Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, ozzy110 napisał(a):

"No cap hold can exceed the maximum salary for which a player can sign."

No ja to rozumiem, ale LeBron może zostać podpisany za 108% wartości poprzedniej umowy ;)

E: 105% - i ma to potwierdzenie tutaj:

https://www.spotrac.com/nba/los-angeles-lakers/cap/_/year/2024

Także u nas jego cap hold to rzeczywiście tyle, ile piszesz :)

Anyway wymiana wciąż nie przechodzi, bo Lakers po niej byliby niecałe 300k ponad Apron. Wyedytowałem mój post z poprzednimi obliczeniami i poprawiłem go o właściwy cap hold LeBrona.

Edytowane przez karpik

5 minut temu, karpik napisał(a):

No ja to rozumiem, ale LeBron może zostać podpisany za 108% wartości poprzedniej umowy ;)

może, ale sam caphold w CBA nie liczy tego:

A player's free agent amount is never less than his minimum salary or greater than his maximum salary, based on his years of service

2 minuty temu, Szulim napisał(a):

może, ale sam caphold w CBA nie liczy tego:

A player's free agent amount is never less than his minimum salary or greater than his maximum salary, based on his years of service

Raczej się liczy, wklejałem link do spotrac i tam jest właśnie 105% jego poprzedniej umowy, u nas te 105% jest jednak poniżej maxa, więc liczy się ta kwota, którą podawał ozzy.

1 minutę temu, bogans2 napisał(a):

A deal Wizards-Thunder na który sezon wchodzi?? Bo mam +3.5mln w 23/24 a tu w dilu -4.7mln więc jak policzone będzie w 23/24 to będę miał hardcap 😭 i nie wiem czy się wyrobie z minimami😤

Nieważne na który sezon wchodzi, i tak będziesz miał po nim hard cap, zara obczaje czy w ogóle przechodzi ;)

Ale wiesz karpik, że my działamy w trakcie moratorium i spokojnie by to spinać możemy się bawić choćby naszymi wymianami draftowymi jak chodzi o timing, wystarczy, że deal LAL - CHA (prawa do Shannona za prawa do Scheiermana) przejdzie po podpisie Lebrona, któremu jako swemu zawodnikowijuż powinienem przed FA móc złożyć ofertę, a u nas jakoś nie mogę:]

@karpik ok dzięki. Nie wiem czy będę miał hardcap na 24/25 skoro miałem +3.5mln w 23/24😅 jak jakieś capholdy do zrzutu to oczywiście to zrobię bo i tak nie bede miał kasy

Edytowane przez bogans2

2 minuty temu, january napisał(a):

Ale wiesz karpik, że my działamy w trakcie moratorium i spokojnie by to spinać możemy się bawić choćby naszymi wymianami draftowymi jak chodzi o timing, wystarczy, że deal LAL - CHA (prawa do Shannona za prawa do Scheiermana) przejdzie po podpisie Lebrona, któremu jako swemu zawodnikowijuż powinienem przed FA móc złożyć ofertę, a u nas jakoś nie mogę:]

Deal był przed moratorium, jest oficjalnie zatwierdzony. Mogłeś oczywiście poczekać z ogłoszeniem do moratorium, ale tego nie zrobiłeś. Miej pretensje do siebie ;)

1 minutę temu, bogans2 napisał(a):

@karpik ok dzięki. Nie wiem czy będę miał hardcap na 24/25 skoro miałem +3.5mln w 23/24😅

Przechodzi jeśli zrzucisz cap hold Strusia z tego patrzę. Będziesz miał hard cap na poziomie 1st apron - taki jak Lakers.

Teraz, karpik napisał(a):

Deal był przed moratorium, jest oficjalnie zatwierdzony. Mogłeś oczywiście poczekać z ogłoszeniem do moratorium, ale tego nie zrobiłeś. Miej pretensje do siebie ;)

To nie jest prawda, w Rl to wszystko jest robione podczas moratorium. Ja u nas przykładowo wciąż czekam na formalny podpis LJ, co powinno być mi umożliwione dziś o północy, a nie jest.

Teraz, january napisał(a):

To nie jest prawda, w Rl to wszystko jest robione podczas moratorium. Ja u nas przykładowo wciąż czekam na formalny podpis LJ, co powinno być mi umożliwione dziś o północy, a nie jest.

Ja to wszystko rozumiem, po prostu ten deal przejdzie wtedy gdy:

1. LeBron podpisze z Tobą na jakiejś zniżce i wtedy wrzucicie wymianę.

2. Zrzucisz np tego Strawthera za nic i wtedy wrzucicie wymianę.

Po prostu w momencie wrzucenia tej wymiany, czyli przed startem moratorium ta wymiana nie przechodzi. 

Teraz, LAF napisał(a):

@karpik to rozbijmy ten trade na dwa oddzielne gdzie w jednym idzie cash a w drugim ten gracz i będzie gites 

Moim zdaniem jest po czasie, bo księgowi zamknęli już sezon, ale przedyskutuję to jeszcze w radzie.

21 minut temu, karpik napisał(a):

Ja to wszystko rozumiem, po prostu ten deal przejdzie wtedy gdy:

1. LeBron podpisze z Tobą na jakiejś zniżce i wtedy wrzucicie wymianę.

Już nie musimy jej wrzucać, bo jest wrzucona i potwierdzona, po prostu czekamy na podpis LeBrona na FA. Któremu dalej nie mogę nigdzie złożyć oferty.

Edytowane przez january

6 minut temu, january napisał(a):

Już nie musimy jej wrzucać, bo jest wrzucona i potwierdzona, po prostu czekamy na podpis LeBrona na FA. Któremu dalej nie mogę nigdzie złożyć oferty.

Nie może zostać potwierdzona, bo nie przechodzi ze względu na niezgodność z CBA :)

2 minuty temu, LAF napisał(a):

W sensie jakim ? Ja wiedziałem , że 01.07 trade ma być wrzucony a że wszedł wczoraj to już nie moja wina. 

Jeżeli to podlega dyskusji to czy można łączyć swój zespół z tymczasowym w multi ? To pytanie chyba jest oczywiste. 

To ja w takim razie nie rozumiem co Ty chciałeś zrobić. Na które rozliczenie finansowe miał iść ten cash? 23/24 czy 24/25?

2 minuty temu, LAF napisał(a):

Szkoda , że postanowiłeś sobie zażartować zamiast odnieść się merytorycznie. A i żart mało śmieszny 😕

No ale co tu się odnosić? Że gracz klasy Duranta nie patrzy na twój zespół? Przecież to oczywiste. Tak samo że nie masz lepszej oferty dla Miami niż dostali. 

Najlepsze jest to że to nie był żart. 

A pomożesz mi rozkminić te gwiazdki w twoich pickach?

Ile masz takich bezwarunkowych? 

nie no @LAF - Beal jest przecietnym starem, który więcej siedzi w szpitalu niż na parkiecie 

jakby trzeba rozróżnić te kwestie dość mocno 

Beal był gwiazdą 4 sezony temu, a potem średnio gra po 50meczy / sezon

jednak Curry czy LBJ to trochę większe nazwiska i pewniejsze do gry

1 godzinę temu, karpik napisał(a):

Nie może zostać potwierdzona, bo nie przechodzi ze względu na niezgodność z CBA :)

Players who are signed using the second-round pick exception won’t count against a team’s cap between July 1 and July 30 of their first season. That will allow teams to preserve all the cap room they need until July 31 without having to worry about their second-rounders cutting into it. 

Czyli co, wystarczy że podpiszę Keshada Johnsona z 2nd round exception i wszystko gra i prądzi?

5 minut temu, january napisał(a):

Czyli co, wystarczy że podpiszę Keshada Johnsona z 2nd round exception i wszystko gra i prądzi?

Trzeba by się wczytać w to, być może jest to sposób.

Problem polega na tym, że Miami teraz nie ma GMa, także załatw powrót @Reikai, bo nie będzie komu potwierdzić wymiany ;)