Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Tecu napisał(a):

Również mam taką nadzieję.

@Reikai - ja odnosiłem się tylko do sytuacji z Lopezem, który może czuć się oszukany po tym tradzie, mimo, że ja osobiście twierdzę, że zrobiłeś z Durantem to co musiałeś. Sam widzisz, że Lopez nie podpisałby tego extension gdyby wiedział to co zaraz po jego podpisie się stało. To wszystko.

Nie używałem żadnych ad persona argumentów, odnosiłem się do tego tylko jako około 1/20 Brooka.

Zostań, proszę.

Brook tu idzie na FA - umowa do anulowania, bo klub oszukał gracza minutę po podpisie. 

Z Donciciem czekamy jak zostaną spożytkowane assety.

9 minut temu, Alonzo napisał(a):

Brook tu idzie na FA - umowa do anulowania, bo klub oszukał gracza minutę po podpisie. 

Bez sensu

naprawde nikt nie potrafi liczyć? Ani patrzyć na wiek czy formę zawodnika?

ma iść do bottom ligi bo ktoś da 24/2? Zamiast grać o boku doncica dalej? 
@Reikai pokazał jaja i wyciągnął za KD w ciul assetow i jeszcze zwiększając elastyczność finansową - tu powinny iść gratulacje a nie lincz 

Nie mówiąc o tym że sam Doncic teraz ma lepszy zespół niż ten którym teraz wszedł do finałów RL

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

Z Donciciem czekamy jak zostaną spożytkowane assety.

Mocnych słów używacie, ja nie wiem gdzie tu jest oszustwo.

Tzn. Jako GM LAL to ja bym się bardzo cieszył jak Lopez by teraz trafił na FA, bo to jest idealny target dla mnie pod kątem ringchasera :)

Podsumowując to zastanówcie się czego się domagacie:)

3 minuty temu, Szulim napisał(a):

Bez sensu

naprawde nikt nie potrafi liczyć? Ani patrzyć na wiek czy formę zawodnika?

ma iść do bottom ligi bo ktoś da 24/2? Zamiast grać o boku doncica dalej? 
@Reikai pokazał jaja i wyciągnął za KD w ciul assetow i jeszcze zwiększając elastyczność finansową - tu powinny iść gratulacje a nie lincz 

Nie mówiąc o tym że sam Doncic teraz ma lepszy zespół niż ten którym teraz wszedł do finałów RL

Szulim - jesteś Brookiem tutaj.

Klub przedkładając Tobie umowę do podpisu kłamie Tobie w żywe oczy - to że to efekt ostatnich 2 dni nie ma znaczenia. Warunki umowy którą podpisał Brook zostały złamane. Dla mnie z Brookiem tu nie ma o czym dyskutować, ale róbcie jak chcecie - jest demokracja.

8 minut temu, january napisał(a):

Mocnych słów używacie, ja nie wiem gdzie tu jest oszustwo.

Tzn. Jako GM LAL to ja bym się bardzo cieszył jak Lopez by teraz trafił na FA, bo to jest idealny target dla mnie pod kątem ringchasera :)

Podsumowując to zastanówcie się czego się domagacie:)

no ja domagam sie wycofania klepnicie lopeza, bo jako lopez zostalem oszukany.

wzialem paycut, bo heat mi to umotywowali hardcapem i brakiem w salary. ten problem nie istnieje

dalej moge negocjowac. ale chce to zrobic na wolnym rynku.

a jako lopez problem mam też taki, że sciagajac claxtona spadam na ławke, co daje mi duze przekonanie, ze zostane przy pierwszej lepszej okazji przehandlowany

wiec wole byc kowalem swojego losu i samemu zdecydowac dokad isc

a przede wszystkim powinniscie uszanowac, co jako 1/28 lopeza czuje. bo to jest moj glos, nie wasz. macie inny poglad? spoko, to wasz glos w ktory nie ingeruje.

Edytowane przez człowiek...morza

UWAGA BREJKING NEWS:

Po analizie Durant trade sytuacja Lakers wygląda następująco:

Lakers przyjęli w wymianie więcej salary niż oddali zatem mają hard cap na poziomie pierwszego Apron ($178.132 mln). Kontrakt Curry'ego wynosi $55.761 mln, Duranta $48.531 mln, a cap hold LeBrona... $70.048 mln :) Daje to $174.34 mln, a są jeszcze Wallace, Lively i inne cap holdy.

Tak, wiecie do czego zmierzam :)

Wymiana nie przechodzi, chyba, że Lakers zrzucą cap hold LeBrona ;)

9 minut temu, Alonzo napisał(a):

Klub przedkładając Tobie umowę do podpisu kłamie Tobie w żywe oczy - to że to efekt ostatnich 2 dni nie ma znaczenia. Warunki umowy którą podpisał Brook zostały złamane. Dla mnie z Brookiem tu nie ma o czym dyskutować, ale róbcie jak chcecie - jest demokracja.

Jak dla mnie Brook powinien zostać.

Tak był kłamany w żywe oczy, ale wcześniej zaufał i zgodził się na taki kontrakt. 

Teraz tylko Loopez powinien przekazywać informacje na temat śliskiego GMa, któremu niemożna ufać.

A przy podpisywaniu kolejnych umów, aspekt ten trzeba wziąć pod uwagę i tyle.

Natomiast w takiej momencie Brook może co najwyżej rzucić TR lub wnioskować o rozwiązanie umowy. Ten element powinien być poddany pod głosowanie.

Cofanie decyzji, w mojej opinii, jest jednak błędne. 

6 minut temu, Ashigaru napisał(a):

Tak był kłamany w żywe oczy, ale wcześniej zaufał i zgodził się na taki kontrakt. 

Teraz tylko Loopez powinien przekazywać informacje na temat śliskiego GMa, któremu niemożna ufać.

Natomiast w takiej momencie Brook może co najwyżej rzucić TR lub wnioskować o rozwiązanie umowy. Ten element powinien być poddany pod głosowanie.

ja to widze w inny sposob. teraz masz tak, ze podpisy sa dopiero 6 lipca.

byly w przeszlosci sytuacje, ze umowy nie dochodzily jednak do skutku pommo ogloszenia porozumienia

Edytowane przez człowiek...morza

6 minut temu, karpik napisał(a):

UWAGA BREJKING NEWS:

Po analizie Durant trade sytuacja Lakers wygląda następująco:

Lakers przyjęli w wymianie więcej salary niż oddali zatem mają hard cap na poziomie pierwszego Apron ($178.132 mln). Kontrakt Curry'ego wynosi $55.761 mln, Duranta $48.531 mln, a cap hold LeBrona... $70.048 mln :) Daje to $174.34 mln, a są jeszcze Wallace, Lively i inne cap holdy.

Tak, wiecie do czego zmierzam :)

Wymiana nie przechodzi, chyba, że Lakers zrzucą cap hold LeBrona ;)

E tam, szczegół z kolejnością podpisywania Lebrona nie mający na nic wpływu:)

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, january napisał(a):

E tam, szczegół z kolejnością podpisywania Lebrona nie mający na nic wpływu:)

Deal nie przechodzi pozytywnej weryfikacji na ten moment, LeBron jest wolnym agentem i ma prawo decydować o swoim losie. 

Wróćcie z tematem jak podpiszesz nowy kontrakt z LeBronem jeśli nie chcesz zrzucać jego cap holdu ;)

Edytowane przez karpik

2 minuty temu, Ashigaru napisał(a):

Można i tak, ale z cofaniem decyzji mamy już casus Dinwiddiego. Brook podpisywał zupełnie coś innego niz miało miejsce od razu po podpisie - tu chyba powinna działać jakaś zasada 24h czy też 48h od odstąpienia od umowy z powodu wprowadzenia w błąd przez drugą stronę.

Wg mnie powinniśmy trzymać pewne normy - a tu mamy do czynienia z jawnym oszukiwaniem w żywe oczy głosujących. Inna sprawa gdyby Reikai poinformował nas o zmianie w sytuacji Heat, ale siedział cicho licząc na to, że to oszustwo przejdzie. 

To nic osobistego - lubię Reikai - ale ja się nie zgadzam na tak bezczelne kłamanie mi w żywe oczy. Powinniśmy przeprowadzić jeszcze raz głosowanie co robi Brook w tej sytuacji. 

23 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Szulim - jesteś Brookiem tutaj.

Ale czym skłamał w żywe oczy? :D 

przedłożył umowę z 3 letnią gwarancją kasy dla lecącego za górkę centra

słuchaj Brook - sytuacja jest ciężka ale chcemy cię na dłużej, więc damy ci więcej o wiele niż twoje PO w sumie, ale dasz nam paycut 2mln na przyszły sezon

mamy HC, jest ch.jnia ale zobaczymy 

Brook klepie deal, zadowolony że ma bezpieczeństwo finansowe i jest doceniony, że klub chce kolejne 3 lata z nim

to że potem management podjąć ciężką, ale śmiałą decyzje żeby uwolnić finanse to nie ma znaczenia - ty Alonzo sam krzyczysz o lojalności graczy itp więc ja tu nie widzę, dlaczego Brook miałby czuć się urażony

ale oczywiście - to moje spostrzeżenia jako tylko 1/28 lopeza 

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Wg mnie powinniśmy trzymać pewne normy - a tu mamy do czynienia z jawnym oszukiwaniem w żywe oczy głosujących. Inna sprawa gdyby Reikai poinformował nas o zmianie w sytuacji Heat, ale siedział cicho licząc na to, że to oszustwo przejdzie. 

o czym miał informować jak deal z KD wszedł już po decyzji Brooka? miał wróżyć z fusów? bo nie rozumiem :) 

Jeżeli przyjmujemy, że nie doszło do podpisania papierów i Brook wyraził zgodę na umowę jedynie ustnie... To znając nowe okoliczności, może się z tego wycofać. 

Nie mniej, trzeba to ponownie przegłosować. 

Tylko bądźmy konsekwentni - jeśli głosowania są w określonych okolicznościach, to ich zmiana powinna wymusić ponowne głosowanie.

8 minut temu, karpik napisał(a):

Deal nie przechodzi pozytywnej weryfikacji na ten moment, LeBron jest wolnym agentem i ma prawo decydować o swoim losie. 

Wróćcie z tematem jak podpiszesz nowy kontrakt z LeBronem jeśli nie chcesz zrzucać jego cap holdu ;)

Poczytaj o zasadach capholdow I wróć do mnie, a nie rob dymu :) Caphold LJa to jest nie jest 70 tylko 50 mln.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, january napisał(a):

Poczytaj o zasadach capholdow I wróć do mnie, a nie rob dymu :) Caphold LJa to jest nie jest 70 tylko 50 mln.

Faktycznie, zawsze myślałem, że się daje 150% poprzedniej umowy, dobrze, że @ozzy110 jest od ogarniania cap holdów.

Ale to tyle z dobrych wiadomości dla Lakers :)

Kontrakty Curry, Durant, Lively, Wallace, Strawther plus cap holdy Twoich 1st rounderów to jest z tego co liczę $125.724983 mln, cap hold LeBrona wynosi $49.2058 mln, a jeszcze trza doliczyć 3 minimalne umowy (incomplete roster charge) po $1.157153 mln. Co razem daje $178.402242.

Wciąż za dużo ;)

31 minut temu, ozzy110 napisał(a):

cap hold nie może przekraczać maksa dla danego zawodnika czyli dla Brona 10+

$49,205,800

A jego max, to nie jest czasem 108% poprzedniego kontraktu?

38 minut temu, LAF napisał(a):

Czemu ? Przecież to oddzielny trade a jeżeli to multi to chyba niezgodny z regulaminem gdzie GM dał swój zespół i tymczasowy …

Jasiek nie umie liczyć, ale ten Wasz deal i tak wszedłby dopiero dzisiaj, a jak rozumiem ta gotówka miała iść na poprzedni sezon.

Edytowane przez karpik

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Gruby kontrargument. 

Bedac Luka może by mnie Durant wkurzał. I te jego urazy. 

To ze nie lubię lakers tylko pokazuje ze nie jestem stronniczy w ich kierunku. A jednak bronię wymiany. A Miami? Wiecie ze chodzi o finanse bo tak jest w tej grze 

I jako rekordzista wymian i rzucania graczami jak kartoflami nie będziesz dla mnie wyrocznia w sprawie jak się czuje gracz któremu wymieniono gracza. 

Tobie akurat w tej materii nie przystoi pouczać. 

Z całym szacunkiem, bo tu na forum, a szczególnie w tej rozgrywce tworzymy wąską grupę pasjonatów. Koszykówka stanowi dla nas nie tylko rozrywkę, ale jest prawdziwą pasją. Z uwagi na powyższe, chce zachować odpowiedzi poziom szacunku i zrozumienia, jednak pytania też zauważyć, że nie do końca rozumiesz, co wzbudza tu wątpliwość. Owszem dokonuję wielu wymian, jednak istotą tejże dyskusji nie jest wymiana jako taka, nikt nie ma pretensji, iż zaistniała, jednak wątpliwości budzi reakcja Doncica na oddanie superstara.

Pragnę zauważyć z pełnym szacunkiem i, mam nadzieję obiektywizmem, że kiedy @człowiek...morza oddał Kawhi będącego w połowie ponad rocznej kontuzja, za topowego prospekta - Mobleya - spotkała go fala krytyki i widmo trade requested innej gwiazdy ekipy. O ile mnie pamięć nie myli, to nie broniłeś GMa Knicks w jakiś szczególny sposób.

Jeżeli Luka miałby dość kontuzji Duranta, to jak zareaguje na pozyskanie Middletona?