontrakt na 3 lata po 27mln natomiast Vucevic i Nance teraz to 25,3mln + O. Robinson, a za rok 26,5mln$ - gdyby obaj (Vuc i Nance) podjęli PO.

Jeżeli masz rację, to ciekawe jakie assety za Vucevicia dostanie GM Atlanty.

Kings dostali wartościowy 1st pick oddając dwóch graczy, którzy i tak nie pasują do ich timeline przebudowy, a przejęli po rpstu kontrakt jeden sezon dłuższy. Ten kontrakt Huntera teraz tak źle wygląda, ale w tym sezonie Kings to nie robi różnicy a za rok to będzie już 1+1PO. Natomiast jak Hunter będzie grał, to po prostu będzie wingiem wzmacniającym głębię przebudowujących się Kings.

Kings od początku w BeGM są w ciemnej d.. Rozpocząłem w offseason 3-letni plan przebudowy i Kings i tak mają w dead money przez 3 lata Haywarda i Moorea. Po tym czasie Kings będą mieli praktycznie czyste salary i kilku młodych graczy na draftowskich umowach oraz pewnie do tego czasu uda się też znaleźć kilku rotacyjnych graczy.

W Radzie były/są pewne wątpliwości, ale starałem się je rozwiać argumentując swoje decyzje.

Już podczas tego sezonu będzie można zweryfikować część ruchów które zrobiłem. :)

ten deal ma jedynie sens jeżeli pójdą za tym transfery DeRozana, Roziera i Kuzmy. Czyli hardtank po Coopera Flaga ❤️

Teraz, kuba2419 napisał(a):

ten deal ma jedynie sens jeżeli pójdą za tym transfery DeRozana, Roziera i Kuzmy. Czyli hardtank po Coopera Flaga ❤️

To soft przebudowa, bez hard tanku :) Na centrze będą grać Landale i Hukporti - i tak, zdaję sobie sprawę, że szału tu nie ma, ale na pozostałych pozycjach jest ok rotacja.

Po prostu za Vucevicia i Nancea Kings dostali 1st pick ;)

Natomiast masz rację - pick Sacto'25 będzie wyższy, gdyż oddalają się szanse na play iny w tym sezonie dla Kings, które i tak były sufitem tej drużyny.

Czyli:

1. Kings oddali Goberta za Vucevicia, Roziera, 19 pick I jakies dodatki

2. Postanawiaja probowac walczyc o playiny, na co nie maja szans, ale wiadomo - hanba tankerom!

3. Wiedzac, ze maja tylko pick w 2025 postanawiaja bezsensownie przeplacic dwukrotnie Roziera, totalnie bezsensownie zrobic stretch na Haywardzie, zamiast przeczekac ten jeden sezon I za rok moc poszalec.

4. Sciagaja Kuzme za 1st, gramy o wynik...chyba?

5. Oddaja Vucevicia biorac okropny kontrakt Huntera, wiec jednak nie gramy o wynik.

6. Gdzies pomiedzy 4 a 5 punktem Kings maja nowego GMa, ktory dostaje na dzien dobry zlamany nos, bo z blizej nieokreslonego powodu Alonzo wymysla sobie 3 letni plan na prowadzenie druzyny, ktora nie jest juz jego.

7. Kings nie maja picku 2026, maja za to ponad 60 mln wydane na duet Rozier Hunter plus czeka ich przedluzenie Kuzmy.

8. @Ashigaru skacze z radosci, bo teraz ten pick Kings jest zlotem.

Trzyletni plan przebudowy, kiedy nie ma się swoich picków, wygląda słabo. Tym bardziej jeśli samemu się jej nie przeprowadzi. 

Ja, na ten przykład, za Huntera chciałem dużo większej dopłaty. I patrząc na działalność @Alonzow Sacto nie dziwię się, że Orlando są najbardziej stabilnym teamem w beGM:)

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Potwierdzam

Jak @Multimaster pojawi się dziś na forum (nie ma go od poniedziałku) też może potwierdzić, choć jeszcze nie musi. Jego potwierdzenia będą oficjalne od okienka w 1T (opisy, wymiany, głosowania). Moja rola z potwierdzeniami/opisami wtedy się skończy.

A co na to nowy GM? Podoba się jemu ten ruch?

27 minut temu, Reikai napisał(a):

Czyli:

1. Kings oddali Goberta za Vucevicia, Roziera, 19 pick I jakies dodatki

2. Postanawiaja probowac walczyc o playiny, na co nie maja szans, ale wiadomo - hanba tankerom!

3. Wiedzac, ze maja tylko pick w 2025 postanawiaja bezsensownie przeplacic dwukrotnie Roziera, totalnie bezsensownie zrobic stretch na Haywardzie, zamiast przeczekac ten jeden sezon I za rok moc poszalec.

4. Sciagaja Kuzme za 1st, gramy o wynik...chyba?

5. Oddaja Vucevicia biorac okropny kontrakt Huntera, wiec jednak nie gramy o wynik.

6. Gdzies pomiedzy 4 a 5 punktem Kings maja nowego GMa, ktory dostaje na dzien dobry zlamany nos, bo z blizej nieokreslonego powodu Alonzo wymysla sobie 3 letni plan na prowadzenie druzyny, ktora nie jest juz jego.

7. Kings nie maja picku 2026, maja za to ponad 60 mln wydane na duet Rozier Hunter plus czeka ich przedluzenie Kuzmy.

8. @Ashigaru skacze z radosci, bo teraz ten pick Kings jest zlotem.

Odniosę się do tego podczas sezonu, bo teraz nie ma to sensu.

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

chyba żartujesz, jak gośč będzie dalej tylko gościem, to cofamy wymianę i się żegnamy

..ale nowy GM Kings nawet słowem się o wymianie nie wypowiedział. On jest na bardzo wczesnym etapie wdrażania go do gry. Raczej to będzie całosezonowa pomoc, choć jak się zaangażuje, to z rozmów Priv widzę potencjał.